• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gri şehir ankara

Şuan resmen burnumda tüten şehir. Bütün yaşanmışlıklarim orda. Oraya gidince dönmek o kadar ağır geliyor ki. Kaldığım süreye o kadar çok şey sığdırmak istiyorum ki. İstanbul'dayım boğazı denizi doğası çok başka ama Ankara benim için bambaşka. Sizi anliyorum insanin sonradan gelip Ankara'ya alışması çok zor. İllaki yaşanmışlık ister Ankara. İnsanı karışıktır memur kenti her yöreden insan vardır. Haftasonu eşinizle bir Beypazarı bir Kızılcahamam yapın size bir razı burdayım hatırlatır. Hamamonune gidin. Keçiören de Atatürk bahçesine gidin, Dikmen vadisine gidin alışveriş için bosverin avm yı Kızılay'ın altını üstüne getirin sonra büyülü fener de bir sinema molası verin karanfil de dost kitabevinde saatlerce kitapları inceleyin, müzeleri gezin. Bunları yaptığınızda istemeseniz de Ankara'yı sececekseniz. Ankara AVM ve birkaç parktan ibaret değil emin olun.

Şuan resmen burnumda tüten şehir. Bütün yaşanmışlıklarim orda. Oraya gidince dönmek o kadar ağır geliyor ki. Kaldığım süreye o kadar çok şey sığdırmak istiyorum ki. İstanbul'dayım boğazı denizi doğası çok başka ama Ankara benim için bambaşka. Sizi anliyorum insanin sonradan gelip Ankara'ya alışması çok zor. İllaki yaşanmışlık ister Ankara. İnsanı karışıktır memur kenti her yöreden insan vardır. Haftasonu eşinizle bir Beypazarı bir Kızılcahamam yapın size bir razı burdayım hatırlatır. Hamamonune gidin. Keçiören de Atatürk bahçesine gidin, Dikmen vadisine gidin alışveriş için bosverin avm yı Kızılay'ın altını üstüne getirin sonra büyülü fener de bir sinema molası verin karanfil de dost kitabevinde saatlerce kitapları inceleyin, müzeleri gezin. Bunları yaptığınızda istemeseniz de Ankara'yı sececekseniz. Ankara AVM ve birkaç parktan ibaret değil emin olun.
İnan dediklerin hepsini yaptım.. müze kalmadı.. 2. Kez müzeleri gezicem.. beypazarına 2 hafta da bir gidiyorum.. bi beypazarında sıcaklık görüyorum.. kızılcahamam da kendimi uludağ da hissediyorum :) dikmen vadisini nedense pek sevemedim .. klasik bi park geldi.. kızılay ın pek altını üstünü getirdiğim söylenemez... kızılay metro alt geçidinde yarım saat doğru çıkışı aramıstım :) kızılay da nedense kayboluyorum...

97 yılından beri Ankara'dayım. Bu şehrin griliğini ve soğuk insanlarını iyi bilirim...Ama mecbursanız bu şehre bikaç.yıl sonra alışırsınız ve burdaki imkanların istanbul dışındaki diğer şehirlerde bulunmadığını anlarsınız..Büyük bir şehir olmasına rağmen rahat bir şehirdir istanbul gibi aşırı kalabalık ve trafik yoktur. Mesela saat 9 dan sonra trafik hiç yok ölü.şehir olur hele kışları...İçinizi açacak mekanları yoktur...Bu şehirde insanların keyif yapabileceği cıvıl cıvıl yerler hiç yok...Sadece parklar var ama oraları da çok yapay ve soğuk geliyor bana...Eskişehir bile burdan daha cıvıl cıvıl...Birkaç tane doğal ortam olduğu içün hep kalabalık.

