- 24 Ekim 2016
- 5.711
- 11.129
- 248
- Konu Sahibi CocoChanelmademoiselle
-
Bu durumun farkinda degiller mi peki kimse simdiye kadar neden diye sormadi mi kaynina? Veya o kendine nasil yakıştırıyor boyle yasamayi? Bu kadar parayi aliyor da ne yapiyor peki nereye gidiyor bu paralar? Hepsini gectim emek hirsizligi sizin bu anlattiklariniz. Madem sorumsuzdu neden evlendiIlk evlendigimizde 2bininin üzerinde 3,4 kez kartının borçlarını kapattık. O zaman işsizdi. Ve 1 sene issiz gezdi. Meger iş begenmiyormuş eşi. Vardiyalı iş olmaz. Agır yük taşıyamaz vs. Kartları gereksiz borç yapınca artık ödemedim, eşimde birsey demedi.
Diğer kardeşleri bilmiyorum.
Sonra ben nisanlıyken ev alındı tokiden. Taksitlerini 5 kardeş böldük 10 sene ayda 200 felan ödedik. Hala ev borcu devam ediyor ama artık odemiyoruz on aydır.
Sonra bir çocuğu oldu. Doğustan hastalıgı vardı. Tedavisi için toplandı. Halen tedavisi için ne lazımsa yolluyorlar. Genetik ortapedik bir rahatsızlık . Sürekli alet, ayakkabı, özel dr , ameliyat parası oluyor.
Arabası için 4 bin topladılar kardeş basi. Işi eve uzak diye .
Yine bir sene en büyük kaynım 5 yıldızlı otele tatile götürdü.
Esim iki kez denize tatile hep beraber gittik. Herseyi biz ödedik.
Mesela bir kardeş yurt dışında oturuyor. Onların yanına gidecekler. Biri pasaportu öder , biri gidiş biletleri, biri dönüs biletleri, biri harcasın diye cebine harçlık koyar, öyle.
Yine her alınandan onlara da alınır. Borcu olsa kapatılır. Çocuklarına kendi çocuğumuza aldığımız her sey alınır.
Ama şimdi tüm kardeşleri tek tek arayıp gizliden topluyormuş.
Mesela en kücük kaynım banka promosyonunun tamamını yollamış. Param yok demiş diger kaynımdan almıs. Arabamın sigortası demiş görümceden almış.
En büyük kaynım kendi evinde anne babasını otuturtuyor. Babası isci emeklisi. Babasının tek katlı bir evi var onun kirasını da bir kaç yıllır bu odeme yaptıgımız kaynımız alıyormuş. Ama kimseye söylememiş.
Gizliden ağlar , duygu sömürüsü yapar. Borçlar kapanmıyor der.
Ben 11 yıllık evliyim. Biz sondan ikinciyiz. Büyük kardeşler daha çok yardım yapmıs . Iki kez iş kurmuşlar batırmış. Düğününü yapmıslar. Ev eşyası dizmişler.
Ilk isyan eden ben oldum. Ben olunca herkes oldu. Beni bekliyorlarmıs. 10 aydır hiç bir sekilde para göndermiyoruz. Yazın tatilde esimin memleketine gidince ne olur bilemem.
Evet haberim var.cok büyük bir meblağ degil 400 500 arası degisiyor.evet ne yazikki bu boyle devam edecek anladim.ve bende artik masraflarimdan kismamaya karar verdim.neticede ailesi.simdi arayip birsey desem onlara,yine ben haksiz durumuna dusucem.benim derdim aslinda annesi babasi degil.hoş paralari var aslinda,daha iyi yiyip icip,daha rahat yasamak adina istiyorlar parayi.ona ayri bi icerliyorum da.gorumcemin para isteyip durmasina deliriyorum.ya kendim artirdiklarimi biriktiricem.ya da bi araba falan aldircam.dün esimle konustum ama,bakalim zaman ne gosterecekEşiniz polis olduğuna göre büyük ihtimalle terör tazminatı alıyordur. Bulunduğunuz ile göre değişir bu para, haberiniz var mı bu paradan?
Vermenin sonu yok maalesef. Siz vermeye devam ettikçe onlar da istemeye devam edecekler. Bu durumdan memnun değilseniz artık açık açık konuşacaksınız. Eşinize bir daha ablası arayıp para isterse devreye gireceğinizi söyleyeceksiniz. Yapamam eşimle aramız bozulmasın diye düşünüyorsanız hiç bir şeye karışmayıp bir kenarda hayatınıza devam edeceksiniz. 4 senedir değişmemiş bu saatten sonra değişeceğini düşünmüyorum. Çocuk da böyle insanları değiştirmez.
