Günden güne artan gerilimim

Öncelikle İnşallah sağlıkla alırsın bebeğini kucağına
Benim iki hamileliğimde de dediğin gibi ne ağrı ne şancı vardı
Oğlum 41. Hafta
Kıızım 42+2 de doğdu
Evet sabır tükeniyor stress artıyor ister istemez ama yapacak birşey yok beklemekten başka
Aklına geldikçe başka şeyler düşün bi oyalamaya çalış kendini yada bol bol dinlen zamanı gelince zaten istesende artık içinde tutamayacaksın :) kıymetini bil bu son tekmelerin inan doğunca karnındaki o kıpırdamaları özleyeceksin :)
Gerçekten onunla karnımda topuk yakalamaca oynamak çok büyük bir keyifti kesinlikle özlerim:) gerçi tamamen yanımdayken aklıma gelir mi bugünler bilemiyorum:)

Selamlar bugün doktora gittim.
40+6'ya kadar bekleme olmazsa suni sancı kararı aldık.
Herşey yolundaymış şükür. Biraz geliş açısı bozulmuş ona canım sıkıldı az ama olmayacak bişey yok dedi.
Dua edin bizim için umarım güzel şekilde atlatırız ikimizde
Hayırlısıyla kucağına al inşallah,
Bir avazda,
Tüm sıkıntıları da tez zamanda atlat...

Bakalım biz de o güne kadar bekleme kararı aldık bugün doktorla. Arada kontrole gitmem koşuluyla.
Bende de doktor son ana kadar bekledi oğlumda kalp atışları yavaşladı suni sancı ile doğurdum
Kızımı da tam suni sancı alacakken kendiliğinden sancım tuttu ve doğurdum
İnşallah sende bir avazda doğurur rahatlarsın canımm suni sancıya bile gerek kalmaz inşallah :)

Her geçen gün biraz daha gerilimle doluyorum, hamileliğin sonuna geldim.
Artık beklemekten mi, hormonlardan mı bilmiyorum aşırı bir tahammülsüzlük ve gerilim var üstümde.
Bunda milletin doğumdan sonra gelmeyip de doğum öncesi toplanıp, ayy gecikti, ayy ne zaman gelcek diyip diyip durmasının da payı var.
Doğum öncesi strese sokup, doğumdan sonra kimsenin yanımda olmayacak olması da cabası.
Hepsinin üstüne bir de şu var.
40. Haftam yarın doluyor.
Ama hala ne bir sancı, ne bir lekelenme kısacası tek bir belirtim bile hala yok.
Sabırla normal doğum bekledim. Aylarca egzersizler, yürüyüşler yaparak ve yüzerek sanki bir spor turnuvasına hazırlanır gibi hazırlandım.
Kilomu kontrolde tutmaya çalıştım, masajı ihmal etmedim.
Doktor çatın tam uygun dediğinde, bebeğin duruşu harika dediğinde aşırı mutlu oldım.
Ama yok yok yok gelen giden yok.
Kendiliğinden gelmez de sezaryen olmak zorunda kalırım diye ödüm kopuyor.
Senelerdir emek verdiğim karın kaslarımın, rahmimin karnıyarık gibi oyulması fikri beni aşırı mutsuz ediyor.
Bazen de diyorum o kadar kötü olsa, millet keyfi tercih etmezdi ama bu sıra herşey bende ekstra endişe ekstra mutsuzluk yaratıyor.
Konuyu bilerek buraya açtım çünkü derdim hamilelikten ziyade mutsuzluk ve aşırı huzursuzluk.
Elbette gün içinde aşırı mutlu olduğum, kendimi toparladığıö anlar oluyor ama gelgitler beni mahvediyor.
Hamilelik beni fiziksel olarak pek yıpratmadı ama psikolojik olarak son dönem artık bekleyemez duruma geldim.
Şu yaşadığım normal mi diye sormak için de içimi döktüm biraz.
sabirla normal dogumu bekledim bende 40. haftamin dogdugu gun vajinadan verilen bir fitille dogum baslatildi ve ogun normal dogumla kizima kavistum. doktorunuzla bu secenegi konusun.

