Pozitif çıkınca araştırdım ama nasıl bulaştıgını değil hastalıkla nasıl mücadele edilir ne yapılır kısmını araştırdım. Aslında eşimde bu dediğiniz seye çok takıldı. Bencede bu konuda Haklı. Ama Pozitif oldugunu ögrendikten sadece 5 gün sonra genelde sonra cinsel yolla bulaştıgını öğrendik. Arada çok uzun bir süre geçmedi. Neyseki aramız düzelir gibi oldu. Bana 'Allah sahidim olsun vallahi ki ben seni aldatmadım sende yeminet ' dedi. Bende yemin ettim. Aramız bayağı bir düzeldi.Cok genel bır bılgı olmasına ragmen pozıtıf cıkınca arastırmamışşınız ailemı nasıl korurum dıyebılmelıydınız. Esınızide aynı rıske maruz bırakmışşınız. Esınızde sıze uymuş. Sahsen bende cok buyuk tepkı verırdım . Buyuk cehalet. Aynı seyı cocugunuza yapmayın onu koruyun barı bıraz dıkkatli davranabılırsınız
sağlık ocağında hpv testi kandan mı bakılıyor?Sağlık ocağına gidip ücretsiz hpw taraması yaptırıyorsunuz. Ve test negatif çıkar ise 5 yıl hpw 1 yıl smear yapmanıza gerek olmuyor. Medeni durumunuza göre yapılır büyük ihtimal.
Hpv testi kadın doğumda da yapılır cildiyede de dış muayenesi yapılır ki ayıptır soylemesi kendinizi kontrol edin eğer özel bölgemizde ve çevresinde karnabahar şeklinde bir et parçası görürseniz ki bu genelde klitoris bölgesinde et parçası gibi olur ama bacaklar kalça vs gibi rerlerde sivilceye benzer bi doku oluyor kızarık sikinca iltihap çıkmaz su gibi bisey çıkar ve kan çıkar oda hpv virusudur ama gaz tedavisiyle yakiyolar onlari cildiyeciler. Tabi yakılan yerde iz kalıyor benimki 3 ay oldu yeni izi gitti biraz belli ama. Kadın doğumdan smiarda yaptirabiliyosunz vajinal tarama . allahtan hpv aşısı var tedavinizi olduktan sonra abide guzelce asinızı yaptirin biraz pahalı uç doz 900 TL ama anca öyle kurtulabiliyorsunz. Yaktirsaniz bile zamanla direnciniz düştüğünde yine başka bi yerde çıkıyor virüsü ellleuip başka bi bölgemize dokundugumzda ordada çıkıyor soyleyim çok sinir bi illet kurtulaamdim bacaklaimda çıkıyor yaktiriyorum kalcamda çıkıyor şimdi nişanlandığımı zamn aşısını yaptırıp kurtulcamsağlık ocağında hpv testi kandan mı bakılıyor?
Hayır. Genitalden smear testi gibi yapılıyorsağlık ocağında hpv testi kandan mı bakılıyor?
Kadın doğuma gitmeye gerek yok. Sağlık ocaklarında yapılıyor. Ayrıca her siğil hpw değildir. Hemde hiç siğili olmayan biri de hpw taşıyor olabilir. Bu yüzden siğil olsun olmasın 5 yılda bir hpw taraması yaptırmak gerekiyor. Benimde siğil im olduğu için yaptırdım ama hpw negatif çıktı çok şükürHpv testi kadın doğumda da yapılır cildiyede de dış muayenesi yapılır ki ayıptır soylemesi kendinizi kontrol edin eğer özel bölgemizde ve çevresinde karnabahar şeklinde bir et parçası görürseniz ki bu genelde klitoris bölgesinde et parçası gibi olur ama bacaklar kalça vs gibi rerlerde sivilceye benzer bi doku oluyor kızarık sikinca iltihap çıkmaz su gibi bisey çıkar ve kan çıkar oda hpv virusudur ama gaz tedavisiyle yakiyolar onlari cildiyeciler. Tabi yakılan yerde iz kalıyor benimki 3 ay oldu yeni izi gitti biraz belli ama. Kadın doğumdan smiarda yaptirabiliyosunz vajinal tarama . allahtan hpv aşısı var tedavinizi olduktan sonra abide guzelce asinızı yaptirin biraz pahalı uç doz 900 TL ama anca öyle kurtulabiliyorsunz. Yaktirsaniz bile zamanla direnciniz düştüğünde yine başka bi yerde çıkıyor virüsü ellleuip başka bi bölgemize dokundugumzda ordada çıkıyor soyleyim çok sinir bi illet kurtulaamdim bacaklaimda çıkıyor yaktiriyorum kalcamda çıkıyor şimdi nişanlandığımı zamn aşısını yaptırıp kurtulcam
