Gün geçtikçe eşimle aramız açılıyor

Senin okul öncesi öğretmeni olman kocanı eğitmen anlamına mı geliyor?Senin çocuğun anaokulunda veya kreşte değil babasının yanında.O ne ya adam babalığını senin kontrolünde mi yaşayacak.Ben bile bunaldım.

Ohhh içimin yağları eridi

Adam çocuğun önünde korku filmi izliyor izlememesi gerektiğini demem mi hata ya da çocuğa tutarsız davranmasını belirtip düzeltmesini istemek mi ? Sonuçta ot büyütmüyoruz,ki ota bile sevginizi verin daha hızlı güzel yetişir derler,pes! Cidden ben artık kendimden şüphe ediyorum buradaki hanımların yorumlarını okuyunca..
Ben hatalı olduğumu düşündüğüm için yorum istemedim aksine haklıyım ama ne yapmam lazım diyorum,anneyim sonra öğretmenim !

İyi de senin demenle herkesin okul öncesi öğretmen olması lazım.Bizi de annemiz babamız kendi kurallarına göre büyüttü.Onlar kendi aralarında hikaye okurken bile karışmışsın.En azından küçük şeylere karışmayıp baba çocuğu yalnız bırakmalısın.Hangi erkek uyarıyı seviyor ki sürekli uyarılmaya dayansın.Ya okul öncesi öğretmenle evlenecektin ya da bu eğitimi almamış babayla büyüyecekti çocuk.Merak etme çocuğunun hikaye kitabının ilk sayfasını açar açmaz kapatması bir etki yaratmaz ama gün geçtikçe eşimle aram açılıyor diyen bir anne-babadan etkilenir çocuk.Annesi babası uzaksa,evde gerilim varsa neye yarar korku filmleri,hikaye kitapları...

Bunu çocuğun önünde yapmayın, bu hata ama tabi ki de yalnızken konuşacaksınız, doğrusunu söyleyeceksiniz ki o da yanlış yapmasın. Bilgiç tavırlar yerine "ben söylemiyorum uzmanlar böyle söylüyor" gibi ifadeler kullanabilirsiniz belki. Tamam sizin uzmanlık alanınız çocuk Ama herkes her konuda uzman olamaz. Onun mesleği ne bilmiyorum ama bir mesleği, bir işi var mutlaka; siz de onun işini ondan iyi bilemezsiniz, o da o konuda sizden daha uzman. Erkekler biraz pohpohlanmak ister. Sizin ondan daha eğitimli olmanızı zaten kompleks yapmış. Siz de arada onun iyi taraflarını, doğru yaptıklarını, ve bilgili olduğu şeyleri ön plana çıkartın.

Cocugun yaninda elestirmeyin zaten bu da yanlis ama elbette dogru olani soyleyeceksiniz.ya ona degerli hissettirin.bi alanda cok basarili ve ustun olaun sizden.o zaman cocuk konusindaki soylemleriniz ona dokunmaz.

yanliz bir de su var,
siz fark etmiyor olabilirsiniz,
ama ogretmenlerde genel bir ders verme havasi oluyor.

elestirmek icin yazmiyorum,
benim kardeslerim ogretmen,
atiyorum cok gundelik bir konuyu konusurken bile bazen kendilerinden gecip,
sanki siniftaymis gibi konusmaya basliyorlar. Hani onlar konusacak da, biz izin alip ogrtmenim bir sey sorabilir miyim seklinde konuya dahil olacagiz
Meslek hastaligi gibi bir sey, hatta bazen kendileri de kendilerini elestirirler ama ellerinde degil bir yerde.

boyle bir durum da olabilir, konusarak cozmeye calisin, anlamaya calisin.

