• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

güçlü görünmeye çalışan kırılgan

loove

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2012
320
2
48
Adana
slm kızlar yine tecrübelerinize ihtiyacı olan ben tatlı dilli arkadaşlarım geçen tavsıyeleriniz çok ıse yaradı olayı güzelce bağlayıverdim şimdi danışmak istediğim konu ise nişanlım düğünden sonra beni ailemle pek görüştürme taraftarı değil açık acık soyluyor kendı yıllık ıznı az oldugu ıcın benle gıder gelırsın dıyor bayramlarda onun aılesı oncelıklı gelelım asıl meseleye dugunume 1 aydan az kaldı dugun ıznıyle ve bırıkmıs bıraz ıznı var ha bu arada cogunu aılesıyle harcadı bu bırıkmıs ıznın sınır oluyorum ya ne organıze aılelesı var suan kendısı ramazan son 10 gunu ızne ayrılacak bayramıda orada gecırecek benım yanıma dugunden 2-3 gun once gelecekmıs daha kendı berberı damatlıgın pacaları dugun arabası susu ayarlı değil gelınce yapcak neyse toplam 18-20 gun aılesının yanında gecırecek dugune 1 hafta balayına 4 gun ayırdı bende dıyorum dugunden sonra annemler yazlıga gıdecek 15-20 gun sonra dugunden onlarla5-6 gun daha tatıl yapalım dıyorum tamam dıyor bayramda gıdemezsın aılenın yanına dıyor bende kendımı ezdırmemek ıcın sert durmaya calısıyorum kavga kavga halbukı aılesının yanında 20 gun bosuna harcıcak ben 10 kullan dıyorum gıtmede demıyorum yok ramazanda tekım yanlız yemek yapamıyorum 6 yıldır beraberız butun ramazanları tek basına gecırdı sımdıye kadar nedense bu sene tuttu krızı kesın anası dolduruyor bugunde aradım annesını neymıs topukları agrıyomus bılmem neresı agrıyomus oğlunu getırtmek ıcın yapıyo bılıyorum bu duruma cok içerliyorum napayım ben kızlar akıl verin bana zaten dugun hazırlıkları maddıyet ıyıce boğuldum ve vucudum sinyaller vermeye başladı oram buram sısıyor

slm kızlar yine tecrübelerinize ihtiyacı olan ben tatlı dilli arkadaşlarım geçen tavsıyeleriniz çok ıse yaradı olayı güzelce bağlayıverdim şimdi danışmak istediğim konu ise nişanlım düğünden sonra beni ailemle pek görüştürme taraftarı değil açık acık soyluyor kendı yıllık ıznı az oldugu ıcın benle gıder gelırsın dıyor bayramlarda onun aılesı oncelıklı gelelım asıl meseleye dugunume 1 aydan az kaldı dugun ıznıyle ve bırıkmıs bıraz ıznı var ha bu arada cogunu aılesıyle harcadı bu bırıkmıs ıznın sınır oluyorum ya ne organıze aılelesı var suan kendısı ramazan son 10 gunu ızne ayrılacak bayramıda orada gecırecek benım yanıma dugunden 2-3 gun once gelecekmıs daha kendı berberı damatlıgın pacaları dugun arabası susu ayarlı değil gelınce yapcak neyse toplam 18-20 gun aılesının yanında gecırecek dugune 1 hafta balayına 4 gun ayırdı bende dıyorum dugunden sonra annemler yazlıga gıdecek 15-20 gun sonra dugunden onlarla5-6 gun daha tatıl yapalım dıyorum tamam dıyor bayramda gıdemezsın aılenın yanına dıyor bende kendımı ezdırmemek ıcın sert durmaya calısıyorum kavga kavga halbukı aılesının yanında 20 gun bosuna harcıcak ben 10 kullan dıyorum gıtmede demıyorum yok ramazanda tekım yanlız yemek yapamıyorum 6 yıldır beraberız butun ramazanları tek basına gecırdı sımdıye kadar nedense bu sene tuttu krızı kesın anası dolduruyor bugunde aradım annesını neymıs topukları agrıyomus bılmem neresı agrıyomus oğlunu getırtmek ıcın yapıyo bılıyorum bu duruma cok içerliyorum napayım ben kızlar akıl verin bana zaten dugun hazırlıkları maddıyet ıyıce boğuldum ve vucudum sinyaller vermeye başladı oram buram sısıyor

Adam size "ailenle görüşemezsin, yanlızca benimle gideceksin" diyor siz de buna takılmak yerine annesinin söylediklerine mi kızıyorsunuz? Öncelikleriniz enteresan.

beni ailemle görüştürmeyecek kocanın alnını karışlarım ben ! O mu bakmış sana, o mu büyütmüş, o mu fedakarlık etmiş.. bir erkek için nasıl olurda ailenizi göz ardı edipte başka konulardan şikayet edersiniz anlamıyorum.. evlen.. ne arkadaşın kalsın yanında ne ailen.. eşin de gezsin tozsun, seni umursamasın bir bakmışsın ki yapayalnızsın

Adam size "ailenle görüşemezsin, yanlızca benimle gideceksin" diyor siz de buna takılmak yerine annesinin söylediklerine mi kızıyorsunuz? Öncelikleriniz enteresan.

