- 27 Aralık 2012
- 1.984
- 440
- 373
- Konu Sahibi tenesemisir
-
6 saat uyuyorsunuz ve bu size yetiyor gibigece 12 -1 gibi yatıp sabah 7de ayaktayım malum iş var. uykusuzluk aksama kadar devam eder kahvelerle geçiştirirm öyle. gerçi bende kronik yorgunluk olduğunu düşünüyorum bazen kolumu kaldırasım gelmiyor.
Keşke ben de az uyusamçalışıyorum haftanın 6 günü ve 7 saat uyuyorum haftasonunda biraz fazla uyumak istiyorum
ama önümde koca bir yapılacak işler listesi var o yüzden uykuyu zaman kaybı gibi görmeye
başladım keşke bir kaç saat uyuyup çok dinç kalkma şansım olsa (kitap okumayı çok severim
1 saatde kitap için uykudan feragat)
Allah kolaylık versin canımselamlar,
6 saat uyursam öpüp başıma koyacağım.:)))Bebek,ev,iş derken zombi olarak hayatıma devam ediyorum.
tatilde 9-10 saat, çalışırken 7 saat kadar . Araştırmalar sabah uyandıktan sonra tekrar uyuma yoluyla gece boyu yapılan tamiratın tekrar tahrip edildiğini göstermiştir. En büyük hatamız uyku dalgası geldiğinde uyanık olmamız, uyanıklı dalgası geldiğinde uyuyor olmamızdır. Çünkü biz ne yaparsa yapalım beyin sadece yaratıcı tarafından programlandığı dalgaya göre çalışır. Güneşin ilk ışıklarını alan vücut melatonin hormonu salgılar ve bu hormon biyolojik saatimizi belirler. Biyolojik saatimiz kendi kurallarına göre çalışır.
Sabah uyandıktan sonra tekrar uyuma isteği alışkanlıktan ve tembellikten kaynaklanır. Bu alışkanlığı yenen kişi en fazla 10 gün içinde büyük bir dinçlik gözlemleyecektir. Bunu kendi hayatınızda hemen deneyebilirsiniz. Bu gece saat 11.00'de uyuyunuz ve sabah 5.30'da kalkarak bütün uyuma isteğinize direnerek çeşitli meşguliyetler bularak bir daha uyumayınız. Alışkanlık nedeniyle en fazla bir kaç saat kendinizi yorgun hissedeceksiniz. Ancak ardından geç saatlere kadar kendinizi oldukça dinç ve güçlü hissedeceksiniz. Ertesi gün aynı saatte uyuyunuz. Uyanma isteğinize rağmen saat 10.00'da yatağınızdan kalkınız. Bu defa akşama kadar kendinizi hafif sarhoş gibi hissedeceksiniz. Zihninizi toplamak güçleşecek, maddi gücünüz bile azalacak hatta başınız bile akşama doğru ağrıyabilecektir.
Sadece aptallar 8 saat uyur - kitap ismiErdal DEMİRKIRAN, okumanızı tavsiye ederim.
topumuz aptal olduk
Akıllı insan en az 12 saat uyur benim gibitopumuz aptal olduk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?