• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günaha girer miyim?

Dinimizde gunah oldugunu bilmeden yaptığımız şeyler günah değil. İçiniz rahat olsun

Banada oldu bir kaç sefer maalesef Allah affetsin. Hele bir tatlı var hep yerdim ama maalesef içinde içki varmış az bir miktar ve ben bunu küçüklüğümden beri yerim. Bir kere birtanesini anneme ve arkadaşına verdim de onlarda fark etdi tabi içkinin tadını biliyorlar. O günden bu güne hasret kaldım keşke içkisiz olanı çıksa

Turkiye'de satılan birçok şeyin içinde domuz ürünü var, tersi olduğu üstünde yazsa bile. Burada gelip ukala ukala eleştirenler neler neler yiyordur.
Katılıyorum. Bir de böyle hassas konulrdaki linç kültürünü gördükçe ülke için korkuyorum. Hiç tahammül kalmamış insanımızda. Nazikçe bilgi vermekten niçin imtina ederiz ki, büyüklük taslayacağımıza.

Katılıyorum. Bir de böyle hassas konulrdaki linç kültürünü gördükçe ülke için korkuyorum. Hiç tahammül kalmamış insanımızda. Nazikçe bilgi vermekten niçin imtina ederiz ki, büyüklük taslayacağımıza.
Hakikaten ya bazi uyelerin tavırları sanki konu sahibi domuz etini goturmus de zorla onlara yedirmeye calisiyor. Ne degisik insanlar var...

Sevgili koni sahibi bu kadar tedirgin isen burda kamuoyu yoklamasi yapacağına alo fetva hattını aramanı tavsiye ederim. Çünkü buradaki hiç kimse bu konuda sana net cevap veremez

Bilmeden yapılan yanlışların günah olduğunu sanmıyorum ama neticede içiniz rahat etsin bence diyaneti arayın sorun

Arkadaşınız yok dediği için ona güvenip yemissiniz. Ancak Allah şüpheli şeylerden de uzak kalın der. Takvamizin artması ve imanimizin sağlam olması açısından. Pişman olmuşsunuz zaten bir daha dikkat edersiniz.

Ama ülkemizde de çoğu gıdada jelatin var ve hiç dikkat edilmiyor. Misal krem şanti. Ben misafirlikte krem şantili bir şeyi yemedigimi söylersem uzayli muamelesi görüyorum. Ülkemizde koşer gibi bir sertifikalandirma henüz yaygın değil. Yine de Gimdes helal sertifika ürünlerini takip edip onları tüketiyoruz. Baya genişledi ürün yelpazesi.

Alt tarafı sağlıksız olan bir et. Yasak olmasının sebebi de bu. Elbette yenmemesi gerekiyor fakat bir kere yemekten kimse ölmez. Zaten hatayla olmuş. Deli dana hastalığı yüzünden sığır jelatini yerine domuzunki kullanılıyor. İlaçlardaki, jölelerdeki jelatin hep ondan yapılıyor. Sağda solda yenilen ne idüğü belirsiz etleri hiç saymıyorum bile. Hepimiz kesin yemişizdir.

tövbe et günaha gitmiisin nile Allah affetmeyi sever. bundan sonra içine daha iyi bakarsın yediğin seylerin

Evet dinimiz domuz etini haram kılmış..ama içki içmeyi zinayı yalan söylemeyi kul halkı yemeyi ve daha birç çok şeyi de aynı ölçüde haram kılmış..neden diğer konularda da domuz eti kadar hassas davranılmıyor acaba hep merak etmişimdir..ayrıca sadece yemek haram kılınmış o da sağlıksız olduğu için..yemezsin olur biter ama hayvancağızlara resmen nefret gelişmiş bizim toplumumuzda..

Kızcağızın üzerine neden bu kadar gelindi anlamadım bakmamış dikkatinden kaçmış olabilir bu onu ilgilendirir birdahaki sefere daha dikkatli olur biter.
Konuya gelirsek, ben günaha girdiğinizi sanmıyorum, bilmeden yenilmiş sonucta.

Bilmeden yemek günah değil. Ama içeriğini sorup soruşturmadan her önüne geleni yersen bilmiyordum diye bahane sunamazsin değil mi... Kaç defa lop lop goturmussun domuz etlerini sonra dayindan ogrenmissin. Getiren koreli kız biliyor di mi Korece ona sorsaydin heralde corbayi alabildiğine göre sorma şansın da vardı. Dayindan ogrenmissin madem dayina sorsaydin. Yani arkadaşının yoktur yaaa demesiyle lop lop götürüyorsun çorbayı sonra da gunah olmuş mudur.. orasını Allah bilir ama sen yeterince tedbirli davranmamıssın. Sana müslüman olduğunu bildiğin güvendiğin komsun getirip domuz etli yağlı yemek verse sen de bilmiyordum yedim desen belki... Ama senin durum çok farklı.

bundan snra yemen gunah artık ama sımdıye kadarkıler sayılmaz sakın unuttum falan deyıp bırdaha yeme

Domuz eti olmasına gerek yok. İslami şartlara uygun hiçbir eti yiyemezsin. Bilmeden yaptığın için günah olmamıştır inşallah ama madem hassasın bu konularda riske girmemeni tavsiye ederim.

Soruna cevap verdiğime göre dini konularda konu açmak yasak.. Mune Mune

Smoother Smoother , çorbadan kastın ramen mi?

Aklında bulunsun, başka bir ülkeden gelip içinde et katkısı ve aroması olan birşey yeme.
İçinde domuz katkısı olabilme ihtimali çok yüksek.
Ben de çok severim rameni.
Aldıgım zaman hep vejeteryanlar için olanları alırım.

Back
X