Buranın iyi yanı herhangi bir kurstur, kitaptır dersanedir bu konularda çok olanak olması.
Ama bence bu şehri içinize dert etmeyin. Sevdiğiniz yanınızda ve gelişmiş bir şehirdesiniz...kıymetini bilin...ya sevdiğiniz bile olmasa ve kucuk bi şehirde olsaydınız?
Sevdiğim olmayıp küçücük bi şehirde olsam delirirdim sanırım... benim istediğim sadece tek şey sıcakkanlılık ve samimiyet.. bunu ankara da göremedim ben.. insanları bana ankara gibi çok soğuk geliyor

Ah Ankara canım memleketim..10 yıldır Karadeniz istanbul vs gezdim ama özlüyorum daha düzenli geliyor bana nedense tabi ben orayı bildiğim için özlüyorum. Geldiğin yerle kıyaslama yaparsan böyle düşünmen normal ...güzelliklerini Keşfet bulmak istersen bulursun.

Sevdiğim olmayıp küçücük bi şehirde olsam delirirdim sanırım... benim istediğim sadece tek şey sıcakkanlılık ve samimiyet.. bunu ankara da göremedim ben.. insanları bana ankara gibi çok soğuk geliyor

O samimiyeti bu şehirde bulamayacagını kabullenmelisin...Sizin gibi evli birkaç çift dost edinebilirsiniz belki onlarla samimiyet olur...Bu şehirde genelde orta anadolu dan ve çorum yozgat çankırı vs gibi illerden göç etmiş insanlar çok dolayısıyla kıyı şeridi insanlarının samimiyetini ve rahatlıgını burda bulamazsın..Burası bürokrat asker ve öğrenci ağırlıkta ağır bir havası var bu şehirde herşey iş ve eğitim odaklı...Kendine bi çevre edinip doğru insanları seç ama bu şehirin genel yapısı soğuk...Ben alıştım artık ama başlarda benim gibi bir egeli için çok zor olmuştu...Mesela dolmusa bindiğimde ineceğimi sofore seslenirdim sofor bazen duymazdı ama kimse sofore bunu iletmezdi herkes sus pus bu sehirde nedense...

Enteresandır ki bu şehrin yazıyla kışı arasında fark yok gibi geliyor bana çünkü yazın da pek gidecek bir yeri yok...Su kaynakları olmadığından yeşillik alanı yok heryer bozkır...Bar pub ve cafe mantığı var genelde herkes cafelerde oturur...

Sakaryada balık ekmek ye, dikmen vadisine git, goksu parkın mangal mevsimi bitti, bahcelide waffle ye, tunalıda tur at işte böyle pek bişi yok

Son düzenleyen: Moderatör:
O samimiyeti bu şehirde bulamayacagını kabullenmelisin...Sizin gibi evli birkaç çift dost edinebilirsiniz belki onlarla samimiyet olur...Bu şehirde genelde orta anadolu dan ve çorum yozgat çankırı vs gibi illerden göç etmiş insanlar çok dolayısıyla kıyı şeridi insanlarının samimiyetini ve rahatlıgını burda bulamazsın..Burası bürokrat asker ve öğrenci ağırlıkta ağır bir havası var bu şehirde herşey iş ve eğitim odaklı...Kendine bi çevre edinip doğru insanları seç ama bu şehirin genel yapısı soğuk...Ben alıştım artık ama başlarda benim gibi bir egeli için çok zor olmuştu...Mesela dolmusa bindiğimde ineceğimi sofore seslenirdim sofor bazen duymazdı ama kimse sofore bunu iletmezdi herkes sus pus bu sehirde nedense
egeliysen beni daha iyi anlarsın... inan 1 sene de bir çok hareketim ve giyinişim değişti.. artık daha kapalı giyindiğim söylenebilir.. ve kişiliğim de değişti.. minübüste bende inebilirmiyim derken hep gülerek samimi bi şekil de söylerim.. ama bu burada normal karşılanmıyor. Aynı şekil de yol da bir adres sorduğum zaman da tebessüm etmekten çekiniyorum.. yaşadığım apartman da insanlar açık giyindiğimi söylüyor?? Ve orta kesim elit sayılacak bi site de oturuyoruz... inan çözemedim... evli arkadas ya da bekar benim için farketmez.. görüstüğüm bi kaç insan var.. ama çok ilginçler bilmiyorum alışamadım :(

