Gün geçtikçe eşimle aramız açılıyor

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
5.346
5.388
723
Merhaba herkese sabah sabah acayip dertlendim,hatta gece uyuyamadım ama şuan işteyim,konu eşimin alınganlığı,eşimle tanıştığımda lise okuyordum,lise bitti evlendim,eşimle evlendikten sonra üniversite okudum,eşim de ortaokul mezunu,ailesi okutmamış ama iş güç sahibi çalışkan bi adamdır..
Eşim genel olarak duygusal ve alıngan biridir zaten ama ben mezun olup atandıktan sonra söylediğim yaptığım her şeyi iş sahibi olmama bağladı..Okul öncesi öğretmeniyim dolayısıyla çocuk eğitimi ile ilgili ona göre bilgim ve tecrübem daha çok ama en ufak uyarımda sen beni eziyorsun beni küçümsüyorsun diyor :( asla niyetim o değil,niyetim doğru olanı iletmek..Örneklerle açıklayayım,çocuk bişey için tutturup ağlıyor eşim asla olmaz derken,pes edip çocuğun dediğini yapıyor,yaptığının yanlış olduğunu söyleyince,çıkışıyor,küsüyor,beni ezmeye çalışıyorsun deyip günlerce kinleniyor,dün gece de çocuğa hikaye okusun diye eline verdim,hikayeyi evirdi çevirdi,2 kelime okudu,kapattı,yani ilk sayfayı..ben de okumak istemiyorsan resimlere bakın,çocuğu üzme ya da hiç hadi gel kitap okuyalım deme dedim,vay efendim sen çocuğun önünde bana ayar çekiyorsun deyip 3 e kadar söylendi..Güya ben okuduğum için değişmişim aksine ağzımdan çıkan her lafı ölçen biriyim ki o alınmasın diye,çünkü huyunu biliyorum...Destek alalım dedim,beni anlamıyorsun yanlış anlıyorsun deyince de benim ihtiyacım yok diyor,bunaldım nolcak böyle bilmiyorum 🤷🏻‍♀️

Eleştiri herkesin kaldırabileceği bir durum değil maalesef. 1 olur 2 olur.
Sizde eşinizi böyle kabullenin; ve bu durum maalesef hep var. Eş kişisinin tahsil durumu kadından alt düzeyde ise bu tür çatışmalar her evlilikte yaşanıyor, kadın bunu hissettirmese bile erkek bu durumun altında illaki eziliyor.

Kompleksli bir eşiniz var belli ki. Bunun çözümü yok maalesef. En azından sizin açınızdan çözümü yok. Bu kadar dert ediyor ise uzaktan eğitim ile üniversite diploması alabilir. Yok ben dert etmiyorum diyorsa da sizin üzerinizden komplekslerini kusmaya hakkı yok. Açıkça söyleyin. "benim seni ezmek gibi bir derdim yok. Ancak sen kendi adına eziliyor isen bunu değiştirebilir, eğitimine devam edebilirsin. Bu şekilde evliliği yıpratıyorsun" deyin.

Çocuğun yanında uyarma konusunda da, ben de çok doğru bulmuyorum bu eylemi. Aslında çocuk gelişimi konusunda bilgi sahibisiniz bilmeniz gerekir. Ebeveynlerden biri bir diğerinin tutumunu yahut davranışını yanlış buluyor ise, bunu çocuğun yanında değil baş başa iken konuşmalı. Eşiniz bu konuda tepki vermekte haklı.

Maalesef bazı erkekler kadın başarısını hazmedemiyor.Mümkünse muhalefet etmeyin. Yaptığınız yanlış değil. Ama eşiniz bu konuda hassas. Olabildiğince çocuğunuzla siz ilgilenin.(Kitap okuma işi sizde olsun mesela)
Veya eşinize yaptırdığınızda da eleştiri yapmamaya çalışın.
Onun doğrularını(!)düzeltemezsiniz.
Ama oğlunuzun düzenini yönetebilirsiniz.
Çünkü eleştirdiğiniz her şey size küslük,azar,iç hınç olarak dönecek gibi görünüyor.

