• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gri şehir ankara

Alışamadım sana Ankara 1 sene oldu....Kafanı sağa çevirirsin sis ve kapkara bi gökyüzü,sola çevirirsin çamur....Canın dolaşmak ister,yağmurda yürümek ister ama gidicek yer yoktur.Awm de gezeyim dersin, bütün ankara linç girişiminde bulunmuş gibi iğne atsan yere bulunmaz.... Yeşillik katalım şu şehre diyerek dikilmiş bir kaç cılız ağaçtan başka yeşil renge rastlanmaz.eymire gidersin haftasonu bütün ankara oradadır... göksu ya gidersin mangal kokusundan geçilmez... orman diye dikilmiş tabelaları görürüm ara ara.... tabelanın arkasına gözüm ilişir, arkasın da orman mı (?) küçük çalılardan bozma gelişememiş 1 metre boyutun da çam ağaçları :KK43:( eeee bütün bunların sonunda da ankaradan nefret etmekten başka çaren kalmaz.hele ocak-şubat mevsimin de o kuru soğukları yok mu adamı öldürür....! İnsanlarına gelince, hala çözmeye çalışıyorum anlayamadım... pek sıcakkanlı değiller....ayrıca yahya kemal beyatlı ya sormuşlar, "ankara'nın nesini seversiniz" diye... adamın yanıtı kısa ve öz olmuş: "istanbul'a dönüş yolunu"... ankaradan nefret etmek bu olsa gerek... :))))
Not; ömrüm'ün yaklaşık 30 senesini bu şehir de geçirmek zorundayım... ankaralılar ankara da yaşayanlar... ankarayı sevenler... tavsiyelerinizi bekliyorum.. bu gri şehir beni boğuyor

Bende 3 Aydır ankaradayım senin söylediğin her sitemi ara ara eşime söylüyorum alışamadım sevemedim ne şehri ne yaşantıyı ben Bursalıyım Bursa'dan sonra burası çok gri çok kasvetli

Baktim guzel ve buyukmus ama cok sey kacirmamisim gölyazi ve saklıgölü tercih ederim. :KK70:

Ben oraları görmedim tabi muhakkak güzellerdir ama Ankara içinde kıyaslarsak en güzel yer Eymir bence. :) 12 km ister bisiklete binin ister yürüyün ister balık tutun.

Alışamadım sana Ankara 1 sene oldu....Kafanı sağa çevirirsin sis ve kapkara bi gökyüzü,sola çevirirsin çamur....Canın dolaşmak ister,yağmurda yürümek ister ama gidicek yer yoktur.Awm de gezeyim dersin, bütün ankara linç girişiminde bulunmuş gibi iğne atsan yere bulunmaz.... Yeşillik katalım şu şehre diyerek dikilmiş bir kaç cılız ağaçtan başka yeşil renge rastlanmaz.eymire gidersin haftasonu bütün ankara oradadır... göksu ya gidersin mangal kokusundan geçilmez... orman diye dikilmiş tabelaları görürüm ara ara.... tabelanın arkasına gözüm ilişir, arkasın da orman mı (?) küçük çalılardan bozma gelişememiş 1 metre boyutun da çam ağaçları :KK43:( eeee bütün bunların sonunda da ankaradan nefret etmekten başka çaren kalmaz.hele ocak-şubat mevsimin de o kuru soğukları yok mu adamı öldürür....! İnsanlarına gelince, hala çözmeye çalışıyorum anlayamadım... pek sıcakkanlı değiller....ayrıca yahya kemal beyatlı ya sormuşlar, "ankara'nın nesini seversiniz" diye... adamın yanıtı kısa ve öz olmuş: "istanbul'a dönüş yolunu"... ankaradan nefret etmek bu olsa gerek... :))))
Not; ömrüm'ün yaklaşık 30 senesini bu şehir de geçirmek zorundayım... ankaralılar ankara da yaşayanlar... ankarayı sevenler... tavsiyelerinizi bekliyorum.. bu gri şehir beni boğuyor
Ankarayi cok severim. Iki yil ayri kaldim, yapamadim. Hatiralar sevdiriyor bir sehri. Anilar biriktirmeye baslayinca seversin.yesillik gormek icin biraz uazklasmak gerekiyor. Kizilcahamam mesela. Ama soguksu milli parkinin yukarilari ya da (burayi herkes bilmez) cam kpru milli parki. Cam koru kucuk ama duyacagin tek ses goldeki kurbagalar, gorecegin seyler alabildigine cam ormani.

Her şehrin kendine dair bir havası var, kimi iyi kimi kötü...

Ama siz hangi şehire nasıl yaklaşırsanız öyle gider bu iş...

Ben oraları görmedim tabi muhakkak güzellerdir ama Ankara içinde kıyaslarsak en güzel yer Eymir bence. :) 12 km ister bisiklete binin ister yürüyün ister balık tutun.

Sakligöl neysede gölyazıyı firsatin olursa gormelisin. Cok sakin tatli bir köy lakin son zamanlarda asiri ziyaretci almaya baslamisti ve enson gordugumde haftasonu ve bayramlarda ziyaretci araç girişini yasaklamislardi. :KK70:haftaici gidilebilir.

Golyazi

Konu sahibi ben de cidden fikir istiyorsunuz sanıp yazdım.

siz bildiğiniz ankarayı ve ankaralıları gömmeye gelmişsiniz. biraz bakındım gereksiz çıkışlarınız var hele Atatürk Orman Çiftliği hakkında.

umarım tayin vs veya iş değişikliği imkanınız olur ve siz de üzülmekten kurtulursunuz. bu kadar ankara insanına veya mekanlara nefret dolu olmanız size zarar verir söyleyeyim.

Anaa ben bu konuyu nasıl görmem?

Tamam memleket hasretini anlarım, yabancı yere alışamamama durumuna da ok. Ama yok öyle sol taraf karanlık sağ taraf çamur falan dedirtmem :) Külliyen yalan ayol. 1 sene nedir ki? Hava puslu diye çıkıp gezmiyorsan, keşif yapmıyorsan bu kimin suçu, yok canım şehrin suçu değildir olsa olsa senin suçundur. Hayatında deniz görmemiş adam ben İstanbulluyum der ya o hesap. Hangi mahallecikte tıkılıp kaldın? Eymire mi gittin? Ahlatlıbel? Gölbaşı? Mogan? Kuğulu Park? Botanik? E o da olmadı Seğmenler? Ulusa indin mi? Cumhuriyet tarihine meraklı mısın? Daha eskiye gidelim Selçuklu? Veya çağdaş sanat? Ararsan bulursun. Çık keşfet kim tutuyor seni? Ankara tutmuyordur bence olsa olsa sensindir o.

Biraz ararsan her yerde sevecek şey bulursun. Bu kadar karamsar olursan central park'ta da hiç ağaç yokmuş dersin.

Ankara :KK200:

Ankara' da yeşil yok diyenler Ankara' yı yeşil yapmak için ne yaptınız? Hafta sonu 2 fidan alıp diktiniz mi?:işsiz:

işte bu yoruma şapka çıkartırım. her zıkkıma şikayet edecek bir şey bulup da düzeltmek için parmağını oynatmayanlara ayrıca gıcığım..
(not: eski bir tema üyesi ve gea grubu ile ankaranın çevre ilçelerinin yeşillendirilmesi için ağaç dikme kampanyalarına katılmış biri olarak yazıyorum :)

Back
X