Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Günde Kaç Tel Saçınız Dökülüyor???

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

aynen öyle cnm regl öncesi saç dökülmende bir artış olur bende de öyle oluyor tamamen hormon değişimiyle alakalı bişi bu bir de birşeyi çok merak ediyorum banyodan sonra saçlarımızı kurutup taradıktan sonra dökülme daha mı çok oluyor benm gün içinde çok az dökülür ama saçlarımı yıkadıktan sonra 100 ü buluyor ama bu dediğim gün aşırı bişey yani 2 günde bir oluyor ben de aritmetik ortalamasını alıyorum buna göre de günde 40_50 civarına denk geliyor acaba yanlış mı hesaplıyorum bilmiyorum...

biryerde okumuştum günde 50 tel döülüyorsa bunun en az 25 i yeniden çıkıyormuş ama inşallah öyledir yoksa vay halimize zaten bilimsel olark da düşündüğümüzde yeni çıkan saç teli normal ana saçımızı zorladığı için saçımız dökülür aslında mantıkla bence

sarımsak dana iliği çinko hapı bioblas zeytinyağı saç bakım yağı ve daha neler hepsini denedim ama hala hayvan gibi dökülüyo özellikle duştan sonra dün banyoda inanın sinir krizine girdim makas bulsaydım kescektim belime kadar saçı o kadar dellendim yaa 2 avuç saç vardı giderde uzun diye mi dökülüyo bu Alah aşkına yardım edin gızlar.s.s

kızlar benimde saçlarım dönem dönem çok dökülüyor gerçi hep dökülür ama bazı dönemler artış oluyo gidip uçlarından kestiriyorum ve dökülme duruyo sanırım saç nefes alıyo ada psk olarak düzeltiyorum kendimi

saçları çok gür sağlıklı olanların bile hergün saçları dökülüyor saçı dökülmeyen insan yok denecek kadar azdır hele şu zamanda bayanlar günde kırk türlü işlem yaptırıyor boyasıydı saçı düzleştirmeydi bilmem nesiydi günde kaç tel döküldügü önemli bazı insan banyo yapınca acayip derecede saçları dökülenler var belli dönemlerde daha çok dökülen insanlar var saçınız dökülüyor ve belli bölgeler seyrekleşiyorsa o zaman sıkıntılı bir durum var demektir hemen doktora gidin ama şunuda unutmayın belli bir yaştan sonra gerçekten saçlar daha çok dökülüyor bu normal bir durum çünkü yaş ilerliyor 17-18 yaşındaki saçınızla 25-30 yaşındaki saçınız tabiki aynı olmaz birde saça yapılan bakımlar felan bence hepsi hikaye hepimiz televizyonda gördügümüz o ünlüler şampuan reklamında oynayanların saçlarına bakıp ya ne güzel saçları var diyoruz ama arkadaşlar hepsi göz yanıltmacasından başka bir şey degil meryem uzerli şampuan reklamında oynuyor kendisi ve bizzat yakından gördüm okadar cansız ve seyrek saçları var ki o zaman anladım herşey göz boyama yani kaynaklarla profesyonel ellerde sizde onlar gibi olabilisiniz benim saçların gayet uzun ve çok seyrekte degil ama bende hep neden bu ünlüler ne kullanıyorda böyle oluyorlar diyordum ama taki görene kadar

ben saçımı yıkarken dahil tararken toplarken saçıma her elimi attığımda elime gelen saçları topluyorum..ve ortalama 100 bu rakamın altına düşmüyor...
24 saatlik periyotta hesaplıyorum..yatarken tarıyorum o günün son saçı oluyor..ve sabahtan yine yatana kadar olan dökülmem 1 günlük..

merhaba elmaziye peki sen hiç diane 35 kullanmış mıydın ? Yanlş hatırlamıyorsam sende polikistık over vardı. Bende 6 yıl sonra ögrendm gunde 300 e varan dökülmelerım vardı 6 yıl boyunca fakat diane 35 kullandıktan sonra o korkunc dökülmem cok cok azaldı. Yıkadıktan sora bıle dökulme cok az. Hormonlarından kaynaklı belliki. İlk başlarda saçı döküyor gibi gozuksede 1-2 hafta sonra en fazla 10-15 lere indiğini göreceksın.