egeliysen beni daha iyi anlarsın... inan 1 sene de bir çok hareketim ve giyinişim değişti.. artık daha kapalı giyindiğim söylenebilir.. ve kişiliğim de değişti.. minübüste bende inebilirmiyim derken hep gülerek samimi bi şekil de söylerim.. ama bu burada normal karşılanmıyor. Aynı şekil de yol da bir adres sorduğum zaman da tebessüm etmekten çekiniyorum.. yaşadığım apartman da insanlar açık giyindiğimi söylüyor?? Ve orta kesim elit sayılacak bi site de oturuyoruz... inan çözemedim... evli arkadas ya da bekar benim için farketmez.. görüstüğüm bi kaç insan var.. ama çok ilginçler bilmiyorum alışamadım :KK43:

Demekki oturduğun semt bi ümitköy değil biraz orta halli veya muhafazakar..keçiören etlik bu gibi bi yerdeysen açık giyinemezsin..Benim de kişiliğim burda çok değişti..Ben de sıcak samimi bi genç kızken o samimiyetim burda garip kaçtı...Erkek olarak ta oldukca abaza dolu baya apaçi var semtine göre...

Nezih semtleri bi nebze daha iyi ama sincan etimesgut altındağ vs gibi yerlerde yasamak daha zor

Gorustugun kişilerin ilginçliğinden kastın ne

Alışamadım sana Ankara 1 sene oldu....Kafanı sağa çevirirsin sis ve kapkara bi gökyüzü,sola çevirirsin çamur....Canın dolaşmak ister,yağmurda yürümek ister ama gidicek yer yoktur.Awm de gezeyim dersin, bütün ankara linç girişiminde bulunmuş gibi iğne atsan yere bulunmaz.... Yeşillik katalım şu şehre diyerek dikilmiş bir kaç cılız ağaçtan başka yeşil renge rastlanmaz.eymire gidersin haftasonu bütün ankara oradadır... göksu ya gidersin mangal kokusundan geçilmez... burası bilmemne orman çiftliği diye dikilmiş tabelaları görürüm ara ara.... tabelanın arkasına gözüm ilişir, arkasın da orman mı (?) küçük çalılardan bozma gelişememiş 1 metre boyutun da çam ağaçları :KK43:( eeee bütün bunların sonunda da ankaradan nefret etmekten başka çaren kalmaz.hele ocak-şubat mevsimin de o kuru soğukları yok mu adamı öldürür....! İnsanlarına gelince, hala çözmeye çalışıyorum anlayamadım... pek sıcakkanlı değiller....ayrıca yahya kemal beyatlı ya sormuşlar, "ankara'nın nesini seversiniz" diye... adamın yanıtı kısa ve öz olmuş: "istanbul'a dönüş yolunu"... ankaradan nefret etmek bu olsa gerek... :))))
Not; ömrüm'ün yaklaşık 30 senesini bu şehir de geçirmek zorundayım... ankaralılar ankara da yaşayanlar... ankarayı sevenler... tavsiyelerinizi bekliyorum.. bu gri şehir beni boğuyor
Keşke hayatımın 30 senesini yaşayabilseydim dediğim aşık olduğum şehir.

Nesine aşık oldun? Şehire mi? Anıların ve yaşanmışlıklarına mı?
Ben ankara'yı seviyorum. Şehirlerin çoğundan daha büyük. İstanbula göre düzenli. İhtiyaçlarınızın hepsinin kalitelisini bulabiliyorsunuz.
Gezmekten en zevk aldığım yerlerden birisi ankara kalesi.
Daha önce nerede yaşadınız bilmiyorum ama benim nefes alabildiğim yer orası

