kesinlikle yaptırarkadaşlar ben 1992 doğumluyum üniversiteden yeni mezun oldum şuan işsizim ve yeşil kartlıyım gelir testi yaptırmam gerekiyor mu
gss prim borcu sorgulamadan görürsün zatenpeki prim borcum çıkar mı
ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına gidiyorsun kaymakamlıkların içerisinde de olabiliyor ayrı bir yerde deBabam memurdu hiç böyle bir sorun yaşamadım. Eşimin benden önce gss prim borcu vardı, bende ev hanımı olduğum için onun üstünden yararlanıyorum. Bu borcu nasıl yapılandırabiliriz?
evlenince daha önce sigortanız var mı yokmu bilmiyorum ama ilk bir yıl size de gss borcu işliyor kendinizi de araştırın derim gelir testi yapıyorlar düşük gelirli iseniz siliyorlar ya da öğrenci olunan dönemleri siliyorlar diye biliyorumBabam memurdu hiç böyle bir sorun yaşamadım. Eşimin benden önce gss prim borcu vardı, bende ev hanımı olduğum için onun üstünden yararlanıyorum. Bu borcu nasıl yapılandırabiliriz?
SGK'ya gidin, GSS prim borcu yapılandırma başvurusu 2 Kasım 2015'te son buluyor, eşiniz GSS yapılandırma formu doldurup başvurursa taksitlere bölünür, 6, 9, 12, 18 taksite kadar bölünebiliyor, taksit miktarlarına yasal faiz eklenir.Babam memurdu hiç böyle bir sorun yaşamadım. Eşimin benden önce gss prim borcu vardı, bende ev hanımı olduğum için onun üstünden yararlanıyorum. Bu borcu nasıl yapılandırabiliriz?
arkadaşlar ben 1992 doğumluyum üniversiteden yeni mezun oldum şuan işsizim ve yeşil kartlıyım gelir testi yaptırmam gerekiyor mu
En son gelir testini ne zaman yaptırdınız? Son yaptırdığınızdan bu yana en az 6 ay geçmişse, yenilemenizde yarar var, maddi imkanlarınızda bir değişiklik yoksa borç çıkmaz, çıkar ise de çıkacak gelir testi sonucuna göre SGK'ya itiraz dilekçesi yazarak borcun silinmesini talep etme hakkınız mevcut, ki yeni mezunsunuz, gelir düzeyinizde değişiklik yoksa borç çıkmaması gerekiyor.peki prim borcum çıkar mı
Sizin borcunuz yoktur yine de borcunuz var mı diye araştırıp çıkan borcu sildirebilirsiniz çünkü ev hanımısınız ve eşiniz Sigortalı, siz bakmakla yükümlü olunan kişisiniz.Bilen biri varsa ben de sorayım..
20 yaşındayım. 17 yaşımi yeni doldurmusken evlendim.
Evlenmeden önce babamın Bağkur undan yararlaniyordum. Evlendikten sonra da eşimin sigortasından yararlanmaya başladım. Ve bugüne kadar hiç çalışmadım.
Benim de GSS borcum olabilir mi?
Teşekkür ederim PTT den şifre almam gerekiyor sanırım internetten bakabilmem için.En son gelir testini ne zaman yaptırdınız? Son yaptırdığınızdan bu yana en az 6 ay geçmişse, yenilemenizde yarar var, maddi imkanlarınızda bir değişiklik yoksa borç çıkmaz, çıkar ise de çıkacak gelir testi sonucuna göre SGK'ya itiraz dilekçesi yazarak borcun silinmesini talep etme hakkınız mevcut, ki yeni mezunsunuz, gelir düzeyinizde değişiklik yoksa borç çıkmaması gerekiyor.
Sizin borcunuz yoktur yine de borcunuz var mı diye araştırıp çıkan borcu sildirebilirsiniz çünkü ev hanımısınız ve eşiniz Sigortalı, siz bakmakla yükümlü olunan kişisiniz.
Evet, e-devlet şifresi almalısınız.Teşekkür ederim PTT den şifre almam gerekiyor sanırım internetten bakabilmem için.
benim 5 bin küsür borcum çıktı
ama bir kadın evlense de boşansa da öğrencliği bitip evde de otursa çalışıp pirim yattıktan sonra işten de çıksa her halukarda babaya tabidir gelir testine gerek kalmaksızın..evlilerin durumunu bilmiyorum eşe tabi olunuyor mu..
.
Bunu vezneye mi söyleyeceğim?? Yani şifreyi Vezne görevlisi mi verecek ?Evet, e-devlet şifresi almalısınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?