Gündelikçi kadın yüzünden sinir hastası olacağım

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.547
498
Başlıktan anlaşılacağı gibi biraz sinirim bozuk. Bu bayan yaklaşık bir aydır bize geliyor. Daha yeni olduğu icin basta cok tepki göstermedim ama artık yoruldum. Sanki kasıtlı olarak eşyalara zarar veriyor. Sonuçta biz de parayı sokakta bulmuyoruz, kendi evinde gösterdiği özeni göstermesi lazım.

ilk geldiği hafta pencerenin kulbunda asılı seramik bir objeyi kırdı. sonraki içinde su olan bir küremi kırdı. ben onu kumbaramdaki bozuk paralarımla yurtdışından almıştım. geçen hafta babamın isviçreden getirdiği noel babalı resimlik kırıldı. odama bir geliyorum televizyon sehpam kaymış bir metre yatağımın yanındaki sepetim gitmiş kapının arkasına. duvardaki çerçeveler yamuk yumuk kaymış.

Masamı çekiyor altını silmek için yandaki televizyona çarpıyor alet sarsılıyor sanki deprem olmuş. daha önce arkadaki digiturk kablosuna bir şeyler yapmıştı yayın açılmıyordu. Bir de evdeki bütün tvlerin ekranlarını çamaşır sulu bezle silmiş. ütü yapıyor normal beyaz tişört düşünün kısa kollu katlayıp koyduğumuz öyle bir ütülemiş ki boydan boya çizgi var tişörtte, ilk defa böyle bir ütü gördüm. Annem hiç böyle yapmıyordu.

pazar akşamından odamı topluyorum öyle bir oluyor ki sanki taşınacakmışım gibi :KK43: :KK43: Ben camlarımı sürekli açıyorum havalansın diye cunku kapalı alanda zor nefes alıyorum, bütün camlarımda tül var içeri böcek falan girmesin yeşillik etraf diye (araknofobi var bende cok korkuyorum cunku), ama o benim tülleri çöpe atmış.

kardeşim odasına sokmuyor ilkokulda yaptığı seramikleri kırdı, bilgisayarının ekranını çizmiş. bir de annem evde olursa bir şey de yapmıyor adam gibi annem yapıyor ..yardım.. adı altında. yarın arkadaşımla görüsecektim iptal ettim sırf eve gelip ruhsal yıkım yaşamamak için :KK43: başında bekleyeceğim cunku ben yokken daha beter oluyor, en azından ben varken daha iyi.

annemden daha yüz bulduğu için daha rahat oluyor o zaman da adam gibi temizlik yapmıyor, ben tatlı dille uyarıyorum söyle yapar mısınız dikkat eder misiniz diye biraz benden cekiniyor bu iyi bir şey ama hep aynı sonuc :KK43: her seyi kaldırıyorum kırıp dökmesin diye zaten kalanları da o kırıyor. sinirden ağlayabilirim o derece artık. :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43:

Son düzenleme:
Yardımından cok zarara sokuyor sizi resmen, :53:
isini adam gibi yapmadıktan sonra, aldıgını yerine koymadıktan, esyalara gereken özeni göstermedikten sonra ne anladım ben öyle temizlikten..?
:ssz:

Olur mu canim oyle sey, kovalayin gitsin. Madem verdigi zarar, yararini gecmis. Boyle birseye asla tahammul edemezdim. Annen nasil hala tutabiliyor hayret. Isini adam gibi yapacak insan elbette vardir, cevrenizden sorup sorusturun bence.

Sinir hastası olmaktansa eviniz bi kaç gün temizlenmesin
Yeni birini bulmak çok zor bişey değil aslında
Şu konuda size hakveremiyorum,bizede yıllarca temizlikçi bayan geldi annem onların geldikleri gün onlardan çok yorulurdu
Arada getir götür işleri daha yorucu çünkü

