- 25 Eylül 2024
- 216
- 119
- 18
- 25
Amin inşallahAminnn canım inşşallah cümlemize hep söylerim rabbim herkesin kalbine göre hayat yaşatsın iyilik eden iyilik kötülük eden kötülük bulsun![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Amin inşallahAminnn canım inşşallah cümlemize hep söylerim rabbim herkesin kalbine göre hayat yaşatsın iyilik eden iyilik kötülük eden kötülük bulsun![]()
Bir tanıdığım "kaynanalar kötüyken gelindim, gelinler kötüyken kaynana oldum" demişti.
Evladınız çok kıymetli biliyorum ama lütfen şu gelin müsveddesiyle iletişim kurmaya çalışmayın. Büyüğe saygısı yok, terbiyesiz ve hadsiz. Siz evladınızı arayın sorun, o cadı da yesin tırnaklarını.
Üzmeyin kendinizi ne olur.
Yok zaten yaşamıyorum içimi dökmek istedim bi an fikrinizi merak ettimSiz daha gençsiniz yahu. Kendinizi 65 yaşında kaynana moduna sokmuşsunuz. Hobiler edinin belediyenin kurslarına gidin.eşiniz kötüyse yerine iyi arkadaşlar edinin. Birşeyler yapın yani. Kafanızda gelininizle yaşamayın.
Bosverin bu şekilde çok gelin gördüm etrafta, tamam ben de gelinim ama her kaynana kötü değil her gelin de iyi değil...kocasını kıskanan,herşeye laf sokup burun kıvıran çok var, siz de onunla muhatap olmayın ,oglunuzla görüşün hatta mümkünse ikili oynayın, oğlunuzla konuşurken selam söyle ona da vs deyin size gelince oğlunuzn yaninda iyi davranıp normalde oralı olmayin, çayını vs doldurmayın kendi hayatiniza bakın, kıskanacak diye de oğlumuza sarilmamazlik yapmayın içinizden geldiği gibi davranın....benim kaynanam da ailem gelince ve gidince arar gözün aydın,Allah kavustursun demek için bana garip gelmedi bu durum ama karşınızdakinin niyeti kötüyse ne yapsanız yaranilmaz
Canım sen hayırdır ya hayatta ki tek yaşama sebebin oğlun muMerhabalar değerli kız kardeşlerim tarafsız bakış açınıza görüşlerinize yorumlarınıza ihtiyacım var .Derdime gelince hani derlerya hayatımı yazsam roman olur diye benimkide o hesap 17 yaşımda ailemin psikolojik baskılarıyla tanımadığım bir kere bile konuşma fırsatı bulamadığım biriyle görücü usulu evlendim aileme o kadar kızgın ve kırgındımki kurbanlık koyun gibi kaderime razı olup kurtulsunlar benden dedim bir taraftan da belki iyi biridir mutlu oluruz diye teselli ettim kendimi ama yağmurdan kaçarken doluya tutuldum geçen yıllar içinde görmediğim şiddet türü yaşatmadığı acı duymadığım hakaret kalmadı hem kendisi ezdi hemde alilesine ezdirdi allah şahidim olsun bir kere bile hiç birine karşılık vermedim benim suçum ne diyemedim neşeli şen biriyken sessizce içime gömülüp gece gündüz ağlamakla geçti ömrüm ailem arkamda durmadı bende küçüktüm çizemedim yolumu sonra iki erkek evlat sahibi oldum ve kendime söz verdim bana yaşatılanları gelinlerime yaşatmayacak onlarıda kendi evladım gibi sarılıp sarmalayacaktım çocuklarımı büyütürken sürekli telkinlerde bulundum ilerde evlendiğinizde eşlerinizi hoş tutun çok sevin gönlünü kalbini kırmayın anlayışlı olun işlerine yardımcı olun diyerek büyüttüm gerçekten pırlanta gibi çevre tarafındanda takdir edilen çocuklardır ve ogün geldi büyük oğlum biriyle tanışıp kısa sürede evlenme kararı aldı hal böyle olunca eşiyle kaynaşamadık düğün önceside eş tayininden başka şehre eşyaları taşındı düğün sonuda onlar gitti. benim derdim kızlar oğlumdan önce gelinimi arar sorarım bi ihtiyacın isteğin varmı söylemen yeterli her konuda elimden geldiğince yanındayım canım kızım güzel kızım gibi hitapla konuşırum hep ailesi yanına gideceği zaman arar gözün aydın derim ayrıldıkları zamam yine arar allah kavuştursun üzülme yine gelirler derim ailesini arar hal hatır sorarım ben böyleyken kaç yıl oldu üç kere aramamıştır kızım çalışoyorsın müsait zamanını bilmiyorum çokta rahatsız etmekte istemiyorum uygun olduğunda sende ararsan mutlu olurum diyorum yine yok oğlumla konuşurken rüyasındamı görmüş seni diye sesi geliyor sürekli bu tarz iğneleyici lafları var yine sesimi çıkarmayıp hoş görüyorum evlerine bir kere gidip üç gün kaldım sonrası aylarca kendime gelemedim oğlumu benden kıskandı sarılma annene benim yanıma otur gibi şeylerle homurdanarak gezindi bende oğlumdan önce canının istediği bişey varmı ne istiyorsan yapayım demişken oğlumu istediği bi yemeği yaptım diye kocasıns küstü bana tavır yapıp sofraya oturmadı ailesi sürekli gider haftalarca kalırlar oğlum gezdidir tozdurur sürekli prensesim canım aşkım der ev işini yapar el üstünde tutar biz desen gene öyle geldiği zaman el üstündr tutar çayına kadar doldırurum kendi elini bile sürmez hiç bişeye ben kızın bu derdini tavrını anlaysmadım bi türlü ister istemez soğumaya başladım huzurları bozulmadın diye oğlumada yansıtmıyorum şaştım kaldım nasıl davranacağımı bilmiyorum artık ne bitmez çilem varmışsizin fikirlerinizi merak ediyorum sizce derdi ne bunun ben ne yapmalıyım?