Benim babam 40 yıl yedirdi. Hala annemden gizli saklı vermeye çalışıyor. Yeğenleri hoşgeldin bile zor diyorlar amca/dayılarına. Olan anneme oldu, sinir hastası, mutsuz, hasta bir kadın.
Ay ne kadar ayıp ya.resmen alışmış milletin sirtindan gecinmeye.ayip guhah.haram yani.keriz yerine koymus insanlari bugüne kadarIlk evlendigimizde 2bininin üzerinde 3,4 kez kartının borçlarını kapattık. O zaman işsizdi. Ve 1 sene issiz gezdi. Meger iş begenmiyormuş eşi. Vardiyalı iş olmaz. Agır yük taşıyamaz vs. Kartları gereksiz borç yapınca artık ödemedim, eşimde birsey demedi.
Diğer kardeşleri bilmiyorum.
Sonra ben nisanlıyken ev alındı tokiden. Taksitlerini 5 kardeş böldük 10 sene ayda 200 felan ödedik. Hala ev borcu devam ediyor ama artık odemiyoruz on aydır.
Sonra bir çocuğu oldu. Doğustan hastalıgı vardı. Tedavisi için toplandı. Halen tedavisi için ne lazımsa yolluyorlar. Genetik ortapedik bir rahatsızlık . Sürekli alet, ayakkabı, özel dr , ameliyat parası oluyor.
Arabası için 4 bin topladılar kardeş basi. Işi eve uzak diye .
Yine bir sene en büyük kaynım 5 yıldızlı otele tatile götürdü.
Esim iki kez denize tatile hep beraber gittik. Herseyi biz ödedik.
Mesela bir kardeş yurt dışında oturuyor. Onların yanına gidecekler. Biri pasaportu öder , biri gidiş biletleri, biri dönüs biletleri, biri harcasın diye cebine harçlık koyar, öyle.
Yine her alınandan onlara da alınır. Borcu olsa kapatılır. Çocuklarına kendi çocuğumuza aldığımız her sey alınır.
Ama şimdi tüm kardeşleri tek tek arayıp gizliden topluyormuş.
Mesela en kücük kaynım banka promosyonunun tamamını yollamış. Param yok demiş diger kaynımdan almıs. Arabamın sigortası demiş görümceden almış.
En büyük kaynım kendi evinde anne babasını otuturtuyor. Babası isci emeklisi. Babasının tek katlı bir evi var onun kirasını da bir kaç yıllır bu odeme yaptıgımız kaynımız alıyormuş. Ama kimseye söylememiş.
Gizliden ağlar , duygu sömürüsü yapar. Borçlar kapanmıyor der.
Ben 11 yıllık evliyim. Biz sondan ikinciyiz. Büyük kardeşler daha çok yardım yapmıs . Iki kez iş kurmuşlar batırmış. Düğününü yapmıslar. Ev eşyası dizmişler.
Ilk isyan eden ben oldum. Ben olunca herkes oldu. Beni bekliyorlarmıs. 10 aydır hiç bir sekilde para göndermiyoruz. Yazın tatilde esimin memleketine gidince ne olur bilemem.
Amin canim. Bilmiyorum evlendikten sonra cok sey öğrendim ben.yani mesela benim annem,oğlunun tek bi kuruşunu yiyemez,evde kuru ekmek yer ama oğlumun parasi yoktur evine çocuğuna anca yetiyordur para,onun parasını yiyemem der.böyle düşünür annem.babam da ayni sekilde.evlenince ben bana tamamen zıt ters bi aileyle karşılaştım. Aslinda ben eşimi sevmediklerine kanaat getirdim.çünkü babasi esimin basina birsey gelir mi gelmez mi iyi mi kotu mu diye hic düşünmez. Esim aramadan aramazlar bile.sadece para icin ararlar.esim babasinin telefon faturasini bi kac gün gecirttigi zaman hemen arar söver sayar. Esim alkolikligine verir.iyi veya kötü o benim babam,beni besledi büyüttü der her zaman.Gerçekten hak hukuk bilen insanlar olsalardı oğullarının o kazandığı maaşa değil el sürmek, dile getirmeye utanırlardı. Oğullarını gerçekten düşünen insanlar, canını ortaya koyarak kazandığı parayı almaya kıyamazlardı. Yazık, günah durumları varken bunu yapmaları hiç bir vicdana sığmaz. Gerçekten ihtiyaçları vardır anlarım ama bu durum arsızlıktan başka bir şey değil. Allah yardımcınız olsun.
