Gözüme uyku girmiyor, yardim edin arkadaslar..

O tipleri iyi bilirim.Yapmacık haller vs.Gerçek dindarlar zaten kimseye baskı yapmıyor.Giden yıllarınıza üzülmeyin , daha çok yılınız da gidebilirdi evlenirseniz.Evlenince baskıları artardı emin olun.

Cok tesekkurler cevabınız için, tek avuntum henüz kaybetmedigim yıllarım.

Inşallah, çok teşekkür ederim. 2018 hepinize oh dedirtecek mutluluklar getirsin inşalla h

Cok güzel özetlemişsiniz teşekkür ederim. Evet sürekli dile getirmesi beni iyice irite etti ve yapay gelmeye başladı.
Ornegin bigün ofise geldi, odada başkaları da oturuyor. Yan odadaki beyler de çalışma ortamında olduğunu unutmuscasina gürültü yapıyorlar lakayt bir şekilde. Diğer arkadaşla konuşuyoruz yaptıkları şey çok rahatsız edici, iş yerinde çirkin oluyor diye. Benimki ne dese? 'Evet hiç caiz değil" . Herkes sustu tabi, onun yerine ben utandım. O kadar çiğ hareketler içindeki, bu da benim nişanlım diye yanımda gezdirmeye çekinir oldum. Ezberlemiş 3-5 tane dini hikaye, çevirip çevirip anlatıyor. Hıhı deyip gecistiriyordum artık.

Inanç güzel birşey ama reklam malzemesi yapılması içler acısı. Beni nefsime köle olmakla suçlayan adam nasıl bir küfürün içind e farkında değil. Zira birtek o doğru, herkes yanlış.
Hepimizin hakkında hayırlısı inşalla h, sevgiler

Aramıza hoşgeldin arkadaşım,
Sağol. Evet Rabbimin sevgili kuluymuşum

Uzak durun uzak durun uzak duruUzböylesi ömür tüketir sonra kendine sormamak için ben ne yaptım diye uzak duruuunn
Teşekkürler, zihnimde bitirdim zaten. Inşallah ilk fırsatta şehir değişikliği de yapacağım. Dua edin bana lütfen, bunlarla uğraştığıma çok uzgunjm

Herşey bi tarafa siz saygınızı yitirmişsiniz ona,yaptıkları saçma sapan geliyor,kimse kimsenin imanını bilemez,günahını bilirsin ama tevbesinden haberin yoktur sus derler,alışkanlığınıza verdiğiniz emeğe herşeye üzülebikirsiniz,ki üzülün inanın zaman ilaçtır herşeye çaredir ama bu adamı kaybettiğinize üzülmeyin.

Bi' de yeni gördüm , sizi adam edicekmiş öyle mi? "Adam etmek" bile buram buram erillik kokan bir deyimdir.Önce kendisi "adam" olabilseymiş madem.O yaşlarda bir insanın hayat görüşü netleşmiştir çoktan.Rüzgar nerden eserse oraya yöneliyor gibi bir hal sezdim yazdıklarınızda o kişi için.Gitsin kimle oluyorsa olsun.Emin olun hemen her kadın böyle bir ilişki yaşıyor din baskısı vs. yüzünden biten.Bunun sonu da yok üstelik.Hep bi' adım ötesini isterdi sizden , taviz tavizi getirirdi.Üzülmeyin.Derin bir nefes alın.Hayatınızın yeni dönemine merhaba diyin. :)

Evet haklısınız,
O kadar çiğ ve saçma geliyor ki davranışları gram saygım kalmadı. Bir araya geldiğimizde dini konulara girip ne zaman psikolojik baskı yapacak diye zaman tutuyordum.
Iyice irite oldum davranışlarından, Allah affetsin ama sırf onun yüzünden dinden uzaklastigimi hissediyorum. Hassas noktam oldu sanki din

Evet, malesef beni adam etmeye çalışıyormuş ve artık adam olmayacağıma ikna olmuş beyimiz. Yetiştiği ortamda ve kültüründe erillik var malesef, ne kadar torpiledi zannetsem de bitmedi eminim.
Evet, hala kişiliği oturmamış, benlik arayışı içinde. Dönem dönem gündemi değişir. Ama bu sefer haddini aştı, kabul edilir değil davranışları.

