gündelikçi ile ilgili

hayatvehayat

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
292
188
Merhaba arkadaşlar,
ev temizliğine gelecek birini arıyorum. 4 yıldır bir kaç kişi geldi. bazıları uzun süre çalıştı bazılarını bir kereden fazla almadım. Bu sürede evde kızımın künyesi kayboldu ve kumbarası boşaltıldı. Evde bulunmadığım zamanlarda bulundukları için kafalarına göre iş yapıyorlar. Birkaç aydır kendim yapmaya çalıştım, ama işin içinden çıkamadım:KK43: Dün apartman görevlisinin eşi bu iş için gönüllü oldu. Akşam detaylı konuşacağız. Hangi sıklıkla almalıyım? fiyatı ne kadara anlaşmalıyım? en önemlisi nasıl konuşmalıyım? çünkü çok yumuşak yüzlüyüm ve çok kullanıldım :KK43:.

Çalışıyor musun? Her yeri mi temizliyecek falan bilmiyoruz o yüzden hangi sıklıkla almanı aslında kendin berlirlemelisin, haftada 1 olur 2 olur.. belki 2 haftada 1 olur..
Ne çok sert ne çok yumuşak, beklentilerini ve isteklerini net olarak söyle ki sonrasında kafa karışıklığı, şöyle demiştin, böyle demiştin olmasın

Tam olarak ne yaptıracaksınız?

Mesela bizim haftada 1 normal temizlik (yerler silinip süpürülür halılar supürülür tuvalet banyo yıkanır bi de belki ütü. ) 50tl
Ayda 1 de genel temizlik (kapı pencere camlar mutfak fayans dolaplar artı normal temizlik. ) en fazla 100tl

İsin cokmu agir ewine vakit ayiramayacak kadar.sahsen ben ewde yokken yabanci birinin ewimde olmasini istemem icim rahat etmez.annem cok yogun ve vardiyali bi iste calisiyor.buna ragmen temizlik isini tatil gunune birakir ve ttil gununde ewini temizler vs.eger isiniz cok yorucu degilse gunluk isleriniz ewe gelince 1 satte halledersiniz haftada birde biraz daha detayli temizlik yaparsiniz.ayda 1 defada genel temizlik icin yardimci alirsiniz.yada illa ben yapmam baskasi yapsin diyorsaniz konusun o kisiyle net olarak tum isteklerinizi.yapilmasi ve yapilmamasi gereken herseyi.gundelikci icin fiyat bilmiyorum ama ayda bir genel temizlikciler burda 90 yada 100 alip dip kose perdelere kadar ewi temizliyor.

Aynı dertten muzdaribiz arkadaşım, bende ayda bir dip köşe temizlik için alıyordum. Birkaç bayan geldi en son gelen ilk geldiğinde işini çok iyi yaptı daha sonraları bozdu o da üstünkörü yapıp gidiyordu. Velhasıl istediğim gibi olmadı hiçbiri. İş başa düştü birkaç aydır kendim yapıyorum ama hem çalışıp hem iki çocukla çok yorucu oluyor yine arayış içindeyim. İnşallah gönlümüze göre olur.

Nerede oturuyorsunuz? İl ve hatta semt bile fiyatları etkileyen bir durum. Bana 7 senedir aynı kadın geliyor.Son 2 senedir haftada 1 alıyorum. Bu sene 120 TL veriyorum.3 haftada bir camlar siliniyor her hafta dip köşe silip süpürüyor ütü yapılıyor. Buyük işlerde haftalara bölünüyor yani mesela her hafta hali silinmiyor her hafta perde yıkanmıyor her hafta cam silinmiyor ama bunlardan biri muhakkak yapılıyor. Sabah en geç 9 da geliyor 6 da gidiyor. Çevremde fiyatlar hemen hemen hep aynı.

Çalışıyor musun? Her yeri mi temizliyecek falan bilmiyoruz o yüzden hangi sıklıkla almanı aslında kendin berlirlemelisin, haftada 1 olur 2 olur.. belki 2 haftada 1 olur..
Ne çok sert ne çok yumuşak, beklentilerini ve isteklerini net olarak söyle ki sonrasında kafa karışıklığı, şöyle demiştin, böyle demiştin olmasın
Evet çalışıyorum, sabah 7:30'da evden cıkıyoruz, aksam en erken 20:30'da evdeyiz. haftanın 5 günü böyle. Cumartesi günü de yarım gün çalışıyoruz. Dolayısıyla ev çok çabuk dağılıyor ve tozlanıyor. Yemek sadece haftasonu piştiği için mutfak temiz kalıyor. Bulaşık Makinasını haftada 1 çalıştırıyorum. Gündelikçi gelmeden evi derler toplarım ama yine de evde olmadığım için üstün körü temizlerler. Bu sefer net anlatmak, anlaşabilmek istiyorum.

Nerede oturuyorsunuz? İl ve hatta semt bile fiyatları etkileyen bir durum. Bana 7 senedir aynı kadın geliyor.Son 2 senedir haftada 1 alıyorum. Bu sene 120 TL veriyorum.3 haftada bir camlar siliniyor her hafta dip köşe silip süpürüyor ütü yapılıyor. Buyük işlerde haftalara bölünüyor yani mesela her hafta hali silinmiyor her hafta perde yıkanmıyor her hafta cam silinmiyor ama bunlardan biri muhakkak yapılıyor. Sabah en geç 9 da geliyor 6 da gidiyor. Çevremde fiyatlar hemen hemen hep aynı.
Adanada 0turuyorum. Doğruz düzgün iş yapsın, onun için uğraşıyorum. Ama maalesef, ilk geldiklerin de pırıl pırıl sonrası berbat.

