Gücüm kalmadı

Bu durumu çok insan yaşıyor, yaşamayan az insan var özellikle polis,asker eşler daha fazla sanki bu durumu erkek kısmı hemen idrak edemiyor bir kaç yıl geçtikten sonra anlıyor bunun için boşanmaya değer mi ?

Evet değmez dogru söylüyorsun. Iste insan doluyor bir sure sonra.korkuyorum bazen.10 yasindaki yeğeni bile eşimin ustunde baski kurmaya çalışıyor.sindiremiyorum bazi seyleri.hakkımda herseyi diyorlar sarı çiyan cadi bilmem ne.esime surekli evlenmeyecektin hic diyorlar.parani biriktirip mis gibi oturacaktin bizimle beraber.niye evlendin diyip duruyorlar. Asıl zoruma giden,her ay benimde rizkimi paylasiyorsunuz,bari benimle iyi gecinin demi.bari benim dedikodumu yapmayin.iste bunlar yıpratıyor beni.ama esimi seviyorum.Allaha şükür onunla bu aile mevzularindan baska sorunumuz yok pek.ama benim psikolojimi alt üst etmeye yetti bu olanlar.dün de gorumcem yuzunden sinir krizleri gecirdim.dedim anca bosaninca kurtulucam bunlardan.ama sinirim gecip düşününce böyle bi sebepten sacma oldugunu bende idrak ettim.ne bileyim iste..oyle

Bak bunda haklısın evlenmeyecektim demek kötü niyetli olduklarını gösterir amada paragözler miş bu kadar egoistlikde gerçekten çekmek her yiğidin harcı değil

Bak bunda haklısın evlenmeyecektim demek kötü niyetli olduklarını gösterir amada paragözler miş bu kadar egoistlikde gerçekten çekmek her yiğidin harcı değil
İste beni sinir sahibi yapan da bu.deliriyorum böyle olunca.ne kadar mutlu olmaya calissam da bir telefonla yerle bir ediyorlar moralimi.yaptiklari yanlarına kalmaz elbet.Allah büyük

kocanızı resmen kullanıyorlar,mahcubiyetinden faydalanıyorlar adamın, bir an önce gerçekleri görmesi gerekir
acaba kocanız kişisel gelişim kitapları okusa ona bir faydası olur mu? yani sizce ona kişisel gelişimle alakalı videolar atsanız yazılar gönderseniz veya kitaplar alsanız ilgisini çeker mi?
çünkü parası olan yakınına, sırf biraz daha iyi yaşasın diye kendinden kısarak para vermez aklı başında bir insan ama ne yazık ki eşinizin üzerinde çok büyük bir manevi baskı var

Ilgisini çekeceğini zannetmem.kitapta okumaz zaten.evet büyük bir baskı var.olmaması mümkün degil zaten.sürekli ablasi arayip ben senin bacınım bana sahip cikmak zorundasin yardim etmek zorundasin diyor.sen de sahip cikmazsan yardim etmezsen ben öleyim o zaman diyor.keza ailesi de oyle.acitasyona bak

ama öyle de olmaz ki bacı hanım kardeşine güvenerek mi yaşıyor hayatını? bu düzenin değişmesi şart
kesin bir dille konuştunuz mu hiç eşinizle?

ama öyle de olmaz ki bacı hanım kardeşine güvenerek mi yaşıyor hayatını? bu düzenin değişmesi şart
kesin bir dille konuştunuz mu hiç eşinizle?
Konuştum canim.cok konuştum. Defalarca agladim sinir krizleri gecirdim.zorla da olsa esim birseyleri diyebilmisti.ama tabiri caizse ağzına s..tilar.gunlerce konusmadi küstü. Esimin babaannesi aradi.sen ablana bunlari nasil soylersin cemileye sahip cikacaksin şöyle böyle diye tekrardan bi baskı. Yine ayni duzen devam etti.yani anladim ki bu işten kurtulus yok.ya esimi borca sokucam bi sekilde,ya da kendim biriktirmeye calisicam elime gecen paralari.belki ilerde cocugumuz olursa degisir bu duzen.bi ihtimal.ne bileyim

Aynen öyle cnm acıma harca paraları

En mantıklısı eşiniz bir gayrimenkul satın alıp şöyle bir 10 yıl borçlanması aksi takdirde bu böyle devam edecektir eşinde bir fani yarın çalışmayacak duruma düşecek hep genç dinamik kalmayacak ki bu kou üzerinde onu tatlı dille yönlendirmen mantıklı olacak gibi , erkek kısmı sanıyor ki elden ayaktan düşmeyecek , ama zaman çok acımasız bugünün yarınıda var ve yapılan iyilik fedakarlık çoğu kez nankörlükle sonuçlanıyor ,