Maalesef küçüklüğünden bunun böyle olmasi gerektiğini kocana islemislerAmin canim. Bilmiyorum evlendikten sonra cok sey öğrendim ben.yani mesela benim annem,oğlunun tek bi kuruşunu yiyemez,evde kuru ekmek yer ama oğlumun parasi yoktur evine çocuğuna anca yetiyordur para,onun parasını yiyemem der.böyle düşünür annem.babam da ayni sekilde.evlenince ben bana tamamen zıt ters bi aileyle karşılaştım. Aslinda ben eşimi sevmediklerine kanaat getirdim.çünkü babasi esimin basina birsey gelir mi gelmez mi iyi mi kotu mu diye hic düşünmez. Esim aramadan aramazlar bile.sadece para icin ararlar.esim babasinin telefon faturasini bi kac gün gecirttigi zaman hemen arar söver sayar. Esim alkolikligine verir.iyi veya kötü o benim babam,beni besledi büyüttü der her zaman.
Ayni sekilde babaannesi de oyle.para gelirse oğlum yavrum canim der.olmadığında bi gör hele. Ve gorumcemi anlatmiyorum bile.asıl bela o zaten.
Velhasıl kelam,herkesin aile yapısı anlayışı bir olmayabilir elbette.ama gerçekten esi mi sevselerdi,bunlari yapmazlardi diye düşünüyorum
Allah korusun bende bu durumlari yasamak istemiyorum iste.esime anlatsam da yine de ailem diyip anlamayacak.birgun belki duzelir hersey esim anlar belki umuduyla bekliyorum.insallah oyle olur.degilse bundan 20 yil sonra kendimi dusunemiyorumMaalesef küçüklüğünden bunun böyle olmasi gerektiğini kocana islemisler
Kocan gerçeğin farkinda da olsa bir an olsun vermemeyi düşünmez bile
Benim babam da öyleydi kac sene sirf babam tarafına verilen paralardan sıkıntı çektik yani çocuk olunca da değişmiyor bu is
Hoş hala babami menfaat icabı ararlar bir konu da fikrini sormazlar
Hele amcam halam degil babamin didisinin didisi gelir bizim evde aylarca kalirdi onlara makarna yapsak babam bağırır çağırırdi
Şimdi o makarna yapıldı diye kızdığı adamlar babami kendi evlerine koymadi bir çay vermediler daha ne ki misafirsiz günümüzü bilmem
Eşine babamin yaşadıklarını anlat sonuç bu oluyor
Gorumcem o kadar cazgir dir ki.ben inan ki onunla laf yarisina dahi giremem.oyle boyle birsey degil.bir bagirir telefonun hoparloru patlayacak o derece.evet bugune kadar harcamalarimi kismistim hep.ama artik bunu yapmiycam.ya kendim artirdiklarimla biriktiricem,ya araba vs aldiricam.bi sekilde en azindan gorumcenin onunu kesmem gerekiyor. Istedigim herseyi de alicam bundan sonra.galiba parayi ben yemedigim icin oluyor bunlarAyrıca asla harcamalarindan bir lira vile kisma sürekli sen esinden para iste bir köşeye koy yaninda parası olmasa canını mi alacaklar
Alin bir araba girin bir krediye tatillere falan gidin paranin tek aileye verilmek icin kazanilmadigini öğrensin eşiniz
Yerinde olsam o görümceki arayıp ağzıma geleni sayardim kocasına söylemekle tehdit ederdim
Canım yaşadıklarımızı anlatsam gecenin su vakti buraya manas deatani olurAllah korusun bende bu durumlari yasamak istemiyorum iste.esime anlatsam da yine de ailem diyip anlamayacak.birgun belki duzelir hersey esim anlar belki umuduyla bekliyorum.insallah oyle olur.degilse bundan 20 yil sonra kendimi dusunemiyorum
O bagirirsa ben ondan cok bagiririmGorumcem o kadar cazgir dir ki.ben inan ki onunla laf yarisina dahi giremem.oyle boyle birsey degil.bir bagirir telefonun hoparloru patlayacak o derece.evet bugune kadar harcamalarimi kismistim hep.ama artik bunu yapmiycam.ya kendim artirdiklarimla biriktiricem,ya araba vs aldiricam.bi sekilde en azindan gorumcenin onunu kesmem gerekiyor. Istedigim herseyi de alicam bundan sonra.galiba parayi ben yemedigim icin oluyor bunlar
