Güçlü kadın ???

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sonbaharsonuyok

Guru
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2011
1.224
814
323
Sizce güçlü kadın nasıldır?
Başkası için fedakarlık yapan mi?
Kendisi için yaşayıp koşullu bir yalnızlık çeken mi?
Karşısina onu seven biri çıkınca o adamin peşinden gidip tüm kariyerini silen mi?
Bir adamın aşkıyla bir ömür yalnız kalan mi?
Mutsuz olduğu halde maddi rahatlik için evli kalan mi?
Biz kadınlar hep kalıplara sokulduk elbette buna karşıyım ama kendime bir yol çizmek istiyorum artık. Zira sevginin tanımı benim için değişti. Tutkularimi hayallerimi çılgınlıklarimi seviyorum artık. Ama bu konuda fikir istiyorum sizlerden.

güçlü olmak diyince aklıma rudyard kipling'in eğer şiiri geliyor, bülent ecevit de çevirmişti. bence güçlü insan olmak demek bu demektir. kadın erkek ayırmıyorum.

çevrende herkes şaşırsa bunu da senden bilse
sen aklı başında kalabilirsen eğer
herkes senden kuşku duyarken hem kuşkuya yer bırakır
hem kendine güvenebilirsen eğer
bekleyebilirsen usanmadan
yalanla karşılık vermezsen yalana
kendini evliya sanmadan
kin tutmayabilirsen kin tutana

düşlere kapılmadan düş kurabilir
yolunu saptırmadan düşünebilirsen eğer
ne kazandım diye sevinir, ne yıkıldım diye yerinir
ikisine de vermeyebilirsen değer
söylediğin gerçeği eğip büken düzenbaz
kandırabilir diye safları dert edinmezsen
ömür verdiğin işler bozulsa da yılmaz
koyulabilirsen işe yeniden

döküp ortaya varını yoğunu
bir yazı-turada yitirsen bile
yitirdiklerini dolamaksızın dile
baştan tutabilirsen yolunu
yüreğine sinirine dayan diyecek
direncinden başka şeyin kalmasa da
herkesin bırakıp gittiği noktada
sen dayanabilirsen tek

herkesle düşüp kalkar erdemli kalabilirsen
unutmayabilirsen halkı krallarla gezerken
dost da düşman da incitemezse seni
ne küçümser ne de büyültürsen çevreni
her saatin her dakkasına
emeğini katarsan hakçasına
her şeyiyle dünya önüne serilir
üstelik oğlum adam oldun demektir

Vayyyyy iyi bir okur olarak daha ince denk gelmediğim bu şiiri benimle paylaşmanız çok mutlu etti beni. En çok su dizeler içime dokundu.
"döküp ortaya varını yoğunu
bir yazı-turada yitirsen bile
yitirdiklerini dolamaksızın dile"

Bence güçlü kadın gerçekten zor bir yaşam karşısında dik durmayı başarabilendir.
Kafayı yemeyendir.
Kendini eve, yemeğe, tvye vermek yerine inadına günlük işlerine
tutunmayı başarabilendir.
Teşekkür ederim hak veriyorum elbette ama konuyu açmak adına sorularım var.
Peki çalışan bir kadın aksam eve geliyor yemek temizlik..... bunları harika yapıyor elalem dediğimiz teyze topluluğunun gözüne girmek için neler yapıyor ki tam puan alıyor . Sizce güçlü kadın bu mu zira dışardan çok güçlü görünen kadınlar ..bir zamanlar ben de öyleydim denedim bu yolu da ama.ilk hatam da toplum dışladi beni. İlk o gün düşündüm bu mu güç diye.
Elime aldigim ilk tabağı tezgaha bıraktım. Kırılan parçalar da.gördüm gucsuzlugumu .

Bence calisan kadindir. Yeri geldigindede caninin istedigi yapan yaptirtan kadindir.

Güçlü kadın teyzelerin falan gözüne girme adına iş yapmaz.
Başkaları puan verecek düşüncesiyle yaşamaz.
Bence harikalık güçlülük demek değildir ayrıca.

Dört dörtlük bir ev hanımı olup aynı zamanda kariyer yapabilirsin.
Aferinler, alkışlarla bunları yapmaktan çok mutluluk duyarsın hatta.
Gaz veren var..
Ama hesapta olmayan bir sorun bu kadını hayata küstürebilir..
Nerede güçlülük?

