Gücüme Gidiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Batmadi ki. Yasamak hakkiniz, sevilip sevmek de hakkiniz. Lakin sartlar ortada. Ertrafinizdaki insanlari maalesef degistremiyorsunuz. O yüzden arkadaslar dedigi gibi oyun ablalar veya oglunuz icin etkinlikler düsünebilirsiniz. Mesela bir oglumu spora da gönderiyorum. Maddi imkanlarinizi bilemiyorum tabi. Size sadece diyecegim: Kendinizi evlilikten ve ciddi bir iliskiden mahrum birakmayin. Her erkek ayni diye birsey yok. Benim kuzenim mesela iki cocuklu kadinla evlendi (kendisi bekardi o zaman). Senelerdir beraberler. Yani Allah yeter ki iyilerle karsilastirsin. Oglunuz icin zaten destek aliyorsunuz. O cok iyi. Zamaninda müdahele etmeniz bilincli bir anne oldugunuzu gösterir zaten

Bende bu guvensizlik ve tecrübelerle evlilik adımı atmam çok zor ama diğer tavsiyelerinizi dinleyeceğim

Adam sınırı aşmış,ne demek biraz da babası baksın..babası baksa zaten boşanmazdınız..sizi yeterince anlayan,çocuklu bir kadınla olmanın özverilerini bilen bir adamla olmalısınız..boşanan erkek bekar gibi hayatına devem ediyor ama kadın için herşey çok zor..bu adamı daha iyi tanımak için zaman yaratılabilir, okula gidiyorsa ne bileyim kurslar falan var..siz de bir kahve içecek zaman yaratabilirsiniz..illahaki tatile mi gitmek lazım,ciddi bir ilişki istiyorsanız tatile falan gitmeyin..bizim birçok cahil adam nasıl olsa boşanmış, bekaret derdi yok diye olaya yaklaşıyor..sizi çok istiyorsa bırakın fedakarlıkları o yapsın..

Bu evlilik bile düşünmediğiniz beyefendiye çocuğunuz için biraz da babası baksın demek düşüyor mu acaba? Böyle hadsiz biriyle zaman geçiremediğiniz için çok da üzülmeye gerek yok bence.

Aynen öyle her şeyi üzerine alan tek başına sırtlanan insan mutsuz oluyor tıpkı anneniz gibi çocuğunuza anneniz baksın işleri yapsın ohh ben gezip ergen ergen drama yapayım istediğim hayatı yaşayayım istiyorsunuz. Siz sevgiye açsanız çocuğunuz neye aç acaba ? Elin adamının kalkıp sizin çocuğunuz hakkında ahkam kesmesine izin veriyorsunuz pess

Çocuk hep aynı yaşta kalmayacak. Sizin gözlerinizden anliyordur, ne düşündüğünüzü. Çocuk anlamaz demeyin.

Önce kendiniz için biseyler yapın. Hep birilerine tutunmaya çalışan bı yapınız var. Annenizden alamadığıniz güven duygusu sebep oluyor buna.

Hep bı can simidi istemek hayattan zevk almamak. Kendine yetememek. Bunlar düzelecek şeyler.

Önce bunları halledin lütfen. Bu arada küçük adam birgün büyüdüğünde, kendisini yük olarak görmemiş bir annesi olsun ister.

Bunu ne hissedin ne hissettirin. Biz bize yeteriz oğlum seni çok seviyorum deyin.

Baba mahkemenin belirlediği görüşme günlerinde de çocuğunu almıyor mu? 15 günde bir falan alması lazım. O günlerde de siz kendinize vakit ayırırdınız.
Evlilikte yaşadığınız olaylar yüzünden travma oluşmuş sizde güven ile ilgili o yüzden destek almalısınız.

