gözlük kullananlar bir bakabilir mi

heliconia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2011
504
1
46
Manisa
arkadaşlar günlerdir bir derdim var gözlük kullanan arkadaşlar bana yardımcı olursa çok sevinirim.
gözlük kullanmaya başladım. aslında gözüm yıllardır bozuktu ama numarası küçük olduğu için ve her doktor farklı bir miyop ve astigmat derecesi çıkardığı için gözlüğümü kullanmadım.
fakat numarası artmış olcak ki uzağı göremez oldum iyi bir doktora gittim. numara çıkarttı doktor. bir tane de kaliteli gözlük aldım.
gözlüğü takınca her şeyi kusursuz görüyorum ama gözlerim ağrıyor ve gözlüğü takınca nasıl anlatılır bilmiyorum ama resmen uykum geliyo. göz kapaklarrım aşağı düşüyor. ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. bu neden olabilir. bu gözlüğe dünyanın parasını vermek zorunda kaldım. bu sefer de görüyorum ama gözlerim ağrıyor

Son düzenleme:
Alışırsın canım takmaya devam er bir süre sonra gözlük gözündeyken nerde gözlüğüm diye arasın bile

evet canim su an beynin bozuk görüntüye alismis birden güzel görüntüyü algilayamiyo red ediyo ama zamanla alisiyosun
ozamanda gözlüksüz yapamiyosun

alışma dönemini atlattıktan sonra normale döner canım. ben de 2 aydır falan kullanmaya başladım doktor ilk etapta alışmam için sadece tv izlerken pc başında ya da otururken takmamı önermişti 1 hafta kadar. hem baş dönmesini engellemek için hem de düşmeye falan karşı. ben de ilk kullandığım zamanlar gözlerim ağrıyordu. gözlük çerçevesinin de etkisi oluyor kemikten çerçeveleri kullanmak daha rahat ettiriyor. burun kenarlarına baskı yapmıyor ağırlık da vermiyor böylece

eskiden de gözlük kullanıyodum ama günde toplasanız 1 saat anca kullanıyodum o zamanda ağrıyodu.
sağ gözümün sağ tarafından ve sol gözümün sol tarafından sanki bir şey gözlerimi itiyor öyle hissediyorum. bir de gözlükçü gözlüğüme odak noktası diye bir şey ekledi bilmediğim etmediğim bir şey. gülmeyin ama acaba gözlükçü yanlış yere mi koydu o şeyi diye düşünür oldum çok garip birf ağrı :) sanki dünyada tek gözlük takan benim ya nefret ediyorum her şeyi bu kadar didiklemekten

evet canim su an beynin bozuk görüntüye alismis birden güzel görüntüyü algilayamiyo red ediyo ama zamanla alisiyosun
ozamanda gözlüksüz yapamiyosun

inanın nasıl göründüğüm umrumda değil. göz gerçekten çok önemliymiş. doktorlara gıcık oldum resmen inadımdan kullanmadım şimdi de çok pişmanım. 4 göz doktoruna gittim hepsi farklı bir numara verdiler. birbirlerinden alakasız...

alışma dönemini atlattıktan sonra normale döner canım. ben de 2 aydır falan kullanmaya başladım doktor ilk etapta alışmam için sadece tv izlerken pc başında ya da otururken takmamı önermişti 1 hafta kadar. hem baş dönmesini engellemek için hem de düşmeye falan karşı. ben de ilk kullandığım zamanlar gözlerim ağrıyordu. gözlük çerçevesinin de etkisi oluyor kemikten çerçeveleri kullanmak daha rahat ettiriyor. burun kenarlarına baskı yapmıyor ağırlık da vermiyor böylece

ben de kemik çerçeve aldım. şimdi korkuyorum dünyanın parasını verdim bir de ağrıcak mı diye. baş dönmesi yaşamıyorum da tıpkı sizinki gibi gözüm ağrıyor. çok teşekkür ederim.