Allah annenize de sabirlar versin.cok zormus cekilecek cile degilmis vallahi.babaniz anlamis ama yillar sonra anlasa nolur.kime ne faydasi var.kadincagizin omrunden gitmis hep.sinir sahibi olmustur.Allah yardim etsin.bundan sonraki omrunu rahat gecirir insallahCanım yaşadıklarımızı anlatsam gecenin su vakti buraya manas deatani olur
Yok üniversiteye geldim yurt bulamadım siz de kalayım bu kalma 6 ay sürer bu kişi ne amca ne hala ne babaanne kalan babamin amcasının oğlunun oğlu
Yok ehliyet alınacak bir hafta burda kalmam lazim yok is bulacam 3 ay bizde tek bir ise elini sürmeden bir lira katkı saglamadan kalma düşünüyorum annem hep sinirli babam hem mutluydu
Otel niyetine enayi niyetine epey kullanildik
Ha parasal yardimlari sürekli verilen karşılıksız borçları her didinin didisinin düğünde takılan ceyrekleri bilezikleri saymıyorum
Ki benim annem çalışırdı da babam onun parasından da yollardi annem tepki gösterince gizli yapardi
Ne zamana kadar biliyor musun babam yeni bir ev alirken çevresinden tek bir lira görmeyene kadar o alinan eve düğünlerde takilan 100 ceyrek altinin tek biri bize getirilmeyene kadar
Diyorum hala babam toz kondurmaz eskisi gibi para vermez ama butun bunları kabul etmez de
Allahindan bulsun.kocasi bakmiyor diye umursamiyor diye bizden cikariyor herhalde acisini.en son care dedigini yapicam artik.ya acip bagirip cagiricam, gerci hos yuzsuzdur ondan da anlamaz da.ya da bir sekilde kafama takmamayi ogrenip ,buna alismaya calisip ve masraflarimdan da hic bir sekilde kismayip hayatima devam edicemO bagirirsa ben ondan cok bagiririm
Eviniz de huzur birakmamaya ne hakki var
Amin inşallahAllah annenize de sabirlar versin.cok zormus cekilecek cile degilmis vallahi.babaniz anlamis ama yillar sonra anlasa nolur.kime ne faydasi var.kadincagizin omrunden gitmis hep.sinir sahibi olmustur.Allah yardim etsin.bundan sonraki omrunu rahat gecirir insallah
Insallah canım. Tek temennim bu.cok sagolAmin inşallah
Sizin de eşiniz inşallah iç yüzlerini çabucak görür kullanıldığini anlar araya mesafe koyar
Bu durumun farkinda degiller mi peki kimse simdiye kadar neden diye sormadi mi kaynina? Veya o kendine nasil yakıştırıyor boyle yasamayi? Bu kadar parayi aliyor da ne yapiyor peki nereye gidiyor bu paralar? Hepsini gectim emek hirsizligi sizin bu anlattiklariniz. Madem sorumsuzdu neden evlendi
Sen harca bitsin paraInsallah.artık cok yoruldum.parasindan pulundan geçtim en azindan huzurumu bozmasinlar istiyorum ama o da yok.surekli telefonda taciz ediyorlar
Teşekkür ederim.zaten gorusmuyorum onlarla.izinlere çıktığımız zaman gitmiyorum esimin memleketine.sırf onlar bana gelmesin diye.artık kendimi sıkmak yerine,rahat birakicam.ailesi nasil harciyorsa,bende öyle harciycam.biriktiricem de hatta.çünkü ben esimle ne kadar kavga etsem de degismiyor degismiyecek evet.cok iyi anladim.bende yerim paramı otururum rahatca bundan sonraEsin asla değişmeyecek , öncelikle bunu umut etmekten vazgecmelisin. En fazla , düştüğü zaman yanında olmadıkları için kendince sitem eder ama hepsi bu kadar, yine toz kondurmaz. Yine varsa yine verir.
Onlarla muhatap olma sakın. Tabir yerindeyse seni harcarlar. Psikolojini daha beter yaparlar.
Yapacağın şey, görmemeye çalışmak, eşinle asla tartismamak ancak bu süre zarfında ASLA kısmadan yaşamak , hatta çaktırmadan kişisel ya da ev masrafı çıkarmak ve mutlaka kendine ait, kimsenin bilmediği ufak ufak birikenleri yapmak.
Hayata bir defa geliyoruz. Ruhumuzu hasta edecek kadar kıymetli değil kimse.
Gitmesi gerekiyorsa bir insan gönderilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?