Ankara'yi cok severim. Hem de oyle bir severim ki. Izmir'de bile barinamadim, cok ozledim burayi ve geri döndüm.
Burada cok büyük bir ask yasadim, hala da yaşıyorum. Bunun etkisi ne kadar bilmem ama kışın yagan kar en cok bu sehre yakisiyor. Havalar sogudugunda tenhalasan sokaklar en cok buraya ait. Bilmiyorum ama cok seviyorum.
Yapabileceklerinizin listesini verecek olursam, ankara dt ve operasi ulkedeki en cok gösterim olanlardan. Bol bol bunlara gidebilirsiniz. Cok fazla sayida tarz cafeler var, kitabinizi alip herhangi birine oturabilirsiniz. Tunaliya cikip Kitir'da 2 bira ictikten sonra seymenlerde keyfinize devam edebilirsiniz. Bu arada yazlari karum avm parkinda sosyal sorumluluk adina acikhava sinemasi düzenlenir, onlara katılabilirsiniz. Ha bir de cernmodern'de armutlara yatip film izleyebilirsiniz. If, jolly joker ve odtu visnelik'te sik sik konser olur. Onlari takip edebilirsiniz. Kizilcahamam da ayrica cok guzel bir milli parkin oldugu, kamp yapilabilen guzel bir golete sahip. Bir de elmadag'da kayaga gidebilirsiniz.
Evet bir istanbul imkanları tabii ki yok ama bence yasamaya calisirsaniz hem bir buyuk sehir imkanlarina sahip olup hem de bir küçük sehir sakinliginde yasayabilirsiniz.

2005 yılında daha 19 yaşında korpecik kız hatta nerdeyse çocuk yaşta evlenip gittim ben ankaraya. Bu hisleri cümleleri o kadar iyi tanıyorumki....
Eşime söylemiştim sevemiyorum burayı alışamıyorum. Mutsuzum diye diye 3 yıl dolandım oratlara. Sonra çalışmaya başladım. Bambaska bir ankara tanıdım tam 10 yıl geçirdim o şehirde. Sonra döndüm malesef hiç aklıma gelmeyecek nedenlerim vardı. Sonra bu küçük ilçeye de alışamadım ki doğup büyüdüğüm yer düşün. Kafese kapatılmış mahlukat gibiydim. Market pazar işine bile çıkamaz olmuştum ilk 1 yıl. Ama zamanla alışıyor insan. İstesen de istemesen de.
O gri şehir rüyalarımda artık. Gitsem bir daha kopamayacagim sanki..
Neyse. .
Tavsiyem ortam semt ve çevre değiştirmeniz.
Mutlaka sizi ilgilendirecek mutlu edecek birşeyler yada birileri vardır biryerlerde.

alısırsın canım .ilk geldiğimde insanlar bana carpıp özür bekliyorlardı . griydi hala cok da acık renk sayılmaz . ama aşısıyorsun birsekilde.

Ankarada cafe kulturu fazladir. Kitap kafelere gidebilirsin. Dost kitabevinde saatlerce dolasip sonra karanfildeki sahafta param bitene kadar ikinci el kitap satin almayi ozledim. Sonra Kurtulus parkinda onlari incelerdim ya da biraz param kalmissa Sakaryadaki Kurtuba kitap cafede sicak cikolatami yudumlarken kitaplara gömülürdüm. Bazen de yan masadaki insanlarin kültürel konusmalarini dinlerdim. Cevremdeki insanlari izlerdim... Ahh Orhan Veli... Ankara diyince kulaklarimda siirleri çınlıyor... Neden bilmiyorum ama Ankara diyince kültür geliyor aklima... Sanat.. Kalite.. Bulamadim ayni tadi yasadigim sehirde..
Eskisi gibi aşırı kalabalık o dediğiniz mekanlar

Ankaraya gittim ve umarim hicbir zaman orada yaşama mecburiyetinde kalmam. Hic sevmedim, tam bir gri şehir cidden. Sevende cogunlukla orada büyüyüyenlerdir, yaşanmisliklari icin seviyorlardir zaten şehrin kendisini sevmiyorlardir. :KK70:
Bursadan oraya gitmışsin, seni anliyorum :KK70: Bursada uzun yıllar kaldım. Bursayla kiyaslarsan Ankarayi sevmen pek mumkun değil. :)

Back
X