gretmenim ne olur vurma

canım arkadaş.. çok etkilendim yaşadıklarınızdan..
ama 5 sene boyunca hiç biriniz annenize babanıza neden söylemezsiniz.. nasıl olur da ebeveynlerinizin hiçbirisi farketmez ürkekliğinizi.. bunu anlamak mümkün değil..

bizim de ilkokul 3.sınıfta müzik öğretmenimiz vardı.. çok severdi beni.. her müzik dersinde muhakkak özel ilgisini görürdüm.. sonradan öğrendik ki 5.sınıflardan bir kızı eve ders vermek için çağırıp tecavüz etmiş..
psikopat adamı sürgün ettiler hemen.. zavallı kızı da başka okula aldırdılar..

kendini çok seçkin bir insan olarak niteleyim ayırım yapan bir ilkokul öğretmenine sahiptim bende...
çalışkan hatta öğretmenimin tabiriyle "zehir gibi" olan ben bir gün öğretmenden sınıfın ortasında dayak yedim suratımın ortasına...
sebebi ise geç kalmıştım...
son ders bizi bahçeye çıkarmıştı... ben dondurma almak için karşı pastaneye gitmiştim... döndüğümde arkadaşlarım yoktu... hemen sınıfa çıktım... dondurmamı yiyemeden merdivenlere fırlattım...
sınıftan içeri girdim... öğretmen biriyle konuşuyordu ve sınıf yeni yeni yerleşiyordu...
ama benim sınıfa en son girdiğimi gördü... beni yanına çağırdı... tüm arkadaşlarımın önünde suratıma okkalı bir tokat yedim...
geç kalmıştım güya ama geç kalmamıştım aslında...
kendisinin bende açtığı bu yara hayatım boyunca herşeyden suçluluk duymama neden oldu... hala geç kalma fobim var....
umarım bu küçük yürekte açtığı yara ona kat be kat geri dönmüştür...
o kadar kabahatli olduğumu düşünmüşüm ki anneme bile söylemedim... günlerce unutamadım yediğim o dayağı hatta yıllarca...
bir de aklım dondurmam da kalmıştı , yanağımın acısı bir yana...
şimdi olsa gider onu parçalarım öyle böyle değil... ama sekiz yaşında bir yürek bunu bilmiyor maalesef...
benimde aklıma bu geldi...
hoşgörü ve anlayış bir öğretmende olması gereken ilk özellik... yoksa yapmasınlar... boşu boşuna yer işgal etmesinler...

yazıklar olsun ne diyim o insanlıktan nasibini alamamış kanı bozuklara, bastırılmış egolarını ve sapkın ruhlarını minicik çocuklarda tatmin etmek isteyenleri Allaha havale ediyorum... bu tür insanlardan dolayı zarar gören arkadaşlara çok üzüldüm Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın...

ögretmenlerını arayıp cıcek goturenlere gıpta edıyorum ben dayak yemedım ogretmenımden ama ogretmenım sınıf 60 kısıydı ama 10 cocugu ayrı tutar onları egıtırdı hepsıde zengın cocukları sınıf annelerının cocuklarıyldı dısardan herkes benım ogretmenımın cok basarılı oldugun soylerdı okulumun en basarılı sınıfıydı bızımkı ama nasıl 10 ogrencıyle bu haksızlık ozaman cocuk aklı yenı yenı farkına varıyorum 4 sıraya bolerdı sınıfı calıskanlar ve zengıler bır serıt kapıcı cocukları fakırler bır gurup normal olanlar bır gurup ogretmenımı hıc sevgıyle anmıyorum

Malesef böyle öğretmen müsvetteleri var..Daha doğrusu eskiden daha çoktu şimdi sıkar biraz çocuk dövmek..

Ama sizin ki aşmış arkadaşım,şiddet resmen..

Görüyorsunuz değil mi, bir öğretmen (!) insan hayatını nasıl etkiliyor..
Siz eğitim alsın diye teslim ediyorsunuz, öğretmen psikolojisini altüst ediyor sizin evladınızın..

Ben de ilkokul 3-4 ün ilk yarısını okuduğum öğretmenimi hiç sevmedim..
Şiddet dayak vs. yoktu çünkü ailem çok ilgiliydi, sürekli okula gelir giderdi ailem..

