• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gündelikçi kadın yüzünden sinir hastası olacağım

Anlam veremedigim neden burada gene toplanilip gundelikci kadin hakkinda ilgili ilginc yorumlar yapilmis,yok kole degil yok tshirt utulemek zorunda mi, yok kendin yap o zaman, yok cocuk okutuyordur nelere katlaniyor o para icin vs...Yaptigi is kucumseniyor denmmis.Oncelikle 100 ytl cok iyi bir ucret.O ucretin karsiligini tabiki isteyecegiz. Az parami Allahaskina? Gunde birden fazla aliniyor herhalde kimse 100 ytl odeyip 50- 60 ytl lik performans istemez. Neden yapilmasi istenilen isler yapilmamissa ve dile getiriliyorsa kolelik oluyor bunun adi? Ben parasini veriyorsam performans isterim arkadasim. Bir kere bizede olmustu. Evimizde cok incik cincik var kadin cok ayrinti var yapamam ben temizleyemem demisti... Oylemi gule gule o zaman dedik. Temizlikci bayan alip onla birlikte bende temizliik yapiyorsam veya ondan cok ben yoruluyorsam deve kadin almamin anlami ne o zaman oturur kendim yaparim. Ha hizmeti yemegi, meyvesi cayi suyu yol parasi bunlari veririm. Cekemedigi kaldiramadi seyler icin el uzatir yardim ederim ama bundan fazlasini yapmam.Eger isverenin t shirtlerin utulenmesine ihtiyaci varsa o tshirtler duzgunce utulenmeli yakilmamali cizgi olmamali. En ufak is bile yapilsa ben mukemmel olmasini isterim. Olmuyorsa elestirme hakkini kendimde bulurum. Bizde parayi kolay kazanmiyor kimlerin kahrii cekiyoruz. Saniyormusunuz ki millet parayi kolay kazaniyor.

alinti yapmamissiniz ama yorumlarimdaki sozler yorumuzda geciyor siz nasil yorumunuzu yaptiysaniz bizde kendi fikrimizi belirttik baskalarinin dusuncelerini elestirmek yerine kendi yorumunuzu yapip gecseniz,ayrica tisort utulenip katlaninca iz kalmazmi o tisortte ki bu arkadas cok mukemmeliyetci eski konularini okursaniz cok asiri duzen takintisi var mademki kadindan yaptigi islerden rahatsiz ya kendi odasini kendisi temizlesin yada kendisine baska birini tutsun madem parasiyla degilmi diyorsunuz bir suru is arayan vatandas var burda gelip anlaticagina yeni birisini arasin kendisine,yani ne diyelim illaki hakli bulmak zorundamiyiz konu sahibini burda anlattigi gibi kadinada boyle davraniyorsa kadininda eli ayagi birbirine dolaniyordur,ki sanmiyorum kadinin hergun birsey kirdigini oyle bisey olsa calistirmak zorunda degiller isine son versinler kimse kimsenin kahrini cekmek zorunda degil...

Ben tum yorumlari okudum aklimda kalanlari yazdim. Elbette tshirt utulenip katlaninca iz olacak, ama birde bir boydan boya utu izi vardir ki pantolonlarda cift iz diger camasirlarda boydan boya iz bu dikkat etmemekten ve bastan savmaktan olur. Mesela ben isveriyorsam bayana, bugun utuler yapilsin, mutfak temizlensin ve cam silinsin eger bu isler olmuyorsa benim evime zarar veriliyorsa elbet elestiririm. Bunu kisisel almamali kimse bende calistigim zaman calistigim yerden bin turlu uyari aldigim oluyor , sonra duzeltiyorsun onu o kadar yani .Uyari yapmakta ne varki AllahASKINA kimse kisisel almamali calistigi yerdeki elestirileri.Ben olsam zaten gundelikciyi degistirirdim, o konuda hemfikirirm.Calisilan bir yerde de nasil evdeki mermer kirilir bir arkadas bahsetmis, parkeler cizilir,thirt yanar her gun bir esya kirilir buna anlam veremiyorum. Kirk yilda hata olur elinden kayar duser bisey olur amenna... Ama surekli dikkat etmeyen eve zarar veren birini ben istemem zaten calistirmamda.Fakat arkadasin verdigi ornekler yanlis degil elestirilecek seyler. Yasi itibariylede gundelikciyi degistiremez sanirim kendisi 19 yasinda evin hanimi degil muhtemelen.

