Gün geçtikçe eşimle aramız açılıyor

Yok bunun dışında bir problemimiz çok şükür yok bunu da dün iletti bana çok şaşırdım

Neyse o zaman sen eşine yaptıkları konusunda pek karışmamaya çalış. Erkeklerin olur böyle tripleri aynı bizim kadınların da olduğu gibi. Büyütmeyin ama senin onu ezmek gibi bir amacı olmadığını da bilsin yeter...

Bir öğretmenin çocuk önünde diğer otorite figürünü eleştirmemesi gerektiğini bilmesi gerekiyor diye biliyorum bir öğretmen olarak.
Bunu hep yapıyorsanız adam haklı alınmakta.
Bilgiçlik taslamak gibi oluyor.

Yani şimdi adam alınıyor,sen de bunu bile bile eleştirmeye devam ediyorsan hatalısın bence.
İnsan bir uyarır,iki sert çıkar,üçüncü de ya kavga çıkar ya da aranız soğur.

ama iyide çocuk yanlış eğitiliyor ,
dogrusu neyse mudahele etmek zorunda anne olarak ,

Eşiniz sizi Eğitimli buluyor bilgili buluyor kendini ise sizin Yanınızda küçük buluyor daha bilgisiz buluyor. Ondan da kompleks yapmış.
Sizlik bir durum değil.
O kendi içinde kompleksli olduğu icin sorununu kendisinin çözmesi gerekiyor.
Ya da birinin ona Okumanın hersey olmadığını söylemesi gerekiyor.

sizden daha az tahsilli olduğu için kompleks yapıyor olabilir
onun sizden daha iyi olduğu alanlarda teşekkür ve takdir ederek, çocukla ilgili konularda ise çocuğun önünde uyarmadan bir denge kurmaya çalışın bence
baba-çocuk arasına girmeyin, ya da taraf tutmayın, bırakın kendileri duygularını yönetsin, fakat daha sonra eşinizle bu konuda konuşabilirsiniz bence, ama asla bilirkişi edasıyla değil, ailenizin iyiliği için suçlamadan

Ben bir ilişkimi sırf bu sebepten bitirmiştim, okuyunca kendi yaşadıklarımı gördüm sende. Ne yapıyorsun derdi, işe gidiyorum deyince, sen benim işsiz olduğumu yüzüme mi vuruyorsun deyip küserdi. Ne çok yıpratır bu durum insanı.

Aynen geçenlerde çok yoruluyorum bi de eve gelip yoruluyorum diye kendi kendime söylenmiştim o da ordan çalışma evde otur demişti sanki keyfimden çalışıyorum hayır bi de kadının çalışınca söylenme hakkı yokmuş gibi..kendisi bi grip olur oturup ağlar

Adamda asagilik kompleksi var. Bosuna demiyoruz egitim seviyesi denk olmayan evlenmesin diye. Ortaokul mezunu adamla uni mezunu kadin evliligi fiyaskodur kim ne derse desin. Kadin susar,aman adam incinmesin aman kusmesin diye diye geriler. Sonra adam da tepesine cikar. 100 olaydan 99unda boyledir

Bir sınıf öğretmeni arkadaşım bir kurumda sekretere bi şey anlatırken " sizin evde anlaması kıt olan biri var heralde" yanıtını almıştı. Çok gülmüştük ona.

Eziklik psikolojisi tamamen. Fakat cocuga yaptıgı davranıs yanlıs olsa da sızınkı de yalnıs bence. Sorunlarınızı hatta gerekırse uyarılarınızı bence basbasayken yapın. Sız dıkte ettıgınız surece o duzelmeyecek ve alınganlıga devam edecektır

ama iyide çocuk yanlış eğitiliyor ,
dogrusu neyse mudahele etmek zorunda anne olarak ,

Yeri ve zamanında. Babanın otoritesini sıfırladıktan sonra gerisinin pek bir anlamı kalmıyor. Gerekirse not alınır bir kağıda unutuluyorsa ve çocuğun olmadığı bir yerde konuşulur. Bir de öğretir gibi değil, hatırlatır gibi. Eşim de ben de eğitimciyoz. Sık sık uyarırız burbirimizi çünkü bazen en temel konularda bile insan yanlış davranabiliyo o yorgunluk içinde farketmeden.