Kız ben hep sıkyorum çünkü bi zman sonra kuruyor git gide kuculuyo baldır kısımlarımlarimda ve kalcamda oluyor benim. Uf yok mu bunun asi dışında tedavisi ya gaz tedavisinde iz kalıyor kurtulmadim . ben doktora sivilce gibi olanları gösterdim cildiyeye onlarda hpv dedi yaktı sisti kızardi kabardi sonra soyuldu geçti ama iz kaldı. Bikac tane daha var çevresinde iki aydır duruyorlar onları yaktirmiycm iz kalıyor diye cok kötü gorunuyor . smear testi dusunuyorum ama hiç ilişkiye girmedim korkuyorum çubuk gibi bisyle tariyolarmis bekaretm için korkuyrm
Acaba bide dış tarafta çıkmışsa iç tarafta da xikarmi ilişkiye girmedim halde klitoris ve backlarimda oluştu tabi dokuları farklı sigiller o klitoristime çıkan için kendiliğinden geçmesini bekliyorum gecermi. Bi buçuk aydır benimle birlikte kurtulamadım yaktırmakta istemiyorum artık iz kalıyor . hiç dokunmasam geçerli ki kendiliğindenKadın doğuma gitmeye gerek yok. Sağlık ocaklarında yapılıyor. Ayrıca her siğil hpw değildir. Hemde hiç siğili olmayan biri de hpw taşıyor olabilir. Bu yüzden siğil olsun olmasın 5 yılda bir hpw taraması yaptırmak gerekiyor. Benimde siğil im olduğu için yaptırdım ama hpw negatif çıktı çok şükür
@bibito
Hiç bir siğili sıkmamak gerekir icindeki sıvı ve kan bulaştığı yere tekrar dağılıyor. Benim önce oğlumda sırtında çıktı orayı kaşıyıp dokunduğu yerlerde çıktı. Bu arada baska bir yol var. Minicik huniye benzeyen bir aleti var doktorların bunu siğilin üzerine koyup çekiyor siğil yok oluyor. Ayrıca siğil olan bölgeye düzenli fucidin krem sürmek gerek. Oğlumun spreylle sıkma olan yerlerdeki izleri için de doktor madecasol diye bir krem vermişti.Kız ben hep sıkyorum çünkü bi zman sonra kuruyor git gide kuculuyo baldır kısımlarımlarimda ve kalcamda oluyor benim. Uf yok mu bunun asi dışında tedavisi ya gaz tedavisinde iz kalıyor kurtulmadim . ben doktora sivilce gibi olanları gösterdim cildiyeye onlarda hpv dedi yaktı sisti kızardi kabardi sonra soyuldu geçti ama iz kaldı. Bikac tane daha var çevresinde iki aydır duruyorlar onları yaktirmiycm iz kalıyor diye cok kötü gorunuyor . smear testi dusunuyorum ama hiç ilişkiye girmedim korkuyorum çubuk gibi bisyle tariyolarmis bekaretm için korkuyrm
Geçmez. Siz önce bir sağlık ocağına gidin. Belki bakire olduğunuz için siğillerdenörnek falan alabilirler sakın sıkmayın. Ve gece gündüz fucidin kullanın.Acaba bide dış tarafta çıkmışsa iç tarafta da xikarmi ilişkiye girmedim halde klitoris ve backlarimda oluştu tabi dokuları farklı sigiller o klitoristime çıkan için kendiliğinden geçmesini bekliyorum gecermi. Bi buçuk aydır benimle birlikte kurtulamadım yaktırmakta istemiyorum artık iz kalıyor . hiç dokunmasam geçerli ki kendiliğinden
Sadece ilişki ile bulaşmıyor. Test yapılmadan da hpw denmez. Havuz baskasının iç çamaşırı. Hamam. Baskasının havlusu. Mayo bikini denemek. Tuvalet vs vs gibi de bulaşabiliyorAcaba bide dış tarafta çıkmışsa iç tarafta da xikarmi ilişkiye girmedim halde klitoris ve backlarimda oluştu tabi dokuları farklı sigiller o klitoristime çıkan için kendiliğinden geçmesini bekliyorum gecermi. Bi buçuk aydır benimle birlikte kurtulamadım yaktırmakta istemiyorum artık iz kalıyor . hiç dokunmasam geçerli ki kendiliğinden
Fucidin kullandım ama çabuk bitiyor . ama onu tedaviden sonra vermişti doktor ben şimdi gaz siktirmadan fycidin kullansam gecermi. Bn o kremi iz kalmasın diye verdi saniuormGeçmez. Siz önce bir sağlık ocağına gidin. Belki bakire olduğunuz için siğillerdenörnek falan alabilirler sakın sıkmayın. Ve gece gündüz fucidin kullanın.
Fucidin bakteriler için kullanılıyor madecasol reçetesiz de satılıyor bize de cildiyeci vermiş ti. Spreylle iz olan yere kullanılıyor sadece fusidin ise cevresine ve üstüne sürülüyor. Sen bir gidip test yaptır önce en iyisi kafan rahat eder. Mesela ben siğili denizde kaptım.Fucidin kullandım ama çabuk bitiyor . ama onu tedaviden sonra vermişti doktor ben şimdi gaz siktirmadan fycidin kullansam gecermi. Bn o kremi iz kalmasın diye verdi saniuorm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?