Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Günde Kaç Tel Saçınız Dökülüyor???

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

canım benim çok saol evet bir aralar o kadar saç kaybı yaşadım ki kadınlar kulubunde gerek önerileri dinleyerek gerekse önerilerde bulunarak rahatlıyordum, ama allaha şükür dökülmelerim azaldı .
şampuana gelince evet organıcum kullanıyorum ve saçlarım röfleli bu şampuanı kullanmadığım zamanlarda saçlarım çok kuruydu ama şimdi sanki hiç röfle yokmuş gibi yumuşacık. tereddütsüz kullanabilirsin ,dökülmeye iyi geliyor deniyor ama benim dökülmem artık şampuandan mı bi zamanlar kullandığım çinkolar kan ilaçlarından mı bilemicem azaldı.

canım bende şuanda çinko tablet alıyorum zinco diye doktor tavsiyesi falan degil kendim aldım eczacı bayanda kullanabilrsin bi sakıncası yok dedi sen hangisini kullandın doktormu tavsiye etti???

rica ederim umarım iyi gelir bu arada ilk sayfaya yazmışsın 50-60 tel dökuluyo diye bu zaten normal olanı yani buna engel olunmazki yeni saçların gelmesi için ölen saçlar dökulurmuş gunde 100 ü aşarsa kotuymuş seyrelme riski varmış yani 50-60 ı kafaya takmaa bencee durdurmak içinde cok bişe yapmana gerek yok cunku bakım yapılsa bile 30-40 tel dökuluyo ne denersem deneyım kime sorarsam sorayım miktar değişmiyoo genelde cogu kişide böyle

canım çok teşekkür ederim gerçekten içimi rahatlattın ama bazen 100ü de bulabiliyo geçmiyo ama buda normalmiki Allah daha kötü şeylerle karşılaştırmasın hepimizi öpüyorum seni arkadaşıma.s.

bende çok araştırdım sitelerde falan tüm doktorlar 50-100 arasının normal oldugunu bundan fazlasının anormal oldugunu söyluyorr hatta gunde 50-100 arası dökülme ile saçın seyrelmiyceni okumuştum bi sitede ben cok araştırırım böyle seyleri öyle yazıyorduu benımde dün 40 tı bugun 50 döküldü sayıyorum bu aralar dökülen saçlarımı kontrol altında tutuyorum ama sen kafana takma taktıkcaa dökuluyo cidden en buyuk sebep bu hatta akışına bırak sende bi anormallik yok zaten bence

canım çok teşekkür ederim ya valla çok moral verdin bende her gün sayıyorum valla artma varmı diye ama bazı kişiler hiç dökülmedigini söylüyo ya bunu duyuncada yeniden strese giriyorum keşke hiç dökülmese çünkü benim saçım zaten yapısı geregi hem seyrek hem ince telli şöyle orman gibi gür saçları görünce hayran kalıyorum valla:1shok:

canım allah başka dert vermesin benimkide uçları ince dipleri gür en azından dipleri var dıyorum bazı ınsanlarında dipten seyrelıyo mesela öyle de olabilirdi ki onunda caresı var bence allah daha buyuk dert vermesin kafana takmamaya calıs gunde 200-300 dökülürse o zaman sorun bence ama 100 e kadar sorun değil cunku benım yıllardır dökülür herhangi bi azalma olmadı uçları inceliyor evet ama onuda kestirerek halledıyorum en azından dipleri gür dıyorum herşeyin çaresi var hem dökülmese bile uçları zamanla herkesin incelıyor saçı cok olanında kırılıyor ne bileyim yani 4-4 lük olması zor elbette ama kafaya takma bence 50-60 taneyi hatta 100 taneyi bilee...bi yerdede günde 100 taneye kadar dökülür ama bi gündede 40-50 tane yeni saç cıkar diye okumuştum bunu duyunca elbet bi dengesi var herşeyin dıyorum ayrıca hiç dökülmeyen ben pek duymadım bazen döneme görede degişiyo benım bi ara 3 ay boyunca gunde 2-3 tel dökuluyodu mesela ama yinede inceliyodu uzarken niyeyse bilmiyorum yapısı o diyip geçmek lazım yaaa kel diiliz acıkta diiliz en azındna:)

canım benim sagol ya valla çok motive ettin beni Allah ne muradın varsa versin öpüyorum seni arkadaşım:1hug:a.s.

