- 20 Şubat 2019
- 2.024
- 3.041
- 48
Yok bunun dışında bir problemimiz çok şükür yok bunu da dün iletti bana çok şaşırdım
Yani şimdi adam alınıyor,sen de bunu bile bile eleştirmeye devam ediyorsan hatalısın bence.
İnsan bir uyarır,iki sert çıkar,üçüncü de ya kavga çıkar ya da aranız soğur.
Ben bir ilişkimi sırf bu sebepten bitirmiştim, okuyunca kendi yaşadıklarımı gördüm sende. Ne yapıyorsun derdi, işe gidiyorum deyince, sen benim işsiz olduğumu yüzüme mi vuruyorsun deyip küserdi. Ne çok yıpratır bu durum insanı.Merhaba herkese sabah sabah acayip dertlendim,hatta gece uyuyamadım ama şuan işteyim,konu eşimin alınganlığı,eşimle tanıştığımda lise okuyordum,lise bitti evlendim,eşimle evlendikten sonra üniversite okudum,eşim de ortaokul mezunu,ailesi okutmamış ama iş güç sahibi çalışkan bi adamdır..
Eşim genel olarak duygusal ve alıngan biridir zaten ama ben mezun olup atandıktan sonra söylediğim yaptığım her şeyi iş sahibi olmama bağladı..Okul öncesi öğretmeniyim dolayısıyla çocuk eğitimi ile ilgili ona göre bilgim ve tecrübem daha çok ama en ufak uyarımda sen beni eziyorsun beni küçümsüyorsun diyorasla niyetim o değil,niyetim doğru olanı iletmek..Örneklerle açıklayayım,çocuk bişey için tutturup ağlıyor eşim asla olmaz derken,pes edip çocuğun dediğini yapıyor,yaptığının yanlış olduğunu söyleyince,çıkışıyor,küsüyor,beni ezmeye çalışıyorsun deyip günlerce kinleniyor,dün gece de çocuğa hikaye okusun diye eline verdim,hikayeyi evirdi çevirdi,2 kelime okudu,kapattı,yani ilk sayfayı..ben de okumak istemiyorsan resimlere bakın,çocuğu üzme ya da hiç hadi gel kitap okuyalım deme dedim,vay efendim sen çocuğun önünde bana ayar çekiyorsun deyip 3 e kadar söylendi..Güya ben okuduğum için değişmişim aksine ağzımdan çıkan her lafı ölçen biriyim ki o alınmasın diye,çünkü huyunu biliyorum...Destek alalım dedim,beni anlamıyorsun yanlış anlıyorsun deyince de benim ihtiyacım yok diyor,bunaldım nolcak böyle bilmiyorum
Aynen geçenlerde çok yoruluyorum bi de eve gelip yoruluyorum diye kendi kendime söylenmiştim o da ordan çalışma evde otur demiştiBen bir ilişkimi sırf bu sebepten bitirmiştim, okuyunca kendi yaşadıklarımı gördüm sende. Ne yapıyorsun derdi, işe gidiyorum deyince, sen benim işsiz olduğumu yüzüme mi vuruyorsun deyip küserdi. Ne çok yıpratır bu durum insanı.
Bende oyleyim hemen eller kollar hareketlenmeye basliyor benim deTane tane anlatmaya o kadar alismisim ki herkese oyle anlatmaya baslamisim birseyleri. Kardesim bir keresinde senin karsinda geri zekali falan mi var saniyorsun? Demisti bana Resmen mesleki deformasyonun tillahini yasiyoruz. Insan iliskeri vasat
ama iyide çocuk yanlış eğitiliyor ,
dogrusu neyse mudahele etmek zorunda anne olarak ,
Ay cidden meslek hastaligi bu artik emin oldumBir sınıf öğretmeni arkadaşım bir kurumda sekretere bi şey anlatırken " sizin evde anlaması kıt olan biri var heralde" yanıtını almıştı. Çok gülmüştük ona.
