GÜNAHKAR OLDUĞUMUZU SÖYLEYEN KOMŞU

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayy ultra süper dindar komşuya bak hele, kısa günün kârı yürüttüğü mantık ve tebliğle kaç sevap kazandı kaşla göz arasında :kahve:

Sorsan sureler haricinde ayet okuyamaz ama din de ahlak da bunların dilinde. Biz ana babamızdan ibadetin gizlisi makbuldür diye öğrendik. Şu yaşıma geldim din konusunda kimseye bir şeyleri empoze etmem. Komşu hanım da etmemesi gerektigini bilse iyi olurmuş. Boşverin siz. Bu gözler hani virüs nerde ben görmüyorum diyenleri de gördü. Ahh ah güzel ülkemin cahil insanları herr yerdeler. Insanı dinden soğutuyorlar ama sorsan güya tebliğ yapıyor :/

insanları dinden soğutuyor bu tipler işte.
o yüzden bence hiiç konuşmamak lazım en iyisi.
ben yıllar içinde açık açık dinsiz olduğunu ateist olduğunu söyleyen erkeklerin daha ahlaklı edebli olduğunu gördüm o yüzden dine bakışım değişti. din kişiyi ahlaklı yapmıyor maalesef.
Benim hayatıma bir sürü ateist erkek girdi Ve çok Güngörmüş insanlardı.. bir gün dindar biriyle sevgili oldum ve “ sen mini etek giyince namussuz olmuyorsunda ben sana bakınca Abaza mı oluyorum” diye bir paylaşım yapmıştı.. nefret etmek istedim ama Allah aşık ettirdi işte ne diyim halada aşığım bunlar hep imtihan 😃😃

en günahkarlar da böyle tiplerden çıkıyor işte.
nerede din iman dersi vermeye kalkan varsa en fazla kötülük de onlardan geliyor.
o yüzden aldırış etmeyin.
bu gibi düşünenlerden hayır bulunsaydı islam ülkeleri bugün bu halde olmazdı.
Bu şekilde genellemeniz hoşuma gitmedi :) ben de dinimin gereği olarak emri bil maruf yapmaya çalışıyorum. İyiliğe teşvik etmeye çalışıyorum insanları. En fazla kötülük benden mi geliyor yani?

Bu konuya gelecek olursak da yerinizde olsam ben de müdahale eder ve orada onu bozardım. Doğru olanı yapmışsınız. Kimin günahkar olduğuna karar verebildigine göre kendini tertemiz zannediyor 😏

Biz ana babamızdan ibadetin gizlisi makbuldür diye öğrendik. Şu yaşıma geldim din konusunda kimseye bir şeyleri empoze etmem.
Dinimizde insanları iyiliğe yöneltme, kötülükten uzaklaştırma var ama alkışlayana da tü kaka yapmak ne bileyim 😁 orda 21.00’de iki saniye alkışladı diye duasız dinsiz mi oldu insanlar. Kafalar kafalar :deli:

Benim hayatıma bir sürü ateist erkek girdi Ve çok Güngörmüş insanlardı.. bir gün dindar biriyle sevgili oldum ve “ sen mini etek giyince namussuz olmuyorsunda ben sana bakınca Abaza mı oluyorum” diye bir paylaşım yapmıştı.. nefret etmek istedim ama Allah aşık ettirdi işte ne diyim halada aşığım bunlar hep imtihan 😃😃
aman aman sil aklından çıkar.
elalem uzaya gidiyor bu tipler mini etek takıntısından kurtulamadı. mini etek giymenin serbest olduğu ülkelerin icatlarından yararlanmayı iyi bilirler ama.
din sadece ritüelden ibaret olmuş ülkede. davranışa huya etki etmeyen din bir işe yaramıyor görüldüğü üzere.

