• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tatlı Tarifi Gül Tatlısı (Piyale Un Sponsorlugunda)

Ay siz ne yapmışsınız böyle !?!?

Ne kadar zaman oldu bilmiyorum, dakikalardır -donmuş bir ekran görüntüsü vaziyetinde- öyle kalakalmış durumdayım.

Burada ses ve mimikler olmadığı için aslında smileyler hakikaten önemli işleve sahip mutlaka.

Fakat benim pek bu alışkanlığım yok.

Lakin, sanırım ilk defa bir zorunluluk hissediyorum (bu smileyi de ilk defa kullanacağım galiba) çünkü durumumu tanımlayacak söz bulmakta zorlanıyorum.

En iyisi ben şimdilik buradan ayrılayım ve bir müddet daha defalarca aynı vaziyette olmaktan kurtulduğum zaman, yazarım yine birşeyler.

Şu andaki durumum sadece ve işte aynen :53::53::53::53::53::53::53::53::53::53: böyle

Valla bende ne yazacağımı şaşırdım bu yorum karşısında..Beğendiniz sanırım dimi,aksi birşey düşünmiyim :44: Yani süpriz bi yorum gelmesin sonra :))

Neyse,sizin tekrar uğrayıp yazacağınız yorumu bekliyor olacağım :34:
Sevgiler...
Benim şaşkınlığımın derecesi size kadar ulaşmış olduğundandır belki. :) Daha doğrusu, kırk yılda bir kullanmaya kalktığım (beceriksizce seçim) bu smiley ve girişteki o ilk satır öyle bir olmuş ki -ne düşünseniz- haklısınız. Tamamen benim kendimi tam olarak ifade edemeyecek derecede, tatlıyı görünce ekrana yapışıp kalmamdan kaynaklı bir sorun olmuş aslında. :)

Sevgili Candan'ın duyguları, beğeni ötesi duygular olmuş Arzum'cum :92:
Kesinlikle evet. ancak bu kadar kısa ve öz ifade edilebilirdi. Teşekkürler. Ne kadar düşünsem de, kendi duygularımı sizin burada yazdığınız netlikte ve kısalıkta ifade edemezdim sanırım. İki kelimeyle tamamen evet "beğeni ötesi"ydi duygularım. :)

Benim şaşkınlığımın derecesi size kadar ulaşmış olduğundandır belki. :) Daha doğrusu, kırk yılda bir kullanmaya kalktığım (beceriksizce seçim) bu smiley ve girişteki o ilk satır öyle bir olmuş ki -ne düşünseniz- haklısınız. Tamamen benim kendimi tam olarak ifade edemeyecek derecede, tatlıyı görünce ekrana yapışıp kalmamdan kaynaklı bir sorun olmuş aslında. :)

Kesinlikle evet. ancak bu kadar kısa ve öz ifade edilebilirdi. Teşekkürler. Ne kadar düşünsem de, kendi duygularımı sizin burada yazdığınız netlikte ve kısalıkta ifade edemezdim sanırım. İki kelimeyle tamamen evet "beğeni ötesi"ydi duygularım. :)

Çok teşekkür ederim,çok sevindim gerçekten :16: Aslında beğendiğinizi düşündüm bende ama belli olmuyor bazen tam aksi süprizlerde çıkabiliyor o yüzden net bir yorum,cevap yazamadım size kusura bakmayın :29:
Tekrar teşekkür ederim..Sevgiler,saygılar :42:

Şimdi gelelim gül tatlısına. :) Arzum Hanım, ellerinize ve zevkinize sağlık. Benim tatlılarla aram pek olmadığı için, misafirlerime bu konuda ikramlarım da bana göre yetersiz oluyor. Bir kaç basit "pastaban üzerine jöleli, meyveli vb.) tarzda yaş pastalar, tiramisu, sütlaç, muhallebi, mozaik pasta, sütlü irmik tatlısı tarzında şeyler ve bir de defalarca elimde kalan hamurdan sonra epey zamandır herkes tarafından çok beğenilen (hala tarifine harfiyen uyarak yapıyorum ve hazine gibi saklıyorum o tarifi) farklı farklı süsleyebildiğim bir turta dışında pek tatlı yapmıyorum olduğumu, sakınmadan itiraf edeyim önce. Bunun dışındakileri hazır alarak takviye ediyordum. Bu nedenle şu andan sonra bu yarışmadaki tariflerle artık misafirlerime çok mutlulukla servis edebileceğim tatlılar yapacağım için ayrıca çok mutluyum. Çünkü iddialı olan tatlıların yapım aşamalarıyla arkadaşlar cesaret verdiler aynı zamanda.