Eşinin hazmedememesi belki de sadece içsek değil dışsal bir doldurmadır . Yani birileri bu konuda uyarıyor olabilir mi? Çocuk yetiştirmek gerçekten zor bir iş. Bence eşini karşına al. Genel anlamda gelişimden bahset özellikle kararlılık ve tutarsızlık meselesinin çocuğun ileriki hayatında nelere sebep olabileceğine . Eşinin alınganlaığı senşn çocuğunun gelişimimden önemli değil. Kusura bakmasın bir zahmet gerekirse güzel bir gelişim kitabınla okusun . Bende aynı durumdayım yani okul öncesi öğretmeniyim eşim lise mezunu ancak ben her fırsatta eşime anlatmaya çalışıyorum biz ebeveynler ortak karar vermeliyiz yoksa şöyle olur böyle olur diye. O da çocuğunun düşünüyorsa mecbur bu şekilde davranacak yoksa sonuçlarını ikimizde çekeriz.

Bir sınıf öğretmeni arkadaşım bir kurumda sekretere bi şey anlatırken " sizin evde anlaması kıt olan biri var heralde" yanıtını almıştı. Çok gülmüştük ona.
Ay cidden meslek hastaligi bu artik emin oldum Bizimle muhattap olan insanlara acimaya basladik icten ice. Zordur heralde

Bence siz eşinizi ezmek degil siz okuduğunuz icin esiniz kendisini ezik görüyor o düşünceden kurtulursa bence yoluna girer

Bu boyutta olmasada Rahmetli Babam biraz alingandi annem ogretmen babam lise mezunu oldugu icin annemin huyu daha dik dik direk oldugundan arada yasaniyordu bunlar.ama buyuk boyutlarda degildi.sadece kendi uslubunuzuda gozden gecirmenizi ve daha yumusak olmanizi tavsiye ederim.cnku gunun buyuk cogunlugu okulda olunca insanin kisiligine oturuyor ogretmenlik.

Eşinizin huyu belli. Malesef kabullenip çocuğun önünde bu tarz şeyleri konuşmamız daha dogru olurdu, çünkü her seferinde biraz daha fazla derken çocuğunuzu bu ortama alıştırır size olan saygısını da yitirirsiniz.Bunu sizin bizlerden daha iyi biliyor lazım.

Yaptığı yanlış da olsa uyarmamam mı lazım diyorsunuz
Bence babalığını bırak nasıl istiyorsa öyle yapsın sonuçta evladına kötü birşey yapacak değil herşeyi kontrol edemezsin benim esimde bazen sanki cahilmisim gibi öyle yapma böyle yap der çok sinirlenirim ve hiç hoşuma gitmez bunu sürekli yapsa kesin soğurdum ondan. Akışına bırakın herşey okulda öğrendiğimiz gibi olmuyor

Hayatınızda hiç paragrafta anlam ya da cümlede anlam gibi basit paragraf soruları çözdünüz mü?Ya da kitap okudunuz mu?Yazdığım paragraftan çıkardığınız anlamlar gülünç?Ben onu mu demek istiyorum burada.Konu sahibinin beni anladığını düşünüyorum.En azından ne anlatmak istediğimi anlamıştır.

"Hikaye kitabını sayfasını açıp.kapaması bir etki yaratmaz" demissiniz yanlış mi anladım? Hayır, yaratır diyorum ben de. Anne babanın gergin olduğu bi ev de çocukta etki yaratır, kitap okuycaz deyip okumayan anne-baba da. Ya çocuk.gelişimi mezunu biriyle evlenicektin ya da öyle olmayan.biriyle demissiniz, ben de çocuk gelişimi bilen bi ebeveyn olmak için okul.bitirmeye gerek yok diyorum. Evde bi gerginlik varsa ve yanlış yapan taraf babaysa, anne aman esimle aram.bozulmasın diye evladına yapılan yanlış davranışa göz mu yumsun? Bence gayet de anlamisim, anlamadığım bi yer varsa buyrun açıklayın.

evet zaten eşiniz kompleksli olmasa bile çocuğun yanındafikir ayrılıklarını belli etmemek lazım,

eşinizle başbaşa konuşurken de ben bunu okulunu okudum biliyorum gibi değil de annelerden öğrendim böylesi daha doğruymuş demek yumuşatıcı bir ifade olur belki.
zaten baştan eğitim eşitsizliği olduğu durumda evlenmek baya hata olmuş bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…