Canım sen hayırdır ya hayatta ki tek yaşama sebebin oğlun mu
Evlenmiş deli meli bir eşi var sen de gez toz hayatının tadını çıkar bırak o gelsin sana bırak o arasın
Aaaa boşversene özlediysen ara oğlunu çağır o gelin zaten gelmez ayrıca bir oğlun daha var ona vakit ayır ve kendine
Agzının payını ver tabi kiEvet canım haklısın öyle yapıcam ama yine haksız yere ağır konuşur iğnelerse karşılığınıda alır artık uyarırım içime attıkça hastalık olarak geri dönüyor bana
Haklısın çok tşk ederim öyle yapacağımAgzının payını ver tabi ki
Önemli olan oğlun mutluysa boşver belki de fazla naif bir çocuk yetiştirdin o da eziliyor eşinin baskısın dan hiç karışma sen kötü olursun mesafe en güzel olanı
Eskiden hep öyle derlerdi sen iyi birisin senin gibilerin şansı olmaz gelinden yana
Kendi çocuğum gibi benimseyip el üstünde tutma çabam senin gibiler için şansızlık ise evet öyle aslında size sizin gibi davranmak lazım işte bizi yetiştire şükür hep iyi olup öyle kalmayı öğretti evlimisin bilmiyorum ama değilsen aday adına çok üzüldüm kimin başını yakacaksın kim bilirŞu cümleden sonra tek taraflı dinleyip yorum yapamayacağım konulardan biri olduğunu düşünüyorum.
Eminim gelininiz de kayınvalideden yana şanssız olduğunu düşünüyordur :)
kendine haksızlık edildiğinde susmak iyi biri olmak değildir.Kendi çocuğum gibi benimseyip el üstünde tutma çabam senin gibiler için şansızlık ise evet öyle aslında size sizin gibi davranmak lazım işte bizi yetiştire şükür hep iyi olup öyle kalmayı öğretti evlimisin bilmiyorum ama değilsen aday adına çok üzüldüm kimin başını yakacaksın kim bilir
Yok canım bende annesi dahil kimseye arayıp sormuyor demem çekiştirmem size içimi döktüm sadece .sanada nacizane tavsiyem ara bu dünya fani ölümün yaşı yok yanımıza kalacak olan tek şey maneviyatımız iyiliklerimizBence beklentiye girmeyin artık aramayı da bırakın. Oglunuzla görüşün sadece. Belli ki sizi sevmiyor ve görüşmek istemiyor. Belki diğer oğlunuzda her şey daha iyi olur. Ben genel olarak sicakkanli değilim sevmem telefonla aramayı falan. Annemle babamda da ayni sekilde. Onlar hep beni arar. Ama yine de arada kayinvalidemi kendimi zorlayarak da olsa arıyordum. Sonra kayinvalidem annemle konuşurken aramiyor beni falan demiş. O zaman bıraktım aramayı. Kendimi zorlamanın da bir manası yokmuş
Ben sana kötü dilekte bulunmadım bir daha oku istersen. İnsan davranışları ve sözleriyle ele verir kendini bakış açına bakarak farkın olmadığını gördüm kaldıki kötü biri olsam bütün samimiyetimle içimi döküp fikir sormaz davranışını anlayamaya çalışmazdım verir ağzının payını oturtur oğlumdan da ayırmaya çalışırdım o kötü dediğin kişiler gibi aradaki fark böyle oluyorkendine haksızlık edildiğinde susmak iyi biri olmak değildir.
başka birine böyle kötü dileklerde bulunabiliyorsanız kalbiniz hiç hiç iyi değildir.
kendi yaşantınıza bakmadan başkasını eleştirmeyin.
Malesef öyle tşk ederimBurası dünya burda denge yok .. hep bir imtihan ,mücadele.. ama biliyor musunuz mesefa her zaman iyidir.. beklenti insanı yorar ,üzer.. siz kendi hayatınızı yaşayın ,ne güzel kurslar var gidersiniz ,yeni arkadaşlar edinirsiniz, çiçek,toprak hep bir ugrasiniz olsun..
Kimseyi değiştiremiyoruz,kimseyi gerçekten taniyamiyoruz, oğlunuz için dua edin ,Allah yuvasına huzur versin..
Sizinde yüreğinize huzur versin ,bazen ne yaparsak yapalım uyum olmuyor iste,bağ oluşmuyor..