Canım evlendikten sonra ailelerden ayrı şehirde mi yaşayacaksınız ?

beni ailemle görüştürmeyecek kocanın alnını karışlarım ben ! O mu bakmış sana, o mu büyütmüş, o mu fedakarlık etmiş.. bir erkek için nasıl olurda ailenizi göz ardı edipte başka konulardan şikayet edersiniz anlamıyorum.. evlen.. ne arkadaşın kalsın yanında ne ailen.. eşin de gezsin tozsun, seni umursamasın bir bakmışsın ki yapayalnızsın

ve cözüm bulmaya çalısıyorum evet cok uzak aılemden 10 saat uzak bır sehırde yasayacagız gereklı açıklamaları yapıyorum taviz vermiyorum aılemle görüşeceğimi kimse engel olamayacagına ustune basa basa soyluyorum her defasında ama acık olmak gerekırse benı sallamıyo ınada bınmek benım nısanlımda ıse yaramıyor biraz hatta oldukça eskı kafalı tavranıyor aılesının doldurusları yuzunden ondan aslında aılesıne tepkım bırkeresınde annesı artık oyle her ıstedıgınde aılenın yanına oğlumu bırakıp gıdemezsın demıstı sok olmustum arada nısan bıle yoktu onu ben bılıırm dedım tabı bana ... yemek duser falan demıstı acıkcası bu durum bırz derın onun aılesı de uzakta ve oğlumuzu bızden ayıracak dusuncesıne sahıpler bu yuzden onlemler aldılar ev aldırdılar memleketlerınden bızımkılerde nısanlımla her gorusmesınde gıdıp gelme ve bızım memlekete yerlesmeden bahsedıyorlar benim fıkrım kavga dovuste olsa 3-4 ayda bır aılemın yanına gelmek ama sadece bunu ıyı bır yolla anlatmak ıstıyorum bu durumu yaşayanlar bunu nasıl cozdu yada tecrubelı ablalarım ne yapmam lazım

eşinizin ailenizle görüşmeniz konusundaki yasağına tamam demişsiniz. benim eşim olacak adam değil yasaklamak, böyle bir öneriyle gelemez bile. "insanın kendine yaptığı kötülüğü cümle alem birleşse yapamaz" derler ya siz zaten yapacağınızı yapmışsınız. bundan sonra gerisi çorap söküğü gibi gelir. istediğiniz kadar güçlü görünmeye çalışın, güçlü olmadığınızı bal gibi biliyorlar artık. hakkınızda hayırlısı...

Bazı insanları anlamıyorum ya Bu erkekler neden bu kadar kıymetli....? Niye onun dediği olmak zorundaki

Ya ne demek ailenle görüşemezsin Sen tehlikenin farkındamısın O kim ya kimm? Sana bunu söylediği zaman ''sen kim oluyosunda ailemle kaç defa görüşeceğime karar veriyosun'' diyemedinmi

Yazık ediyosun kendine Dünyada başka erkek yokmuş gibi davranıp onun egosunu şişiriyosun Sana fikrini sormayan bi adamla evleniyosun Tutumun çok yanlış

Bırak bu işleri.... ha sana 10 gün ayırmış ha 2 gün Bu adamın düşüncesi farklı Sen ona yoğunlaş

Bi an evel bu konuyu konuş onunla Henüz vakit erkenken

yanı uzatmamak ısterken sanırım eksik oldu asla boyle bıseyı kabul etmedım cok buyuk kucuk kavgalar oldu hıc bır zaman egılmedım bu konuda onceden benım aıleme bıle gelmek ıstemezken sımdı saygı duymayı öğrendı aıleme evlilik danışmanına bile gittik sonra bır nebze daha değişti asla pes etmiş değilim sadece şaşkınım seyırcı kaldım suanda evlılık donemı yuvam kavgayla başlasın istemiyorum açıkcası ne ailemde ne dayılarımda teyzelerimde halalarımda örnek bir evlilik gormedım kuzenlerımde hep kavga dayaga bıle sahıt oldum cok korkuyorum buyuzden tavsıyelerıne ıhtıyacım var ben bilemiorum nasıl davranmam gerektiğini mesela bu konuda aılesının yanındakı izni kısaltmasını ıstedımguzelce anlattım olmadı sımdıde kavga ettık kustum acmıyorum telınıde dıger konuda merak etmeyın kabullenmıs değilim bu dusunceyı ve ona bu konuda hıc hak vermedım sadece tutumu bu ben nasıl davranabılırım dedım bu konuyu oncelikle düzelteyim