Ama öğretmenimi sevmezdim, anneme derdim hatta benim öğretmenim niye hiç gülmüyor acaba diye, kadının güldüğünü kimse görmemiştir..
Bize de gülmeyi yasaklamıştı sınıfta..Hatırladığım bu ama bizi sınıfça çok etkilemişti bu gülme yasağı..

Birgün birşey için vesikalık foto istemişti, ben de çocukluk işte sırıtarak bir foto çektirmişim getirdim..
Bu ne diye bağırdı, gülmek yasak demedim mi size, git gülmeden çekilmiş foto getir diye resmi attı önüme..

Anneme anlatmıştım ama sonrasını hatırlamıyorum ne yaptık..Sonra taşındık.

Sanırım hasta ruhluydu biraz..Bazen aklıma geliyor birgün biryerlerde rastlarsam gülmeyi öğrenmiş mi sorucam..kkikikikkki:)

Konu nerden nereye geldi; kesinlikle öğretmenleri araştırın, çocuğun iyi eğitim alması, psikolojik olarak gelişmesi, okula değil öğretmene bağlıdır..Unutmayın bunu.

Her meslekte olduğu gibi öğretmenler arasında da hasta ruhlular mutlaka var..Ama bilmiyoruz, kendilerini belli etmiyorlar..

hep öğretmenler mi dövecek. bi keresinde ben lisedeyken bana bir öğretmenim vuracak gibi yapmıştı ki herkese tokat atar döverdi, bende reflexle onu itmiştim. disipline gittiydim sonra hihoyyyt
hep öğretmenler mi dövecek ama di mi

goruyorum ki benım gıbı bu durumu yasayan bır cok ınsan var..dıyorsunuzki aılenıze nıye soylemedınız..tam olarak hatırlamıyorum soyleyıp soylemedıgımı..zaten aılem okuluma karsı pek duyarlı degıldı..duyarlı olan velılerın cocuklarını zaten dovemezdı..45 kısılık sınıfta vardı taktıgı bır 15 kısı fakır kesım cahıl aılelerın cocukları vs..sımdı soyle bır durumda var arkadaslar ınsan yaptıgı her sucun bedelını dayak olarak nıtelendırırdıgı ıcın artık tepkıde veremıyor..dayakta bır zamandan sonra normalmıs gıbı gelıyor..ama hep dıyorum..taslar yenı yenı oturuyor..sımdı bır urkek guvercın gıbıyım bırı elını kaldırsa hemen kacıyorum..ama desmez kalkmaz bır allah..allah onu benım karsıma gun gelır kervan doner olmemıs sag kalmıssa cıkarır elbet ozaman bılıyorum ben ona yapacagı...

hep öğretmenler mi dövecek. bi keresinde ben lisedeyken bana bir öğretmenim vuracak gibi yapmıştı ki herkese tokat atar döverdi, bende reflexle onu itmiştim. disipline gittiydim sonra hihoyyyt
hep öğretmenler mi dövecek ama di mi

bende lıse son sınıfa gıderken bır erkek hocamız vardı yanımda ki arkadasıma elını kaldırdı tam vuracagı zaman elını tuttum vurdurmadım..evet bende dısıplıne gıttım..ama savunmam oldukca ıyıydı..tehdıt ettım muduru.hocayı..dedım mıllı egıtıme sıkayet ederım..butun sınıf sahıt dedım..hıc bır sey yapamadılar..sengözlerimebaksanab

yazdıklarınızı okuyunca ck kotu oldum arkadaslar bende bı egtımcıyım gercı anasınıfı ama olsun ogretmen denmez bu kısılıktekı ınsanlara hasta ruhlu kısıler kımbılır kendı dunyalarında weya ewde ne sorun yasıolarda sınıfa kucucuk cocuklardan cıkartıolar acısını allah bu kısılıkte olanları ıslah eylesın ınsss

bizim ögrtmenizde döverdimafoldumben
ondan korktugumuz gibi babamizdan korkmazdik.
marangoza sopa yaptirirdi, dayak atmak icin.
aman sinirlendim simdi:kızgın:
bizde birkac arkadas sobada yakdik ne kadar sopa varsa.:lepi:
sonuc yeni sopalar yaptirildibenneyaptımki

ailelerimiz;
eti senin kemigi benim diyerek teslim etti bizi,
dayak yememizden normal ne olabilirdi ki?
keske birer sopa da anababamiza atsaydi,
demezlerdi belki eti senin kemigi benim diye.
hatirladikca anababama da sinir oluyom.

