Arkadaşlar eskilerde açılmış bir konu ama merak ediyorum..hepimiz aç dökülmesinden yakınıyoruz ama acaba günde kaç tel saçımız dökülüyor acaba?? ben eksiksiz tek bir tel bile kaçırmadan saydım yıkarkende öyle itinayla yıkadım saya saya....saçımı yıkadığımda ve o gün boyu toplam 150 diğer günlerde 100-110 arası ama bugün ..saçım 200 döküldü çok asabım bozuldu.. Regl olmam etkilermi acaba??Aylardır bu rakam olmamıştı...
ben saçımı yıkarken dahil tararken toplarken saçıma her elimi attığımda elime gelen saçları topluyorum..ve ortalama 100 bu rakamın altına düşmüyor...aynen öyle cnm regl öncesi saç dökülmende bir artış olur bende de öyle oluyor tamamen hormon değişimiyle alakalı bişi bu bir de birşeyi çok merak ediyorum banyodan sonra saçlarımızı kurutup taradıktan sonra dökülme daha mı çok oluyor benm gün içinde çok az dökülür ama saçlarımı yıkadıktan sonra 100 ü buluyor ama bu dediğim gün aşırı bişey yani 2 günde bir oluyor ben de aritmetik ortalamasını alıyorum buna göre de günde 40_50 civarına denk geliyor acaba yanlış mı hesaplıyorum bilmiyorum...
merhaba elmaziye peki sen hiç diane 35 kullanmış mıydın ? Yanlş hatırlamıyorsam sende polikistık over vardı. Bende 6 yıl sonra ögrendm gunde 300 e varan dökülmelerım vardı 6 yıl boyunca fakat diane 35 kullandıktan sonra o korkunc dökülmem cok cok azaldı. Yıkadıktan sora bıle dökulme cok az. Hormonlarından kaynaklı belliki. İlk başlarda saçı döküyor gibi gozuksede 1-2 hafta sonra en fazla 10-15 lere indiğini göreceksın.ben saçımı yıkarken dahil tararken toplarken saçıma her elimi attığımda elime gelen saçları topluyorum..ve ortalama 100 bu rakamın altına düşmüyor...
24 saatlik periyotta hesaplıyorum..yatarken tarıyorum o günün son saçı oluyor..ve sabahtan yine yatana kadar olan dökülmem 1 günlük..
aslında 75 filan sanırım..bence normal bir dökülme..benim banyo zamanı 200 diğer güler 150 :) 2 günde 1 dus:)yani günde 175 telaynen öyle cnm regl öncesi saç dökülmende bir artış olur bende de öyle oluyor tamamen hormon değişimiyle alakalı bişi bu bir de birşeyi çok merak ediyorum banyodan sonra saçlarımızı kurutup taradıktan sonra dökülme daha mı çok oluyor benm gün içinde çok az dökülür ama saçlarımı yıkadıktan sonra 100 ü buluyor ama bu dediğim gün aşırı bişey yani 2 günde bir oluyor ben de aritmetik ortalamasını alıyorum buna göre de günde 40_50 civarına denk geliyor acaba yanlış mı hesaplıyorum bilmiyorum...
yaklaşık 2 aydır foruma giremiyorum ..evlendımde:)merhaba elmaziye peki sen hiç diane 35 kullanmış mıydın ? Yanlş hatırlamıyorsam sende polikistık over vardı. Bende 6 yıl sonra ögrendm gunde 300 e varan dökülmelerım vardı 6 yıl boyunca fakat diane 35 kullandıktan sonra o korkunc dökülmem cok cok azaldı. Yıkadıktan sora bıle dökulme cok az. Hormonlarından kaynaklı belliki. İlk başlarda saçı döküyor gibi gozuksede 1-2 hafta sonra en fazla 10-15 lere indiğini göreceksın.
sayarsın:)) aslında takıntı halinede getirmemek lazım benim gibi inanmayacaksın belki ama 1 yıl oldu ve hergün sayıyorum..okadar çok dökülüyor ki sayamıyorum
hesap makinasıyla gezmem gerek benim
sayarsın:)) aslında takıntı halinede getirmemek lazım benim gibi inanmayacaksın belki ama 1 yıl oldu ve hergün sayıyorum..