Sorsan sureler haricinde ayet okuyamaz ama din de ahlak da bunların dilinde. Biz ana babamızdan ibadetin gizlisi makbuldür diye öğrendik. Şu yaşıma geldim din konusunda kimseye bir şeyleri empoze etmem. Komşu hanım da etmemesi gerektigini bilse iyi olurmuş. Boşverin siz. Bu gözler hani virüs nerde ben görmüyorum diyenleri de gördü. Ahh ah güzel ülkemin cahil insanları herr yerdeler. Insanı dinden soğutuyorlar ama sorsan güya tebliğ yapıyor :/
Nafile ibadetin gizlisi makbuldür. Ama farz ibadetler için ( namaz, oruç vs) bu geçerli değildir.
Empoze etmek demeyelim ama emr-i bil maruf ( iyiliği emretmek) İslamiyet dininin emirleri arasında. Tabiki bu konu için konuşmuyorum, bahsi geçen kadın hastalıklı bir düşünce yapısına sahip belli ki :)

Bu şekilde genellemeniz hoşuma gitmedi :) ben de dinimin gereği olarak emri bil maruf yapmaya çalışıyorum. İyiliğe teşvik etmeye çalışıyorum insanları. En fazla kötülük benden mi geliyor yani?

Bu konuya gelecek olursak da yerinizde olsam ben de müdahale eder ve orada onu bozardım. Doğru olanı yapmışsınız. Kimin günahkar olduğuna karar verebildigine göre kendini tertemiz zannediyor 😏
emri bil maruf diye herkes herkes din dayatmaya kalkınca ortalık ne hale geliyor farkında mısın?
bak suriyede iç savaş var neden?
herkes emri bil maruf diye diye kendi mezhebini dayattığı için bak din de demiyorum mezhep.
herkesin din anlayışı farklı herkes dinden başka bişey anlıyor.
insanların yaşamına karışma hakkı kimsede yok.
islam ülkelerinin bugünkü halinden hiç mi ders almazsınız?

insanları dinden soğutuyor bu tipler işte.
o yüzden bence hiiç konuşmamak lazım en iyisi.
ben yıllar içinde açık açık dinsiz olduğunu ateist olduğunu söyleyen erkeklerin daha ahlaklı edebli olduğunu gördüm o yüzden dine bakışım değişti. din kişiyi ahlaklı yapmıyor maalesef.
haklısınız din insanları ahlaklı yapmıyor maalesef, keske gerçekten dedikleri gibi olabilseler

Komsuna virus bulassa gunahkarim deyip oturmaz, doktor doktor gezer.. bu tipler de salgin hastalik gibi.. bu dusunceleri onlara yayanlari yok etmek lazim. Salgina kokten cozum.

Bizlerde dua ediyoruz. Bu bir motivasyondu hep birlikteyiz sizinleyiz demekti.
Bizler alkışalrken alkışlardan medet ummadıkki. Çok güzel birşey onlar için bütün Ülke aynı an birlikte elele olmak.

Bazı insanlar ince düşünmüyor.
Benim inandığım din ince ol diyor.
İnce ol kırma yıkma sev sevdir diyor.
Yersiz bir çıkış yapmış hanımefendi.
Üzmüş kırmış ortalığı birbirine katmış.
Ne yazıkki çok fazla var bu tiplerden.
Ve bunun başta türlerinide gördüm.

Üzüldüğüm tek şey bunu farklı din dil ırktan biri yapsa oldu bitti olur. Ama dindarlık adı altında yapılınca olay İslâma patlıyor çok yazık.

Ha buna cevap olarak hastalanınca doktora gitme diye ilginç alakasız bağlantı kuranlar oldu anlam veremedim. Çok alakasız.

Konuyu ciddiye alıp yazdım eyvallah. Sizi de bilgili görgülü biri sandım ama bence siz de o komşunun tam zıt düşünen tarafındasınız. Aynı cehalet, aynı at gözlüğü herkesi aynı kefeye koyma falan.
SiZde o kafadasınız demek. Vermeyin lütfen gerek yok
Bu hanımefendiyi direkt profil fotoğrafından dolayı yaftalamaniz sizin de aynı kafada olduğunuzu gösterir. Kötü bir şey dememiş, kimseye saldirmamis. Çok yazık.

*Ayrıca bir düzeltme yapmak istiyorum alıntı yaptığım kişi ile konuyu açan kişinin aynı olduğunu sanmıştım, değilmiş. Ama işte bu tür konular bu tür insanlara da mahal veriyor. Keşke acmasaydiniz P puf42

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X