Ya işini düzgün yapmayan bi insana para kazandırınca olan sizin aileye olur..Bence de çok sinir bozucu bi durum....Gerekirse ev temizliğinizi kendiniz yapın hatta hiç yapmayın yeni birini bulana kadar ama o kadını almayın artık...Ben burda sinir oldum yavv:47:

parayla rezil olmak bu olsa gerek.. şuraya bak hem para kazanıyor sizden hemde işini bile bile doğru yapmıyor.. bence kovun...:kkk:

sırf ortalığı temizleyip toparlıyor camları siliyor temiz ve çalma götürme huyu yok falan diye annem de katlanıyor. asıl sebebi de başka kimseyi bulamamış olmamız. ben her söylendiğimde annem o zaman almayalım ben yaparım diyor. kimseyi bulamadık alacak :( sırf o yapmasın diye katlanıyorum.
öyle çok sorunlu kimseyi beğenmeyen biri de değiliz ki. ben doğduğumdan beri (19 yaşındayım) 3 kişi geldi bize hep uzun yıllar çalıştılar. biri hamile kaldı, biri memlekete döndü sonuncusu da çok iyiydi ama çok çenesi düşüktü ve sürekli ağlayıp sızlıyordu sürekli para istiyordu kocası hapse girmiş falan aslında çok tatlı bir kadındı ama her dk duygu sömürüsü yapıyordu eşyaları değiştirirken onlara bir ev dolusu eşya verdik buzdolabından fırına yatak odası takımına kadar bütün eski ve hala kullanılabilir iyi durumda olan eşyalarımızı. hem çok yüksek fiyatlı değildi hem de iyi temizliyordu ama artık kullanmaya başlamıştı iyi niyetimizi.
kimseyi bulamadık, 110-120den aşağı gelmiyorlar. yaptıkları iş 50-60lığı geçmez verdikleri zarar da cabası. yol parası istiyorlar öğlen yemek sabah kahvaltı. ben boşuna okuyorum evlere temizliğe gitsem köşeyi dönerim herhalde.. aldıkları paranın karşılığını vereceklerse helal olsun fazlasını da veririm ama yapsınlar, yahu tek isteğim kırıp dökmesin zarar vermesin aldığı şeyi yerine koysun. eve "acaba bugün ne kırdı acaba odam ne halde" diye gitmeyeyim...

Son düzenleme:
sırf ortalığı temizleyip toparlıyor camları siliyor temiz ve çalma götürme huyu yok falan diye annem de katlanıyor. asıl sebebi de başka kimseyi bulamamış olmamız. ben her söylendiğimde annem o zaman almayalım ben yaparım diyor. kimseyi bulamadık alacak :( sırf o yapmasın diye katlanıyorum.
öyle çok sorunlu kimseyi beğenmeyen biri de değiliz ki. ben doğduğumdan beri (19 yaşındayım) 3 kişi geldi bize hep uzun yıllar çalıştılar. biri hamile kaldı, biri memlekete döndü sonuncusu da çok iyiydi ama çok çenesi düşüktü ve sürekli ağlayıp sızlıyordu sürekli para istiyordu kocası hapse girmiş falan aslında çok tatlı bir kadındı ama her dk duygu sömürüsü yapıyordu eşyaları değiştirirken onlara bir ev dolusu eşya verdik buzdolabından fırına yatak odası takımına kadar bütün eski ve hala kullanılabilir iyi durumda olan eşyalarımızı. hem çok yüksek fiyatlı değildi hem de iyi temizliyordu ama artık kullanmaya başlamıştı iyi niyetimizi.
kimseyi bulamadık, 110-120den aşağı gelmiyorlar. yaptıkları iş 50-60lığı geçmez verdikleri zarar da cabası. yol parası istiyorlar öğlen yemek sabah kahvaltı. ben boşuna okuyorum evlere temizliğe gitsem köşeyi dönerim herhalde.. aldıkları paranın karşılığını vereceklerse helal olsun fazlasını da veririm ama yapsınlar, yahu tek isteğim kırıp dökmesin zarar vermesin aldığı şeyi yerine koysun. eve "acaba bugün ne kırdı acaba odam ne halde" diye gitmeyeyim...

o kadar biliyorsunuz madem siz yapın 50 60 liraya...neden değersizleştiriyorsunuz ki emeği?

yapamıyorsa da gönderin o zaman mecbur musunuz?

ya da kırıp döktüğünün parasını gündeliğinden kesin bakalım o zamanda kıracak mı?

hayır yani gündelik piyasası demek ki 110 120 lira sizinki kötü yapıyor diye neden hepsini genelliyorsunuz? bu biraz küçümsemeye girmiyor mu?