Bence yol yakınken evleneceğiniz adamı tekrar değerlendirin derim. Aile ile görüşmelerinize şimdiden mesafe koymaya çalışan, sizin söylediklerinizi sallamayan bir adam evlendikten sonra hangi yönde değişir fikriniz var mı?? nasıl olsa nikah oldu iş bitti moduna geçip size hayatı zindan da edebilir. Çok mu aşıksınız, gözünü mü görmüyor bilmiyorum ama ciddi ciddi düşünün lütfen ve bu konuyu bir de annenize aktarın bakalım o ne diyecek?

kendin söylemişsin, nişanlıma inat pek sökmüyor diye. anladığım kadarıyla uzun süredir biribirinizi tanıyorsunuz o yüzden yaptığın tespitler son derece yerinde olacaktır. inat ve sert durmak işi çözümlemiyorsa, sende farklı taktik izlemek zorunda olacaksın. biliyorsun "tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır" diye bir atasözü var.
tatlı dilli olacaksın, ve en önemlisi ailelerin önemini ve faydasını belirten konuşmalar yapacaksın. nasıl kendisi ailesini hoş tutmaktan hoşlanıyorsa, seninde kendi ailene olan yakınlığını ve saygını eksik etmemen gerektiğini anlatacaksın.
ailesine veya annesine daha şimdiden hiç kızma, hırslanma o insanlara çok yakın oturacaksın, bu tutumun ikinizin evliliğinde büyük sorunlara sebebiyet verebilir. dikkatli olmalısın, yaşlı insanları hep çocuklara benzetirim ben. alıngan ve kaprisli olabilirler ama en büyük tecrübe kaynağımız da onlar, arada kulak vermekte fayda var.
nişanlıla birlikte bir yolculuğa çıkıyorsunuz eğer elinizdeki direksiyonu farklı yönlere sürerseniz hiç bir yere varamazsınız unutmayın uzlaşma sizi ileriye götürür.. :)

Bence yol yakınken evleneceğiniz adamı tekrar değerlendirin derim. Aile ile görüşmelerinize şimdiden mesafe koymaya çalışan, sizin söylediklerinizi sallamayan bir adam evlendikten sonra hangi yönde değişir fikriniz var mı?? nasıl olsa nikah oldu iş bitti moduna geçip size hayatı zindan da edebilir. Çok mu aşıksınız, gözünü mü görmüyor bilmiyorum ama ciddi ciddi düşünün lütfen ve bu konuyu bir de annenize aktarın bakalım o ne diyecek?

anneme soyleyemem cunku seker hastası ve gereksız seylerı bıle kafasına takar en son bır olayı anladı anlatmadım 338 fırladı sekerı ona bunu yapamam ama farkındalar evlenınce değişir şimdi ayrılık özlemi var falan diyolar

anneme soyleyemem cunku seker hastası ve gereksız seylerı bıle kafasına takar en son bır olayı anladı anlatmadım 338 fırladı sekerı ona bunu yapamam ama farkındalar evlenınce değişir şimdi ayrılık özlemi var falan diyolar

evlenince ne kadar değiştiğine siz bile inanmayacaksınız.. :) hakkınızda hayırlısı olsun...

artık 1 aydan az bır sure kala zor bır karar ve denemeye değer diye düşünüyorum hayırlısı umarım ıyı dusunmeye calısuyorum

Arkadaşım seni çok iyi anlıyorum çünkü benzer bir durumu ben de yaşıyorum ... Eşim ve ailem bazı problemlerden dolayı birbirlerine kırgınlar ve görüşmüyorlar... Eşim bana ailenle görüşmiceksin demiyor ama sen git ben gelmem diyor ... Ailem baska uzak şehirde ... Gitsem aklım eşimde kalacak onu burda uzun süre yalnız bırakmaya içim rahat etmicek ... En fazla 2- 3 gün kalıp dönücem ... Şu da var ne kadar sıklıkla gidebilirsin ki yılda 2 - 3 kere belki ... Evet bu çok zor bir süreç özellikle ailesine çok düşkün olanlar için... Ben dışardayken bile annemi özlerdim ... Ama insan evlenince her şeyi düşünmeli işte ... Eşine de sırtını dönemezsin onu da geriye atamazsın ki... Sonuçta o da senin canın oluyor ... Kendince bir denge kurmaya çalışıyorsun işte ....

