sırf ortalığı temizleyip toparlıyor camları siliyor temiz ve çalma götürme huyu yok falan diye annem de katlanıyor. asıl sebebi de başka kimseyi bulamamış olmamız. ben her söylendiğimde annem o zaman almayalım ben yaparım diyor. kimseyi bulamadık alacak

sırf o yapmasın diye katlanıyorum.
öyle çok sorunlu kimseyi beğenmeyen biri de değiliz ki. ben doğduğumdan beri (19 yaşındayım) 3 kişi geldi bize hep uzun yıllar çalıştılar. biri hamile kaldı, biri memlekete döndü sonuncusu da çok iyiydi ama çok çenesi düşüktü ve sürekli ağlayıp sızlıyordu sürekli para istiyordu kocası hapse girmiş falan aslında çok tatlı bir kadındı ama her dk duygu sömürüsü yapıyordu eşyaları değiştirirken onlara bir ev dolusu eşya verdik buzdolabından fırına yatak odası takımına kadar bütün eski ve hala kullanılabilir iyi durumda olan eşyalarımızı. hem çok yüksek fiyatlı değildi hem de iyi temizliyordu ama artık kullanmaya başlamıştı iyi niyetimizi.
kimseyi bulamadık, 110-120den aşağı gelmiyorlar. yaptıkları iş 50-60lığı geçmez verdikleri zarar da cabası. yol parası istiyorlar öğlen yemek sabah kahvaltı. ben boşuna okuyorum evlere temizliğe gitsem köşeyi dönerim herhalde.. aldıkları paranın karşılığını vereceklerse helal olsun fazlasını da veririm ama yapsınlar, yahu tek isteğim kırıp dökmesin zarar vermesin aldığı şeyi yerine koysun. eve "acaba bugün ne kırdı acaba odam ne halde" diye gitmeyeyim...