Son düzenleme:
Ya çok taktığınız için abartıyorsunuz, ya da mantıklı değilsiniz.. Onca eşyaya zarar veriyorsa kimse evinde tutmaz.. Şikayet etmeye hakkınız yok.. Eve tekrar tekrar alan sizsiniz.. Bu mantıklı birşey değil..... Onca şeyi yapıyorsa başkasını bulamadık mecburen demez kimse.. Evde eşya kalmayacak o zaman yakında? Memnun değilseniz, böylesine kırıp döküyorsa almayın..... Konunun TEMASI ile, sonrasındaki gerekçe bağlantılı değil, hatta çok saçma..:34:

canım madem yarardan cok zararı var ıse,kendı paranızla rezıl olacagınıza yenı bır gundelıckı tutacaksınız .
genel olarak hepsı 110-120 tl alıyor ıse,o da bu mıktarın altın da alıyor ıse
belkı de bu sebepden dolayı özen göstermıyor olabılır .

Son düzenleme:
o kadar biliyorsunuz madem siz yapın 50 60 liraya...neden değersizleştiriyorsunuz ki emeği?

yapamıyorsa da gönderin o zaman mecbur musunuz?

ya da kırıp döktüğünün parasını gündeliğinden kesin bakalım o zamanda kıracak mı?

hayır yani gündelik piyasası demek ki 110 120 lira sizinki kötü yapıyor diye neden hepsini genelliyorsunuz? bu biraz küçümsemeye girmiyor mu?

Katılıyorum.Sanki biraz küçümsenmiş gibi..Bende sadece camlarım için bi kadın alıyorum 20-30 tl veriyorum sadece cam için helal hoş olsun.Hatta bezini bile sıkıp verdiğim oluyor.Ben 30 yaşındayım o ablamız 45 vardır,o orda silip te ben oturursam kendimi boş biri olarak hissediyorum valla..Onların emeği hiç bir şekilde küçümsenemez.

Sizin ki ütü bile yapıyormuş ve verdiğiniz para anladığım kadarıyla 100 tl nin altında.Bu devirde öpün de başınıza koyun,hatalı yönlerini de uyarın..

Oncelıkle uslubunu degıstırmelısın bence...
Hıc kusura bakma ama resmen sımarık,kendını begenmıs bırının yazdıgı seylerı okuyormus gıbı hıssettım...Calısan bayana da uzuldum acıkcası yatagı cekemedıgını soylemıs ne var bunda ? Gercekten cok cok ıhtıyacı olmasa belkı o da 19 yasındakı kendınden yasca kucuk bır kızın kıbırlı bakıslarına ve laflarına katlanmaz ceker gıderdı...Meslegı yoktur evını gecındırmek zorundadır katlanıyordur bır sekılde...
Memnun degılsınız madem guzel bır dılle kırmadan ıncıtmeden yenı bır ıs bulmasını soyleyın...Hem nasıl bulamıyorsunuz anlamıyorum hadı bulamadınız ınternet denen bırsey var ılan verın yada kk nın ıs ve karıyer adlı konusunda gunluk ev temızlıgıme yardımcı olacak bayan arıyorum dıyee bır suru konu var...
Sende buraya yazacagına oraya boyle bır duyuru yapabılırdın cunku maddı konuda sıkıntı yasayan ınsan oyle cok kı denemelısın bence...

