- 1 Ekim 2018
- 4.348
- 3.219
- 63
Merhaba herkese sabah sabah acayip dertlendim,hatta gece uyuyamadım ama şuan işteyim,konu eşimin alınganlığı,eşimle tanıştığımda lise okuyordum,lise bitti evlendim,eşimle evlendikten sonra üniversite okudum,eşim de ortaokul mezunu,ailesi okutmamış ama iş güç sahibi çalışkan bi adamdır..
Eşim genel olarak duygusal ve alıngan biridir zaten ama ben mezun olup atandıktan sonra söylediğim yaptığım her şeyi iş sahibi olmama bağladı..Okul öncesi öğretmeniyim dolayısıyla çocuk eğitimi ile ilgili ona göre bilgim ve tecrübem daha çok ama en ufak uyarımda sen beni eziyorsun beni küçümsüyorsun diyorasla niyetim o değil,niyetim doğru olanı iletmek..Örneklerle açıklayayım,çocuk bişey için tutturup ağlıyor eşim asla olmaz derken,pes edip çocuğun dediğini yapıyor,yaptığının yanlış olduğunu söyleyince,çıkışıyor,küsüyor,beni ezmeye çalışıyorsun deyip günlerce kinleniyor,dün gece de çocuğa hikaye okusun diye eline verdim,hikayeyi evirdi çevirdi,2 kelime okudu,kapattı,yani ilk sayfayı..ben de okumak istemiyorsan resimlere bakın,çocuğu üzme ya da hiç hadi gel kitap okuyalım deme dedim,vay efendim sen çocuğun önünde bana ayar çekiyorsun deyip 3 e kadar söylendi..Güya ben okuduğum için değişmişim aksine ağzımdan çıkan her lafı ölçen biriyim ki o alınmasın diye,çünkü huyunu biliyorum...Destek alalım dedim,beni anlamıyorsun yanlış anlıyorsun deyince de benim ihtiyacım yok diyor,bunaldım nolcak böyle bilmiyorum
Ohhh içimin yağları eridiKonu sahibinin bahsettiği şey evladı. Kocası evladına yanlış davraniyosa ne yapsın aman kocamo elestirmiym diye ağzını açmasın mi? Konu sahibi, bence sizin bu konuda sert bi tabir takinmaniz gerekiyor. Ben okudum diye Değişmedim sen ben okudum diye değiştin, asil sen benim.okumami beni ezmek için kullaniyosun beni sindirmeye çalışıyosun diye üste çıkın. Nefret ederim.boyle özgüven yoksunu pasif agresif erkeklerden. Emeği çabayı taktir edeceklerine hep.bi kusur arayıp karşıdakini ezmeye çalışırlar. Meydan vermeyin, ne hissediyosaniz tek tek söyleyin ılımlı da olmayın, lafinizi söyleyin çekilin kenara yüz vermeyin. O sizin pesinizden gelmiyosa zaten kibri gözünü kor etmiş demektir. Ne demek ya evlilikte kocana en ufak.bi öneri verememek
Adam çocuğun önünde korku filmi izliyor izlememesi gerektiğini demem mi hata ya da çocuğa tutarsız davranmasını belirtip düzeltmesini istemek mi ? Sonuçta ot büyütmüyoruz,ki ota bile sevginizi verin daha hızlı güzel yetişir derler,pes! Cidden ben artık kendimden şüphe ediyorum buradaki hanımların yorumlarını okuyunca..Senin okul öncesi öğretmeni olman kocanı eğitmen anlamına mı geliyor?Senin çocuğun anaokulunda veya kreşte değil babasının yanında.O ne ya adam babalığını senin kontrolünde mi yaşayacak.Ben bile bunaldım.
İyi de senin demenle herkesin okul öncesi öğretmen olması lazım.Bizi de annemiz babamız kendi kurallarına göre büyüttü.Onlar kendi aralarında hikaye okurken bile karışmışsın.En azından küçük şeylere karışmayıp baba çocuğu yalnız bırakmalısın.Hangi erkek uyarıyı seviyor ki sürekli uyarılmaya dayansın.Ya okul öncesi öğretmenle evlenecektin ya da bu eğitimi almamış babayla büyüyecekti çocuk.Merak etme çocuğunun hikaye kitabının ilk sayfasını açar açmaz kapatması bir etki yaratmaz ama gün geçtikçe eşimle aram açılıyor diyen bir anne-babadan etkilenir çocuk.Annesi babası uzaksa,evde gerilim varsa neye yarar korku filmleri,hikaye kitapları...Adam çocuğun önünde korku filmi izliyor izlememesi gerektiğini demem mi hata ya da çocuğ tutarsız davranmasını belirtip düzeltmesini istemek mi ? Sonuçta ot büyütmüyoruz,ki ota bile sevginizi verin daha hızlı güzel yetişir derler,pes! Cidden ben artık kendimden şüphe ediyorum buradaki hanımların yorumlarını okuyunca..