bende hocalarımdan dayak yemişimdir. çok iyi hatırlarım 1. sınıftaydım matematik sorusunu yapamadığım için suratıma defterle vurmustu.. o zamandan beri matematiği sevmem ve matematik hocalarını sevmem orta okulda matematikçimiz bikaç kez vurmustu cok konusuyorum diye.. gene sesimi cıkarmamıstım neden korktuysam ama lisede asla kendimi hiçbir hocaya ezdirmedim daha bu sene sevgilimle aynı sınıftayız beni yanına cağırıp ayrılıcaksın demişti.hatta onada dedi.. hocaya dönüp kimsin sen dedim bunu yapmaya hakkın yok sonucta bizi bişeyler yaparken görmedin yanında oturuyorum diye bunu yapamazsın dedim müdüre giderim dedi elinden geleni ardına koyma dedm tek yaptığı şey sözlümü düşürmek oldu. oda matematikçi nedir benim bunlardan çektiğim ya:)

hayretle okudum,annenize nasıl anlatmadınız şaşırdım,ben okulda ne var ne yok hepsini anlatırdım her gün.Öğretmenler gününde öğretmenimizi kutlarken hoca sıra yapıp hediye getirenleri öne almıştı ,bende hediye almadığım için sıraya giremeyip çok üzülmüştüm,eve gidince anneme anlatmıştım hemen tabii,öğretmenimi kutlayamadım hediye getirenler kutladı diye ,annem doğruuu okula,siz nasıl ayrımcılık yaparsınız,küçücük çocuk ne kadar üzülmüş,bu mu sizin öğretmenliğiniz vs..

öğretmenimden ediğim dayaklar yüzünden hala daha psikolojim bozuktur, ne zaman bir ilkokul çocugu görsem mutsuz olduğunu,geceleri ağladıgını duşunurum. Hiç mutlu değildim okulda, ağlayarak okula gittim, kafam zehir gibi çalışırdı ama ben bunu gösteremezdim. ruh hastası, çocuk sevgısı olmayan bir ilkokul ögretmenız vardı. sureklı dayak yedik, parmak kaldırmak bile istemezdim. şimdi facebookta göruştugum ilkokul arkadaşlarım var, hepsınde derın yaralar bırakmış pislik karı. bir gun çocugum oldugunda sanırım ilkokul öğretmenın benden çekeceği var. sürekli gözetım altında tutucam evladımı. çunku o dönemde cocuklar haklı haksızı ayıramıyor, buyukler dogruyu bılır,hele ögretmen ulaşılmaz oluyor. ve kendını yetersız ve suçlu göruyor, içine kapanıyor. halbuki gitseydım söyleseydım anneme babama verırlerdı cezasını ama yapamadım. bugun bıle cigerım yanar. keşke mıllı eğitime şikayet etseydim, etseydik sürünseydi ALLAHın cezası.:olmaz: kaydirigubbakcemile Çok üzgünüm çoook :mymeka: :oklava:

ve göruyorum ki; konu sahıbı arkadaşım, sende benim gibisin. bir tarafın hasarlı, incinmiş,acıyor... :1hug:

öğretmenimden ediğim dayaklar yüzünden hala daha psikolojim bozuktur, ne zaman bir ilkokul çocugu görsem mutsuz olduğunu,geceleri ağladıgını duşunurum. Hiç mutlu değildim okulda, ağlayarak okula gittim, kafam zehir gibi çalışırdı ama ben bunu gösteremezdim. ruh hastası, çocuk sevgısı olmayan bir ilkokul ögretmenız vardı. sureklı dayak yedik, parmak kaldırmak bile istemezdim. şimdi facebookta göruştugum ilkokul arkadaşlarım var, hepsınde derın yaralar bırakmış pislik karı. bir gun çocugum oldugunda sanırım ilkokul öğretmenın benden çekeceği var. sürekli gözetım altında tutucam evladımı. çunku o dönemde cocuklar haklı haksızı ayıramıyor, buyukler dogruyu bılır,hele ögretmen ulaşılmaz oluyor. ve kendını yetersız ve suçlu göruyor, içine kapanıyor. halbuki gitseydım söyleseydım anneme babama verırlerdı cezasını ama yapamadım. bugun bıle cigerım yanar. keşke mıllı eğitime şikayet etseydim, etseydik sürünseydi ALLAHın cezası.:olmaz: kaydirigubbakcemile Çok üzgünüm çoook :mymeka: :oklava:

ve göruyorum ki; konu sahıbı arkadaşım, sende benim gibisin. bir tarafın hasarlı, incinmiş,acıyor... :1hug:

Cok üzüldüm canim ya...