Başlıktan anlaşılacağı gibi kafayı yemek üzereyim. tam bir aydır bize geliyor. artık bıktım. sırf annem başka kadın bulamıyor diye katlanıyorum. sanki kasıtlı olarak her hafta bir şeylerimi kırıyor. ya ben bunları sokaktan mı topladım?? paraları sokakta mı buluyoruz biz? kendi evinde böyle mi davranıyor? kaç kere uyardıysam da dikkat etmiyor. nedense ben odamı temizlerken hiçbir şeyi kırmıyorum ama o temizlerken, kayıyor düşüyor diyor. ilk geldiği hafta pencerenin kulbunda asılı seramik bir şeyi kırdı. sonraki hafta içinde su olan bir küremi kırdı. ben onu kumbaramdaki bozuk paralarımla almıştım. geçen hafta babamın isviçreden getirdiği noel babalı resimlik kırıldı. cidden artık kalbini kıracağım kadının. odama bir geliyorum televizyon sehpam kaymış bir metre yatağımın yanındaki ilaç sepetim var gitmiş kapının arkasına. duvardaki çerçeveler yamuk yumuk kaymış. aldığı şeyi yerine koyması bu kadar mı zor???? okulum haftada beş gün ve pazartesi hariç 9-6 pazartesi 1de çıkıyorum tek erken geldiğim gün evde geçiriyorum o kadın yüzünden!!!! artık içim o kadar nefret doldu ki onu odamdan kovmadığıma şükretsin. yatağımı çekemiyormuş hanımefendi karyolayla yapamıyormuş gösterdim çok ağır diyor ben hamal mıyım ben nasıl çekiyorum onun görevi değil mi, masamı çeksin diyorum altını silsin bir çekiyor yandaki televizyona çarpıyor alet sarsılıyor sanki 7 büyüklüğünde deprem olmuş. daha önce arkadaki digiturk kablosuna bir şeyler yapmış yayın açılmıyordu. ha bir de evdeki bütün tvlerin ekranlarını çamaşır sulu bezle silmiş. ütü yapıyor normal beyaz tişört düşünün kısa kollu katlayıp koyduğumuz öyle bir ütülemiş ki boydan boya çizgi var tişörtte, ilk defa böyle bir ütü gördüm. pazartesi dışarı çıkıp nefes almak istiyorum hava almak istiyorum ama bu kadın yüzünden eve kapanıyorum hatta pazar akşamından odamı topluyorum öyle bir oluyor ki sanki taşınacakmışım gibi :( :( iki haftada bir cuma günleri de ayrıca camları silmek için geliyor her çarşamba da ütüye o zaman allahtan odama pek girişmiyor da zarar vermiyor. camlar için özellikle söylüyorum silerken çok dikkat etsin açar kaparken bende ileri derecede ARAKNOFOBİ var söylüyorum ve kapalı olunca camlar nefes alamıyorum kapalı alanda o yüzden sürekli cam açmam lazım bu yüzden bütün camlarımda tül var kadın tutmuş benim tülleri çöpe atmış hayır anlamıyorum kasıtlı mı yapıyor kardeşim odasına sokmuyor ilkokulda yaptığı seramikleri kırdı kadın bilgisayarının ekranını çizmiş kırmış dökmüş bir sürü şey. artık gerçekten pazar pazartesi günleri stres yaşıyorum artık cuma çarşamba günleri de yaşamaya başladım hangi tişörtümü yaktı ya da bütün gün camı açık mı bıraktı diye. bizim ev çok esiyor kadın her yeri açıyor kapılar pencereler dan dun çarpıyor kadının taktığı yok. bir de annem evde olursa bir şey de yapmıyor adam gibi annem yapıyor ..yardım.. adı altında. gerçekten artık psikolojim bozuldu şu an nasıl bir sinirle yazdıysam kafamdan kaynar su döküldü sanki yarın arkadaşımla sinemaya gidecektim iptal ettim sırf eve gelip ruhsal yıkım yaşamamak için başında bekleyeceğim yapacak bir şey yok ben yokken daha beter yapıyor en azından ben varken daha iyi ama yine kırıyor yine kırıyor ya ben kalp ilacı içiyorum yemin ederim elim ayağım titriyor kalp krizi geçireceğim şu kadın yüzünden ya da katil olacağım. annemden daha yüz bulduğu için daha rahat oluyor o zaman da adam gibi temizlik yapmıyor kadın benden korkuyor bu iyi bir şey ben varken daha iyi ama hep aynı bir insan anlamaz mı aldığın şeyi yerine koy sayesinde odamdaki ıvır zıvırların yüzde ellisi yok oldu kaldırıyorum kırıp dökmesin diye zaten kalanları da o kırıyor. sinirden ağlayabilirim o derece artık. :43::43::43::43::43:

araknofobi örümcek fobisidir:D kapalı alan korkusu var de böyle yanlış yere terimler kullanacağına:9:bu konu hakkındaki bi dahaki konuşmanda klostrofobiyi kullanırsan kimse gülmemiş olur:)

kalp hastalığın için geçmiş olsun,hangi hastalık acaba,söylemek istemezsen anlarım tabii,

ama abarttığına inanıyorum,hiçkimse birinin tülünü akldırıp çöpe atmaz,heleki o evde ücretli çalışansa.relax relax relax

nedense bana evinizde calisan bayani assagiliyormussunuz gibi geldi,
sizdeki tavir tipik simarik ergen tavri...