Daha bitmedi, ve ben yazarken bu arada siz de bana cevap yazmışsınız bir öncekilere. :) Ben şimdi devam edeyim yine :)

Evet işte tüm bu nedenlerden dolayı, hele ki sizin "Gül tatlınızla" yapacağım servis beni şimdiden heyecanlandırıyor inanın. Süper süper olacak. Konuklarıma tatlı konusunda da güzel şeyler ikram edebilmek. Gerçekten çok hoş ve asla yemeye kıyılamayacak bir görüntü. Ellerinize emeklerinize sağlık. Sunum deseniz aynı şekilde çok çok güzel. Bir şey daha söylemek istiyorum ama gülmeyin bana ne olur? Ben az önce denedim gül tatlısı yapmayı. Eve uzun süreli çocuklu misafir geldiğinde sıkılmamaları için olan oyuncaklar arasındaki oyun hamurundan denedim ama. Bakalım yapabilecek miyim? Hem elim alışsın diye düşündüm. Gerçeğini yapıncaya kadar bu şekilde (resmen evcilik oldu yani) denedim. Çok güzel oldu. Çok. Eminim aslı tadıyla da görüntüsüyle de yiyenlerin hoşuna gidecektir. Benim güller kırmızı, sarı ve turuncu oldu. Bol bol da yaprak yaptım. :)

MALZEMELER;

1 su bardağı irmik,
1 su bardağı sıvıyağ,
Yarım su bardağı yoğurt,
Yarım paket oda sıcaklığında margarin,
1 adet yumurta,
1 çorba kaşığı sirke,
1 Paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Bir tutam tuz
Güllerin ortasına fındık,badem
Kırmızı ve yeşil gıda boyası

Şerbetine;3 Su bardagı su,
2.5 Su bardagı Şeker,
Çeyrek limon suyu..

Eki Görüntüle 662645

YAPILIŞI;

Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlıyoruz..Tenceremize 3 su bardagı suyu ve 2.5 su bardagı şekerimizi koyup kaynamaya bırakıyoruz.15 Dakika kadar orta ateşte kaynatıyoruz.Çeyrek limon suyunuda ekleyip birkaç dakika daha kaynatıp ocagımızın altını kapatıyoruz..
Eki Görüntüle 662652

Hamur kabımıza un,kabartma tozu,vanilya hariç malzemelerimizi koyup yoguruyoruz..

Eki Görüntüle 662653
Daha sonra unumuzu,kabartma tozumuzu ve vanilyamızıda ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoguruyoruz.Hazır olan hamuru masamıza alıyoruz..

Eki Görüntüle 662658
Hamurumuzu önce ikiye bölüyoruz,sonra her iki hamurdanda biraz alarak üçe bölüyoruz..

Eki Görüntüle 662660
Büyük parçamızı tekrar hamur kabımıza alıp içine bir çay kaşıgı kırmızı gıda boyası ekleyip tekrar yoguruyoruz..

Eki Görüntüle 662661 Eki Görüntüle 662662

Hamurumuzu masaya alıp küçük olan parçayı temiz hamur kabımıza alıp yarım çay kaşıgı yeşil gıda boyası ekleyip yoguruyoruz..

Eki Görüntüle 662663 Eki Görüntüle 662664
Böylelikle üç renkte hamurumuz oluyor..Üçünüde masamıza alıyoruz..

Eki Görüntüle 662665

Kırmızı hamurumuzu merdane yardımıyla 2-3 mm kalınlıgında açıyoruz ve çay bardagı yardımıyla daireler şeklinde kesiyoruz..

