Gülsem mi ağlasam mı?

totomel

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2009
153
1
0
İstanbul
geçenlerde kayınvalidemler bizi yemeğe çağırdı mangal yakacaklarmış...bizde gittik.görümcem ve tayfası(çocukları ve eşi)herzamanki gibi duyup kendi kendilerini davet ettirmişler onlarda biz sofradayken geldiler...görümcem ortaya konuşur bir şekilde salata ayırdınızmı etler hazırmı dedi...eşimde birden bire ona doğru bakmadan evet hazır biz yedik kemiklerinide kapının önüne koyduk gidin yiyin dedi:53:görümcemde bunun üzerine olsun biz kokusuylada doyarız dedi ve güldü:53:ben o anki konuşmalardan çok rahatsız oldum ama bir yandanda diğer konularımı okuyanlar bilir görümcemin bu lafları hakettiğini düşünüyorum...:1:o an eşime birşey demedim yemeğe devam ettim ama eşimi doldurduğumu ve bu lafları benim söylettirdiğimi düşündüklerini kayınvalidem ve görümcemin gözlerinden anlıyorum... sizce bu konuda tepkim ne olmalı?:44:

bence çok şanslısın.eşin arkadan durmuş,sana laf söyleyeni benzetmiş ama yine de ağır olmuş yani,kardeşi sonuçta. seni ilgilendirmez bence onların arasındaki bi muhabbet. sen kimseye bişey söylemek zorunda değilsin arkadaşım. bırak ne düşünürlerse düşünsünler.

geçenlerde kayınvalidemler bizi yemeğe çağırdı mangal yakacaklarmış...bizde gittik.görümcem ve tayfası(çocukları ve eşi)herzamanki gibi duyup kendi kendilerini davet ettirmişler onlarda biz sofradayken geldiler...görümcem ortaya konuşur bir şekilde salata ayırdınızmı etler hazırmı dedi...eşimde birden bire ona doğru bakmadan evet hazır biz yedik kemiklerinide kapının önüne koyduk gidin yiyin dedi:53:görümcemde bunun üzerine olsun biz kokusuylada doyarız dedi ve güldü:53:ben o anki konuşmalardan çok rahatsız oldum ama bir yandanda diğer konularımı okuyanlar bilir görümcemin bu lafları hakettiğini düşünüyorum...:1:o an eşime birşey demedim yemeğe devam ettim ama eşimi doldurduğumu ve bu lafları benim söylettirdiğimi düşündüklerini kayınvalidem ve görümcemin gözlerinden anlıyorum... sizce bu konuda tepkim ne olmalı?:44:

daha önceki konun ne bilmiyourm ama canim esin bence cok agir bi laf etmis.ne olursa olsun bi insan baska bi insana bunu demez ayip yani.senin bi kabahtin yok ben olsam esime o an kizardim onlarda anlardi senden kaynaklanmadigini.gercekten cok onur kirici bi laf ben kiniyorum esini.

bence çok şanslısın.eşin arkadan durmuş,sana laf söyleyeni benzetmiş ama yine de ağır olmuş yani,kardeşi sonuçta. seni ilgilendirmez bence onların arasındaki bi muhabbet. sen kimseye bişey söylemek zorunda değilsin arkadaşım. bırak ne düşünürlerse düşünsünler.[/QUO
tekrar biraraya geldiğimizde muhakkak bu mevzu açılacak ama görümcem direk bişey söylemeyecek laf ları alttan alttan söyleyecek imalı.. ben istiyorumki eşimin söylediği kelimelerin eşime ait olduğunu anlasın yani kardeşininde onun bu tavırlarından dolayı sinirlendiğini farketsin..o şimdi ben dolduruyorum kocam benim dolduruşuma geliyor zannediyor..genelde hep böyle çünkü kardeşinide kastığının sıktığının farkında değil..

Son düzenleme:
walla gorumceniz iyiki alttan almista isi sakaya vurmuss ben gorumcenizin yerinde olsaydim ya kawga cikartirdim yada ceker giderdim ne demek kemikler kapinin onunde gidin yiyin ne olursa olsun kardesi enistesi yegenleri:53::53:

daha önceki konun ne bilmiyourm ama canim esin bence cok agir bi laf etmis.ne olursa olsun bi insan baska bi insana bunu demez ayip yani.senin bi kabahtin yok ben olsam esime o an kizardim onlarda anlardi senden kaynaklanmadigini.gercekten cok onur kirici bi laf ben kiniyorum esini.

evet çok ağır konuştu diyorumya ben bile bu kadar kızmama rağmen görümceme bi tuhaf oldum:53:ya konunun dışındayken içine girmek istemiyorum ben dedirtmedim benimle alakası yok desem bile anlamaz görümcem..eşimde durdu durdu kaç sene sonra dedim aman kafam rahat kimse kimseye bulaşmıyor şimdi konuşacağı tuttu puff