Yaptığı işi iş olarak görmeyen o kadar çok temizlikçi var ki.Kendi eşyaları olmadığı için dikkatsizce ve hoyrat davranıyorlar.Ben parkelerim çizilmesin diye koltukları çekmeyip devirerek silerken hanımlar illaki itip çekerek siliyorlar.Üstelik benim yaptığım daha az güç istiyor.Bir tanesi muftak balkonuna yapılan küçük mermer tezgahı çıkartmaya çalışmış ve kenarını kırarak çıkarmayı becermiş.Oysaki ikaz etmiştim,orada bir cam var ve açılmayacağını söylemiştim illa açmak için mermerin kenarını kırmış.Üstelik ev temizlemeyi iş olarak değil başkasının angarya işini yapmak olarak gördükleri için,gayet özensiz ve savruk davranıyorlar.Oysa ben başkasının çocuğuyla uğraşırken bunu da anası babası öğretsin demiyorum,işimi tam yapıyorum.Bazılarının sürekli bir şeyler istemesi kullandığın eşyada kıyafette gözünün kalması da cabası,eğer yaşın yakınsa.Çok temiz iş yapıyor gibi görünmek için koskoca bir domestosu yerlerde bitireni biliyorum,evim 75 m2 sadece ıslak zeminlerde kullanıldı o domestos;gözüyle yerlerin katman katman deterjan olduğunu görmesine rağmen nemli bir bezle siliverip,güya beni kandıracak,arkasından benim kaç kez duruladığım.Oysa benim evim küçük, yoğun olmadığım zamanlarda zaten mis gibi yapabiliyorum evimi,kadın almaktaki amacım,hem onlar para kazansın hem de ben rahat edeyim.Başında durduğun zamanla evde yalnız bıraktığın zamanki temizlik arasında o kadar çok fark oluyor ki.Üstelik ev küçük yorulmuyorum diye illa komşularımı da bağlamamı isteyen bir hanım,başka evleride istemiyor yani.Kaybeden kendileri olur,nasıl herhangi bir sektörde işini iyi yapmazsan bu da aynı.
Yalnız bıraktığım halde hiç kaytarmayan sadece bir kişiye rastladım, o da maalesef tam zamanlı bir işe girdi ve temizliği bıraktı.

Üzülme tek dertli olan sen değilsin yani.Dikkatli olmaya çalış,yapmasını istediğin işleri sakince tek tek söyle.Annen başka birini bulunca zaten bırakacaktır,bu kadar çok zarar veriyorsa zaten.

İşini iyi yapan herkesi tenzih ederim,ki öyleleri de var.

nedense bana evinizde calisan bayani assagiliyormussunuz gibi geldi,
sizdeki tavir tipik simarik ergen tavri...

bende aynı seyı dusundum yatagı kaldırmıyor ben hambalmıyım onun ısı degılmı falan demıssınız o kadıncagız hambal mı 3urus para verınce ınsanları kole olarakmı goruyorsunuz sız :47::47::47:cok sınırlendım cagır gelsın jandarma!

bende aynı seyı dusundum yatagı kaldırmıyor ben hambalmıyım onun ısı degılmı falan demıssınız o kadıncagız hambal mı 3urus para verınce ınsanları kole olarakmı goruyorsunuz sız :47::47::47:cok sınırlendım cagır gelsın jandarma!

bide demis yok katlamis tisorte cizgi bilmem ne katlayinca
cizgi mecburen olusacak begenmiyorsan kendin utule :37:
50 60 liraya diyor yaptigi is anlattigina bakarsanda butun evin islerini yapiyor kadin :44:

bide demis yok katlamis tisorte cizgi bilmem ne katlayinca
cizgi mecburen olusacak begenmiyorsan kendin utule :37:
50 60 liraya diyor yaptigi is anlattigina bakarsanda butun evin islerini yapiyor kadin :44:

Bir de "kadın benden korkuyor"tabiri olaya iyice tuz biber ekiyor.
Eee sen daha 19 yaşındasın,Allah'tan da mı korkmuyorsun da senden büyük bir insanın senden korktuğunu söylüyorsun..

Bir de "kadın benden korkuyor"tabiri olaya iyice tuz biber ekiyor.
Eee sen daha 19 yaşındasın,Allah'tan da mı korkmuyorsun da senden büyük bir insanın senden korktuğunu söylüyorsun..

ee para veriyor ya kadin kölesi saniyor tövbe tövbe...:25:

Back
X