Daha sonra, keyfiniz yerindeyken ve çocuğunuz yanınızda değilken uyarmanız daha sağlıklı olmaz mı ?Yaptığı yanlış da olsa uyarmamam mı lazım diyorsunuz
Yaptiginiz seyde tek hata cocugun yaninda konusmak. Diger konularda haklisin. Tabiki uyaracaksin. Dogru olani soyleyeceksin. Ben de soylerim. Yeri gelir esim de benim yanlisimi duzeltir.
Ama bende kendimde su tavri sıkca goruyorum. Meslegim ustume oyle bir yapismis ki bazen koca adama 4 5 yasinda cocuk muamelesi yapiyorum.
Bir keresinde yere kirinti doktugu icin sunu demisim adama " napiyoruz? Doktugumuzu topluyoruz. Girgirliyoruz. Ustune basmiyoruz."Farkinda bile degilim bunun. Esim uyardi da kendime geldim. Ve bunu sık sık yapiyormusum. Ben senin ogrencin degilim. Benimle bu sekilde konusma lutfen dedi adamcagiz. Sonra sonra kendime bi dikkat ettim ki cidden adama baya ogretmeni gibi davraniyormusum. Neyse ki dizginledim kendimi.
Okurken gulumsedim. Cocuklarimiz hep sizin gibi ogretmenlere denk gelir insallah.Yaptiginiz seyde tek hata cocugun yaninda konusmak. Diger konularda haklisin. Tabiki uyaracaksin. Dogru olani soyleyeceksin. Ben de soylerim. Yeri gelir esim de benim yanlisimi duzeltir.
Ama bende kendimde su tavri sıkca goruyorum. Meslegim ustume oyle bir yapismis ki bazen koca adama 4 5 yasinda cocuk muamelesi yapiyorum.
Bir keresinde yere kirinti doktugu icin sunu demisim adama " napiyoruz? Doktugumuzu topluyoruz. Girgirliyoruz. Ustune basmiyoruz."Farkinda bile degilim bunun. Esim uyardi da kendime geldim. Ve bunu sık sık yapiyormusum. Ben senin ogrencin degilim. Benimle bu sekilde konusma lutfen dedi adamcagiz. Sonra sonra kendime bi dikkat ettim ki cidden adama baya ogretmeni gibi davraniyormusum. Neyse ki dizginledim kendimi.
Ya elbette nabza göre şerbet, eğer alınıyorsa zaten 1 çocuğun önünde baba uyarılarak babanın yerinin sarsılmasını hiç önermiyor gelisimciler. Yada kendi hatani düzeltiyorMuşsun gibi sana diyorum kızım sen anla gelinim yapacaksinYaptığı yanlış da olsa uyarmamam mı lazım diyorsunuz
Bende oyleyim hemen eller kollar hareketlenmeye basliyor benim deahaha,
benim kardeslerim de ogretmen,
ve aynen bu sekilde bazen kendilerini kaptiriyorlar,
bir de normal konusuken bazen birden eller kollar olaya dahil olup tasvirleyerek anlatmaya basliyor ablam ozellikle (kendisi sosyal bilgiler ogretmeni), dur celallenme diyorum
Öğretmenlerin şöyle bir tarzı olabiliyor bunu kendiniz farketmiyorsunuz ama aileniz farkediyor. Okulda tüm gün bişeyler ogretmeye alıstıgınızdan okul dısında da aynı bilgic tarzı sergıleyebılıyorsunuz ki bunu cok ogretmen yakınımda gordum. Siz de muhtemelen farkına varmadan okuldaki tarzınızı evde surduruyorsunuz o da es ıcın can sıkıcı tabi. Mesela benim tanıdığım bi cift var kadın da adam da uni mezunu ama adam ogretmen, kadın diyordu ki "Bana bazen ogrencisi davranıyo biseyler ogretmeye calısıyor cok sinir oluyorum ozaman sürekli uyarıyorum" demişti ki bende aynı şekilde ogretmen olan yakınlarımı "Burası okul degıl senden kimse bişey ogrenmek icin burda degıl su ogretici ve yönetici tarzını okulda bırak" diye cok soylemisimdır. Bunu ogretmenler farkında olmadan yapıyor sizden de bu tavrı sezdim. Karsı taraf icin cok can sıkıcı gercekten
