GÜNAHKAR OLDUĞUMUZU SÖYLEYEN KOMŞU

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu konuyu buraya açtığınıza göre siz de pek iyi niyetli değilsiniz bana göre.
Beni bilmeden anlamadan kötü niyetli olarak adlandıran iyi niyetli arkadaslarımı da seviyorum. İyiki varsınız.

Bak bak beni tanıyor ya sanki nasıl da emin. Ama merak etmeyin biz sizi tanıdık şikayetimizi de yaptık. İnanmıyorsan da saygı duymasını öyle yada böyle bileceksin.
ben kimsenin inancına laf ettiğimi hatırlamıyorum ama siz bayağı rahatsız olmuşsunuz bakıyorum.
ben de sizi şikayet ettim ne olacak?
siz saygı duymayı bilseniz bu işler böyle olmaz. ;)

Evet dedim çünkü din konusu yasak olduğu için dedim .kafama göre demedim bunu.buraya üye olurken kurallar kısmında yazıyordu.yoksa size özgü bir cevap değildi bu
ben konuyu dine yormadığım için içim rahat. işte bakın hala uzerine konusarak yorum yaparak konuyu uzatıyorsunuz. yazmayın konu kapansın

Beni bilmeden anlamadan kötü niyetli olarak adlandıran iyi niyetli arkadaslarımı da seviyorum. İyiki varsınız.
Bunun yeri burası mıydı? Aşağı yukarı nasıl yorumlar geleceğini tahmin edemediniz mi? Bazıları nefretini kusmak için yer arıyordu, siz de buna çanak tutmuş oldunuz.

Merhaba, sitemizdeki kadınların dahil olduğu bir whatsapp grubumuz var.(Dün de bildiğiniz üzere sağlık çalışanları tüm Türkiye'de alkışlanarak teşekkür edildi.) Bugun o gruba şöyle bir mesaj geldi;

'ALLAH AŞKINA NEYİ ALKIŞ İLE ÇÖZEBİLİRSİNİZ? KENDİNİZİ MOTİVE ETTİĞİNİZİ SANIYORSUNUZ. hEPİNİZ GÜNAHKARSINIZ. DOĞAL AFETLER VE SALGIN HASTALIKLAR GÜNAHKAR OLDUĞUNUZ İÇİN BAŞINIZA GELİYOR. TÖVBE EDİN... ZİKİR EDİN... MÜMİNİN SİLAHI ALKIŞ, DR DEĞİL DUADIR. '

Böyle insanlarla nasıl mücadele edilir? Ya da mücadele etmek gerekir mi? Aşırı sinirlendim ve cevap verdim. Bu tarz hastalıklı düşüncelerden vazgeçilmesi gerektiğini vazgeçilemiyorsa da buradan paylaşılmaması gerektiğini yazdım. Normalde cevap vermem bu tür yazılara ama dünya canıyla mücadele ederken, tepkisiz kalamadım. O ve onun gibi düşünen bir kaç komşum tarafından evimin taşlanmadığı kaldı.
Evet ben günahkarım. Cehenneme seni de yanımda götürecem. Bana bulaşma seni lanetlerim diye korkutun. Bunlarla mantıklı, seviyeli konuşarak anlasamazsiniz

Bunun yeri burası mıydı? Aşağı yukarı nasıl yorumlar geleceğini tahmin edemediniz mi? Bazıları nefretini kusmak için yer arıyordu, siz de buna çanak tutmuş oldunuz.
insanlar burda en ozelini anlatıyor hanım efendi. ben sadece basıma gelen bir olayı anlattım. konuyu carpıtan varsa konuyu onunla tartısın. neden ofkenizi kininizi bana kusorsunuz?

Boşver
Gene kafirler bir ilaç bulur böyleleri gider alır
Takmamaya karar verdim
Son kıl kaynatın içinden sonra gelen mesajla

ben kimsenin inancına laf ettiğimi hatırlamıyorum ama siz bayağı rahatsız olmuşsunuz bakıyorum.
ben de sizi şikayet ettim ne olacak?
siz saygı duymayı bilseniz bu işler böyle olmaz. :KK66:
Bu inanca laf etmemiş haliniz miydi? Ayy siz ne kadar saygılıymışsınız öyle, utanmadan bir de kendine saygı bekliyor. Şaka gibi. Ha bu arada şikayet derken sadece buradaki şikayeti kastetmedim bilginiz olsun.

insanlar burda en ozelini anlatıyor hanım efendi. ben sadece basıma gelen bir olayı anlattım. konuyu carpıtan varsa konuyu onunla tartısın. neden ofkenizi kininizi bana kusorsunuz?
Konunun çarpıtılacağı belliydi de siz anlamak istemiyorsunuz niyeyse. Neyse, zaten kapanacak konunuz merak etmeyin.

Tek bir insanın yaptığı konuşmadan tüm İslam topluluğu kötülemek o yorumu yapanla sizi aynı kefeye sokmaz mi?
Konu açmak yerine WhatsApp grubundan çıkıp tavrınızı ortaya koyup görüşmeyi keserdiniz

Konunun çarpıtılacağı belliydi de siz anlamak istemiyorsunuz niyeyse. Neyse, zaten kapanacak konunuz merak etmeyin.
kardesim kapatılsın zaten ben illa kalsın demiyorum. lütfen artık cirkinlesilmesin artık

Tek bir insanın yaptığı konuşmadan tüm İslam topluluğu kötülemek o yorumu yapanla sizi aynı kefeye sokmaz mi?
Konu açmak yerine WhatsApp grubundan çıkıp tavrınızı ortaya koyup görüşmeyi keserdiniz
tüm bir islam toplulugunu kotulediğimi hatırlmıyorum. ama tavsiyeleriniz için tesekkür ederim.

