- 24 Ekim 2016
- 5.711
- 11.129
- 248
- Konu Sahibi CocoChanelmademoiselle
-
Peki bu gonderdikleriniz ve masrafiniz disinda size ne kadar para kalıyor? Insan bir sure sonra biriktirmek istiyor ya ilerde guvencemiz olsun diye 3 5 ne koysak kar oluyor.Evet degismeyecekler.ölene kadar bakmak zorundasin diyorlar.aylik gonderdigimiz para 500 ün altina inmez mesela.700 800 olabiliyor bazen.kayinpederime 1000 lira gonderdigini biliyorum.gorumcemde dün 350 lira.istedi
Gizli mi biriktireyim yaniAma aylik 500 tl ekstra alisveris butceyi zorlamazmi? O ev yine cekip cevrilmeli. Bende evet para isteyin, ama hepsini harcamaktan yana degilim ben.
Gorumcemin eşi kimi zaman calisiyor kimi zaman calismiyor.bizim aylik kira elektrik den sonra evimize giren toplam para 1500 falan kaliyor.kimi zaman 2000.esim 4000 küsur maas aliyor.küçücük cocuk bile baski kurabiliyor esimin uzerinde.zoruma gidiyorPeki bu gonderdikleriniz ve masrafiniz disinda size ne kadar para kalıyor? Insan bir sure sonra biriktirmek istiyor ya ilerde guvencemiz olsun diye 3 5 ne koysak kar oluyor.
Gorumcenin esi ne is yapiyor? Cocugunu bile alistirdiklarina göre artik . istemenin de adabi var tabi.
Gizli mi biriktireyim yani
Görümcen calissin o zaman. Eve para girmeyince tabi ki kavga ederler. Var mi bir meslegi falan.Gorumcemin eşi kimi zaman calisiyor kimi zaman calismiyor.bizim aylik kira elektrik den sonra evimize giren toplam para 1500 falan kaliyor.kimi zaman 2000.esim 4000 küsur maas aliyor.küçücük cocuk bile baski kurabiliyor esimin uzerinde.zoruma gidiyor
Haklısın canım ayrıca o görümcenin niyeti pek iyi değil söyleyeyim. Boşanmış ve çocuklu kadın neden ısrarla ayrı ev aç bana diye tutturur hadi evin kirası eşyası yemesi içmesi ne münasebet nerede görüşmüş böyle birşey siz katlanacaksınız!Aynen.esim dedi anamin babamn evine git diyor.hayır ben babamla yasamam diyor.kayinpederim cok konuşur alkol alinca.almasa da konuşur bağırır surekli.eee sen babamla yasamam diyorsun,ama benim yasamami istiyorsun.kendi öz babasini istemeyip benim üstüme bindiriyor.hak mi bu adalet mi?senin kendi babana tahammulun yokken benim nasil olsun ki
Zaten birikim yapamiyorsunuz Coco. Hic acima al o dediklerini. Kirayi elektrigi suyu mecbur odeyecek. Kalani da sen ye bu sekilde. Sen harcamazsan kene kilikli gorumcene harcanacak. Bir iki ay dene bunu. Bak bakalim esin ne yapacak. Niye 5 liralik et alasin. Al 20 liralik.Nasil biriktireyim mesela? Zaten kalan para 1 aylık kira ve ev masraflarina falan yetiyor anca.mesela nemlenderici veya cilt serumu almak istiyorum.hepsi 500 lira falan eder.alayim da onlara kalmasin diyorum.ama esimde diyecekki ne gerek var cok para durumumuzu bilmiyor musun falan diyecek
Teşekkür ederim canım. Bu söylediğini yapicam.en onemlisi artık kendimi bu kadar kasmiycam.istedigim birsey varsa alicam.bosa masraf yapmiycam tabi,ihtiyacim olanlari bi sonraki aylara birakmak yerine o an alicam.ve esimden de alıp biriktiricem.insallah biter bu para tantanasi birgün. Esimde anlar neyin ne oldugunuEvet gizli. Yakalayip sorarsada " sen benden parami sakladin" diye. Siz " bugazimizdan kistim herseyin en ucuzunu aldim, cocugun mamasindan kistim" dersiniz.