En mantıklısı eşiniz bir gayrimenkul satın alıp şöyle bir 10 yıl borçlanması aksi takdirde bu böyle devam edecektir eşinde bir fani yarın çalışmayacak duruma düşecek hep genç dinamik kalmayacak ki bu kou üzerinde onu tatlı dille yönlendirmen mantıklı olacak gibi , erkek kısmı sanıyor ki elden ayaktan düşmeyecek , ama zaman çok acımasız bugünün yarınıda var ve yapılan iyilik fedakarlık çoğu kez nankörlükle sonuçlanıyor ,

Sanırım eşimle aramızdaki tek problem de bu. Anne babasının maddi durumu kötü ona karışmam. Ama !
Esimin bir kardeş okumamış. Asgari ücretle çalışıyor. Elti kesinlile çalısmak istemiyor ve bizim standartlarımızda bir hayat istiyor.
Görümcem de boynumuzun borcu diyerek kardeşlerini etkiliyor. Para göndermelerini sağlıyor. Öyle ki o kardeşe ev alındı. Araba alındı.
Tatile giderken onu da götürmek zorundayız. Bir sey alsak onlarada almak zorundayız. Dışarda bir yere gitsek hep akılarında o kardeş. Ya götürüyoruz . Ya alıyoruz.
Eltinin saçlar röfleli . Her ay boyatır. Evinin eşyalarını sürekli yeniler. Düğün bayramda kendi ve çocuklarına baştan aşagı kiyafet , çanta , ayakkabı iç çamasıra kadar alınır.
Evlerinde Wifi, en lüks telefonlar. Ve en yüksek paketli hatlar. En lüks eşyalar. Ben bu kadar lüks yaşamıyorum.

Aylık düzenli para gönderiyoruz. Sürekli kredi kartını ödeyemez duruma geliyor. Iki kere iş yeri batırmış abisi borcunu kapatmış.

Ilk evlendigimde altınlarımı bozdurup kartını kapattım. Ikincide söylene söylene. Kartları tamamen kapatıyoruz. Baska kart alıyor. Doğalgazı ödeyemiyor ablayı arıyor . Abla ayarlıyor. Herkse şu kadar düşüyor diye.
En son bardağı taşırdı. Arkadaşının kartından taksitle kuyumcudan yüklü miktarda altın alıyor. Başka kuyumcudan altınları bozduruyor. Evini boyatıyor. Çelik kapı alıyor. Oturma grubunu değisiyor. Lcd tv alıyor.
Iş yerinde çıkış yapıyor . Tazminat alıp giriş yapıyor . Nasıl oluyor anlamadım . Anlatılan böyle o parayı da yiyor.
Sonunda borç odenmiyor. Her kardeş 2 bin ödeyip kapattı borcu. Ve 10 yıldır bıktım ve aylık ödedigimiz parayı kestim. Ekstra zaten her yıl ödüyorsun istemiyorum dedim.
10 aydır para yollamıyoruz. Görümceyi aradım . Senin kardeşin istiyorsan öde
Bir daha bizi arama dedim. Domino etkisi yaptı. Hiç kimse göndermiyor şimdi.
Dün watsap grubunda öyle şeyler yazmış acındırmıs kendini. Yine ne b..ka bulaştırdı kendini.

bunca saçmalığa ve haksızlığa rağmen eşinizi hala sevebiliyor musunuz?

evet zaten hep nankorlukle sonuclaniyor.bir kere para vermeyelim bakalim.sanki bu zamana kadar hic vermemisiz gibi. Herkes esimizi ezmeye calisiyor.konustum esimle tekrar.ya bi araba ya da bi ev alalim dedim.uzun uzun konustum herseyi.araba almak istiyormus zaten ama bakalim.zaman gosterecek.alacak mi almiycak mi.yoksa arkasindaki yükü rahat birakmiycak mi gorucez

Inanamiyorum sen iyi sabirliymissin.ne diyim.ben bunlarin birine bile tahammul edemezken,sen bu kadar şeyi nasil kaldirdin helal olsun

Inanamiyorum sen iyi sabirliymissin.ne diyim.ben bunlarin birine bile tahammul edemezken,sen bu kadar şeyi nasil kaldirdin helal olsun
Bizden başka dört kardeş hepsi ödüyordu. Ilk isyan eden ben oldum . :)
Evlenmeden önce de sadaka olsun diye her ay veriyordum birine.
Zekatım , sadakam olarak düşündüm hep. Eşimi de ben tesvik ettim. Kizma etme o abin ne yapsın diye.
Yaşadığımız sehirler farklı . Birbirine 12 saatlik mesafede. Görüştükçe anladım aslında .

