GÜNAHKAR OLDUĞUMUZU SÖYLEYEN KOMŞU

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Oturduğum site de bu zihniyetten dolu pazar günü uzatmayayım 1 MT mesafe açın diye markette kavga ettim bı teyzenin biri çıktı kızım Allah de besmele çek dedi.
Valla hespine teker teker giriştim.
Bı tarz insanlarla görüşmüyorum.
Komsumda bağırıyordu daha doğrusu çok komik ya kahkaha atarak bizim eve Corona girme diyordu. Şok oldum.
Akıl dini bu akılsızların yorumu ile başka bı boyuta geçmemeli...
Sanki bizler dua etmiyorum. Bı tek bunlar biliyor.

Bizde ilahiyat camiasından birileri gelse de bir genelleme yapsa diye bekliyorduk zaten.

Burası bunun yeri mi?
Çok doluysanız başka yer bulun kendinize öfkenizi kusacak.

Kaliteli Müslümanlar üzerine alınmazmış!

@Mune yi çağırınca da çocuk gibi oluyoruz ama olsun.

evet bunun yeri ne oldu beğenemedin mi?
istediğim yerde öfkemi kusarım.

'ALLAH AŞKINA NEYİ ALKIŞ İLE ÇÖZEBİLİRSİNİZ? KENDİNİZİ MOTİVE ETTİĞİNİZİ SANIYORSUNUZ. hEPİNİZ GÜNAHKARSINIZ. DOĞAL AFETLER VE SALGIN HASTALIKLAR GÜNAHKAR OLDUĞUNUZ İÇİN BAŞINIZA GELİYOR. TÖVBE EDİN... ZİKİR EDİN... MÜMİNİN SİLAHI ALKIŞ, DR DEĞİL DUADIR. '
Herkesin birbirini motive etmeye çalıştığı ve birlik olmak için çırpındığımız günlerdeyiz. Fransa'nın dediği gibi 'Bilmediğimiz görmediğimiz bir düşmana karşı savaşıyoruz.'
Sağlık çalışanlarının daha çok desteğe ihtiyacı var bu bağlamda.
Her söylenilene takılmayın. Herkes konuşacak, önemli olan aklı selim insanların hareketleri ve davranışları.

Gerçekten dindar bir insan "günahkarsınız" diye kimseye parmak sallamaz, zira bunun karar mercinin kendisi olmadığını bilir ve işine bakar. Komşunuzun yaptığı dindarlık değil olsa olsa cahillik, yobazlık. Bu gibi insanlarla mücadele edemezsiniz; zira sizin anlattıklarınız karşınızdakinin anladığı kadardır denir, tam da öyle. Cahille neyi münakaşa edebilirsiniz? Böyleleri iletişim kurmaz, sadece saldırır. O yüzden alkışa devam. Alkışlayınca kimse dua etmekten alıkonmuyor. İkisi farklı şeyler. Dünyevi ve uhrevi işleri ayırabilecek kapasitesi olmayan insana, insanların birbirini desteklemesinin kimseyi dinden çıkarmadığını,tam aksine bunun güzel bir şey olduğunu anlatmanın yolu yok.

en günahkarlar da böyle tiplerden çıkıyor işte.
nerede din iman dersi vermeye kalkan varsa en fazla kötülük de onlardan geliyor.
o yüzden aldırış etmeyin.
bu gibi düşünenlerden hayır bulunsaydı islam ülkeleri bugün bu halde olmazdı.
Bak benim çok dindar bir iş arkadaşım vardı 4 aylık evli erkek. Bir gün okulda baş başa kaldık dudağımdan öptü karşılık versem sonu yatak olacaktı birde 5 vakit namaz kılardı hacca gitmişti 😃😃 diğeri ise annemin en yakın arkadaşı ben ateistim diye nefret ederdi sürekli Allah Allah derdi başımda işyerinden 300 bin çalıp gitti 😃 çok gördük bunları
Hah sizin gibi din düşmanlarına da malzeme çıktı hadi bakalım kendiniz çalın kendiniz oymayın.

Komsunuzla halletseydiniz keske konuyu şimdi burdaki insanlarda birbirine girdi.din konusunun yasak olmasının sebebi bu işte .herkes istediği gibi algılıyor .yorum yapıyor.umarim konu kapatılır.
yorum yapmazsanız konu uzamaz.