Ayy arkadaşım eski konularına baktım da..
Mangal çılgınlığı var sizin ailede :37:
Eşin çok ağır bir laf etmiş yani öyle böyle bir laf değil.
Ama ilginç olan görümcenin de bozulmaması
Valla enteresan bir aile,,
Eltin,görümcen,kayınvaliden..

eşinin söyledği laf çok hoşuna gitmiş belli
ama yaptığı çok büyük ayıp ve saygısızlık
insan düşmanına bile öyle bişey söylemez kaldıkı kardeşe
konusu açılırsa şahet yerinde olsam o gün ayıp etti kusura bakmayın derdim

walla gorumceniz iyiki alttan almista isi sakaya vurmuss ben gorumcenizin yerinde olsaydim ya kawga cikartirdim yada ceker giderdim ne demek kemikler kapinin onunde gidin yiyin ne olursa olsun kardesi enistesi yegenleri:53::53:

ayyy evet ya valla allahtan şakaya vurdu...ben nasıl yedim kalktım sofradan bilmiyorum inanın:85:aslında görümceme çok kızgınım nefret ediyorum desem yeridir ama üzüldüm kardeşinden böyle bir laf yemesine..eşimede bir yandan hak veriyorum bıktırdı usandırdı artık 3 çocuk, kocası kendisi.. utanmasa eşime bize siz bakın yedirin içirin uyutun diycek okadar yani

Ayy arkadaşım eski konularına baktım da..
Mangal çılgınlığı var sizin ailede :37:
Eşin çok ağır bir laf etmiş yani öyle böyle bir laf değil.
Ama ilginç olan görümcenin de bozulmaması
Valla enteresan bir aile,,
Eltin,görümcen,kayınvaliden..

aman sorma arkadaşım allahtan her dakika birarada değiliz artık yoksa ülkeyi terketmem lazımdı benim:1: 10 yıl sonra yavaş yavaş alışıyor gerçi insan tuhaf yaşam tarzlarına çok gözüme batmıyor artık :27:

ayyy evet ya valla allahtan şakaya vurdu...ben nasıl yedim kalktım sofradan bilmiyorum inanın:85:aslında görümceme çok kızgınım nefret ediyorum desem yeridir ama üzüldüm kardeşinden böyle bir laf yemesine..eşimede bir yandan hak veriyorum bıktırdı usandırdı artık 3 çocuk, kocası kendisi.. utanmasa eşime bize siz bakın yedirin içirin uyutun diycek okadar yani

sizin ne yasadiginizi bilemem ama burda gorumcenizin ole bi lafi hak edecek biseyini okumadim yasanmislarida bilemem belki rahat davranmis o sizi rahatsiz etmis olabilir amma annesinin ewi ve cagirmislar gelin die zorla nasil davet ettirecek kendisini annesinin ewi zaten davete ne gerek var yani ben olsam davet beklemem giderim kime ne karsindakide agbisi yani kimse olsa sizin doldurdugunuzu dusunur tabi gunahinizi almak istemem nacizane fikrim yanlis anlamayin... siz ewlenmeden oncede kotumuymus aralari bide ilk sizmi ewlendiniz gorumcenizmi?

arkadasim esin cok agir konusmus.ben olsam orada esime ters ters bakar kizdigimi belli ederdim.

eniste bey in yerinde de olsam ceker giderdim
.

onceki konulari bilmiyorum ama,eger gorumce acarsa konuyu yada ima ederse birsey varsa direk yuzume net ve acik soyleyin deyin.ogun ku kabalik ti resmen kusura bakma ben de cok kizdim eve gidince derdim.

ve ben olsam esim oyle deseydi ne kadar da nefret etsem gorumcemden sirf esim ve herkes anlasin diye sofradan kalkardim.

boylece aninda tepki vermis olurdun.

neyse olan olmus artik.

arkadasim diger konularinida okudumda iyi sabrediyormussun teksas gibi hayatin var:D millet ewine ellini kolunu sallaya sallaya gelior bide 3 gun ust uste aksam yemegi bari size yerlessinlerde yol masrafi falanda olmasin...bide 7 yasindaki kizlarinida nufusunuza alin:D:D hele balik meselesi cok can sikici tamam eline yapismaz hayrina kizartirsin ama ole hazirada alismasinlar canim...esine soledigin su sozde tam yerinde olmus camasirlari varsa yikayayim:):)

sizin ne yasadiginizi bilemem ama burda gorumcenizin ole bi lafi hak edecek biseyini okumadim yasanmislarida bilemem belki rahat davranmis o sizi rahatsiz etmis olabilir amma annesinin ewi ve cagirmislar gelin die zorla nasil davet ettirecek kendisini annesinin ewi zaten davete ne gerek var yani ben olsam davet beklemem giderim kime ne karsindakide agbisi yani kimse olsa sizin doldurdugunuzu dusunur tabi gunahinizi almak istemem nacizane fikrim yanlis anlamayin... siz ewlenmeden oncede kotumuymus aralari bide ilk sizmi ewlendiniz gorumcenizmi?