Ne kadar süre para verdiniz peki?kac sene yani.ve ne kadar yardim ediyordunuz miktar olarak

Eşiniz polis olduğuna göre büyük ihtimalle terör tazminatı alıyordur. Bulunduğunuz ile göre değişir bu para, haberiniz var mı bu paradan?

Vermenin sonu yok maalesef. Siz vermeye devam ettikçe onlar da istemeye devam edecekler. Bu durumdan memnun değilseniz artık açık açık konuşacaksınız. Eşinize bir daha ablası arayıp para isterse devreye gireceğinizi söyleyeceksiniz. Yapamam eşimle aramız bozulmasın diye düşünüyorsanız hiç bir şeye karışmayıp bir kenarda hayatınıza devam edeceksiniz. 4 senedir değişmemiş bu saatten sonra değişeceğini düşünmüyorum. Çocuk da böyle insanları değiştirmez.

Benim babam 40 yıl yedirdi. Hala annemden gizli saklı vermeye çalışıyor. Yeğenleri hoşgeldin bile zor diyorlar amca/dayılarına. Olan anneme oldu, sinir hastası, mutsuz, hasta bir kadın.

Ne kadar süre para verdiniz peki?kac sene yani.ve ne kadar yardim ediyordunuz miktar olarak

Ilk evlendigimizde 2bininin üzerinde 3,4 kez kartının borçlarını kapattık. O zaman işsizdi. Ve 1 sene issiz gezdi. Meger iş begenmiyormuş eşi. Vardiyalı iş olmaz. Agır yük taşıyamaz vs. Kartları gereksiz borç yapınca artık ödemedim, eşimde birsey demedi.
Diğer kardeşleri bilmiyorum.

Sonra ben nisanlıyken ev alındı tokiden. Taksitlerini 5 kardeş böldük 10 sene ayda 200 felan ödedik. Hala ev borcu devam ediyor ama artık odemiyoruz on aydır.

Sonra bir çocuğu oldu. Doğustan hastalıgı vardı. Tedavisi için toplandı. Halen tedavisi için ne lazımsa yolluyorlar. Genetik ortapedik bir rahatsızlık . Sürekli alet, ayakkabı, özel dr , ameliyat parası oluyor.

Arabası için 4 bin topladılar kardeş basi. Işi eve uzak diye .
Yine bir sene en büyük kaynım 5 yıldızlı otele tatile götürdü.
Esim iki kez denize tatile hep beraber gittik. Herseyi biz ödedik.
Mesela bir kardeş yurt dışında oturuyor. Onların yanına gidecekler. Biri pasaportu öder , biri gidiş biletleri, biri dönüs biletleri, biri harcasın diye cebine harçlık koyar, öyle.

Yine her alınandan onlara da alınır. Borcu olsa kapatılır. Çocuklarına kendi çocuğumuza aldığımız her sey alınır.

Ama şimdi tüm kardeşleri tek tek arayıp gizliden topluyormuş.
Mesela en kücük kaynım banka promosyonunun tamamını yollamış. Param yok demiş diger kaynımdan almıs. Arabamın sigortası demiş görümceden almış.

En büyük kaynım kendi evinde anne babasını otuturtuyor. Babası isci emeklisi. Babasının tek katlı bir evi var onun kirasını da bir kaç yıllır bu odeme yaptıgımız kaynımız alıyormuş. Ama kimseye söylememiş.

Gizliden ağlar , duygu sömürüsü yapar. Borçlar kapanmıyor der.

Ben 11 yıllık evliyim. Biz sondan ikinciyiz. Büyük kardeşler daha çok yardım yapmıs . Iki kez iş kurmuşlar batırmış. Düğününü yapmıslar. Ev eşyası dizmişler.

Ilk isyan eden ben oldum. Ben olunca herkes oldu. Beni bekliyorlarmıs. 10 aydır hiç bir sekilde para göndermiyoruz. Yazın tatilde esimin memleketine gidince ne olur bilemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…