cok can sıkıcı...
hepimiz bu sorunla içiiçeyiz ama benim bilmek istediğim sac dökülme döngüm.. bazı arkadaşlar günde 60- 80 tel saca eywahh sacım kalmıyacak paniği yapıyorlar ve stresle dahada arttırıyorlar normal olan sayıyı..saymaya kalkarsam psikolojım bozulur benim kel kalacağım yakında
aslında 75 filan sanırım..bence normal bir dökülme..benim banyo zamanı 200 diğer güler 150 :) 2 günde 1 dus:)yani günde 175 tel((
dökülmenin önüne geçemiyorum hemde cok fazla.. 3 hafta oldu bu sekilde devam ediyor benım ortalamamın cok üstünde..ne kadar sürecek bilmiyorum..elimizde olanda hiçbirsey yok aslında..slm ama günde 175 tel çok değil mi sence de bir doktora göründün mü acaba benm her dökülen saça içim gidiyor 1 tane bile olsa keşke hiç dökülmese diyorum ama mümkün değil doğanın kanunu bu gerçi şu sıralar mevsim geçişindeyiz biraz fazla dökülmesi normal ama en aza indirgemek yine bizim elimizde ben saçıma maske yapıyorum
bence elimizden geldiğince azaltabiliriz yani sorunun köküne inmek lazım mutlaka bir problem var ki bu kadar aşırı dökülüyor kullandığın şampuandan olabilir bitkisel şampuan dene bence ben öyle yaptım market şampuanlarının birkaçı dışında hepsi benm saçıma iyi gelmiyor 2 yıldır organik ürünler kullanıyorum dönüşümlü olrak şuan elimde mecitefendinin şampuanı var gayet de memnunum maskeye gelince haftada bir sinamekili kürü uyguluyorum gerçekten faydası var hem dökülmeyi azaltıyor hem de olduğundan daha dolgun görünüyor saçlarım ben memnunum dene istersen bişey kaybetmezsin...dökülmenin önüne geçemiyorum hemde cok fazla.. 3 hafta oldu bu sekilde devam ediyor benım ortalamamın cok üstünde..ne kadar sürecek bilmiyorum..elimizde olanda hiçbirsey yok aslında..dökülüyoo işe..maske işe yarıyormu barı..
evet canımben cok hekim dolaştım prp, mezoterapi, dıane, minoksidil , ell cranel apha, şampuanlar ,doğal sabunlar..dönem dönem değişik tedaviler uyguladım vitamin takviyesi hep alıyorum ..ama olmayıncada olmuyor işte.. dün sinameki suyu sürdüm aksamda karanfil suyu sanki işe yaradı ..sinamekli kür nasıl birsey?bence elimizden geldiğince azaltabiliriz yani sorunun köküne inmek lazım mutlaka bir problem var ki bu kadar aşırı dökülüyor kullandığın şampuandan olabilir bitkisel şampuan dene bence ben öyle yaptım market şampuanlarının birkaçı dışında hepsi benm saçıma iyi gelmiyor 2 yıldır organik ürünler kullanıyorum dönüşümlü olrak şuan elimde mecitefendinin şampuanı var gayet de memnunum maskeye gelince haftada bir sinamekili kürü uyguluyorum gerçekten faydası var hem dökülmeyi azaltıyor hem de olduğundan daha dolgun görünüyor saçlarım ben memnunum dene istersen bişey kaybetmezsin...
evet canımben cok hekim dolaştım prp, mezoterapi, dıane, minoksidil , ell cranel apha, şampuanlar ,doğal sabunlar..dönem dönem değişik tedaviler uyguladım vitamin takviyesi hep alıyorum ..ama olmayıncada olmuyor işte.. dün sinameki suyu sürdüm aksamda karanfil suyu sanki işe yaradı ..sinamekli kür nasıl birsey?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?