- 12 Mart 2016
- 2.310
- 1.268
- 133
- Konu Sahibi Mylittlehoneybee
-
Aslında sizi bu duruma iten sebebin farkındasınız. Doğru olan elbette iyi niyetli olmak ancak bu çevrenizdeki insanlara göre değişir. Bu iyi niyeti suistimal niyetinde olanlarla birlikteyseniz o kadar da iyi niyetli olmayın kendi iyiliğiniz için. Ve size bir haksızlık yapıldığında tepkinizi mutlaka gösterin. Insanlar size büyük ihtimalle "A a ne kadar değiştin sen bi haller olmuş sana" gibi şeyler söylerler.. Hoşlarına gitmeyecek tepki görünce işlerine gelmeyince sizi değişti sanıyorlar ama bu değişmek değil hakkını savunmaktır..Sıkıntım bu hanımlar. Hayatımda yaşadığım sıkıntılara bakıyorum da. İnsanlar benden çekinmiyor ne eşim ne ailem ne arkadaşlarım. Yani demek ki bir sınır çizemiyorum onlarda beni üzmekten çekinmiyor. İyiyken çok yüz veriyorum. Sonra olay olunca anlıyorum ama iş işten geçiyor. Bu konuyu çok kafama takarsamda paranoyak oluyor kimseye güvenemiyorum. Ne yapmalıyım? Güçlü bir kadın, birey olmak istiyorum. İnsanlar biz buna her şeyi söyleriz her haltı yaparız diyemesinler
Tabiki. Mesela örnek vereyim bir arkadaşım var iyiyken çok iyiyiz. Ben elimden geleni yapıyorum, güleryüz gösteriyorum ama aramız bozulsun bana bişeyler yapmaktan çekinmiyorlar. İyiyken anlattığım sıkıntılar vs başıma kakılıyor. Güvenim kalmadı bu yüzdenÖrnekler verseniz mesela? Bu şekilde konu çok soyut olmuş.
Açıkça sormayı denediniz mi?Tabiki. Mesela örnek vereyim bir arkadaşım var iyiyken çok iyiyiz. Ben elimden geleni yapıyorum, güleryüz gösteriyorum ama aramız bozulsun bana bişeyler yapmaktan çekinmiyorlar. İyiyken anlattığım sıkıntılar vs başıma kakılıyor. Güvenim kalmadı bu yüzden
Evet önceden herkese iyi yaklaşayım iyi olayım gibi derdim vardı. Ama olmuyor, olmayacak. Beni bu duruma iten şeyleri de kısmen biliyorum ailem çok pısırık yetiştirdş hakkımı hiç arayıp soramam. Suçlu hissederim azıcık sesim çıkınca. Hakettikleri gibi davranmak istiyorum ama reva gördükleri durumlar zoruma gidiyorAslında sizi bu duruma iten sebebin farkındasınız. Doğru olan elbette iyi niyetli olmak ancak bu çevrenizdeki insanlara göre değişir. Bu iyi niyeti suistimal niyetinde olanlarla birlikteyseniz o kadar da iyi niyetli olmayın kendi iyiliğiniz için. Ve size bir haksızlık yapıldığında tepkinizi mutlaka gösterin. Insanlar size büyük ihtimalle "A a ne kadar değiştin sen bi haller olmuş sana" gibi şeyler söylerler.. Hoşlarına gitmeyecek tepki görünce işlerine gelmeyince sizi değişti sanıyorlar ama bu değişmek değil hakkını savunmaktır..
Özeti şu herkese hakettiği gibi davranmalısınız size nasıl yaklaşılıyorsa öyle yaklaşın kim olursa olsun
Evet saygı duyuyoruz tabiki. Ama mesela ailem erkek kardeşim daha sert ona bişey diyemezler. Yüzüne gelip pat pat konuşamazlar. Ama benim 9 yaş küçük kız kardeşim bile yeri gelir beni eleştirir saygısızlık yapar. Bir yerde hata yapıyorum demekHiçbirimiz eşimizden ailemizden çekinmiyoruz zaten. Onlara saygı duyuyoruz. Saygı da karşılıklıdır. Iyi iken iyi olduğunuz için değildir sadece.
Anlıyorum ben de biraz siz gibiyim. Tabi bizler kimseleri bilerek üzmeyelim yine ama zamanla insan e yeter ama diyor işte. Sizi üzmelerine izin vermediğiniz için suçlu hissetmenize gerek yok. Çünkü emin olun kimseler kendini üzdürmez sizeEvet önceden herkese iyi yaklaşayım iyi olayım gibi derdim vardı. Ama olmuyor, olmayacak. Beni bu duruma iten şeyleri de kısmen biliyorum ailem çok pısırık yetiştirdş hakkımı hiç arayıp soramam. Suçlu hissederim azıcık sesim çıkınca. Hakettikleri gibi davranmak istiyorum ama reva gördükleri durumlar zoruma gidiyor
Hiç denemedim tabiki zaten genelde içimde yaşayan bir insanım herşeyi. Mesela bir arkadaşım biriyle iyiyken beni tamamen unutuyor, o kişi ile arası bozulsun ya da ıo kişi ortamda olmasın bana yöneliyor. Yüz vermek istemiyorum ama işte. Bunu ben ona yapamam mesela yapsam abartır olay yaparAçıkça sormayı denediniz mi?
