Gün gün anne diyeti

Valeria9

Guru
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2010
186
12
318
İzmir
YENİ BİR YIL YENİ BİR BEN....
Merhaba arkadaşlar uzun süredir yapmayı planladığım fakat hayatımda ki gerekli, gereksiz telaşlardan dolayı ertelediğim diyete başlama kararına artık varmış bulunmaktayım ..
3 yıl öncesine kadar hiç diyete ihtiyaç duymayan önüne gelen her şeyi yiyen fakat her daim aynı kiloda kalabilen biriydim .. kilo alma serüvenim, bir çok bayanın olduğu gibi benim de hamilelik sürecimle birlikte başladı .. tabi bunda çok zor bir hamilelik geçirmemin, hamilelik günlerimin çoğunu uyuyarak yada miskinlik yaparak geçirmemin payı büyük, birde aklım fikrim doğacak çocuğumda olduğu için benim aklımda olan tek şey onun beslenmesi ve gelişmesiydi, sanki hamilelikte yapılması gereken tek şey yemek ve yine yemek ti , ne garip bir düşünceymiş ki 20 kilo alarak doğuma gitmemi sağladı, ne yazık ki hamilelik süresince hormonların normalin çok üstünde çalışıp kilo almayı kat kat arttıracağını bana kimse söylememişti ne, benim iştahımın aşırı olmasının da rolü büyük evin için de asla doymayan bir tiptim patates kızartmaları gece yarısı midenin kazınması sonucu hazırlanan bol kalorili sandviçler daha neler neler.. hamile kalmadan önceki halimi düşünüyorum da, 57 kiloydum ve 60 kilo olursam eğer dünyanın sonu gelebilirdi benim için, nişanlı olduğum zamanlarda çok kiloluyum düğün zamanına kadar zayıflamam lazım diye kendime ne kadar da haksızlık etmişim..

doğum yaptım bebeğim dünyaya geldi, ben eve geldim banyo yaptım aynaya baktım ve acı gerçekle ilk karşılaşmam o zaman oldu hm baya bi değişmişim hmm baya kilo almışım gibi.. hamileyken kilo alacakmışım çirkin olacakmışım nasıl zayıflayacakmışım gibi şeyleri hiç ama hiç düşünmedim.. aslında doğum sonrasında da ah çok kilo aldım vah ben nasıl vereceğim bu kiloları gibi hissetmedim hiç bir zaman tek düşündüğüm şey bebeğimdi onun tarif edilemez varlığının huzurundan başka bir düşüncem yoktu..
ta ki çevremdeki insanlar komik olduklarını zannederek aşağıda bazılarını yazdığım cümleleri sarf edene kadar..

karnın baya kalmış
seni bu kiloyla bir daha işe almazlar
zayıfla biraz daha çok gençsin
sen çocuğa değil kendine almışsın bu kiloları vb.
2012 yılının ilk günleri ve benim yeni yıl hedeflerimden bir tanesi de zayıflamak şu an 75 kiloyum hedefim 15 kilo, benim gibi hamilelik döneminde çok fazla kilo almış, zayıflamak isteyen annelerin olduğunu biliyorum. amacım bu zorlu süreçte bu işin üstesinden birlikte gelebilmek, gün gün diyet programımı sizinle paylaşacağım... YAPILAN BU DİYETLE HEM TOK OLUYORSUN HEMDE HAFTADA 3 KILO VERIYORSUN HERGUN YAZICAM UMARIM BIAN ONCE KILOLARDAN KURTULURUZ....