Feda ettigimi nerden cikardiniz?AA bu koca meraklisi vurun kahbeye yapıyorsunuz.Ben sadece tüm sorumluluğun bende olduğunu kimsenin hayatıma yardımcı olmadığını söylemek istedim kafama edeyim
Cok kotu bir tabir.O sekilde demek istemedim tabiki ..Ama ciddi anlamda surda aradiginiz cozumun sadece evladiniza olan uzgunlugunuzden kaynakli olmadigina inaniyorum .Cevaplardan kendinize bir cozum uretmeye calisiyorsunuz bence sirf o adamla bulusup eglenebilmek icin ..O adamda hic hayirli degil bence.Sizinle evlenmeyi dusunmuyor ustune birde gezip tozamiyorsunuz diye birazda babada kalsin diye dırdır ediyor.Kusura bakmayinda hiiiic hic hayirli degil bu adam.Hatta igrenc otesi bir kisilik !
Anasi babasi ayrilan o yavrulara bu tarz davranan insanlardan igreniyorum ..Zaten o cocugun bir yanı eksik..Birazda babada kalsin diyecegine oda bizle gelsin birlikte gezelim demeli.Sizde oyle.Bencilsiniz bence.Evet evladiniza belki uzuluyor olabilirsiniz her ne kadar da olsa annesiniz ama yeterli degilsiniz kesinlikle eksik yonleriniz cok .O cocugu ezdirmeyin lutfen..Bende bir evlilik bitirdim bir oglum var .Simdi 2.evliligimde bitiyor.Ama cocuklarima birakin bir erkek yakinlarimdan biri azicik bisey soylesin kuheylan kesiliyorum.Onlari dogurduysak sonuna kadar hakkini verecegiz..Biseylere aglayip sizlanmak cozum degildir bacim sonuna kadar arkasinda olacaksin onlarin..yemesinden icmesinden giyiminden kusamindan okula gidisinden gelisinden hayati ogretmede insanlara davranmada insanlarla iliskilerinde vs vs herzaman yaninda olacaksin..ölup gidiyor olsan bile yinede onlarin arkasinda dag olacaksin.Helede dulsan tek basina bas ediyorsan hayatla onlarin bize muhtacligi dahada artiyor..Onlara olan ilgimiz davranis sevgimizin dozaji hat safhayi asmayacaksa dogurmayacagiz!Dogurduysakta gerekirse kendimizden odun verip onlara yetecegiz onlara adayacagız hayatimizi.Tabiki bir daha evlenmek mutlu olmak bizimde hakkimiz ...ama evlenmeyip zevkisefa yapmak icin cocuklarimizi dislamak kusura bakma bence annelik degildir.

Çok teşekkür ederim kendimi ifade edemediğimi düşünmüyorum ama insanlar gerçekten takacak bir şeyler buluyor
Takiyorlar mi?

Bacim sen diyorsunki ben bir sevgili buldum gezip tozmak istiyorum.Ama cocugum var gezip tozamiyorum adamda sinirleniyor geriliyor babaya gitsin azicikta diyor ne yapayim.Kisacasi bu yalanmi ?

O cocuk sizin cocugunuz yahu.Ve insanlar o adamdan cok cocugunuzla ilgilenmeniz gerektigi fikrini veriyolar.Cocugunuz zaten babasindan uzak psikoljisi derin etkilenecek ve cocugunu ezdirme diyolar.
Evet taktiklari bu insanlarin .Ne kadar gereksiz bir takinti degilmi!

Babası baksın ne demek ya. Senin çocuğuna kimin bakacağı elin adamını ne ilgilendiriyor? Madem öyle kendisi çocuksuz biriyle birliktelik yaşasaymış. Ayrıca kimse sizin çocuğunuza bakmak zorunda değil. Annenizi, eski kvnizi söylüyorsunuz ama sizde aynısını yapıyorsunuz. Sevgilinizle zaman geçirmek için çocuğu birilerine postalama peşindesiniz.

Konu sahibinin üzerine çok gidilmiş bence. Sorumsuz bir kadın olsa çocuğu da alır yanına sevgilisiyle gezer tozar. Kendi özel hayatıyla anneliğini ayırarak en doğrusunu yapıyor. Anne kimliği var diye kadınlığını bir kenara atması, anayım ben ana diye çocuğa yapışması da doğru değil, o beğenmediğimiz hastalıklı kaynana modelleri anne oldu diye kadınlığını unutup, saçını süpürge edip, sevme sevilme beğenilme hislerini oğluyla gidermeye çalışan kadınlardan çıkıyor hep.

Sevgili delisi değil, gayet anneliğini, kadınlığını, kariyerini dengede tutmaya çalışan biraz yorulmuş ve bunalmış bir kadın görüyorum ben.