Güçlü kadın hayatta kalmak için, başarmak için birilerinin gazına da ihtiyaç duymaz.
Güç onun içinden gelir..

Bence calisan kadindir. Yeri geldigindede caninin istedigi yapan yaptirtan kadindir.
Vay biraz dediğim dedik gini. Bunu da denedim çalışan bir kadınım eşime çok saygilıyim maaş falan asla hesap etmem ama eşimin 2 katı maaş alıyorum. İstediğimi yapma konusunda maddi derdim yok ama yapamadım işte dediğim dedik olmaya çalıştım o da olmadi. En baştan yapman lazımdi dedi teyzeyler. Kayinvalidem dediğim dediktir en doğrusu da bu der ama iş gelin olunca olmaz o iş.

İnanın dizi izlemiyorum. Aksine okuduğum bir kitap beni buraya getirdi.
CAN GÜRSES "EN GÜZEL GÜNLERİNİ DEMEK BENSİZ YAŞADIN " adlı kitap
Sanırım kitap okumayı seviyorsunuz tavsiye ederim bu kitabı

Severim baya severim kitap okumayı şuan pek vaktim yok ama müsait bir zamanımda inşallah .
Annemler az önce o diziye bakıyordu . Anlattığınız bütün kadın tipleri dizide var o yüzden merak ettim
Bende sevmem tv aptal kutusu

Ama kendinizle çelistiniz. Dört dörtlük ev hanımı kime göre. Hem kolay.mı hem çalışıp hem DORT DÖRTLÜK EV HANIMI olmak.. İnanın çok zor severek.yapsanız da zor. Bırakın ev dağınık kalsın ayağınızi uzatıp dinlenin. Zira size düşman bir dünyada nefes aliyrosunuz

Anladım tesadüf olmuş tamamen . Ben bugun hayatımı düşünme kararı aldım da.

Basta nasil basladiysaniz o devam ediyor degismiyor. Degistinizdede cevrenizdekiler tepki vermeye basliyorlar.

Ister calis ekonomik ozgurlugun olsun...ister calisma ev hanimi ol esinin eline bak guclu bir karakterin ve kisiligin varsa guclusundur....bu bir kisiliktir ve dogustan gelir..cebinde paran olunca cok guclusun kimse karsinda duramaz ..hicbir zorluk hicbir engel onunde duramaz diye bisey yok ...cebinde bes kurus bile olmadan sadece ceketini eline alip arkana bile donup bakmadan yola cikabiliyorsan ...kimsenin boyundurugu altina girmeden yasayabiliyorsan ..neyle kimle karsilasirsan karsilas kendi kisiliginden ödün vermeden konusabiliyor hakkini savunabiliyorsan guclusun demektir...

Ama kendinizle çelistiniz. Dört dörtlük ev hanımı kime göre. Hem kolay.mı hem çalışıp hem DORT DÖRTLÜK EV HANIMI olmak.. İnanın çok zor severek.yapsanız da zor. Bırakın ev dağınık kalsın ayağınızi uzatıp dinlenin. Zira size düşman bir dünyada nefes aliyrosunuz..

Dört dörtlük ev hanımı derken sizin anlattığınıza göre bir kadın dört dörtlük ev hanımıdır bence.
Çalışacak, salatasına kadar yemeğini her gün yapacak, temizliğini aksatmayacak, misafirlerine hep kapısı
açık olacak.

Şahsen ben yapamam bunları.

Yapmıyorum da.

Çalışıyorum ve bunun arkasına sığınarak evde dilediğim kadar tembellik ediyorum.
Kendimde bu hakkı görüyorum.
Aynen dediğiniz gibi dağınık kalsın deyip keyfime bakıyorum.

Ama o dört dörtlük sayılacak kadın benim taşıdığım dertler karşısında kolaylıkla yıkılabilir.
Hayal kırıklıkları karşısında ümidini çabucak kesebilir.

Güçlülük neden dört dörtlük, mükemmellik, harikalıkla ilişkili olsun ki?
Hiç anlamadım :)

Bana kalirsa guclu kadin tanimi yasaminiza gore degisir. Olaylar hep kendi icinde degerlendirilmeli. Cok genel bir soru sormussun. Ben bunu 1-2 gun once anladim. Disardan bakip aa ne kadar guclu mukemmel dedigim insani dinledikten sonra hayattan soguyup bu kisi gibi olmamaliyim dedim. Kisi kendini sorgulamali bu durumda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…