1.GÜN

SABAH
Saat 07:30
Beyaz peynir 1 adet domates
4 adet zeytin
2 dilim kepek ekmeği
1 fincan rezene çayı
yemeğe başlamadan önce 2 bardak su

ARA ÖĞÜN
Saat 10:30
1 adet havuç
öncesinde 2 bardak su

ÖĞLE
Saat 13:00
Bol kıvırcık ve soğanlı bir salata yaptım üzerine bol limon sıktım 100 gr yağı süzülmüş ton balığı ekledim yanında da bir dilim kepek ekmeği..
öncesinde 2 bardak su

ARA ÖĞÜN
Saat 16:00
2 bardak su
4 adet kuru kayısı

aKŞAM
Saat 19:00
1tabak kıymalı ıspanak yemeği
1 kase yoğurt
1 dilim ekmek
öncesinde 2 su bardağı su içtim

ARA ÖĞÜN
Saat 22.00
1 bardak süt

meyveler değiştirilebilir gun ıcınde acıktıkca bool salatalık ve domates tuketılebılır.. çay sınırsız tek sekerli, kahve yok yemeklerde 2yemek kaşığını geçmiyecek yağ kullanılabılır. günde 7-10 bardak su tüketilmeli... bu ilk gunun yarın 2.gunu verırim... bende bı arkadasım sayesınde basladım 1haftada 2-3 kılo vermış sağlıklı birşekılde hemde...

canım bende aynı dertten muzdaribim. hamilelik doğum ve gelen kilolar. menü çok güzel tok tutar gibime geliyor bende yapmak istiyorum seni takip edicem bakalım verebilecekmiyiz:13:. ama fazla giremem malum çocuk. münkün olduğunca cevap vermeye çalışırım sana.
benim kilom oldukça fazla 100 kiloyum ve 35 kilo vermek istiyorum. az yiyince hemen sütüm azalıyo. zaten az sütümvar bitmesini istemiyorum bu menü hoşuma gitti.

Kolay gelsin kızlar. Ben de 67 kiloyum,63 le hamile kalmıştım ama 60 hatta 55 e inmek istiyorum. Gerçi hayal gibi geliyor. Şu emzirme olayı çok fena ya,gece yarısı kalkıp gofret yiyiyorum ben... Takipteyim sizi,işe yararsa bende başlarım..

bu arada adın ebru mu?

evet cnm adım ebru adaşız desene:) bende emzırıyorum ama bebeğim 8buçuk aylık ekgıdaya gectığımız ıcın az emıyor zaten bu dıyet anne dıyetı hem proteın alıyosun hem zayıflıyosun sutunle ılgılı sorun olmaz bence sabah akşam süt arttırıcı humana çayınıda içtinmi süper olur.. bende yarın başlıyorum gun gun yazıcam cvb veremesende takıp et ve yapmaya calış cnm haftada 2kılo gıtse yeter bıze acelemız yok yavas yavas.. sağlıkla buyut bebeğini:)

aaah o gece yemeler:) bende aynıyıdım cnm ama artık tutuyorum kendımı bebişin nekadarlık bılmıorum ama bıraz buyutuukten sonra kesınlıkle dene derım... sende sağlıkla buyut bebeğini inş:)

bende aynı durumdayım şuan 70 kiloyum 63le hamile kalmıştım ama hedefim 60 kilo bu listeye uyabilirmiyim bilmiyorum.

öncelıkle gunlugun hayırlı olsun canım.. bende arka arkaya ıkı cocukdan sonra 73 kıloda kalım takı 3 hafta onceye kadar suan 69 kıloyum dıyetreyım benımde gunlugum var ve ınan burası cok ıse yarıyor ... bıde aklında bulunsun cuma yarıslarına katıl onunda etkısı cok buyuk.. valla ınandımı zayıflanıyomus kafada bıtıyomus hersey neden sımdı farkettım dıye kendıme kızıyorum ben yasım daha 27 ve ben bunuda basarcam sızlerede ınanıyorum yeterkı ısteyelım.....

slm benmde 8 aylık oğlum avr bende bi 10 kilo vermek istiyorum.günlük açtım ama takipçim olmadı.başka bi arkadaşlada yerimizde sayıyoruz.bende bu gruba dahil olmak istiyorum.bizbirmizi takip ve motive edersek başarırız diye düşünüyorum.bi kaç gruba dahil olmaya çalıştım ama pek sallamadılar.umarım burdada aynı şeyi yaşamam.bide sizden çok faydalanacağımı düşünüyorum.