İyi de senin demenle herkesin okul öncesi öğretmen olması lazım.Bizi de annemiz babamız kendi kurallarına göre büyüttü.Onlar kendi aralarında hikaye okurken bile karışmışsın.En azından küçük şeylere karışmayıp baba çocuğu yalnız bırakmalısın.Hangi erkek uyarıyı seviyor ki sürekli uyarılmaya dayansın.Ya okul öncesi öğretmenle evlenecektin ya da bu eğitimi almamış babayla büyüyecekti çocuk.Merak etme çocuğunun hikaye kitabının ilk sayfasını açar açmaz kapatması bir etki yaratmaz ama gün geçtikçe eşimle aram açılıyor diyen bir anne-babadan etkilenir çocuk.Annesi babası uzaksa,evde gerilim varsa neye yarar korku filmleri,hikaye kitapları...
Çocuğun önünde uyarmak da çok doğru değil bence. Bir de çocuğa zarar veren kötü örnek olan bir durum değilse diğer ebeveynin de alanına çok müdahale etmeyi doğru bulmuyorumYaptığı yanlış da olsa uyarmamam mı lazım diyorsunuz
İşin zor. Eşin kendisini karşında ezik hissediyor. Bence, böyle bir amacının olmadığını anlat diyeceğim ama bu tarz adamlar anlamaz...Merhaba herkese sabah sabah acayip dertlendim,hatta gece uyuyamadım ama şuan işteyim,konu eşimin alınganlığı,eşimle tanıştığımda lise okuyordum,lise bitti evlendim,eşimle evlendikten sonra üniversite okudum,eşim de ortaokul mezunu,ailesi okutmamış ama iş güç sahibi çalışkan bi adamdır..
Eşim genel olarak duygusal ve alıngan biridir zaten ama ben mezun olup atandıktan sonra söylediğim yaptığım her şeyi iş sahibi olmama bağladı..Okul öncesi öğretmeniyim dolayısıyla çocuk eğitimi ile ilgili ona göre bilgim ve tecrübem daha çok ama en ufak uyarımda sen beni eziyorsun beni küçümsüyorsun diyorasla niyetim o değil,niyetim doğru olanı iletmek..Örneklerle açıklayayım,çocuk bişey için tutturup ağlıyor eşim asla olmaz derken,pes edip çocuğun dediğini yapıyor,yaptığının yanlış olduğunu söyleyince,çıkışıyor,küsüyor,beni ezmeye çalışıyorsun deyip günlerce kinleniyor,dün gece de çocuğa hikaye okusun diye eline verdim,hikayeyi evirdi çevirdi,2 kelime okudu,kapattı,yani ilk sayfayı..ben de okumak istemiyorsan resimlere bakın,çocuğu üzme ya da hiç hadi gel kitap okuyalım deme dedim,vay efendim sen çocuğun önünde bana ayar çekiyorsun deyip 3 e kadar söylendi..Güya ben okuduğum için değişmişim aksine ağzımdan çıkan her lafı ölçen biriyim ki o alınmasın diye,çünkü huyunu biliyorum...Destek alalım dedim,beni anlamıyorsun yanlış anlıyorsun deyince de benim ihtiyacım yok diyor,bunaldım nolcak böyle bilmiyorum
Yok bunun dışında bir problemimiz çok şükür yok bunu da dün iletti bana çok şaşırdımİşin zor. Eşin kendisini karşında ezik hissediyor. Bence, böyle bir amacının olmadığını anlat diyeceğim ama bu tarz adamlar anlamaz...
Çocuğu onun eline mümkün olduğunca bırakmayacaksın ve fazla karışmayacaksın... Hassa olduğu konulara dikkat et fazla müdehale etme bakalım nasıl olacak. Başka sorunlarınız yoksa bu tarz şeyler çözülebilir. Uzatıp da aranızı açmaya değmez...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?