belki burun kenarlarına denk gelen kısımları sen farkında olmasan bile biraz dar geliyordur gözlükçüye gidip genişlettirsen biraz ? o darlık baskı yapıyor o da ağırlık ve ağrı yapıyordur belki

tatlım alışana kadar sabırla kullan normal bunlar gözün alışmaya çalışıyor bendede mide bulantısı olurdu şimdi problem yok:32: :32:

belki burun kenarlarına denk gelen kısımları sen farkında olmasan bile biraz dar geliyordur gözlükçüye gidip genişlettirsen biraz ? o darlık baskı yapıyor o da ağırlık ve ağrı yapıyordur belki

bilemiyorum, haklı olabilirsiniz bir kaç gün bekleyim duruma göre gözlükçüye tekrar giderim. ilk taktığımda gözlerimden yaş boşalmıştı. sanırım camlarına alışamadım...

Başlarda biraz başağrısı olabilir ama bana numarada problem varmış gibi geldi

haklı olabilirsiniz çünkü inanın artık göz doktoruna gitmekten saçımı başımı yolcam. her biri farklı bir numara söylüyo. optiğe eski gözlüğümü de götürdüm ordaki beyfendi o gözlüğün numarasıyla şimdiki verileni inceledi. tutarsızlık absürt bir durum yok dedi.
numarada problem olabilir ben de ondan şüpheleniyorum ama dediğim gibi kusursuz görüyorum sadece bazen bir noktaya bakarken sorun yaşıyorum o da alışamadığım için sanırım

tatlım alışana kadar sabırla kullan normal bunlar gözün alışmaya çalışıyor bendede mide bulantısı olurdu şimdi problem yok:32: :32:

:) demek herkese farklı bir etkisi oluyo gözlüklerin çok çok teşekkürler :)

Canım ben 13 yaşından beri kullanıyoru gözlük yaklaşık 13 yıl olacak gözlük derecem en düşükle başladı şimdi iki buçuk civarı miyop ve astigmat var bendede alışırsın zamanla ama her sene derecen biraz yükselebilir benim öyle oldu mesela benim sag gözüm iki buçuk sol gözüm 2.25

Son düzenleme:
birden tum gun takmayacaksin..yavas yavas bir kac saat bir kac saat eklemeler yapacaksin...ne de olsa gozler bu kadar iyi gormeye alisik degil :9:

Canım ben 13 yaşından beri kullanıyoru gözlük yaklaşık 13 yıl olacak gözlük derecem en düşükle başladı şimdi iki buçuk civarı miyop ve astigmat var bendede alışırsın zamanla ama her sene derecen biraz yükselebilir benim öyle oldu mesela benim sag gözüm iki buçuk sol gözüm 2.25

benim sağ göz 0,75myop 0,25 astimat, sol gözüm 1myop ve astimat yok. eskisine göre 0,25 artmış...

birden tum gun takmayacaksin..yavas yavas bir kac saat bir kac saat eklemeler yapacaksin...ne de olsa gozler bu kadar iyi gormeye alisik degil :9:

:1: doğru söylüyorsunuz. inanın gözlüğü takınca tabelaları görmeye başladım. çok güzel bir duyguydu :D

Canım takmak istersen bir tak ve birdaha çıkarma yoksa alışamazsın benim annem gözlerinden 3 sefer ameliyat oldu et vardı göznde ve gözlük kullanması gerek tak çıkar yaptıgı için bi türlü alışamadı ve suan takmıyor ve derecesi yükseldi doktorda kızıyor senin gözlerin çok hassas 3 kere ameliyat oldu takman gerek ama takamıyor bu arada ben lens kullanacaktım ama doktorum tavsiye etmedi kendisi bizim 25 senelik doktorumuz benimde gözüm bozuk bende gözlük kullanıyorum dedi doktor lens yakını bozuyormuş bir kaç tanıdıgımda uzak problemi vardı lens kullandılar şimdi yakınlarını bozuldu yakınıda göremiyorlar şimdi

cnmm ben yıllardır takıyorum buna rağmen her cam değiştirmemde böyle oluyor 2-3 günde geçer :34:

Back
X