" beni kandirdin fiyatlar 3 ken bana 5 dedin" mevzusuna girmez. Erkekler hesap kitap bilmez, eve girenleri cikanlari oturup hesaplamaz.
Bunu yaparsaniz esiniz her gecen gun ailesi tarafindan sagilan bi inek oldugunun farkina varir. O para yollayamadikca onlar cirkinlesicek.
Bu parayi kenara koyun ama ilk sıkıstıginizdada cikarip eline saymayin. O zmn " tm hanim kenara para koyuyor zatn, yeterince paramiz var yolluyum ailemede" olur.
3 tane çocuğu var onunda,kayinvalidesinden kalma evleri var.ev hanımı calisabilecegini sanmiyorum en kucuk çocuğu 10 aylik Çünkü .evet ailesine kiyamiyor.her ne kadar para makinasi gibi gorseler de,eşim cok seviyor ve nolursa olsun bakmak zorundayim diyor.insallah Allah görür bi hal caresine koyar.ben bütün hincimi esimden aliyorum bu sefer.ona bagirip çağırıyorum. Oda yıprandı belki ama hayir diyemiyor iste ailesineGörümcen calissin o zaman. Eve para girmeyince tabi ki kavga ederler. Var mi bir meslegi falan.
Neresinden tutarsan zor ya ne diyimki canim. Olmazsa onlar 100 isterse siz 50 yollayin oyle oyle alisirlar belki.
Esinde eminim ailesine uzuldugunden cikmazdadir. Ici rahat etmez gondermeyince.Asagi tukurse sakal yukari tukurse biyik.
Zaten çocuklarını onceden tembihliyor herhalde. Telefonda esime surekli dayı izine geldiğinde bana bisiklet alicaksin,anneme hediye alicaksin,babaanneme cani ne istiyorsa alacaksin gibi emrivaki konusmalar yapiyor.hadi sen arsız sın. Cocuklarini neden karistiyorsun ya.yazik gunah degil mi.neler neler ogretmis cocuklaraHaklısın canım ayrıca o görümcenin niyeti pek iyi değil söyleyeyim. Boşanmış ve çocuklu kadın neden ısrarla ayrı ev aç bana diye tutturur hadi evin kirası eşyası yemesi içmesi ne münasebet nerede görüşmüş böyle birşey siz katlanacaksınız!
Aman illa geleceksen anasının babasının yanına gider bu görümceyi şakın başınıza sarmayın. Ay çocukları da kendine benzetmiş yüzsüz pislik
Yemeyenin malini yerler. Tabikide al.Teşekkür ederim canım. Bu söylediğini yapicam.en onemlisi artık kendimi bu kadar kasmiycam.istedigim birsey varsa alicam.bosa masraf yapmiycam tabi,ihtiyacim olanlari bi sonraki aylara birakmak yerine o an alicam.ve esimden de alıp biriktiricem.insallah biter bu para tantanasi birgün. Esimde anlar neyin ne oldugunu
Helal haram tam olarak bilmiyorum ama mantık yürütürsek sanki haram değil gibi.Eşim polis.ev almaya yanasmiyor zaten.belki bende araba alir umidiyle israr edicem artık. Haram olmaz mi ya benim gönlüm yokken verilen para sence? Neticede benim de rizkim var o parada.haram mi olmus olur helal mi
Ay canım benim yaZaten birikim yapamiyorsunuz Coco. Hic acima al o dediklerini. Kirayi elektrigi suyu mecbur odeyecek. Kalani da sen ye bu sekilde. Sen harcamazsan kene kilikli gorumcene harcanacak. Bir iki ay dene bunu. Bak bakalim esin ne yapacak. Niye 5 liralik et alasin. Al 20 liralik.
Babam da biraz oyle benim. Durumumuz iyi sukur. Ben aman masraf cikartmiyim diye dusunurken babamin bizim rizkimizi hala cocuklarima dagittigina sahit oldum.