bende bekarken anneme ev işlerine yardımcı birini çağaralım bir haafta sonum var iş yaptırma bana dedim. eve bi geliyorum yarım yamalak iş yapılmış. sonra bi gün baktım annemde kadınla beraber iş yapıyo. bide kadına diyo. orayla uğraşma ben silerim aa orayla yorma kendini. anneme kızdım ben boşunamı para veriyorum. sen zaten tüm hafta evini temizliyosun leş eve gelmiyo bu kadın. bide geldiğindede bişey yaptırmıyosun dünya para alıyo. annemde bana dedi para veriyosun diye kölemi o falan. dedim anlıycaksın beni ama ozamana kadar giden paraya yanarım.

bi gün baktım kadın erkenden evine gitmiş yaptığı tek iş evi makinaya çekip yer silmiş. bide toz almış. bu arda evimiz2+1 ve 3 kişi yaşıyoruz nekadar kirli olabilirki. annemede demiş benim adam işten gelir çocuklar okuldan ben erken gideyim. camları haftaya silerim. dedim anneme peki bütün parayı aldımı. annem eveet dedi. ee dedim haftaya 4 cam 6 kapı silmeye yine aynı parayımı alıcak. annem ozaman uyanmaya başladı. 6 yıl önce 50 lira veriyoduk dediğim gibi evde küçük. hanfendinin gözü açık ya gidip araştırmış. anneme nispet gibi bahçeşehirde gündelik 70 tl diyomuş. ulan o kadınlar 300 metrekare evi 70 e temizliyo bide a dan zye ütüye kadar. sen 110 metre kare evi 50 ye temizliyosun bide keyfine göre. baktım annem akıllanmıyo dedim sana yok temizlikçi bide lafını çekiyosun onun. sonra bahçeşehiri denemiş hanım almış boyunun ölçüsünü anneme demiş sen evini kime temizletiyon ben geliim falan. yoook dedim anneme git allah rızası için birine ver o parayı en azından kendimi keriz gibi hissetmeyim.

evlenirkende boş evi temizlesin diye birini buldum tanıdık vasıtasıyla eve bi girdim valla eski hali daha temizdi arada tanıdık var diye parasını verdim ama bütün evi arkadaşımla baştan temizledim resmen çlinggg oldu ev :))

sana tavsiyem bir tanıdığınıza gelen iyi biri varsa onun bi tanıdığını çağırın. annenizin yapmasındansa kadının geleceği günler anneniz sizde olsun. bi süre sonra anlarsınız zaten huyunu suyunu

Nacizane bir yorumum olacak yengemde temizlik islerine gidiyor. Yarim gun yaparsa yarim gunluk para aliyor ve diger yarim kalan gununu baskasina giderek degerlendiriyor.Oyle programida doluki bos gunu yok resmen onceden randevu ile calisiyor.Dusunun bir gundelikci 100 ytl alsa ,haftada 5 gun calissa 2 gun bosta kalsa ki bosta kalmamayi tercih eder bu bayanlar haftada 500 ytl yapar ayda 2000 ytl ki bu paradan fazlasini aldiklari aliyor eger izin yapmiyorlarsa.Kim bu devirde 2000-2500 ytl aliyor ? Kim bu kadar maaslara calisiyor ? Inanin bende ise gidiyorum isim degil barda calisiyorum ama patron soyledimi bulasiginida yikiyorum, temizliginide, oysaki barmaid im isim ickileri yapip musterilerle ilgilenmek, hesabini kitabinida yapiyorum barin ,muhasebesi okumustum cunku universitede,hatta mutfaga bile yardima gidiyorum. Ama Allah razi olsun paramdan kismiyor fazla fazla veriyor o yuzden yani katlanirim gerekirse ihtiyac olursa temizligede yardim ederim. Para kazanmak zor. Herkes laf isitiyor veya fazladan is yapiyor veya uyari aliyor, uyari alip yaptiklari isin duzgun olmasini isteyen bir temizlige bayan alan hanimlar degilki. Gidin calisin her iste bu boyle. Gocunulcak hicbirsey yok.

Ha bu arada bende ev kirasi, faturalar oduyorum , mutfak alisverisi yapiyorum birde Turkiyede aileme para gonderip kardesimi okutuyorum. Bir cocuk okutan ev besleyen onlar degilki. Ama gundelikci hanimda geliyor onada para veriyorum. Ama guzel yaptimi Allah razi olsun bahsis veriri yuzde 10-20 benimde oyle adetim var yeterki calip cirpmasin duzgun yapsin . Cunku benim ise gitmeyip evde kaldigim her gun para kazanamam demek .Gun hesabiyla para aliyorum malum o yuzden ihtiyacim oluyor benim isimi yapsin ki bende evde vakit harcamayip gidip para kazanbileyim eve gelince yorgunlugumu atabileyim.