Tabiki de üzdürmezler. Ben olaylara üzüldüğümle, yıprandığımla kalıyorum. Demek ki çok iyi niyetli olmamak lazımAnlıyorum ben de biraz siz gibiyim. Tabi bizler kimseleri bilerek üzmeyelim yine ama zamanla insan e yeter ama diyor işte. Sizi üzmelerine izin vermediğiniz için suçlu hissetmenize gerek yok. Çünkü emin olun kimseler kendini üzdürmez size
Sirlarinizi en yakininiza bile anlatmamalisiniz. O insanlarin eline koz veriyorsunuz.Tabiki. Mesela örnek vereyim bir arkadaşım var iyiyken çok iyiyiz. Ben elimden geleni yapıyorum, güleryüz gösteriyorum ama aramız bozulsun bana bişeyler yapmaktan çekinmiyorlar. İyiyken anlattığım sıkıntılar vs başıma kakılıyor. Güvenim kalmadı bu yüzden
Aslında anlatmam çok konuşan bir insan değilim. Aşırı samimi olunca doğal olarak bişeyler paylaşıyordum.Sirlarinizi en yakininiza bile anlatmamalisiniz. O insanlarin eline koz veriyorsunuz.
Sinir cizebilmenin en kolay yolu az konusmak (söylediklerini iyi düsünüp tartmak) ve sinirlenmeden rahatsiz oldugun durumlari dile getirmekten geciyor.
Evet saygı duyuyoruz tabiki. Ama mesela ailem erkek kardeşim daha sert ona bişey diyemezler. Yüzüne gelip pat pat konuşamazlar. Ama benim 9 yaş küçük kız kardeşim bile yeri gelir beni eleştirir saygısızlık yapar. Bir yerde hata yapıyorum demek
Teşekkürler. Umarım başarırım :/Kısaca size kim nasıl muamele ediyorsa aynısını yapacaksınız.
Gerektiğinden fazla değer kimseye vermemek lazım .Genel anlamında insanlara fazla özveride bulunmak ,aman kırmayım derken kendimize yazık ediyoruz .Bende eskiden sizin gibiydim .Zamanla insan kazık yiye yiye ,insanlardan ,yakın arkadaşlardan uzaklaşıyor .Maalesef günümüz dünyası ,menfaat üzerine kurulu .Menfaatin bittiği veya menfaatlerin çatıştığı yerde .Karşımızdaki kişilerin gerçek yüzleri gün yüzüne çıkıyor .Bir süre sonra hayatınızdan bir çok insanı çıkarıp .Asosyal olup çıkıveriyorsunuz .En güzelide sanırım bu az insan ,az sıkıntı .Kitap okuyun kendinizi geliştirmek adına,hayvanlara iyilik yapın .Onlar insanlar gibi nankör değil .Bence onlara yapılan iyilikler ,insanlara yapılandan daha sevap .En azından art niyetli değiller .Sıkıntım bu hanımlar. Hayatımda yaşadığım sıkıntılara bakıyorum da. İnsanlar benden çekinmiyor ne eşim ne ailem ne arkadaşlarım. Yani demek ki bir sınır çizemiyorum onlarda beni üzmekten çekinmiyor. İyiyken çok yüz veriyorum. Sonra olay olunca anlıyorum ama iş işten geçiyor. Bu konuyu çok kafama takarsamda paranoyak oluyor kimseye güvenemiyorum. Ne yapmalıyım? Güçlü bir kadın, birey olmak istiyorum. İnsanlar biz buna her şeyi söyleriz her haltı yaparız diyemesinler
Teşekkürler. Umarım başarırım :/
Bunu zamanla öğrenmek kötü maalesef ve olaylarla. Üzüldüğüm içimde heveste bırakmadı insanlar birşeye. Ailem desen öyle, eşim desen iyi davranayım sevgimi göstereyim desen iki gün sonra o da patlak veriyor. Mecbur asosyal ve soğuk olmaya itiyorlar sağolsun larGerektiğinden fazla değer kimseye vermemek lazım .Genel anlamında insanlara fazla özveride bulunmak ,aman kırmayım derken kendimize yazık ediyoruz .Bende eskiden sizin gibiydim .Zamanla insan kazık yiye yiye ,insanlardan ,yakın arkadaşlardan uzaklaşıyor .Maalesef günümüz dünyası ,menfaat üzerine kurulu .Menfaatin bittiği veya menfaatlerin çatıştığı yerde .Karşımızdaki kişilerin gerçek yüzleri gün yüzüne çıkıyor .Bir süre sonra hayatınızdan bir çok insanı çıkarıp .Asosyal olup çıkıveriyorsunuz .En güzelide sanırım bu az insan ,az sıkıntı .Kitap okuyun kendinizi geliştirmek adına,hayvanlara iyilik yapın .Onlar insanlar gibi nankör değil .Bence onlara yapılan iyilikler ,insanlara yapılandan daha sevap .En azından art niyetli değiller .
Maalesef en güzeli size nasıl davranıyorlarsa o şekilde davranın .Kendinizi ezdirmeyin ,gerektiğinde cevaplarını bir güzel verin .Siz üzüldüğünüze göre bırakın onlarda üzülsün .Siz sustukça insanlar sizi daha çok üzecektir buna emin olun .Bunu zamanla öğrenmek kötü maalesef ve olaylarla. Üzüldüğüm içimde heveste bırakmadı insanlar birşeye. Ailem desen öyle, eşim desen iyi davranayım sevgimi göstereyim desen iki gün sonra o da patlak veriyor. Mecbur asosyal ve soğuk olmaya itiyorlar sağolsun lar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?