- Konu Sahibi sonbaharsonuyok
-
Sizce sevgi kadını güzel yapar derler öyle mi?
Ve etrafindaki bir kac kisiye duydugu sevgi kadını güçlü mu yapar güçsüz mu?
Esasında en sevmediğim huyum kararsızlık. Daha önce kendi yolumda yürümek için beni anlamayan kıymet bilemeyen insanlardan kaçtım. .ama eşime olan sevgim geri dönmeme sebep oldu . Onu kendime savundum. Ailesi ile baş ederim dedim. İmzayı attığım gün küçüldüm ben. Adım adım. Aslında mutlu olmalıydım. Bana hiç kızmayan her dediğimi yapan bir eşim vardi. Önceliği ailesi olsa da evini hoc ihmal etmedi ....
Ama ne var biliyor musun ? Benimle kitap okumadı... konusmadi aksamlari ... ozlemedi benimle geçecek olan hafta sonlarını sence bunlar ufak şeyler mi ben mi takıyorum yoksa gereksiz yere.
eskiden öyle değildi ama dimi. yoksa evlenmezdin yaniPaylaştım hem de sürekli . Beni değiştirme artık buyum ben dedi.
Peki hem saçını okşayan hem seninle kitap okuyan biriyle mutlu oldun mu yaşadın mi yani? Elbette onun da istekleri vardır evlilik karşılıkli fedakarlık ama merak ettim.Bu ikilemi kitap örneginizle benzer şekilde yaşadıgım bir dönem vardı.
Bugun geldigim noktada kitap okumasaydık ama saçlarımı okşayabilseydi diyorum...
Oysaki ikisini de yapmaya çok hevesli biri vardı karşımda. Güçlü olacagım derken hırçınlaşıp duygularımı sakladıkça kendi kendimi üzdügümü daha sonra farkettim.
Sevgi demişsiniz... Hayatımdaki öncelikleri yeniden sıraladım. Ama en başa kendimi koymayı ihmal etmedim. Kendimle yüzleşmekten kaçmamaya, bir o kadar da kendimi yargılayıp cezalandırmaktan vazgecmeye çalıştım. Sonra gerisi kendiliginden geldi...
Değildi bir kaza geçirdi hayata dönmesi engeli derken tükendik.eskiden öyle değildi ama dimi. yoksa evlenmezdin yani
sizin olayı çift terapisi çözer. sen çünkü artık iyice bıkmadan çözüm bulunması lazımDeğildi bir kaza geçirdi hayata dönmesi engeli derken tükendik.
Onu bir an bile bırakmadım üstüne evlendik eskisi gibi olur sandım.
Peki seviyor ve biliyor ki aslında seviliyor ama karşındakinin sevme sekli ilgisi kesinlikle yetersiz. Ne yapar o kadın.Guclu kadın bence duygularıyla hareket edendır canı ıstedı dıye yapan yada yapmayan, askından gebersede saygısızlıga tahammul etmeyıp eyvallah dıyebılen, bahanelerın arkasına sıgınmayan, ozgurce her ortamda bagırabılen ve aglayabılendır ve gozyaslarını sılecek bır mendıl beklemeyen kendı goz yasını sılıp yoluna devam eden dustugu yerden kalkmak ıcın bırısını beklemeyen kadındır... degmecek acılara kendı feda etmekle guclu olunmuyor bence
İyi birini bulsam hemen gideceğim . Teşekkür ederim çok teşekkür ederim .sizin olayı çift terapisi çözer. sen çünkü artık iyice bıkmadan çözüm bulunması lazım
her zaman :)İyi birini bulsam hemen gideceğim . Teşekkür ederim çok teşekkür ederim .
Zamanla her zorluk önemini yitiriyor ama dimi. Okurken tek derdim okulu bitirip göreve başlamaktı. Sonra evlenmek... sonra bebek istedim. Yaşadıkça olacak zorluk biliyorum ki sevgi dışındaki her zorluğu karşı güçluyum de . Ama ah o sevgi.Bakın herkesin kendine göre zorlukları, "challenge" dediğimiz kendi içinde mücadeleleri var. Burada çoğunlukla kadınların mücadeleleri erken yaşta evlilik ve zorba bir kocaya karşı. Ha evlenmeselerdi diyelim, ben üniversitedeyken bi günde üç sınav olduğumuz zamanlar olurdu. E okumak masraflı vermek zorundasın o dersleri. Hem ağlayıp hem çalıştığımı bilirim. Bunalıma girecek gibi olurduk sınav zamanları herkesin siniri bozuk olurdu. Bu benim zorluğumdu. Bazısı da eşinden bazısı ailesinden çekiyor. Ortak noktamız sonumuzun ne kadar güçlü kalabildiğimize göre belirlenmesi.