Yaptiginiz seyde tek hata cocugun yaninda konusmak. Diger konularda haklisin. Tabiki uyaracaksin. Dogru olani soyleyeceksin. Ben de soylerim. Yeri gelir esim de benim yanlisimi duzeltir.
Ama bende kendimde su tavri sıkca goruyorum. Meslegim ustume oyle bir yapismis ki bazen koca adama 4 5 yasinda cocuk muamelesi yapiyorum.
Bir keresinde yere kirinti doktugu icin sunu demisim adama " napiyoruz? Doktugumuzu topluyoruz. Girgirliyoruz. Ustune basmiyoruz." Farkinda bile degilim bunun. Esim uyardi da kendime geldim. Ve bunu sık sık yapiyormusum. Ben senin ogrencin degilim. Benimle bu sekilde konusma lutfen dedi adamcagiz. Sonra sonra kendime bi dikkat ettim ki cidden adama baya ogretmeni gibi davraniyormusum. Neyse ki dizginledim kendimi.

ahaha,
benim kardeslerim de ogretmen,
ve aynen bu sekilde bazen kendilerini kaptiriyorlar,
bir de normal konusuken bazen birden eller kollar olaya dahil olup tasvirleyerek anlatmaya basliyor ablam ozellikle (kendisi sosyal bilgiler ogretmeni), dur celallenme diyorum

Kompleksli belli ki. O yüzden anında uyarmak yerine o konu ile ilgili internetten yazı filan bulup daha sonra atabilirsin. Aa bak bunu şöyle yapmamamız gerekiyormuş gibi. Mesela ben eşime atıyorum bazen diyor ki e ben zaten böyle yapıyorum (alakası yok). Hiç bozuntuya vermiyorum daha çok dikkat edelim diyorum. Bazen de diyor ki amaaan onu yapma bunu yapma nasıl davranacağımı şaşırdım

Okurken gulumsedim. Cocuklarimiz hep sizin gibi ogretmenlere denk gelir insallah.

Yaptığı yanlış da olsa uyarmamam mı lazım diyorsunuz
Ya elbette nabza göre şerbet, eğer alınıyorsa zaten 1 çocuğun önünde baba uyarılarak babanın yerinin sarsılmasını hiç önermiyor gelisimciler. Yada kendi hatani düzeltiyorMuşsun gibi sana diyorum kızım sen anla gelinim yapacaksin

Bende oyleyim hemen eller kollar hareketlenmeye basliyor benim de Tane tane anlatmaya o kadar alismisim ki herkese oyle anlatmaya baslamisim birseyleri. Kardesim bir keresinde senin karsinda geri zekali falan mi var saniyorsun? Demisti bana Resmen mesleki deformasyonun tillahini yasiyoruz. Insan iliskeri vasat

+1.

Tam da aklıma bu geldi. Öğretmen müşterilerimin çoğunda bu tavır var, "ben bilirim" tavrı mevcut.

Çocuğa birakin hikaye kitabi okumayı, yarin seninle çay kaşığıyla oyun oynayacağiz deyip sonrasında oynamasaniz bile o çocuk ondan etkilenir. Ve çocuk nasılsa unutur dediğimiz şeyleri unutmaz, çok küçük yaslarda ebeveynlerine olan güvenleri sarsılan çocuklar ileriki yaşlarda buna bağlı travmalar geliştirebilir. Ben çocuk gelişimi uzmanı değilim, hatta anne de değilim ama bunları biliyorum. Çünkü bunlar ebeveyn olmak isteyen kadın erkek herkesin bilmesi gereken şeyler. Sizi anne babaniz karga tulumba büyütmüş olabilir diye, kimse çocuğunu bilinçsizce yetiştirecek değil. Yanlışa yanlış ekleyip bir de bunu savunuyosunuz.

Ama herşeye alınıp, küsersen böyle nasıl olacak ki falan diyerek, amacınızın onu eziklemek olmadığını anlatmaya çalışın.
Çocuklarla yapabileceğiniz bazı şeyleri, arada ona paslayın.Bence bunu babanızla yapın. O benden iyi yapar falan gibi. Cümleler duyarsa sizden onu eziklemeye falan çalışmadığınızı daha iyi anlar belkide.

İşin zor. Eşin kendisini karşında ezik hissediyor. Bence, böyle bir amacının olmadığını anlat diyeceğim ama bu tarz adamlar anlamaz...
Çocuğu onun eline mümkün olduğunca bırakmayacaksın ve fazla karışmayacaksın... Hassa olduğu konulara dikkat et fazla müdehale etme bakalım nasıl olacak. Başka sorunlarınız yoksa bu tarz şeyler çözülebilir. Uzatıp da aranızı açmaya değmez...

Yok bunun dışında bir problemimiz çok şükür yok bunu da dün iletti bana çok şaşırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…