- 30 Temmuz 2013
- 7.263
- 1.746
- 398
- Konu Sahibi MissMoonTwilight
-
Öyle bir sistem ki borcunu ödeyen enayi oluyor resmen
Eşim muhasebeci, şimdi sordum da malesef geri ödenmiyor dedi. Zaten düzenli ödeme yapan boşa ödüyor. Ha bire af çıkıyor
Ne biçim devlet inanın ben de anlamıyorum. Borcunu ödeyen daha çok zararlı çıkıyor.
İşsize iş bulacağına üstüne bir de dağ gibi borç yükleyen işsize hastane yolunu bile kapayan bir devlet şaka gibi. Eskiden yoktu bu rezillik şimdi devlet işsiz sayesinde kayıp paraları öder oldu milyonlarca insan da susuyor görmezden geliyor.
Benim kayınbiraderim işsiz çocuk iş bulamıyor ve hastalandığında git gss borcunu öde öyle gel dediler almadılar. Çocuk gelirsizim diye gelir testine gittiğinde anne ve babasıyla oturduğu için yeterince fakir bulunmadı yine dünya borcu ödemek zorunda kaldı. Hiç bir ülkede bu rezillik yaşanmaz ama yok kimse görmüyor duymuyor sinir oluyorum...
Dünyanın hiçbir yerinde böyle saçmalık olduğunu da sanmıyorum zaten. Her nerede, ne saçmalık varsa başrolündeyiz.
ayrıca hepimizi zorla brireysel emeklilik sistemine dahil ediyorlar
en az 6 kalıp çıkabilirmişiz
6 ayda 600 tl ödeyeceğiz
ve çıkmak istediğimizde stopaj vergi kesinti derken belki 1-2 yıla 100 tl falan geri alabiliriz
zamanında babamın emekli olabilmesi için ödemesi gereken bir miktar prim varmış ve bu yılbaşına kadar ödenecekmiş ve çok çok az bi süre varmış yılbaşına.
babam da mecbur kalıp apar topar o sırada işlettiği dükkanını devretmiş, aldığı parayı borca yatırmış
vee o da ne?
yeni yıla girildiğinde borcu olanlara af çıkmış
babam da dükkanı elden gittiğiyle kalmış.....
ben üniversitedeyken de harç kredisi almıştım
vee daha geri ödemesini yaparken harçlar kalktı
ama benson kuruşa kadar ödemeye devam ettim
bu ülkede yasanın gerektirdiğini yapan enayi yerine konuyor
D damdanCrazyMother yüksek musaadenizle sizi etiketledim hanımlar.
Sitede bildiğim avukatlar sizlersiniz.
Hukuki bir yolu yok mudur acaba bu meselenin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?