Üşenmeden tek tek saydım bigün 35-40 tel arası dökülüyo yenileri çıkıncaya kadar ohoooo .. Saçım cok azaldı ve inanılmaz derecede ince kel kel diplerim :S ..

Üşenmeden tek tek saydım bigün 35-40 tel arası dökülüyo yenileri çıkıncaya kadar ohoooo .. Saçım cok azaldı ve inanılmaz derecede ince kel kel diplerim :S ..

canım 50-100 rası normal dıyor uzmanlar çünkü bu sayı kadar saç dökülürken hergun 30-40 tanede yeni saç çıkarmışş demekki sende yeni saç zor cıkıyor bu da saç köklerinin ve senın beslenmenle alakalıdırr muhtemelen doktora git bence kansızlık falan olabilir ve saç köklerini besleyici seyler deneyebılırsın yag bakımı vs. olabilir ama en iyisi bi doktora danış o uygun testleri yapıp ilaç verir muhakkak bu sorunu cözmen içinn...

canım bende şuanda çinko tablet alıyorum zinco diye doktor tavsiyesi falan degil kendim aldım eczacı bayanda kullanabilrsin bi sakıncası yok dedi sen hangisini kullandın doktormu tavsiye etti???

hayır canım doktor vermedi priorin kullandım 4 ay sabah akşam içtim.

canım hep sürüyorum yapıyorum yağ bakımı.
Sanırım kan testi yaptırmam gerekiyor teşekkürler ..

Arkadaşlar eskilerde açılmış bir konu ama merak ediyorum..hepimiz aç dökülmesinden yakınıyoruz ama acaba günde kaç tel saçımız dökülüyor acaba?? ben eksiksiz tek bir tel bile kaçırmadan saydım yıkarkende öyle itinayla yıkadım saya saya....saçımı yıkadığımda ve o gün boyu toplam 150 diğer günlerde 100-110 arası ama bugün ..saçım 200 döküldü çok asabım bozuldu.. Regl olmam etkilermi acaba??Aylardır bu rakam olmamıştı...

benimde 100 teli geciyorr her günn duracagı yok
Seninde benimkine benzer desene ( canım bu İstanbul tıp merkeznin sayfasında olan bir yazı uzmanlartarafından hazırlamış sanırım.. ama tabi gür saçlılar için bu benim zaten az saçım var...

Cildiye - Saç Dökülmeleri ve Tedavisi

Saç dökülmesi bir çok kişinin şikayetçi olduğu bir problemdir. Problemin saç dökülmesinde bir artış mı, yoksa saçlarda seyrelme ve kelleşme mi olduğu muhakkak belirlenmelidir. Saç dökülmesi en çok tarama ve yıkanma esnasında belirginleşir.

Günde 100 kadar yıkama sonrasında ise 200’e yakın saçın dökülmesi normaldir. Bu sayının üzerindeki dökülmeler normal değildir ve bir Dermatoloji Uzmanı tarafından değerlendirilmesi gerekir.

Saçlarda dökülme doğum ateşli hastalık, ağır hastalık, yaralanma ve cerrahi girişimden 2-3 ay sonra görülebilir. Bazen de guatr tedavisinde kullanılan ilaçlar, A vitaminleri, kanser tedavisinde kullanılan ilaçlar dökülmeye neden olabilir. Uçlarında küçük beyaz şişkinlikler olan saçlar genellikle dökülür. Bu tarz dökülmelerde saçlı deri normaldir. Tedavi gerekmez, saçlar genellikle kendiliğinden gelir.

sacım keske 100 tel dökülüpte yerine aynı sayıda cıksa ama cıkmıyorr oda azalma yaptı seyreklestşrdş işte

sacım keske 100 tel dökülüpte yerine aynı sayıda cıksa ama cıkmıyorr oda azalma yaptı seyreklestşrdş işte
işte valla ben 6 aya yakındır sayıyorum saçlarımı..2 ay dökülmesi azalıyor 1 ay tekrar artıyor sonra 2 ay azalıyor bir ay tekrar hersey biryana hani 4 mevsim ..mevsim değişikliklerinden etkileniyor heralde deli olucam hoş genetik benimkide erkek tipi
ama benim 19 yaşımdan sonra hormonal değişimimle saçlarımdaki dökülme yıl yıl kendini gösterdi.işte zamanlada azaldı..
dediğin gibi döküldüğü gibi çıksa keşke...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…