s

sana tavsıyem cuma grupları yarıslarına da katıl ınan cok faydalı oluyo ...

aaah o gece yemeler:) bende aynıyıdım cnm ama artık tutuyorum kendımı bebişin nekadarlık bılmıorum ama bıraz buyutuukten sonra kesınlıkle dene derım... sende sağlıkla buyut bebeğini inş:)

Teşekkür ederim canım 1 yaşında kocaman sıpa :))

o arkadas ben oluyorumama mukeyyif bugun gazimi aldim cok kararliyim yazdim gunlugumede saglam bir start veriyorum ona gore ve kesinlikle pes etmek yok.

canim ben kizimi sutten yeni kesen bir anneyim kizim 20 aylik simdi. bu surec benim icin cok gelgitli gecti surekli diyet arastirdim basladim kizma sutum yetmiyor diye geri dondum onerim kesinlikle gri donmeyin diyetinizden bol bol sivi tuketimi taze meyve sulari ve sebze sutu ve kalitesini ekmekten hamur isinden abur cuburdan daha iyi attiriyor..benim boyum 1 72 sabah tartim 82 kg diyete kk basladim gunlugumde var hatta baya iyi gidiyordum sonra morel bozuklugundan biraktim...simdi tekrardan tabi birkac gelgitten sonra kararli bi sekilde basladim.topigimi ziyaret et anlarsin durumu
simdi mukeyyif sen ben 3 kisi saglam bi sekilde destekliyelim birbirimizi sonra aramiza katilanlarda olacak ona gore

NAR23 canm ben seni kastedmedim.senn günlüğünde açıkladım.

tşk edrim cnm hepberaber olursak kesınlıle basarırız...

takıp et cnm ben hergun gırıorum soruların olursa elımden gelenı yapmaya calısırım...

eveeeet ilk gün biraz acıkmalarla gayet iyi geçiyor:)
yemek oncelerınde mutlaka 2bardak su ıcıyoruuz fakat sadece oncelerınde yemek arasında veya sonrasında değil...
bitki çaylarını içmek çok zor bnm için hiiç sevmiyorum ama mecbuur...
bide artık saatlerıle gırıcem arkadaslar saatlere uymak cok onemlı metebolızmamızın hızına gore bu saatler ve yemek arasındakı saatler..
herkese tavsıye ediyorum yapabıldıgınız kadarıyla yapın farkı hep beraber gorelım 75,600 kg ile diyete basladım hadı bakalım 60ı gormeden bırakmaam :))

VEE 2.GÜÜÜN

SABAH
Saat 08:00
1 adet domates
1 adet salatalık
4 adet zeytin
1 fincan yeşil çay
1 dilim kepek ekmeği
beyaz peynir
Sabah kalkar kalkmaz 2 bardak su..( HER SABAH YAPIYORUZ)

ARAÖĞÜN
Saat 10:30
İki bardak su ve 1 adet elma

ÖĞLE
Saat 13:00
Öğle menüsü kaçamak olduğu için :)
koca bir tabak dolusu domatesli ve yeşil mercimekli bulgur pilavı,
yanına da koca bir bardak ayran , öncesinde iki bardak su..

ARAÖĞÜN
Saat 16:00
İki bardak su
1 adet armut

AKŞAM
Saat 20:00
2 Yemek kaşığı yağla fırında
pişirdiğim domatesli,sarımsaklı
kekikli, köfte patates yemeği..
5 adet köfte
bir yemek kaşığı kadar patates
1 adet salatalık
1 dilim kepek ekmeği

ARAÖĞÜN
Saat 22:00
1 su bardağı yoğurt....

...GÜN İÇERİSİNDE DİLEDİĞİNİZ KADAR DOMATES VE SALATALIK YIYEBILIYOSUNUZ FAKAT TUZ ORANI BUTUN GUN İÇİN 3 ÇAY KAŞIĞINI GEÇMİCEK.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…