Türkiye'de bütün şehirler katledilmiş durumda zaten, güzel şehir bulmak çok zor. Doğal güzelliğiyle ön plana çıkan yerler oluyor, onlar da ya gelişmemiş, küçük yerler ya da İstanbul gibi yaşamanın artık eziyete dönüştüğü yerler.
Ben Ankara'da öğrenci olarak yaşadım ve bence bir öğrenci için en iyi şehirlerden biri. Kültürel olarak her olanağa sahip.
Bir de şu var ki hangi şehirde yaşarsak yaşayalım hep bir koşturmaca var. İşe, okula yetişmeye uğraşıyoruz hep. Valla benim bir gün tatilim var haftada, onda da sahile mi gideyim, sinemaya mı gideyim, ailemle vakit mi geçireyim, arkadaşlarımla mı buluşayım, evimi mi temizleyeyim, yemek mi yapayım şaşırıyorum. Hemen hemen herkes de bu şekilde yaşıyor. İstanbul'da yaşayanlar da sanıyorsun ki her gün bir yerlere gidiyor, tarihin dibine vuruyor. Türkiye'de yaşam bundan ibaret maalesef.
En azından Ankara'da metrobüs kuyrukları yok, sırf şunun için bile sevilir. Tutuculuk denmiş, bunu diyenler hiç Anadolu şehri görmemiş diyebilirim.
Tunalı'dan Kızılay'a yürümeyi de hiçbir şeye değişmem. Hala canım sıkkınsa çılgınlar gibi yürürüm, Ankara'dan kalma bir alışkanlıktır.
Bu arada Ankara'nın da Deniz'i vardı, hala da orada yatıyor.