Eki Görüntüle 662668 Eki Görüntüle 662669

5 Adet yuvarlak şeklindeki hamurumuzu yarısı digerinin üzerine gelecek biçimde üst üste koyuyoruz..

Eki Görüntüle 662670

En baştaki yuvarlak hamurumuzun uç tarafına bademimizi koyuyoruz..

Eki Görüntüle 662673

Badem koydugumuz taraftan başlayarak hamurumuzu yuvarlıyoruz..

Eki Görüntüle 662674
Hamurumuzu ortadan kesiyoruz..
Eki Görüntüle 662675
Kestigimiz taraf altta kalacak şekilde yaglanmış fırın tepsimize yada masamızın bir kenarına diziyoruz..

Eki Görüntüle 662677

Buda fındıklısı ;)
Eki Görüntüle 662678

Sarı olan hamurumuzuda aynı şekilde hazırlıyoruz..

Eki Görüntüle 662684 Eki Görüntüle 662683

Şimdi sıra geldi yapraklarımızı hazırlamayaaa...Yeşil olan hamurumuzu masamızda merdane yardımıyla açıyoruz..Bıçak yardımıyla üçgen şeklinde kesiyoruz ve bıçagın ucuyla üzerine çizikler atıp şekil veriyoruz..
Eki Görüntüle 662692

Hazırladıgımız gül hamurların yanlarına bu yaprakları elimizle bastırarak yapıştırıyoruz..

Eki Görüntüle 662696 Eki Görüntüle 662698
Yagladıgımız tepsimize güllerimizi diziyoruz..

Eki Görüntüle 662703

170 Derecede yaklaşık olarak 30 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar fırında kızartıyoruz..
Eki Görüntüle 662708

Eki Görüntüle 662709

Tatlımız pişince fırınımızdan çıkarıyoruz.Sıcak olan tatkı hamurumuza ılık şerbeti döküyoruz..
Eki Görüntüle 662710

Eki Görüntüle 662715

Tatlımız hazıırr... :56: Şİmdi sıra tabaklarımıza koyup yapraklarla süsleyip ikram etmekte..:56:

AFİYET OLSUUNN...

Eki Görüntüle 662717 Eki Görüntüle 662718 Eki Görüntüle 662719 Eki Görüntüle 662720 Eki Görüntüle 662721 Eki Görüntüle 662722

wuhuuu görsel sölen resmen :):):) ellerıne saglık

Yarışmadaki birinciliğiniz için de ayrıca tebrik ediyorum. Katılan tüm arkadaşların da sizin de ellerinize ve emeklerinize sağlık. Bundan sonra katılacaklara da başarılar ve şans diliyorum. (Unutmadan ben yine sizin daha önceki tarifinizden cesaret aldığım "İçli köfte"yi de deneyip yaptım, hayatımda ilk defa. Başlangıçta bir eğri büğrü oldu tabi, bir tarafları ince bir tarafları kalın oldu, bir iki defa bazı ince kısımlardan ayrılmalar oldu ama sonrasında epey hesaba geldi. Aklıma gelmişken bunun için de teşekkür ediyorum size. ) :) Sevgimle

Evet işte tüm bu nedenlerden dolayı, hele ki sizin "Gül tatlınızla" yapacağım servis beni şimdiden heyecanlandırıyor inanın. Süper süper olacak. Konuklarıma tatlı konusunda da güzel şeyler ikram edebilmek. Gerçekten çok hoş ve asla yemeye kıyılamayacak bir görüntü. Ellerinize emeklerinize sağlık. Sunum deseniz aynı şekilde çok çok güzel. Bir şey daha söylemek istiyorum ama gülmeyin bana ne olur? Ben az önce denedim gül tatlısı yapmayı. Eve uzun süreli çocuklu misafir geldiğinde sıkılmamaları için olan oyuncaklar arasındaki oyun hamurundan denedim ama. Bakalım yapabilecek miyim? Hem elim alışsın diye düşündüm. Gerçeğini yapıncaya kadar bu şekilde (resmen evcilik oldu yani) denedim. Çok güzel oldu. Çok. Eminim aslı tadıyla da görüntüsüyle de yiyenlerin hoşuna gidecektir. Benim güller kırmızı, sarı ve turuncu oldu. Bol bol da yaprak yaptım. :)