Aynı dertten muzdaribiz arkadaşım, bende ayda bir dip köşe temizlik için alıyordum. Birkaç bayan geldi en son gelen ilk geldiğinde işini çok iyi yaptı daha sonraları bozdu o da üstünkörü yapıp gidiyordu. Velhasıl istediğim gibi olmadı hiçbiri. İş başa düştü birkaç aydır kendim yapıyorum ama hem çalışıp hem iki çocukla çok yorucu oluyor yine arayış içindeyim. İnşallah gönlümüze göre olur.
İnşallah karşılaşırız. :KK43: ama maalesef yok.

İsin cokmu agir ewine vakit ayiramayacak kadar.sahsen ben ewde yokken yabanci birinin ewimde olmasini istemem icim rahat etmez.annem cok yogun ve vardiyali bi iste calisiyor.buna ragmen temizlik isini tatil gunune birakir ve ttil gununde ewini temizler vs.eger isiniz cok yorucu degilse gunluk isleriniz ewe gelince 1 satte halledersiniz haftada birde biraz daha detayli temizlik yaparsiniz.ayda 1 defada genel temizlik icin yardimci alirsiniz.yada illa ben yapmam baskasi yapsin diyorsaniz konusun o kisiyle net olarak tum isteklerinizi.yapilmasi ve yapilmamasi gereken herseyi.gundelikci icin fiyat bilmiyorum ama ayda bir genel temizlikciler burda 90 yada 100 alip dip kose perdelere kadar ewi temizliyor.
Haftada 1 gün evdeyim. Birkaç aydır kendim uğraşıyorum ama yetiştiremiyorum. Çocuğuma zaman ayıramıyorum :KK43:

haftada bir alıyorum süpürme toz alma, lavabolarımı yıkıyor ve her hafta bır odanın halı ve camını siliyor..dönüüşümlü olmuş oluyor, eger vakti kalırsa da bı kac utu olursa yapıyor bızım abla.. ve 7 de gelıp 1 gıbı bıtırıyor.. bende yol parası + 50 tl verıyorum... haftada bir bana yetıyor...şimdilik bir cocugum var hamıleyım, belkı ılerde yetmezse haftada 2 olur..

Adana daki fiyatları bilemem ama İstanbul' da 120 tl
ki buna bile az diyenler var semt semt değişiyor
kadınlar akşam görüşürken emir verir gibi olmadan aşırı da yumuşak davranmadan konuşabilirsiniz
bana nedense bu kadından memnun kalacakmışsınız gibi geldi :)

Tam olarak ne yaptıracaksınız?

Mesela bizim haftada 1 normal temizlik (yerler silinip süpürülür halılar supürülür tuvalet banyo yıkanır bi de belki ütü. ) 50tl
Ayda 1 de genel temizlik (kapı pencere camlar mutfak fayans dolaplar artı normal temizlik. ) en fazla 100tl
Genel temizlik için anlaştıklarım maalesef normal temizlik yapıp gidiyorlarmış :) mutfak tezgahını hic kimse temizlemedi. Dediğim gibi pazar günü dışında evde yemek pişmiyor. Yine de mutfak tezgahı ve dolaplarını silmiyorlar. Kapılarını açmıyorlar.

Adana daki fiyatları bilemem ama İstanbul' da 120 tl
ki buna bile az diyenler var semt semt değişiyor
kadınlar akşam görüşürken emir verir gibi olmadan aşırı da yumuşak davranmadan konuşabilirsiniz
bana nedense bu kadından memnun kalacakmışsınız gibi geldi :)
İnşallah, heyecan yaptım çünkü, hayalimdeki temizlikçi kadına kavuşacak mıyım diye:) İstanbul da bir kaç yıl önce birinin namını duymuştum. Arkadaşımın ablasına gidiyormuş kadın, çekmece içlerine kadar düzeltiyor ve temizliyormus. cok cok memnun. Tabii fiyatı da diğerlerine göre daha pahalıymış. olsun dedim, bir bulsam :) adanaya transfer edesim geldi kadını:)

Adanada fiytalar nasıldır bilemem ama teyzem gidiyor temizliğe.Haftada 1 ve hergünü full dolu olur.Camlar,halı,hatta duvar bile siliyor.Asla yerleri vileda ile silmez mesela.ÇAmaşır yıkama,dolap düzeltme katlama,Mutfak dolaplarını komple indirip silme da yapıyor gittiği yerlerde.140 alıyordu enson.Lakin baldök yala kıvamında olur heryer.140 olmasının nedeni evine gittiği bayanların öğle yemeği vermemesinden.

Haftada bir yarım gün alıyorum ben aylık 250 lira veriyorum. O yarım günde sağolsun dolap içlerine kadar giriyor bazen. Her hafta normal temizliği yapıyor, kalan vakitte de bir hafta camları siliyor, bir hafta banyoyu dip köşe temizliyor, bir hafta mutfağı bir hafta da halı koltuk falan bişeyler yapıyor. Artık sormuyorum bile, kendi düzenini oturttu. Vakti kalırsa ütü bile yapıyor.

X