Gr. bile veremiyorum!

misscoquette

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2008
21
1
86
İstanbul
Merhaba,
24 yasindayim, boyum 1.57cm. 2 hafta once tartida 54,5 kiloyu gorunce siki bir diyet ve spor programina baslamaya karar verdim. Birkac ay oncesine kadar 47 kiloydum. Hedef kilom yeniden 47/48 olmak.

Ilk hafta 52 kiloya indim:
- Sabahlari 2 dilim cavdar ekmegi ve iki yumurtali omlet yedim
- Oglenleri elim buyuklugunde balik/tavuk yaninda bolca salata
- Aksamlari yogurtlu sebze yemegi yedim

- Ayrica haftanin 6 gunu 1 saat spora gittim. Kisacasi 2,5 kilo verdim. Ama simdi dusunuyorum belki bu giden ilk kilolar adet siskinligimim gecmesinden kaynaklandi. Cunku 2. hafta 1. gr bile veremedim. Butun duzenim ayni olmasina ragmen sabitlendim kaldim. Yilbasinda bile diyetimi hic bozmadim ne alkol aldim, ne ikram edilen abur cuburlardan yedim. 5 gun spora gittim. Yeme duzenim yukardakiyle ayniydi. Motivasyonum cok bozuldu. Benimle bu konuda tecrubelerini yada fikirlerini paylasak biri olursa cok sevinirim.

Neden boyle oldu hic anlamiyorum

Sevgiler

su an ayni dertten muzdaribim.daha 10 dakika önce tartildim ve yine moralim bozuk olarak tartidan indim.bende ilk hafta verdim dahada veremiyorum.yemedim gitmedi,yedim gitmedi,sporu artirdim gitmedi.takilmis kalmis ya.benimde kilom 55 ti hep.3 ay icinde 60 in üzerine ciktim.ama yok kardesim 60 ta takildim kaldim iki haftadir.dün sirkeli balli suya basladim,belki o yardimci olur dedim.cünkü herkesi zayiflatmis amaa bana dünle bugün arasinda gram bile oynattirmadi.offf aglamak istiyorum(
sabirla bekliycem artik,tekrardan 5 li sayilara düsmeyi.100-200 gram sonra 5 lerde olucam ama yok bu mutlulugu tadamadim henüz.

gördüğüm akadarıyla ara öğün yok..ara öğün metabolizmanın sürekli çalışmasına yardımcı olur..ayrıca 6 gün spor yapmamanı tavsiye ederim deneyimlerime dayanarak..3-4 gün yeterli..sakatlığa ve başka sorunlara yol açıyo..diyetisyenim demişti sporu abartma dye..bence basit bir kan tahlili yaptırmanda fayda var..tiroidin mi var demir eksikliğin mi var..bunlara baktırman lazım..tiroidin az çalışıyo veya demir eksikliğin varsa da kilo veremzmişin diyetisyen bana öle demişti..demir eksikliğim çıktı baştan 10 kilo verdim..şimdi durdu veremiyorum..ilaç kullanıyorum...en iyisi bir tahlil yaptırmak..kolay gelsin

Ne kadar süredir diyet yapıyorsun ? 2 - 3 hafta ise, hemen sonuç beklemek yanlış olur.

Ne oldu cnm verebildinmi biraz kilo.. Benim tavsiyem suyu cogaltman,aralarda mandalina,yesil cay,ve yedigin her yemege kirmizi pul biber atman. Yatmadan oncede sirkeli su faydali olabilir ac karnina diyetteyken tavsiye etmem. Hergun ayni seyleri yemenide asla onermem,vucut aliskanlik yapiyor.hergun baska bisey yemeyi denesen? Su anki durumunu meram ettim ayrica.. Kolay gelsin cnm

Hepinizin ilgisi icin ayri ayri cok tesekkur ederim. Biraz moralim bozuldu, motivasyonum dustu ama elimden geldigi kadar saglikli yasama bagli kalmaya calisiyorum. Belki biraz sabirsiz davranip hemen sonuc almak istiyorum buda benim ustumde baski yaratiyor.

Sorun sanirim ara ogunleri atlamamdaydi. Iki gundur ara ogunlerimi aksatmiyorum.200 gr. gitmis. ama dedigim gibi iki haftadir 52nin altina dusemiyorum. Dustugum an haber vericem umarim bu haftada 52lerde takilip kalmam.

Ara ogunler icin verebiliceginiz tavsiyeler var mi? Kimse moralini bozmasin boyle seyler icin, sabredersek olucak bu is:)

Geçen hafta 60 kilo idim 3 ay sonra düğünüm var, bir haftadır spor ve diyet yaptım dün 1 kilo azaldığımı göreceğim ümidiyle tartıya çıktım 64 kilo şoktayım umarım tartı bozuktur yaaaa

Bende itiraf ediyorum dun sonunda dayanamadim kitliktan cikmis gibi yemek yedim.

Bi arkadasimdan ogrendim spor yaptigin icin kaslarin gucleniyodur ve kaslar su tutar oyuzden kilo veremiyor olabilirsin dedi. Ne kadar dogru bilmiyorum ama hayatimin hicbi doneminde boyle bi sorun yasamadigim icin kendimi cok mutsuz hissediyorum.

Dugun oldugu icin cok telasli olduguna eminim. Acaba bi diyetisyene gitsen daha mi yardimi olur? Bozma moralini aylar sonra en guzel gunun, tadini cikarmaya bak kedine cok yuklenme

Kod:

bende aynı durumdayım 57 kiloydum bi baktım 62 olmuşum hayatımda hiç bu kadar kilo almamıştım hemen diyete başladı. 3 günde 59a indim ama 1 hafta oldu gram oynamıyorum. her akşam 1 saat spor yapıom tıkyok arkadaş sinir oldum

kızlar ben de bu takılıp kalmadan muzdaribim gebelik öncesi kiloma 2 ayda döndüm 13 kilo almıştım ama şimdi önceden klan bi 5 kilom var takıldı kaldımetabolizmayı şaşırt deli gibi ye dediler yedim hem de deli gibi yedim gerçekten kilo alırım sandım kilo da almadım şimdi bakalım devamında verebilecek miyim ne yapışkan 60 mış üffff

Herkesin sorunu aynı sanırım

Uzmanlar diyetlerde öğünlerin 3den fazla olmasını gerektiğini,
ara öğünlerde lifli ve posalı gıdalar tüketilmesi gerektiğini söylüyorlar.

Ayrıca öğünlerinizin saatleride değişik olmalıymış
mesela yemek saatleri her gün aynı saatte olmamalıymış

ara öğün olarak fındık,fıstık,,badem gibi kuruyemişlerden 10 adedi 1 porsiyon..ceviz 2 yada 3 adedi 1 porsiyon yiyebilirsin..yanında 1 porsiyon meyve.. da 1 elma,ortaboy portakal,2 mandalina.yarım muz gibi..ben öğleden sonraları genelde 1 porsiyon yoğurda 3 kaşık yulaf katıyorum içine meyva doğruyorm baya tok tutuyo..yoğurt yerine ayran yada süt içebilirsin..yada 1 adet peynirli tost yiyebilirsin..kolay gelsin umarım başarılı olursun canım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…