Günde kaç saat uyuyorsunuz ? Yetiyor mu ?

tenesemisir

Her şey insanlar için
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2012
1.984
440
373
Çok fazla uyuyorum. Saat sormayın cunku erken kalktıgım her gunun acısını fazla fazla uyuyarak çıkarıyorum. Peki sizler ?

Tatilde olduğum için 12 saat uyuyorum ama yetmiyoOkul açıldığında muhtemelen 7-8 saat uyuyacağım yine yetmiycek ama yettiricez mecbur

Tatilde olduğum için 12 saat uyuyorum haliyle yetiyor Dershane başlayınca 6-7 saat uyuyacağım yetmez ama mecburiyet işte

gece 12 -1 gibi yatıp sabah 7de ayaktayım malum iş var. uykusuzluk aksama kadar devam eder kahvelerle geçiştirirm öyle. gerçi bende kronik yorgunluk olduğunu düşünüyorum bazen kolumu kaldırasım gelmiyor.

çalışıyorum haftanın 6 günü ve 7 saat uyuyorum haftasonunda biraz fazla uyumak istiyorum
ama önümde koca bir yapılacak işler listesi var o yüzden uykuyu zaman kaybı gibi görmeye
başladım keşke bir kaç saat uyuyup çok dinç kalkma şansım olsa (kitap okumayı çok severim
1 saatde kitap için uykudan feragat)

selamlar,

6 saat uyursam öpüp başıma koyacağım.:)))Bebek,ev,iş derken zombi olarak hayatıma devam ediyorum.

ooof of yarama dokundun, iznim bittiği için maalesef 10-12 saatlik uykum 8 saate , bazen de daha aza düştü, şimdi yetmiyor alışamadıgım ıcın ama bıkac haftaya toparlarım

tatilde 9-10 saat, çalışırken 7 saat kadar . Araştırmalar sabah uyandıktan sonra tekrar uyuma yoluyla gece boyu yapılan tamiratın tekrar tahrip edildiğini göstermiştir. En büyük hatamız uyku dalgası geldiğinde uyanık olmamız, uyanıklı dalgası geldiğinde uyuyor olmamızdır. Çünkü biz ne yaparsa yapalım beyin sadece yaratıcı tarafından programlandığı dalgaya göre çalışır. Güneşin ilk ışıklarını alan vücut melatonin hormonu salgılar ve bu hormon biyolojik saatimizi belirler. Biyolojik saatimiz kendi kurallarına göre çalışır.

Sabah uyandıktan sonra tekrar uyuma isteği alışkanlıktan ve tembellikten kaynaklanır. Bu alışkanlığı yenen kişi en fazla 10 gün içinde büyük bir dinçlik gözlemleyecektir. Bunu kendi hayatınızda hemen deneyebilirsiniz. Bu gece saat 11.00'de uyuyunuz ve sabah 5.30'da kalkarak bütün uyuma isteğinize direnerek çeşitli meşguliyetler bularak bir daha uyumayınız. Alışkanlık nedeniyle en fazla bir kaç saat kendinizi yorgun hissedeceksiniz. Ancak ardından geç saatlere kadar kendinizi oldukça dinç ve güçlü hissedeceksiniz. Ertesi gün aynı saatte uyuyunuz. Uyanma isteğinize rağmen saat 10.00'da yatağınızdan kalkınız. Bu defa akşama kadar kendinizi hafif sarhoş gibi hissedeceksiniz. Zihninizi toplamak güçleşecek, maddi gücünüz bile azalacak hatta başınız bile akşama doğru ağrıyabilecektir.

Ahh uyku ahh benide gör ne olur :86: Haftanın 6 günü çalışıyorum 7 saatt uykuyla ,1 gün tatilim var lakin iş güç temizlik...Hasret gidicem bu uykuyaa

gece 12 -1 gibi yatıp sabah 7de ayaktayım malum iş var. uykusuzluk aksama kadar devam eder kahvelerle geçiştirirm öyle. gerçi bende kronik yorgunluk olduğunu düşünüyorum bazen kolumu kaldırasım gelmiyor.
6 saat uyuyorsunuz ve bu size yetiyor gibi
Ben 6 saat uyusam, masa başında yıgılıp kalıyorum, gözlerimi açık tutsam da içim uyuyor çok rahatsızım bu durumdan

Keşke ben de az uyusam
çok uyudugum için hayatı kaçırdıgımı düşünüyorum artık

selamlar,

6 saat uyursam öpüp başıma koyacağım.:)))Bebek,ev,iş derken zombi olarak hayatıma devam ediyorum.
Allah kolaylık versin canım

Saat 5 dakika erteleme olayının iyi olmadıgını duymuştum daha önce
Yarın sabah deneyeyim bakalım
Ama ben sabah 5 buçuk veya 6 da kalkamam, kalksam deliririm. Sabah 7 - 9buçuk arası (evet 1 buçuk saat boyunca) 5 dakika aralıklarla sürekli alarmı çalan bi ev arkadaşım var. Allah o saatlerde uyuyorum da işkenceyi duymuyorum.

günde 50 saat uyusam bana mısın demem. Herhalde anamın karnında uyuduğum günleri de sayıyorum

sınav zamanları 3-4 saat fazlası yok
okul zamanları çok yorgunsam 8 saat değilsem 6 saat
tatilde olsam bile gece 12-01 sabah 06 :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…