Onun hiç günahı yokmuymus? :D Neyise. İnançlı biri olarak dua benim için önemli tabi. Ona laf yok. Ama bu kadını bloklerdim. Bir daha muhatap da olmazdim. Şu "hepiniz kafirisiniz, bi ben cennette yalnız ağacın altında otururum" kibirli tipler, diger kibirli tipler gibi muhatap olacagim insanlara dahil değil.

Gerçekten dindar bir insan "günahkarsınız" diye kimseye parmak sallamaz, zira bunun karar mercinin kendisi olmadığını bilir ve işine bakar. Komşunuzun yaptığı dindarlık değil olsa olsa cahillik, yobazlık. Bu gibi insanlarla mücadele edemezsiniz; zira sizin anlattıklarınız karşınızdakinin anladığı kadardır denir, tam da öyle. Cahille neyi münakaşa edebilirsiniz? Böyleleri iletişim kurmaz, sadece saldırır. O yüzden alkışa devam. Alkışlayınca kimse dua etmekten alıkonmuyor. İkisi farklı şeyler. Dünyevi ve uhrevi işleri ayırabilecek kapasitesi olmayan insana, insanların birbirini desteklemesinin kimseyi dinden çıkarmadığını,tam aksine bunun güzel bir şey olduğunu anlatmanın yolu yok.
Keşke 10 bin kere beğenebilsem

offff cehaletten midem kalktı. cevap falan verilmez bunlara. corona'dan daha beter hastalıklı bu zihniyet.

Yorum yapalım diye acmadini mi ayrıca dur yeni yorum yaptım bismillah !!!!
konunun yanlıs ve insanları tahrik ettiğini düsünerek keske bu konuyu buraya acmasaydınız dediniz. konuyu uzatarak buna alet oluyorsunuz. ama inadım inat diyorsanız buyrun devam edin. benm için sıkıntı yok.

Ahsjzjjsfksnf
Nesini ciddiye alıp sinirlendiniz anlamadım.
Yazık akil sagligi yerinde degil demekki.
bu denli kendini kaybetmiş birine cevap verilmez.
Mücadele edilmez.
Bırakın kendi haline.
Sinirlenmeyin.

konunun yanlıs ve insanları tahrik ettiğini düsünerek keske bu konuyu buraya acmasaydınız dediniz. konuyu uzatarak buna alet oluyorsunuz. ama inadım inat diyorsanız buyrun devam edin. benm için sıkıntı yok.
Evet dedim çünkü din konusu yasak olduğu için dedim .kafama göre demedim bunu.buraya üye olurken kurallar kısmında yazıyordu.yoksa size özgü bir cevap değildi bu

din düşmanı sizin gibilerdir asıl. olan bitene sırtını dönenlerdir.
Bak bak beni tanıyor ya sanki nasıl da emin. Ama merak etmeyin biz sizi tanıdık şikayetimizi de yaptık. İnanmıyorsan da saygı duymasını öyle yada böyle bileceksin.

Merhaba, sitemizdeki kadınların dahil olduğu bir whatsapp grubumuz var.(Dün de bildiğiniz üzere sağlık çalışanları tüm Türkiye'de alkışlanarak teşekkür edildi.) Bugun o gruba şöyle bir mesaj geldi;

'ALLAH AŞKINA NEYİ ALKIŞ İLE ÇÖZEBİLİRSİNİZ? KENDİNİZİ MOTİVE ETTİĞİNİZİ SANIYORSUNUZ. hEPİNİZ GÜNAHKARSINIZ. DOĞAL AFETLER VE SALGIN HASTALIKLAR GÜNAHKAR OLDUĞUNUZ İÇİN BAŞINIZA GELİYOR. TÖVBE EDİN... ZİKİR EDİN... MÜMİNİN SİLAHI ALKIŞ, DR DEĞİL DUADIR. '

Böyle insanlarla nasıl mücadele edilir? Ya da mücadele etmek gerekir mi? Aşırı sinirlendim ve cevap verdim. Bu tarz hastalıklı düşüncelerden vazgeçilmesi gerektiğini vazgeçilemiyorsa da buradan paylaşılmaması gerektiğini yazdım. Normalde cevap vermem bu tür yazılara ama dünya canıyla mücadele ederken, tepkisiz kalamadım. O ve onun gibi düşünen bir kaç komşum tarafından evimin taşlanmadığı kaldı.
Bu konuyu buraya açtığınıza göre siz de pek iyi niyetli değilsiniz bana göre.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X