Gecen de kiraci kirayi vermiyor eksik veriyor olsun sorun degil diyor. Dedim bi enayi benim sanirim. Ayakkabi alicam diye gittim aldim kredikartini ustune de bir suru sey aldim. Dedim bu kadar tuttu. Kizim bu ay sıkışabiliriz o zaman diyor. Dedim baba o zaman kiracidan kirayi tam almaya bak
Sen esisin onun canin ne istiyorsa al. Hatta esine de al kiyafet ayakkabi vs. Senin ihtiyacin var ondan aliyorum de. Durup durup masraf cikart. Nasil olsa o para gidecek bari size gitsin.
Sağol canim.bencede ya araba aldircam,yada biriktirmeye calisicam.kendi masraflarimdan da kismiycam.en azindan elde avucta olmayinca,ailesi ne kadar bagirip cagirsa da yok yani.canını alacak halleri yok ya.o zaman alisirlar artik zamanlaHelal haram tam olarak bilmiyorum ama mantık yürütürsek sanki haram değil gibi.
Sonuçta para eşinin kazandığı para, seni de kimseye muhtaç etmiyor ihtiyacını karşılıyor. sms gönlünün olmamasını normal karşılıyorum ben.
Çocuk istiyorsanız çocuk doğduktan sonra acil arabaya ihtiyaç olabilir ya da çocuktan sonra artık oara biriktirmek zor olur bahanesi ile araba aldırmanı tavsiye ederim.
Sahibinden .comdan yavaş yavaş araba modellerine bak aklına sok bu fikri bence.
50 binden aşağı düzgün araba yok zaten.
Aylık 1500 lira ayırabilirsiniz araba taksidine.
3 senedir her ay 1400 araba kredisi ödüyoruz bu ay bitti elhamdülillah. Biz 48 e aldık araba şuanda 60 bin.
Renault, kia gibi markalar %0 faizli kredi veriyorlar bir araştırın. Seat leon da çok iyi araba. Araştırın işte, eşinize gösterin şu nasıl bu nasıl. İnce ince işleyin adamı
Nedense evlendikten sonra bi kıymete biniyor eşlerimizin parası pulu.acimiyorlar niye? Çünkü onlara göre el kızı yiyecegine parayı biz yiyelim hesabi.ama bende istedigim herseyi alicam artık. Kismiycam.para biriktirelim diye kac defa demistim esime.ama bakmakla yükümlü olduğu kişiler fazla olduğu icin bu imkansiz.ya kendi artirdigim parayı biriktiricem,ya da istediğim herseyi alicam.nasil olsa kurtulamiycaz.esime de hak veriyorum bi mahcubiyeti var kendini borçlu hissetmesi normal.çünkü çocukluğundan beri kazınmış bu beynine hayir diyemiyor.napalim bazi seylere katlanicaz artik.en azindan biraz masrafa sokalim ki anlasinlarCanım benim kocam da annesine verir gerçi annesinin maaşı yok ama lüzumsuz harcamalari olur eşime ağlamış geçen çıkarmış 60 lira vermiş devede kulak senin paranın yanında ama yine De 600 lira kira 600 lira borç ödüyoruz aldığı para 2700 bende senin gibi sıkıntı ediyordum verdiği parayı vermesin diye kendimi yedim şimdi umurumda değil hiç bir şeyin kalitesizini almıyorum geçen 90 liraya ayakkabı aldım kusura bakmasın cebinde 30 lira parası var başka paramız yok ertesi gün. Hastaneye gideceğiz annesi o otuz liraya kendi dine dantelli atlet aldirtti cildirdim ama artık öyle mı diyorum bende ne eksiğimiz varsa aldittiriyorum para biriktirelim derdindeydim lakin karşıdaki insan bunun farkına varamiyor bende artık ne istiyorsam aldiriyorum sende öyle yap bu erkekleri düşünmek yaramıyor konunu okudum benim eşimin De annesi aynı böyle saçma sapan şeylere paralar döker eksik oldu mu da eşime ağlıyor yanımda isteyemedi mutfakta markete yolladı bende paramız yok diye birşey istemedim marketten ama annesi düşünmüyor boyleleri ölse De kurtulsak diyor bazen insan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?