Peki hem saçını okşayan hem seninle kitap okuyan biriyle mutlu oldun mu yaşadın mi yani? Elbette onun da istekleri vardır evlilik karşılıkli fedakarlık ama merak ettim.
Bu arada pişman olabilirsin ama kendini cezalandırma ne güzel ki yaşadın pismanlik hata günah hepsi senin gerçeğin.
Tebrik ediyorum ve sonuna kadar arkandaa daha dlgrusu yanındayiz.Tam ihtiyacım olan bir konu. Güçlü kadın olmak herşeye rağmen ayakta kalmaktir kaderine razi olmamaktır. Ben şahsen güçlü olmasam bu kadar şeyin üstesinden gelmek yerine çok tan kaderime razı gelip oturmuştum sadece bir ışık bekliyordum ve artık anladım ki o ışık benim . Ben istersem yaparım istemezsem yapmam birisi için bişeyler yapmayı bıraktım artık kendi adıma mutluyum
Bazen diyorum ki, biz niyw güçlü kadın olmak zorundayız ya. Bir eli yağda bir eli balda kadınlar varken, bi kere geldiğiöiz dünyada ne bu mücadele. Sana diyeceğim ki, sevgi geçee aşk unutulur. Ama kendin tecrübe etmedikçe bana inanmayacaksın. Ne diyeyim yolun açık olsunZamanla her zorluk önemini yitiriyor ama dimi. Okurken tek derdim okulu bitirip göreve başlamaktı. Sonra evlenmek... sonra bebek istedim. Yaşadıkça olacak zorluk biliyorum ki sevgi dışındaki her zorluğu karşı güçluyum de . Ama ah o sevgi.
Peki seviyor ve biliyor ki aslında seviliyor ama karşındakinin sevme sekli ilgisi kesinlikle yetersiz. Ne yapar o kadın.
Son sözlerin gerçekten ilaç gibi. Teşekkür ederim hayat yolunda mutlu ol daimaBazen coşkunluk, bazen duraklama evresi olsa da evet yaşadım.
Sorunuza şöyle cevap vereyim: Kimle, nerede oldugu mühim degil, ben kendimle mutluyum ve yanımda olmak isteyenlerle "karşılıklı" hissettigimiz bir "paylaşım" istegi dogrultusunda mutlulugumuzu çoğaltıyoruz.
Bu arada pişmanlık degil bahsettigim. Geçmişinize dönüp baktıgınızda karşınıza çıkan şeylerin neler olacagını bilemem tabii. Ben yalnızca kendime haksızlık ettigimi, kendi çıkmazlarımı yine kendimin oluşturdugunu görmüştüm. Bunu yapmayı bıraktım.
O dönemki düşüncesizliklerimin (kendim veya başkaları için) bedelini zaten o dönem üzülerek çektim, bundan sonra önüme bakmalıyım şeklinde bir kabulden bahsediyordum.
Kalıpları bir kenara bırakın bence. Bazı insanlar başkalarının yardımıyla ayakta durur, bazıları da 10kişiye yetecek güçtedir. Önemli olan şey, herkesin elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışması.
Belli ki karşınızdaki kişi için ya da ilişkiniz için elinizden geleni yapmışsınız. Biraz da kendiniz için bu çabayı gösterseniz?..
Belki her şey kendiligindne çözülür ya da çözmeye gerek olmadıgını farkedersiniz.
Teşekkür ederim haklısın yaşamadan olmaz. Kendi hatalarimla var olmak istiyorum artık.Bazen diyorum ki, biz niyw güçlü kadın olmak zorundayız ya. Bir eli yağda bir eli balda kadınlar varken, bi kere geldiğiöiz dünyada ne bu mücadele. Sana diyeceğim ki, sevgi geçee aşk unutulur. Ama kendin tecrübe etmedikçe bana inanmayacaksın. Ne diyeyim yolun açık olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?