Yorumlarınız büyük bir keyif alarak okudum..Çok çok teşekkür ediyorum :16:

Gül tatlısı hem tat olarak hemde görüntü olarak konuklarınızı,sizi büyüleyecek bir tarif gerçektende..Yapım aşamalarıda bir nevi sizinde yaptıgınız gibi eglenceli bir oyun gibi.Ortaya çıkan görüntü sonucu tüm yorgunlugunuzu unutturacak görüntüde..Ben bu tarifi özellikle kız isteme,nişan gibi davetlerde büyük begeni alacagını düşünüyorum.Tabiki misafir ikramlarındada süpriz bir ikram olacak..Ben denedim,yaptım.İnanın bir anda herkez büyük bir hayranlıkla ilk önce görüntüye hayran kaldılar sonrada tabiki tarif istemeler,iltifatlar falan havada uçuştu..
Deneyen herkesin ellerine emeklerine saglık olsun.Böyle güzel paylaşımlarda bulunmak ve degerli yorumlar almak çok mutlu edici bir durum gerçektende..Çok çok teşekkür ederim tekrardan :29:

Yarışmadaki birinciliğiniz için de ayrıca tebrik ediyorum. Katılan tüm arkadaşların da sizin de ellerinize ve emeklerinize sağlık. Bundan sonra katılacaklara da başarılar ve şans diliyorum. (Unutmadan ben yine sizin daha önceki tarifinizden cesaret aldığım "İçli köfte"yi de deneyip yaptım, hayatımda ilk defa. Başlangıçta bir eğri büğrü oldu tabi, bir tarafları ince bir tarafları kalın oldu, bir iki defa bazı ince kısımlardan ayrılmalar oldu ama sonrasında epey hesaba geldi. Aklıma gelmişken bunun için de teşekkür ediyorum size. ) :) Sevgimle

Öylemi,çok mutlu oldum...Evet ilk denemede dış kısmında biraz sorun yaşanabilir ama yaptıkça işi kapıyoruz tabi :34: Her deneme daha başarılı bir sonuç veriyor :34: Yılmak yok,denemeye yapmaya devam :13:

en kısa zamanda yapıcam ve misafirlerimi bende şoka sokucam:1::1:
begenilmeyecek gibi bir tarif değil ki ellerine sağlık

Ohh ohh...Ne güzel şok olsunlar tabi :9: Şimdiden ellerine saglık,yaptıgım zaman fotograflayıp burada bizimle paylaşırsan çok mutlu oluruz :29: Şimdiden ellerine saglık canım,misafirlerine ve sana afiyet bal şeker olsun :16:

Son düzenleme:
Ohh ohh...Ne güzel şok olsunlar tabi :9: Şimdiden ellerine saglık,yaptıgım zaman fotograflayıp burada bizimle paylaşırsan çok mutlu oluruz :29: Şimdiden ellerine saglık canım,misafirlerine ve sana afiyet bal şeker olsun :16:

Arzumum gül tatlım....... Günaydın canım ben daha deneyemedim aklım kaldı ama mutlaka yapacağım sevgiler selamlar güzel bir haftaya başlamanız dileğile güzel arkadaşlar...:3:

Bu tatlıyı hatırlıyorum ama 1.olduğunuzu bilmiyordum.Sizin tarifinizden yapıp yeşil yaprak yapsaymışım keşke :)
Çok güzel tek kelimeyle görsel şölen :16:

Bu tatlıyı hatırlıyorum ama 1.olduğunuzu bilmiyordum.Sizin tarifinizden yapıp yeşil yaprak yapsaymışım keşke :)
Çok güzel tek kelimeyle görsel şölen :16:

Evet,hem göze hemde mideye hitap ediyor..Olsun,yapraksızda çok güzel görünüyor :34: Tekrar yaparsanız fikir olur yapraklı yaparsınız :34:

Back
X