GSS PRIM BORCU

MissMoonTwilight

Guru
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
7.263
1.746
398
Hanımlar merhabalar.
Direk konuya geçiyorum.
Erkek arkadaşımın geçen sene prim borcu çıktı. Hemen gelir testi yaptırdık ve borcu yapılandırdık. Testi yaptırdığımiz ay borcun 700 tl lik kısmını pesin olarak ödememiz istendi bunu da yaptık. Ve geriye kalan 630 lira tutarındaki meblağ kasımda başlamak üzere 6 takside bölündü. İki ayda bir 105 liralık taksit ödeniyor yani. Geçtiğimiz mayıs ayında 4. Taksit de ödendi ancak bildiginiz üzere bu borçlara af çıktı. (25 yaş altında olanlara) bu durumda sanırım bizim de geriye kalan iki taksidimiz silinecek ancak yapılmış olan ödemeler havaya gitmiş gibi duruyor şuanda. Bizim bu ödemenin iadesini istememiz mümkün müdür?
Bilgi sahiplerinin yardımını bekliyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.

Keşke onuda ödemeseydi .
Gss devletin açık kapatmak için çıkardığı saçma sapan bi sistem.
Milyonlarca gss bırcu olan hatta çalışıp ssklı olupta biyandan gss hala borç işliyenler var.
Bunu tahsil edebilecek kadarda memur yok ?
Avukata danışın illa onuda geri almanın yolu vardır.

İşsize iş bulacağına üstüne bir de dağ gibi borç yükleyen işsize hastane yolunu bile kapayan bir devlet şaka gibi. Eskiden yoktu bu rezillik şimdi devlet işsiz sayesinde kayıp paraları öder oldu milyonlarca insan da susuyor görmezden geliyor.
Benim kayınbiraderim işsiz çocuk iş bulamıyor ve hastalandığında git gss borcunu öde öyle gel dediler almadılar. Çocuk gelirsizim diye gelir testine gittiğinde anne ve babasıyla oturduğu için yeterince fakir bulunmadı yine dünya borcu ödemek zorunda kaldı. Hiç bir ülkede bu rezillik yaşanmaz ama yok kimse görmüyor duymuyor sinir oluyorum...

Dünyanın hiçbir yerinde böyle saçmalık olduğunu da sanmıyorum zaten. Her nerede, ne saçmalık varsa başrolündeyiz.

zamanında babamın emekli olabilmesi için ödemesi gereken bir miktar prim varmış ve bu yılbaşına kadar ödenecekmiş ve çok çok az bi süre varmış yılbaşına.
babam da mecbur kalıp apar topar o sırada işlettiği dükkanını devretmiş, aldığı parayı borca yatırmış

vee o da ne?
yeni yıla girildiğinde borcu olanlara af çıkmış
babam da dükkanı elden gittiğiyle kalmış.....

ben üniversitedeyken de harç kredisi almıştım
vee daha geri ödemesini yaparken harçlar kalktı
ama benson kuruşa kadar ödemeye devam ettim

bu ülkede yasanın gerektirdiğini yapan enayi yerine konuyor

Dünyanın hiçbir yerinde böyle saçmalık olduğunu da sanmıyorum zaten. Her nerede, ne saçmalık varsa başrolündeyiz.

ayrıca hepimizi zorla brireysel emeklilik sistemine dahil ediyorlar
en az 6 kalıp çıkabilirmişiz
6 ayda 600 tl ödeyeceğiz

ve çıkmak istediğimizde stopaj vergi kesinti derken belki 1-2 yıla 100 tl falan geri alabiliriz

Borcun var dediklerinde hiçbirini ödemeyi düşünmüyorum artık, nasıl olsa affediyorlar ve ödemekle enayi yerine konmuş oluyoruz.

D damdan CrazyMother yüksek musaadenizle sizi etiketledim hanımlar.
Sitede bildiğim avukatlar sizlersiniz.
Hukuki bir yolu yok mudur acaba bu meselenin?

Maalesef yapılan ödemeleri geri alma şansınız yok şuan ki durumda. Ama siz vaktim de var paramda var derseniz dava açabilirsiniz haksız bir durum olduğu" ile ilgili. Kazanırsanız emsal teşkil eden bir sonuç olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…