gözlüklerim

canannur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2015
11
1
86
Merhaba kızlar.Benim derdim gözlüklerimle.Ben sadece lazım olduğunda kullanıyorum.Yani derste tahtayı görmek için tv izlerken felan.Gündüz yazıları okuyorum ama gece uzaktaki yazıları tam net okuyamıyorum.Birde göz numaramın büyümemesini istiyorum.Son günlerde kafama çok takılıyor.Ne yapmalıyım?

1- Doktora gitmelisin.
2-Gözlüklerini takabildiğin kadar takmalısın ki numarası değişmesin.

Gözlüklerini düzenli kullanmalısın...
Yaşın kaç? Eğer ergenlik dönemindeysen bitene kadar az da olsa büyümeye devam eder diye duymuştum..

Gözlük takmalısın. :) Mevcut numaran geçerl mi doktora muayene ol, lens seçeneğin var ise dene. Yoksa gözlüğünü tak, bir süre sonra alışırsın parçan gibi olur. Farklı bir yolu olduğunu sanmıyorum..

Sürekli takman gerekiyor. O zaman düşüyor numarasi. Benm 1 numara miyoptu gözlerim 5-6 sene daimi kullandim +50 dinlendiriciye düştü. Bıraktım sonra. En son 6 ay önce gittim kontrole hala ayniydi. Yükselmedi yani

Gözlüklerini takmalısın galiba bende takmalıyım

Aynı durum bende de var. Sürekli takmam lazım ama özellikle yazın sıcaktan hiç takamıyorum. Lazerle çizdirdim bilinçsizce ama yıllar geçti tekrar etti.

Benden sana tavsiye numaranin dusmesini veya yukselmemesini istiyorsan kesinlikle ama kesinlikle duzenli olarak gozluk kullanimini devam ettirmelisin bak sana kendimden ornek vereyim ilkokulda gozluk numaralarim 9du saka degil ve sabirla kullandiktan sonra numaram 1.75 ve 2.00 indi yani su an gozlerimin dereceleri bunlar tatlim dusun iste karar senin ve asla lazer olmayi dusunmedim

Cok sasirdim. Miyop mu yoksa astigmat miydiniz?

Gözlük takınca numara duruyor diye bir şey yok. Ben 11 yaşında gözlük takmaya başlamıştım giderek de arttı numarası büyüdükçe. Lise 1'de lense döndüm. Lens kesinlikle çok daha rahat bence lens kullan.

Ben tam tersine şu an sizin yaptığınız gibi yapıyorum,elimden geldiğince takmayarak gözün kendi görevini yapmasını sağlıyorum,bir gün tesadüfen netten okudum gözlük gözün derecesini sabit tutuyor ve iyileşmesini engelliyormuş,netten okumuştum siz de bakabilirsiniz,ve benim derecelerim de düşüş oldu bilemiyorum düşününce mantıklı geldi.

benim de 1.25 gözlerim. ve yıllardır ilerlemedi. yani gözlük kullanmak ilerlemesini veya ilerlememesini durdurmuyormuş. genetik tarafı ağır basıyor işin.

ben 6 senedir lens kullanıyorum, numaram 6 yılda 0.25 arttı. çok memnunum, çok yorulduğunu hissedersem gözlük takıyorum onun dışında çıkarmıyorum da pek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…