Bence siz eşinizi ezmek degil siz okuduğunuz icin esiniz kendisini ezik görüyor o düşünceden kurtulursa bence yoluna girerMerhaba herkese sabah sabah acayip dertlendim,hatta gece uyuyamadım ama şuan işteyim,konu eşimin alınganlığı,eşimle tanıştığımda lise okuyordum,lise bitti evlendim,eşimle evlendikten sonra üniversite okudum,eşim de ortaokul mezunu,ailesi okutmamış ama iş güç sahibi çalışkan bi adamdır..
Eşim genel olarak duygusal ve alıngan biridir zaten ama ben mezun olup atandıktan sonra söylediğim yaptığım her şeyi iş sahibi olmama bağladı..Okul öncesi öğretmeniyim dolayısıyla çocuk eğitimi ile ilgili ona göre bilgim ve tecrübem daha çok ama en ufak uyarımda sen beni eziyorsun beni küçümsüyorsun diyorasla niyetim o değil,niyetim doğru olanı iletmek..Örneklerle açıklayayım,çocuk bişey için tutturup ağlıyor eşim asla olmaz derken,pes edip çocuğun dediğini yapıyor,yaptığının yanlış olduğunu söyleyince,çıkışıyor,küsüyor,beni ezmeye çalışıyorsun deyip günlerce kinleniyor,dün gece de çocuğa hikaye okusun diye eline verdim,hikayeyi evirdi çevirdi,2 kelime okudu,kapattı,yani ilk sayfayı..ben de okumak istemiyorsan resimlere bakın,çocuğu üzme ya da hiç hadi gel kitap okuyalım deme dedim,vay efendim sen çocuğun önünde bana ayar çekiyorsun deyip 3 e kadar söylendi..Güya ben okuduğum için değişmişim aksine ağzımdan çıkan her lafı ölçen biriyim ki o alınmasın diye,çünkü huyunu biliyorum...Destek alalım dedim,beni anlamıyorsun yanlış anlıyorsun deyince de benim ihtiyacım yok diyor,bunaldım nolcak böyle bilmiyorum
Bence babalığını bırak nasıl istiyorsa öyle yapsın sonuçta evladına kötü birşey yapacak değil herşeyi kontrol edemezsin benim esimde bazen sanki cahilmisim gibi öyle yapma böyle yap der çok sinirlenirim ve hiç hoşuma gitmez bunu sürekli yapsa kesin soğurdum ondan. Akışına bırakın herşey okulda öğrendiğimiz gibi olmuyorYaptığı yanlış da olsa uyarmamam mı lazım diyorsunuz
Çocuğa birakin hikaye kitabi okumayı, yarin seninle çay kaşığıyla oyun oynayacağiz deyip sonrasında oynamasaniz bile o çocuk ondan etkilenir. Ve çocuk nasılsa unutur dediğimiz şeyleri unutmaz, çok küçük yaslarda ebeveynlerine olan güvenleri sarsılan çocuklar ileriki yaşlarda buna bağlı travmalar geliştirebilir. Ben çocuk gelişimi uzmanı değilim, hatta anne de değilim ama bunları biliyorum. Çünkü bunlar ebeveyn olmak isteyen kadın erkek herkesin bilmesi gereken şeyler. Sizi anne babaniz karga tulumba büyütmüş olabilir diye, kimse çocuğunu bilinçsizce yetiştirecek değil. Yanlışa yanlış ekleyip bir de bunu savunuyosunuz.
Hayatınızda hiç paragrafta anlam ya da cümlede anlam gibi basit paragraf soruları çözdünüz mü?Ya da kitap okudunuz mu?Yazdığım paragraftan çıkardığınız anlamlar gülünç?Ben onu mu demek istiyorum burada.Konu sahibinin beni anladığını düşünüyorum.En azından ne anlatmak istediğimi anlamıştır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?