eşimin bu lafı yüzünden bende üzüldüm yazdım demin zaten belirttim üzüldüğümü..vaktin olduğunda diğer yazılarımı okursan sevinirim belki eşimin artık neden bu noktaya geldiğini anlarsın..görümcem 38 yaşında benden önce evlenmiş eşimle araları kötü değil sadece artık eşimde tahammül edemiyor sanırım..çünkü bazen bakıyorum eve geliyor o gün ablasıyla bişey olmuş söyleniyor görümceme kızıyor..valla artık sormuyorum bile ne oldu diye anlıyorum çünkü gene eşime emirvaki yöntemiyle bişeyler yaptırmaya çalıştığını..benim eşim çok yoğun çalışıyor kendi çocuğuna bile vakit ayıramıyor bazen kendi işyerimiz biliyorum çalışma temposunu...ben bile bazen boşver şu işide ben yaparım sen gitme diyorum ama ablası hiç acımıyo be güzelim..kocası evde otururken çocuklarını bile gel sen doktora götür diyor,yok aklına esip bize balık pişir,yok kızın ödevi var bilgisayadan şunu bul,yok bankaya git para yatır,habersiz zırt pırt gecenin onbirinde bize kahve içmeye geliyolar neymiş ufaklık gece 2 de yatıyormuş oyalansın diye getirmişler bizde mecburuzya gecenin ikisinde uyumaya ..eşim bence kızsın bi süre bize gelmesin diye söyledi ben öyle hissediyorum o günden sonra hala gelmediler...

Eski konuları bilemeyeceğim, ama aile sofrasında o şekil bir imâ ile hakarete uğramayı hiçkimse hak etmez. Eşiniz çok terbiyesiz ve saygısız bir insanmış gerçekten. Böyle şeyler şakaya gelmez.

O an tepki vermemişsiniz, şayet eşinizi sizin doldurmuş olabileceğiniz gibi bir inanca sahipseler, şu saatten sonra ne deseniz samimi gelmeyecektir diye düşünüyorum. Ama üstünde durulacak bir şey olarak görseydiler en basitinden kalkıp giderlerdi, veya tatsızlık çıkardı. Demek ki birbirlerine böyle muamele etmeye alışmışlar.

demin demisttim ya gorumcen alttan almis yani kadinin dunya umrunda degil olsaydi esin ole dediginde tepkisini gosterirdi biz kokuylada doyariz demezdi bayagi bi yuzsuzmus kendiside eside...hadi o alinmior esi neden alinmio anlamadim ben olsam alirim karimi giderim o lafin ustunde biraz piskinler galiba...

demin demisttim ya gorumcen alttan almis yani kadinin dunya umrunda degil olsaydi esin ole dediginde tepkisini gosterirdi biz kokuylada doyariz demezdi bayagi bi yuzsuzmus kendiside eside...hadi o alinmior esi neden alinmio anlamadim ben olsam alirim karimi giderim o lafin ustunde biraz piskinler galiba...

evet pişkinler eşide geçen hafta siz bizim siyete taşının her akşam siz bizi yemeğe çağırın bizde gelelim dedi yemin ediyorum şiştim...aşağıda yazılan birkaç cevaba hitaben şunuda belirteyim ben eşimin ilk kez ablasına bu üslupla konuştuğunu görüyorum yani ilk kez bu tarz bir konuşma geçti aralarında...ki benim eşim çok saygılı ve kibar bir insandır bende o yüzden şok oldum ya böyle bir laf etmesine...demek onunda canına yetmiş

esiniz alttan ala ala dolmus ve sonunda icindekileri bole dile getirmis gorumceniz biraz kendine ceki duzen versin die ama nerdee kadin onuda sakaya baglamis:40::1:

yazılanları okudukça bu mevzunun tekrar açılmaması için görümcem geldiğinde bu olay hiç olmamış gibi davranmaya karar verdim...umarım oda açmaz ve konu kapanır ..eşimide derim geldiklerinde imalı konuşma diye zaten o olaydan sonra niye bu noktaya geldiğimizi görümcemde anlamıştır sanırım...arada kalmadan bu mevzu kapanır inşallah:6:

Back
X