Konu sahibi yerinizde olsam arada bir minik yalanlar söylerdim ben oğlumu güvendiğim bir yere bırakırken. Eski eşinize 1-2 hafta önceden haber vererek iş seyahatine çıkmam lazım şu haftasonu oğlumuz sende kalsın diyin mesela. Almayacak hali yok. Çocukla ilgilen tarzı spesifik olmayan istekler yerine bu tarz tarih belli durum belli spesifik taleplerde bulunursanız yerine getirme ihtimali daha fazla olur.

Şuanki sevgiliniz hakkında yorum yapmıyorum hiç, çünkü zaten ailenize sokmayı düşünmüyorsunuz, ideal aile üyesi olup olmadığını değerlendirmeye gerek yok o nedenle

Anneniz siz işte iken bakıyormuş işte o bile yeter. Onun için teşekkür etmek lazım zaten. Hediyeler almak lazım hatta.
Kimse yardımcı olmuyor diyorsunuz da çocuğu yaparken ailelere sordunuz mu ki?
Benim bildiğim anne,baba kendi karar veriyor.
Burda tek hatalı varsa eski eşiniz. Anneniz veya eski kayınvalideniz değil.
Ama bebek düşünürken zaten-mükemmel evliliğin olsa bile-ben tek başıma yetebilir miyim diye düşünüp yapılmalı.
Evlilik yıkılırsa anneye veriliyor istiyorsa 7-8 yaşına kadar çocuk.
Çocuğun herhangi kötü durumda senle olacağını bilip harekete geçilmeli.
Burda konularda bile kaç kere yazıldı anne istedikçe annenin çocuk- belirler durumlar dışında-babaya verilme durumu yok tehditlere baş eğme diye.
Onun için kadınlar anne olmaya karar verirken babasını da düşünmeli tabii ama ayrıyeten tek başıma yetebilir miyim diye de düşünmeli.
Hele bebeği eşim istedi diye hiç yapmamalı.
Hazır hisseden, enini boyunu düşünen bebek getirmeli dünyaya.
Siz yanlış insanlara da kızıyorsunuz teşekkür etmek yerine.

Birkaç aya düzlüğe çıkacağım.Bilemiyorum beş saat bırakabilecegim yerler var mı
Oyun ablaları var bunun için, üniversitelerin-liselerin çocuk gelişimi öğrencileri/mezunları bu tarz işleri çok arıyor. Evde hem ödevlerine derslerine yardımcı olur hemde oyun,aktivite vs. zaman geçirirler.

Size ısrarla cevap vermiyorum profilinizi yaşadığınız hayatı tahmin ederek niye ısrarla her şeye yaziyorsunuz

Bu kanıya nasıl vardiniz
Siz yazmışsınız çocuğun öyle hissettiğini ki konunuzdan da anlaşılıyor. Çok çaba sarfettiğiniz belli ne anneliginizi ne emeginizi sorguluyorum yanlış anlamayin. Siz yalnız bırakılmışsiniz belli. Siz(istemeden) ve cevrenizdekiler (baba, babanne, anneanne...isteyerek) çocuğa böyle hissettirmissiniz. Onun acısından çok üzücü

Şu varoş hakaret içerikli yorumlardan zerre etkilenmezken beni benden iyi anlatmanız beni çok etkiledi herkes kadın olduğumu unutuyor annesin de annesin diyor çocuğumla ilişkimi ve düşkünlüğümu bilemeden yorum yapıyor ki ben evliyken dahi kadinligini yasayamamks bir kadınım şu saatten sonra isteyen istediğini yazsın kadınlar bu kafada olduktan sonra hiçbir erkek ben de çocuk sorumlulugunu alayım demez ciddiye alıp cevap bile vermeyeceğim mesajınızın ozeninden ve empatinizden dolayı teşekkür ederim

Özel hayatınıza yorum yapmayacağım ama bence oğlunuzla daha çok vakit geçirin. Hatta tatile gidin... baş başa aktiveteler yapın, yanınizda olduğu bilsin.

Bol bol konuşun, dertleşin. Koşulsuz sevdiğinizi hissetsin. Eminim gösteriyorsunuzdur ama daha fazla yapın. Çünkü oğlunuzun buna çok ihtiyacı var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…