Bana uzak ve yolu açık olsun. O kadar irite oldum ki korkuyorum artık hayattan.

Inşallah yeni hayatım güzellikler getirsin, güzel dilekleriniz için teşekkür ederim

Inşallah o istediği gibi birini bulur evlenir sende kendine göre birini bulur evlenirsiniz ikinizde mutlu olun hayırlı akşamlar :)

Est. Rica ederim :*

Daha iyisindir, gün içinde ne güzel yorumlar, destekler gelmiş.
Senelerim gitti diye düşünme lütfen, her sene, her hayatımıza dokunan insan bizi biz yapan, bizi bize tanıtan şeyler. Neler istediğimizi, neler düşündüğümüzü, nereye kadar esnediğimizi ya da sınırlarımızın neler olduğunu tahlil etmemiz için geliyor ve gidiyorlar. Kalanlar bizimdir. :)

Gün boyu, girdim çıktım bakındım ancak cevaplayacak fırsatım da olmadı. Birazcık da konuyu dine kaydırma potansiyeli gördüm kendimde, kaçtım

Bu bahsettiğim tiple aramızda ne tarz konuşmalar geçti, hiç girmeyeyim, şu kadarını diyeyim: Adamlar o kadar tek(!) ki mizan olmuş günah-sevap tartıyorlar. Ben bu tarz bir kafa yapısına, ailem içinde şahit olmadım. Bir de öyle yerden eleştiriler aldım ki "Sen hoca torunusun, yakışmıyor" dendiğini işittim. İyi de arkadaşım, neye yakışmıyor, napmışım da yakışmamış?

Kendimi açık etmeyeyim, neresi, kaç yılları olduğu bende kalsın... Dedem 2 yabancı dili olan bir imamdı ve evinin antresi kütüphaneydi. Biz odalara koca bir kitaplık içinden girerek geçerdik. Hatırlarım çocukken, ikindi çayına ne zaman gitsek, çardakta mutlaka yabancı çiftler, aileler vb oturuyor olurdu, güleç bir muhabbet dönerdi. Camiyi gezmeye gelen turistleri çaya davet eder sohbet ederlerdi, annemler bekarken de hep bu şekildeymiş...
Dedem vefat ettiğinde, 5-6 ay boyunca eve gelenin ayağı kesilmedi.
Ki kaç sene sonra bile öğrenip, Avusturalya'dan, İngiltere'den, Hollandası, Finlandiya'sından insanlar geldi.
Ben böyle bir aile içinde, bu anlayışı görmüşüm; neyin kime yakıştığını, kimin neyin hesabını nasıl vereceğini sorgulayacaklarına, kendilerine, cenazemde kimler sorulduğunda kalpten "Helal olsun" diyebilir diye düşünsünler.
İnsanları cismine, ismine göre yargıla, kır, parmakla göster, aşağıla... Sonra da "En gerçehhh en doğruu benim" diye gez. Bırak yav.
(İyi ki az konuştum )

Son düzenleme:

Ben şimdiki gündeminin de değişeceğini düşünüyorum,bu tür şeyleri bir anda uçlarda yaşayamaya başlayanların sonu genelde özüne dönmek oluyor..Söylediklerinizden yola çıkarak konuşuyorum.Tablo gözümde canlandı çünkü.

Üzülmekte haklısınız fakat bence biraz zaman geçince sevineceksiniz ayrıldiğınıza.
Ya evlenip çoluk çocuğa karıştıktan sonra bu tavırları sergilseydi? O zaman inanın daha yıkıcı olurdu sizin açınızdan.
Lütfen birde bu açıdan bakın.
Daha gençsiniz,karşınıza sevebileceğiniz,sizi olduğunuz gibi kabul edecek biri çıkacaktır.

Bakalım ahirette de seninle birlikte olmak isteyecek miyim derdim önce. O anlamaya çalışırken kafasına çantayı yer kendine gelirdi biraz. Barışma, tek tavsiyem bu olur :)

Sen bu BDV'de şu zamana kadar gördüğün en zeki derdi olan insansın. Bu dert bile değil. Ben müslüman değilim ama sizin inancınızda şöyle diyorlar çok severim 'Allah'ın sevdiği kuluymuşsun'

Süpersinnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…