Günde 14 saat çalıştıran kurum

Merhabalar biraz önce bir iş görüşmesi gerçekleştirdik sabah 6 dan akşam 8 e kader çalışma saatleri olan bir sağlık (diyaliz) kurumu bu yasalara aykırı bir durum değil midir ben bu durumu şikayet etme hakkına sahip miyim ücret olarak ise asgari ücret dendi
6/8 ne ya? bu kadar da olmaz. hiç düşünmüyor mu bu işverenler bu insanların bi ailesi var evi var sorumluluğu var... uyumaya bile ucu ucuna vakit kalıyor insan hangi ara duş alsın çamaşır assın yatsın uyusun yemeğini yapsın. ohhoooo çok sinirlendim.

Merhabalar biraz önce bir iş görüşmesi gerçekleştirdik sabah 6 dan akşam 8 e kader çalışma saatleri olan bir sağlık (diyaliz) kurumu bu yasalara aykırı bir durum değil midir ben bu durumu şikayet etme hakkına sahip miyim ücret olarak ise asgari ücret dendi
Cimere isimsiz ihbarda bulunun hatta yakınlarınız da bulunsun. Normal değil bu kafayı yemişler

Bir saat kahvaltı iki saat öğlen yemeği bir saat akşamüstü çayı diye gösterip punduna uyduruyorlar. Şikayet edin de bir şey çıkacağını sanmam. Senelerdir böyle çalışan kurumlar var.

Gerçekten bu ülkede özel sektörün çalışma saatleri tam çıldırmalık. Kılıfınada uyduruyorlar. Resmen köle arıyorlar! Yasaya aykırı da insanlığa da aykırı. Asfaltı ücrete üstelik!
İnsanların sosyal hayatını düşünmüyorlar bunu geçtim de gerçekten 14 saat çalıştırdığı insandan verim alabileceklerini mi düşünüyorlar acaba?!

İş kanununa göre çalışma saati 48 dir. Üstü fazla mesai olarak geçer. Şikayet edebilirsiniz.
Kurumsal firmada çalıştınız mı? Yani bana mı en kötüsü denk geldi diye merak ediyorum. Ben tüm bu sömürüleri normalleştirdim iş hayatımda gördüklerimle. Sorun bende mi? Tüm işyerleri böyle değil mi? Mesela benim çalıştığım grupta mesai 8-18 idi haftaiçi, haftasonu da 8-14. Fazla saatleri mola diye vurgularlardı ama mola toplam günde 1 saati

canınızı alıyoruz diyememişlerde nazikçe sabah 6 akşam 8 demişler :KK45:

canınızı alıyoruz diyememişlerde nazikçe sabah 6 akşam 8 demişler :KK45:
Saglik çalışanları boşuna kaçmıyor bu ülkeden. Ne emeklerinin karşılığını alıyorlar, ne de insan gibi muamele var. Ama en kötüsü de demek ki bu maaşları kabul edecek kadar zor durumda insanlar olması:(

Saglik çalışanları boşuna kaçmıyor bu ülkeden. Ne emeklerinin karşılığını alıyorlar, ne de insan gibi muamele var. Ama en kötüsü de demek ki bu maaşları kabul edecek kadar zor durumda insanlar olması:KK43:
bende çalıştım o tarz bi işte aylık kazancım 30 bini geçiyordu sonra dayanamadım 6 sene çalıştım pes ettim yurt dışında olanaklar iyi ama sağlık sistemi bana göre kötü ilgilenmiyorlar 3 ay sonrasına dişçi randevusu alan arkadaşım var türkiyede çektirdi dişini :D ciddiyim

Şikayet edin ama hiçbir sonuç çıkmaz diyaliz seansları iyileştirilmeli çok fazla hasta sirkülasyonu var çoğu periton yapmak istemiyor bu da hemodiyalizin yükünü artırıyor. 3 seans yapan kurumlarda sabah 6 akşam 8 çalışmak zorunda kalıyor. Bu süreyi tam kapasite çalıştırmak yerine nöbet usulü çalıştırmalı. ama az eleman çok iş işlerine geliyor. Bende devlette diyalizde çalışıyorum hemşireyim. Bizde de durum farklı değil. Gece nöbeti ve 08-22 mesaisi var. Kronik+ akut çalışıyoruz gelen giden bitmiyor. Yani içler acısı.. sağlıkçılar bu ülkeden kaçmak isterken lütfen kimse kızmasın. Asla insani şartlarda çalışmıyoruz. Üç gün üst üste 08-22 çalışıp nöbet tutup doğurduğum çocuğumu göremiyorum. Son bir yılım gün sayıyorum bende gitmek için…

Sonra gençlerr iş beğenmiyiii... SİKAYET etmelik yer insanlık dışı.
Fabrikalar daha iyi bu durum da duyduğum kadarıyla sabah 8 akşam 6 haftasonu yok asgarî ücretin üstünde maaş fazla çalışılırsa mesai ücreti.
Orda çalışan daha akıllı bu durum da.

Gerçekten bu ülkede özel sektörün çalışma saatleri tam çıldırmalık. Kılıfınada uyduruyorlar. Resmen köle arıyorlar! Yasaya aykırı da insanlığa da aykırı. Asfaltı ücrete üstelik!
İnsanların sosyal hayatını düşünmüyorlar bunu geçtim de gerçekten 14 saat çalıştırdığı insandan verim alabileceklerini mi düşünüyorlar acaba?!

Yurtdışı haftanın 3 günü tatil yapmayı düşünüyor bizimkiler pazar tatil diye ekliyorlar 😂😂 ay lütfettiniz yaa. Evet Pazar tatil. 😂

Haftalık çalışma saati 45 saattir. Çalıştığınız zaman şikayet edebilirsiniz çalışma bakanlığına. Yoksa dikkate almazlar

Back
X