bence çok erken evlenmişsiniz. lise bittiğindeki kız ile bu yaşınızdaki kadın çok farklı değil mi ? insan ömrünün sonuna dek değişiyor elbette yaşadıklarıyla ama 17 yaşındaki birinin henüz bence tam olarak tavı tarzı oturmamış oluyor.
siz şu an da eğitiminizin de katkısıyla kendi tarzınızı oturtmuşsunuz. eşiniz de muhtemelen o 17-18 yaşındaki kızın değiştiğini düşünüyor. e bi de üniversite okumuş, eğitim olarak onu aşmışsınız. buna bağlayıp sizi suçluyor.
eşiniz değişmeyecektir. çünkü zaten kompleks yapmasa bunu yapmazdı.
eşiniz size karşı kompleksli, kendini ezik hissettiği için suçu size atıyor.
sizin suçunuz yok, doğanızın gereği yerine getiriliyor.
evliliğinizin devam etmesi niyetindeyseniz sabredip sürekli eşinize anlayış gösterecek ve komplekslerini tetikleyecek bir harekette bulunmamak için sürekli kendinizi kontrol altında tutacaksınız.

Yani şimdi adam alınıyor,sen de bunu bile bile eleştirmeye devam ediyorsan hatalısın bence.
İnsan bir uyarır,iki sert çıkar,üçüncü de ya kavga çıkar ya da aranız soğur.

Adam alıngan diye yapılmaması gereken şeyde neden müdahale etmesin ki?

Ben veya eşim de birbirimizi uyarırız. Bu otomatikman yapılır. Hatta sesimizin yükseldiği bile olur. Buna kinlenmeyiz.
Sözkonusu eşle tek farkımız kompleksli olmamamız. Bunun çocuk için doğru olan olduğunun bilincindeyiz..

Eşiniz sizin eğitiminizi tamamlayıp meslek sahibi olmanızı kompleks yapmış olabilir ama sizde çocuğun yanında eşinizi uyararak hata yapıyorsunuz.

Bizde eşimle birbirimizi uyarırız çocuklarla ilgili konularda ama onların yanındayken değil.

Ben sizde hata görmedim. Sırf eşiniz erkek ve alıngan diye ona göre davranacak değilsiniz.

Eşinizin uzman yardımına ihtiyacı var. Yoksa siz tek başınıza aşamazsınız.

Adam alıngan diye yapılmaması gereken şeyde neden müdahale etmesin ki?

Ben veya eşim de birbirimizi uyarırız. Bu otomatikman yapılır. Hatta sesimizin yükseldiği bile olur. Buna kinlenmeyiz.
Sözkonusu eşle tek farkımız kompleksli olmamamız. Bunun çocuk için doğru olan olduğunun bilincindeyiz..
Tamam da eşiniz alınmıyormuş.
Bu adam bozuluyormuş işte.
Kompleks öyle kolay yenilecek bir durum değil ki. Hatta kimi insanlar ömür boyu kompleksli yaşarlar.
Evlilikte birbirimizi idare etmek şart.
Yine diyorum,süslü cümlelerle,tatlılıkla,arkadaşların da dediği gibi başbaşayken konuşmak daha etkili olabilir.

çocuğun önünde uyarmanız hata.
çocuk uyur bak hayatım böyle yaptın ama vs vs diye konuşulur.
adam kompleksli mi bilemem zira evliyken üni okumuşsunuz. kendisi orta okul mezunuyken.

Okul öncesi öğretmenisiniz ancak cocugun yanında ebeveynler olarak celişkili konusmamayı ögrenememişsiniz
Özellikle cocugun yanında anne ile baba bu sekilde tartıstıgında cocuk ileride bunu cok güzel kullanır
aslında tatlı bi dille söylüyorum öyle azarlama bağırma tarzında değil ama evet hiç yapmamak en doğrusu

Malesef eğitim farkı olan çiftlerde bu duruma sıkça rastlanıyor. Ataerkil bir toplum olduğumuz için belli bir eğitim seviyesine gelmemiş erkekler kadınların başarısını hazmedemiyor. Kendilerini yetersiz ve başarısız hissediyor ve kadını kendi himayesi altında tutmak için onu eziyor. Kadın biraz pasifse erkek kazanıyor ve istediği gibi kadını yönlendiriyor. Çocuğun karşısında uyarmak doğru olmasa da eşinizi uyarmak hele ki çocuğunuz hakkında ve bu konuda bilgiliyken en doğal hakkınız bence, ama dediğim gibi eşiniz sizin başarınızı hazmedemediği için ki bunu da sen okuduktan sonra değiştin diye de açık açık söylemiş, kompleks haline getirmiş. Malesef bu konuda yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Eşinizi alın karşınıza konuşun ama o yine de sizi bastırmak için bir şey bulur.

Back
X