Son düzenleme:
larus seni anlıyorum.
Şu kadarını söyleyeyim,evimdeki hiç birşeyi ben kırmadım ve çizmedim :(
Buna kırık fayanslar,çizik parkeler,lekelenmiş mermerler dahil.Üstelik bunlar,yenilenmesi ancak masraflı tadilatlarla olabilecek şeyler.

Maalesef başkasının eşyası diye hor kullanıyorlar.Bazen kendi evlerinde sağlam birşey var mı diye merak ediyorum.
Veya kendi evlerinde 1 temizlikte 1 şişe temizleyici bitiriyorlar mı ? Sanmam.

Bizde de temizlik günlerinin akşamı internet,kablolu tv vs.. çalışmaz:)
Musluklar fazla sıkılmış olur,mutlaka birinin cıvatası bozulur,damlatır.Pencereler nasıl kapanıyorsa kimisi açılmaz.Panjurlar nedense temizlik günlerinde düşer.
Ben ütü yapınca su akıtmayan ütüye akıtıyor derler.(artık ütü yaptırmıyorum) Ben süpürürken çeken süpürgeye çekmiyor derler.Tıkanmayan lavabo,tıkanmış olur (süzgeci çıkarırsan elbet tıkanır)

Velhasıl evde başka birini çalıştırmak zor.
Şimdiki yardımcımla daha iyi anlaşıyoruz.
Gerçi geçen geldiğinde,mobilyalarımı bulaşık deterjanıyla sildiğini farkettim ama uygun bir dille uyardım :)

larus seni anlıyorum.
Şu kadarını söyleyeyim,evimdeki hiç birşeyi ben kırmadım ve çizmedim :(
Buna kırık fayanslar,çizik parkeler,lekelenmiş mermerler dahil.Üstelik bunlar,yenilenmesi ancak masraflı tadilatlarla olabilecek şeyler.

Maalesef başkasının eşyası diye hor kullanıyorlar.Bazen kendi evlerinde sağlam birşey var mı diye merak ediyorum.
Veya kendi evlerinde 1 temizlikte 1 şişe temizleyici bitiriyorlar mı ? Sanmam.

Bizde de temizlik günlerinin akşamı internet,kablolu tv vs.. çalışmaz:)
Musluklar fazla sıkılmış olur,mutlaka birinin cıvatası bozulur,damlatır.Pencereler nasıl kapanıyorsa kimisi açılmaz.Panjurlar nedense temizlik günlerinde düşer.
Ben ütü yapınca su akıtmayan ütüye akıtıyor derler.(artık ütü yaptırmıyorum) Ben süpürürken çeken süpürgeye çekmiyor derler.Tıkanmayan lavabo,tıkanmış olur (süzgeci çıkarırsan elbet tıkanır)

Velhasıl evde başka birini çalıştırmak zor.
Şimdiki yardımcımla daha iyi anlaşıyoruz.
Gerçi geçen geldiğinde,mobilyalarımı bulaşık deterjanıyla sildiğini farkettim ama uygun bir dille uyardım :)

Daha neler ya... Sonrada ben kizinca kizdi oluyorum bu forumda. Herkes bildigi isi yapsin o zaman. Tecrubeli, bilgili ,bu isi uzun zamandir yapan bir temizlik gorevlisinin evde bir mobilyanin bulasik deterjaniyla silinmeyecegini bilir. Bilmem evde her evde var midir ama bende mobilyalar ve ahsap parkeler , tahta materyaller icin ayrica bir temizleme parlaticili bir urun var. Onunla silinmeli yada yoksa herhangi bir genel yuzey temizleyicisi ile silinip kurulanmali.Ki ben temizlik titizlik hastasi degilim hergun temizlik yapan bi insan hic degilim. Buna ragmen benim erkek arkadasim ev temizledi bugun inanin yani erkek haliyle mobilyalarin tozunu tuylu toz aliciyla aldi sonra mobilya temizleyicisi ile temizledi. Birde erkek yani... bunu o akil edebiliyorsa nasil bu isi meslek haline getirmis biri bilmiyor hayret birsey. Ayni sekilde nasil bir mermeri lekeleyebiliyorlar, yada bir tshirt u yakabiliyorlar, tamam herkes bilmez utuyu eger cift cizgili utuluyorsa veya beceremeyecekse hic olmazsa soylesinler. Zaten bir sise temizleyiciyi neyle nasil aritirsiniz onuda bilemedim. Cok gereksiz seyler bunlar... valla cok bunaldim ya beni alin gundelige yani.... :DDD Herkes sikayetci elime biz aliyimda ben gidiyim bari gundelige:DDD

Son düzenleme:
Back
X