Adam seni ailenle görüştürmesin, kendiside senelik iznini ailesi ile geçirsin, düğüne 2 gün kala yanına gelsin.

Sizin ona bişey söylemeye hakkınız yok nede olsa çok inatçı bir insan, artı tatsızlık çıkmasın.

Tatsızlık çıkmasın diye hep böyle alttan alırsanız bu alttan almaların sonu gelmez.

yanı uzatmamak ısterken sanırım eksik oldu asla boyle bıseyı kabul etmedım cok buyuk kucuk kavgalar oldu hıc bır zaman egılmedım bu konuda onceden benım aıleme bıle gelmek ıstemezken sımdı saygı duymayı öğrendı aıleme evlilik danışmanına bile gittik sonra bır nebze daha değişti asla pes etmiş değilim sadece şaşkınım seyırcı kaldım suanda evlılık donemı yuvam kavgayla başlasın istemiyorum açıkcası ne ailemde ne dayılarımda teyzelerimde halalarımda örnek bir evlilik gormedım kuzenlerımde hep kavga dayaga bıle sahıt oldum cok korkuyorum buyuzden tavsıyelerıne ıhtıyacım var ben bilemiorum nasıl davranmam gerektiğini mesela bu konuda aılesının yanındakı izni kısaltmasını ıstedımguzelce anlattım olmadı sımdıde kavga ettık kustum acmıyorum telınıde dıger konuda merak etmeyın kabullenmıs değilim bu dusunceyı ve ona bu konuda hıc hak vermedım sadece tutumu bu ben nasıl davranabılırım dedım bu konuyu oncelikle düzelteyim

Peki siz her ailenize gitmek istediğinizde kavgamı etmeniz gerekecek yani evliliğinizi kavga gürültü içinde mi geçireceksiniz. Bir kere size böyle bir şeyi söylediğinde sizin nişanlınız hakkında iyi bir analiz yapmış olmanız gerekirdi. Bunca yıllık evliyim eşim ne nişanlıyken ne de evlendikten sonra her istediğinde ailene gidemezsin gibi bir şeyi söylemedi söyleyemezde zaten.

arkadaşım nasıl bir çözüm bulacağını bilmiyorum ama Allah yardımcın olsun. açıkçası ailesi de kendi de açık açık söylemişler. sanırım senin ondan vazgeçemeyeceğini falan düşünüyor nişanlın. yoksa bir insana bensiz ailene gidemezsin, bayramlarda benim ailemleyiz falan demek büyük cesaret ister. açıkçası bana eşim evlenmeden böyle deseydi hiç düşünmezdim bile. arkadaşım düğününe gerçekten az kalmış ne kadar bunaldığını tahmin edebiliyorum. ama gerçekten iyice düşünmeni tavsiye etmekten başka bir şey gelmiyor aklıma. nişanlıyken bu şekilde konuşan insan emin ol evliyken yazın izninde de senin burnundan getirir iki gün anca kalır. hem ailesinin yanından ev alınırken senin fikrin soruldu mu? ya da sen ailenle ne kadar vakit geçirmek istiyorsun diye sana soruldu mu? anladığım kadarıyla senin fikrin alınmadan karar veriliyor. ayrıca bunun bu şekilde söylenmesi bile bence çok kaba. sanki seni sokaktan buldu, sanki senin yöneticin falan. neden bayramlarda onun ailesinin yanında olmak zorundasınız?? sanırım erkek olduğu için kendini senden daha önde görüyor. gerçekten iyi düşün nişanlıyken ayrılmak evliyken ayrılmaktan çok daha kolay. ama umarım arkadaşlar sana daha olumlu önerilerde bulunurlar ya da sen daha iyi bir çözüm bulursun da nişanlın değişir. Allah yardımcın olsun

iyice düşün ve annenin şekeri çıksa da olanları ailenden saklamamalısın. tavırlarına da dikkat et. dünyada tek erkek o değil ama sen ona vazgeçilmez olduğunu hissettirmişsin, oda bunu kullanıyor. sana dediklerine bile cesaret edememeliydi. Sen onunla evleneceksin o da bunun farkına varmalı karısı olacaksın başka bir şeyi değil...

nişanlın ve ailesi nasıl tipler olduklarını açık açık belli etmişler sana
bence iyi düşün evlenmeden önce

:emir_bebek:

Evlenince daha iyi olmayacağından emin olabilirsiniz.
Madem 2 aileden de uzakta yaşayacaksınız 1 Bayram sizinkilerle geçirirsiniz, diğer Bayram onunkilerle.
Aile asla taviz verilecek birşey değildir.

Back
X