Iste güzelim öyle cocuklar yetistirmeliyizki kim olursa olsun, siddet gördügü vakit bunun yanlis oldugnu anlamali....ögretmenide olsa buna hakki olmadigni bilmeli...:kahve:

Allah böylelerini bildigi gibi yapsin diyorum....Piril piril evladlarimizi emanet ettigmiz insanlar o minicik kalblerde nasil yaralar birakiyor...:kızgın:

Gecenlerde izledigim bir belgeselde malesef en cok siddete basvuranlarin ögretmenler bakicilar veya herhangi bir egitim amacli meslekte calisanlarin oldugu söylendi,

Ne kadar üzüldüm anlatamam...:çok üzgünüm:

gerçekten devlet okullarında özellikle köylerde falan öğrenciler dayağa o kadar alıştırılmışlarki hem aileleri tarafından hem dayakçı bazı öğretmenler tarafından. öğrenciler sopayı görmeden hiç bi denileni yapmıyorlar artık o hale gelmişler yani.

Cok üzüldüm canim ya...

Iste güzelim öyle cocuklar yetistirmeliyizki kim olursa olsun, siddet gördügü vakit bunun yanlis oldugnu anlamali....ögretmenide olsa buna hakki olmadigni bilmeli...:kahve:

Allah böylelerini bildigi gibi yapsin diyorum....Piril piril evladlarimizi emanet ettigmiz insanlar o minicik kalblerde nasil yaralar birakiyor...:kızgın:

Gecenlerde izledigim bir belgeselde malesef en cok siddete basvuranlarin ögretmenler bakicilar veya herhangi bir egitim amacli meslekte calisanlarin oldugu söylendi,

Ne kadar üzüldüm anlatamam...:çok üzgünüm:

:1hug: sagol canım, bu konuda kim saçımı okşasa hemen gözyaşlarım boşalıyor, şuan hıçkırarak ağlıyorum, o küçüçük pırıl pırıl saçları olan, mis kokulu okul kokulu çocuklardık biz... ve bizi sevmek yerine dövdüler, küçük tombik ellerimize kıydılar. benim hikayemden ve konu sahibi arkadaşımın hikayesinden binlerce vardır eminim. buna dur demenın yolu var ama devlet bunu yapmıyor. mesela psikolojik testlerden geçemeyenler öğretmen olmasın. Okullarda gizli ajan öğretmenler, öğrenciler olsun,,,yazık olmasın pırıl pırıl küçüklerimize...

:1hug: sagol canım, bu konuda kim saçımı okşasa hemen gözyaşlarım boşalıyor, şuan hıçkırarak ağlıyorum, o küçüçük pırıl pırıl saçları olan, mis kokulu okul kokulu çocuklardık biz... ve bizi sevmek yerine dövdüler, küçük tombik ellerimize kıydılar. benim hikayemden ve konu sahibi arkadaşımın hikayesinden binlerce vardır eminim. buna dur demenın yolu var ama devlet bunu yapmıyor. mesela psikolojik testlerden geçemeyenler öğretmen olmasın. Okullarda gizli ajan öğretmenler, öğrenciler olsun,,,yazık olmasın pırıl pırıl küçüklerimize...

Aglama gülüm....ahh kiyamam sana ya...:teselli:

Ben almanyada okul hayatima basladim...vurmayi birak hakaret bile edemez bir ögretmen bir ögrenciye.....sürüm sürüm süründürürler vallaha...:kahve:

Dedigin gibi devlet daha duyarli olmasi gerek...allah yavrularimizi iyilerle karsilastirsin.:Saruboceq:

Aglama gülüm....ahh kiyamam sana ya...:teselli:

Ben almanyada okul hayatima basladim...vurmayi birak hakaret bile edemez bir ögretmen bir ögrenciye.....sürüm sürüm süründürürler vallaha...:kahve:

Dedigin gibi devlet daha duyarli olmasi gerek...allah yavrularimizi iyilerle karsilastirsin.:Saruboceq:

amin canım kocaman AMİN... artık yeni nesil süper ama bizim gibi haklarını ezdirmezler gibi geliyor. ezdirmesınler de zaten, gözleri açık olsun...öpuyorum opuyorumnanaktan

Back
X