Bende polikistik over da yok arkadaşlar ama banyo sonrası 200 normali 100 dökülmem olan saçımı da yolasım geliyor huni takıp gezeyim napayim

bu arada yok şu şampuanı deneyin şu ilacı bunlara sakın kanmayın en iyisi bir doktora gitmek birine iyi gelen digerine iyi gelmez ama günde 15-20 tel bile olsa herkesin saçı dökülür hiç saçım dökülmüyor diyen varsa açıkcası ben buna hiç inanmam yalan söylüyordur benim kuzenimin saçları gür ve uzundur gayette sağlıklı onun bile hergün dünya kadar saçı dökülüyor dış etmenlerde saç dökülmesine etki ediyor yengem ankara yaşarken hiç saçım dökülmezdi diyor ama sakaryaya geldi hergün avuç avuç saçı dökülüyor buranın suyu biraz fazla kireçli sanırım etkiliyor o yüzden fazla kendinizi sıkmayın ilk iş bir doktora gidip test yaptırın belki bazı degerleriniz eksiktir ne bileyim demir eksikligi vardır yada başka bir şey

aslında 75 filan sanırım..bence normal bir dökülme..benim banyo zamanı 200 diğer güler 150 :) 2 günde 1 dus:)yani günde 175 tel((

okadar çok dökülüyor ki sayamıyorum

hesap makinasıyla gezmem gerek benim

yaklaşık 2 aydır foruma giremiyorum ..evlendımde:)
dıne 35 kullanıyorum canım ama faydası yok dökülüyor bu mevsim geçişinden kaynaklı 3 haftadır günde 175 tel cok fazla yanı psikolojim cok bozuldu..

sayarsın:)) aslında takıntı halinede getirmemek lazım benim gibi inanmayacaksın belki ama 1 yıl oldu ve hergün sayıyorum..
cok can sıkıcı...

saymaya kalkarsam psikolojım bozulur benim kel kalacağım yakında

saymaya kalkarsam psikolojım bozulur benim kel kalacağım yakında
hepimiz bu sorunla içiiçeyiz ama benim bilmek istediğim sac dökülme döngüm.. bazı arkadaşlar günde 60- 80 tel saca eywahh sacım kalmıyacak paniği yapıyorlar ve stresle dahada arttırıyorlar normal olan sayıyı..
Ben maglesef sayıyorum..ve gerçekten ne zamanlar ve ne kadar süre dökülme problemi yasadığımı görüyorum..
umarım hiç birimiz kel kalmayız...

aslında 75 filan sanırım..bence normal bir dökülme..benim banyo zamanı 200 diğer güler 150 :) 2 günde 1 dus:)yani günde 175 tel((

slm ama günde 175 tel çok değil mi sence de bir doktora göründün mü acaba benm her dökülen saça içim gidiyor 1 tane bile olsa keşke hiç dökülmese diyorum ama mümkün değil doğanın kanunu bu gerçi şu sıralar mevsim geçişindeyiz biraz fazla dökülmesi normal ama en aza indirgemek yine bizim elimizde ben saçıma maske yapıyorum

dökülmenin önüne geçemiyorum hemde cok fazla.. 3 hafta oldu bu sekilde devam ediyor benım ortalamamın cok üstünde..ne kadar sürecek bilmiyorum..elimizde olanda hiçbirsey yok aslında..dökülüyoo işe..maske işe yarıyormu barı..

bence elimizden geldiğince azaltabiliriz yani sorunun köküne inmek lazım mutlaka bir problem var ki bu kadar aşırı dökülüyor kullandığın şampuandan olabilir bitkisel şampuan dene bence ben öyle yaptım market şampuanlarının birkaçı dışında hepsi benm saçıma iyi gelmiyor 2 yıldır organik ürünler kullanıyorum dönüşümlü olrak şuan elimde mecitefendinin şampuanı var gayet de memnunum maskeye gelince haftada bir sinamekili kürü uyguluyorum gerçekten faydası var hem dökülmeyi azaltıyor hem de olduğundan daha dolgun görünüyor saçlarım ben memnunum dene istersen bişey kaybetmezsin...

evet canımben cok hekim dolaştım prp, mezoterapi, dıane, minoksidil , ell cranel apha, şampuanlar ,doğal sabunlar..dönem dönem değişik tedaviler uyguladım vitamin takviyesi hep alıyorum ..ama olmayıncada olmuyor işte.. dün sinameki suyu sürdüm aksamda karanfil suyu sanki işe yaradı ..sinamekli kür nasıl birsey?

vallahi canm denemediğin kalmamış sinamekili kür ilk kullanımdan itibaren etki etmişti bana ben şöyle yapıyorum sinameki, bemiks ampul ve badem yağından oluşuyor bu maske. yarım çay bardağı su içerisinde bir tutam sinameki otunu kaynatıyoruz. sonra süzdüğümüz suyunu ılımaya bırakıp içine bemiks ampul ve 2 kapak badem yağını döküp karıştırıyoruz. karışımı saç diplerine uygulayıp bekleyebileceğimiz kadar bekliyoruz.ben yaklaşık 2 saat bekliyorum ilk 2 hafta haftada 2 gün sonraki haftalarda 1 kez olmak üzere 2 ay uygulaman gerek bu dönemde saçların toparlanır dökülmesi durur uzaması müthiş hızlanıyor sen sadece sinamekinin suyunu mu saçına sürdün başka birşey eklemeden??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…