Bu inanca laf etmemiş haliniz miydi? Ayy siz ne kadar saygılıymışsınız öyle, utanmadan bir de kendine saygı bekliyor. Şaka gibi. Ha bu arada şikayet derken sadece buradaki şikayeti kastetmedim bilginiz olsun.
herhangi bir inanç grubunu hedef aldım mı pardon?
ama siz doğrudan geldiniz bana din düşmanı dediniz. ne diyeyim, teşekkür mü edeyim?
aşırı dindarlık her dinde sıkıntılıdır. :)

Yorumlarda dini konuya alet etmeyin. Hristiyanin iyisi olduğu gibi kötüsü de vardır, Müslümanın iyisi olduğu gibi kötüsü de vardır. Açık yada kapalı, alkolik yada iş adamı, hepsinin iyisi ve kötüsü vardır. Herkes karakterini yansıtır. Burda konu sahibi sağlık çalışanlarına destek amaçlı iki dk lık destek alkisindan bahsetmisler ve karşılıginda olabilecek en cahilce yorumlardan birini almışlar. Burda konu o kişinin dindar olup olmaması değil ne kadar cahil olduğudur. Cahil olmasa bilim, felsefe, şifacilik,.... Alanında ne kadar çok Müslüman bilim insanlarının oldugunu bilirdi. Konu sahibinin günahı sevabı kendini ilgilendirir. Konu sahibi rahatsizsaniz çıkın gruptan yada o kişiyle irtibatı kesin. Ona laf anlatamazsiniz

müslüman olarak dua mı edıyorum .
böyleleri islamı öyle katı öyle öcü gösteriyor ki!!!! sanki kendileri cenneti garantilemiş.
şu kötü günlerde özellikle hadi geçtim sağlıkçısını(yanlış anlamayın) millet olarak, tek bayrak olarak destek amacı ve ufacıkda olsa gülümsemek için yapılmış olunan şeyler aksine günahkarlık değil bayrak, vatan, birlik ve beraberlik duygusu ve coşkusu olduğu için sevap olunan şeyler. alkışın kime ne zararı olmuş bir sorun. aksine tüm çalışanların(çalışmanın emeğin dinimizde yeri buyuk,iş yerinde vefat eden birine şehitlik müjdeleniyorsa) şu çok zor zamanlarda gecesi gündüzü belli olmayan,kendisi tehlike altında olan, üstüne başkalarına yardımcı olan çalışanları sevindirmeninü mutlu etmenin übüyüklüğünü görebilsinler ilk önce.Peygamber efendimizin namaz kılarken üstüne leş döktülerde hoş görüyle karşıladı. eğer kötü davranırsam İslamdan uzaklaşırlar diye sesini çıkarmamış ve bu davranışını gören en katı kalpliler bile göz yaşları içinde islamiyete geçmişlerdir. İslamı çok yanlış anlıyorlar çok..yazıklar olsun. herşeye günah cık yasak pık mık dıyeceklerıne cennetle müjdenelenecek hal ve haraketleri davranışları söylesinler, kalplerini terbiye edip o davranışa sevk etsinler kendilerini. bunlar yüzünden dinimiz hoş görü dini olmasına rağmen tam tersi aksi din gibi gösteriyorlar. vallahı doldum .en uuzn yazım oldu.

Düşüncesi size uymuyorsa engelleyin geçin nereye kadar laf dalaşı yapabilirsiniz ki
Zaten gerekte yok.

Şey yazın ona: bu tip mesajları sağlık bakanlığına ihbar ettiğinizi, sağlık bakanlığının bu düşüncede olanları kara listeye aldığını ve tedavi hizmetlerinden men ettiğini ancak diyanetten hizmet alabileceğini söyleyin. Gerçekliği olmada bile bu şüphe ona yeter. :KK70:

Yorumlarda dini konuya alet etmeyin. Hristiyanin iyisi olduğu gibi kötüsü de vardır, Müslümanın iyisi olduğu gibi kötüsü de vardır. Açık yada kapalı, alkolik yada iş adamı, hepsinin iyisi ve kötüsü vardır. Herkes karakterini yansıtır. Burda konu sahibi sağlık çalışanlarına destek amaçlı iki dk lık destek alkisindan bahsetmisler ve karşılıginda olabilecek en cahilce yorumlardan birini almışlar. Burda konu o kişinin dindar olup olmaması değil ne kadar cahil olduğudur. Cahil olmasa bilim, felsefe, şifacilik,.... Alanında ne kadar çok Müslüman bilim insanlarının oldugunu bilirdi. Konu sahibinin günahı sevabı kendini ilgilendirir. Konu sahibi rahatsizsaniz çıkın gruptan yada o kişiyle irtibatı kesin. Ona laf anlatamazsiniz
Malesef kimse bunu anlamadı içimdekileri tercüme ettiniz.. yorumları okuyunca çok cok üzülüyorum Allah herkesi hidayete erdirsin.. Konu neydi nerelere sürüklendi..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X