arkadaslar gülben ergenin programında ziraatci erkan samcının yaptıgı bulasık mak deterjanını deneyen var mı. ben malzemeleri aldım ama daha yapmadım. eşim de o kadar masrafa girdim diye kızıyo, eger deterjanı yapmazsam beni deterjan yerine makineye koyar:)))) saka bi yana gercekten işe yarıyor mu merak ediyorum
bi yerde okudu. bi bayan uygulamıs ama bulasıklar bugulu olmus. hafif yag lekesi de var dedi. ben de kimyasallardan kurtulmak istiyorum ama yeni kullanacaklarımız tam temiz yıkamz diye korkuyorum
tam malzemeleri ölçüleri ile yazmanız mümkün mü :44:
Erkan Bey' in bana vermiş olduğu ölçüler bunlar ama henüz denemedim. Yarım çay bardağı sofra tuzu, 10-15 damla portakal yağı, 1 su bardağı hardal tozu, 1 su bardağı karbonat,1 yemek kaşığı limon tuzu. Bunlar karıştırıldıktan sonra 2 yemek kaşığı kadarı 1 su bardağı kaynar suda eritildikten sonra makineye ( serperek) dökülecek. Yukarıda borakstan bahsetmişim, boraks çamaşır makinesi için aslında.Kolay gelsin yaparsanız yazarsınız buraya.
ama sanki bunun da içinde boraks vardı. bende hatırlayamıyorum ki. internette de arastırdım tarif için hep camasır mak. detr tarifi cıkıyo. ve eritme diye bişey de hatırlamıyorum yaw. sanki direk deterjan gorune koyuluyodu. ben mi yanlıs hatırladım.
ama sanki bunun da içinde boraks vardı. bende hatırlayamıyorum ki. internette de arastırdım tarif için hep camasır mak. detr tarifi cıkıyo. ve eritme diye bişey de hatırlamıyorum yaw. sanki direk deterjan gorune koyuluyodu. ben mi yanlıs hatırladım.
evet ya. sen hangi tarifi uyguladın? yazar mısın? bir de tezgahları ve oyuncakları silmek icin bi tarif vermişti. onu biliyosanız yazar mısnız?
oh be linki buldum. ben bilmeyenler icin paylaşayım
GÜLBEN ERGENİN PROGRAMINDA ERKAN ŞAMCI'NIN BULASIK MAK. DETERJANI TARİFİ:
GÜLBEN - Erkan Şamcı'dan Turp, Havuç ve Kıvırcık Ekimi ile Doğal Bulaşık Deterjanı Tarifleri 10.01.12 - Dailymotion videosu
Ya benim ilk yıkama süperdi ama son iki yıkama hoşuma gitmemeye başladı, detarjanı ilk yaptığımda hardalı baharat olarak kullanmak için biraz ayırmıştım, sonra tadı acımsı gelince onu da detarjana ekleyeyim bari dedim, ondan mı oldu nedir özellikle cam ürünler buğulu çıkıyor. Limon tuzunu biraz artırayım diye düşünüyorum. Sen ne yaptın acaba diye merak etmiştim. Baksana bu konuyla da ikimizden başka da ilgilenen yok. Kimyasalları sadece biz dert ediyoruz anlaşılan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?