Her geçen gün biraz daha gerilimle doluyorum, hamileliğin sonuna geldim.
Artık beklemekten mi, hormonlardan mı bilmiyorum aşırı bir tahammülsüzlük ve gerilim var üstümde.
Bunda milletin doğumdan sonra gelmeyip de doğum öncesi toplanıp, ayy gecikti, ayy ne zaman gelcek diyip diyip durmasının da payı var.
Doğum öncesi strese sokup, doğumdan sonra kimsenin yanımda olmayacak olması da cabası.
Hepsinin üstüne bir de şu var.
40. Haftam yarın doluyor.
Ama hala ne bir sancı, ne bir lekelenme kısacası tek bir belirtim bile hala yok.
Sabırla normal doğum bekledim. Aylarca egzersizler, yürüyüşler yaparak ve yüzerek sanki bir spor turnuvasına hazırlanır gibi hazırlandım.
Kilomu kontrolde tutmaya çalıştım, masajı ihmal etmedim.
Doktor çatın tam uygun dediğinde, bebeğin duruşu harika dediğinde aşırı mutlu oldım.
Ama yok yok yok gelen giden yok.
Kendiliğinden gelmez de sezaryen olmak zorunda kalırım diye ödüm kopuyor.
Senelerdir emek verdiğim karın kaslarımın, rahmimin karnıyarık gibi oyulması fikri beni aşırı mutsuz ediyor.
Bazen de diyorum o kadar kötü olsa, millet keyfi tercih etmezdi ama bu sıra herşey bende ekstra endişe ekstra mutsuzluk yaratıyor.
Konuyu bilerek buraya açtım çünkü derdim hamilelikten ziyade mutsuzluk ve aşırı huzursuzluk.
Elbette gün içinde aşırı mutlu olduğum, kendimi toparladığıö anlar oluyor ama gelgitler beni mahvediyor.
Hamilelik beni fiziksel olarak pek yıpratmadı ama psikolojik olarak son dönem artık bekleyemez duruma geldim.
Şu yaşadığım normal mi diye sormak için de içimi döktüm biraz.
sabirla normal dogumu bekledim bende 40. haftamin dogdugu gun vajinadan verilen bir fitille dogum baslatildi ve ogun normal dogumla kizima kavistum. doktorunuzla bu secenegi konusun.

Tabiki normal kolay değil hamilelikte lohusalıkta ne duygular yaşıyor insan.ama sezaryen olmak zorunda kalırsan da bu kadar üzülme.2 sezaryen oldum sıkıntı değil.keske normal olsa ama bazen de o gerekiyor ve dünyanın sonu değil.bu arada arkadaşım 42. Haftada doğum yapti

Ben sağlıkçı olarak söylüyorum peki siz? Daha 40. Haftasında ve telaşlanacak birşeyi yok diye söylüyorum. 41. Haftaya kadar bebek gelişimi için içeride kalması büyütülecek sorun değil. Söylediğimin arkasındayım.
Elbette ki hanımefendinin durumu şu anda anormal değil. Tabiki 41 haftaya kadar kalır hatta fazla bile. Ama sizin ilk mesajınızda kurduğunuz cumle yanlış geldi. Sanki hafta olarak değilde ne kadar kalırsa o kadar iyi mesajı vermissiniz. O yüzden yazdım

Suni sanciyla dogumu baslatsinlar.
Ben iki dogumumu da suni sanciyla yaptim, oglum 40+4 de geldi, kizim. 37+3 de.
Suni sanci yakiyor ama bende 4 cnm acilmayi oldugu an epidural yapildi, kizgin kumlardan serin sulara atlamis gibi rahatladim ikisinde de.
Acikcasi bnde cok uzun sure bebegin icerde kalmasindan yana degilim, oglumda suyum geldi sancim yoktu, 2 gun sancim gelsin diye bekletti manyaklar, kavga dovus suni sanciya ikna ettim.
Burda da hersey dogal olsun diye darliyorlar insani.
Tamam olsun da su geldigi halde iki gun bekletmek nedir bilmiyorum

Elbette ki hanımefendinin durumu şu anda anormal değil. Tabiki 41 haftaya kadar kalır hatta fazla bile. Ama sizin ilk mesajınızda kurduğunuz cumle yanlış geldi. Sanki hafta olarak değilde ne kadar kalırsa o kadar iyi mesajı vermissiniz. O yüzden yazdım

Hanımefendinin konusuna yazdığıma gore ona yorum yapıyorum tabi ki. 42+43 hafta bile zararlı değildir. Gelin görün ki bebeğin anne karnındaki gelişimiyle dış dünyada ki gelişimi bir olamaz. Neyse ya herkese sağlıklı hayırlı doğumlar.

Daha anneligi tadamadim ama yazmak istedim size :)
Hormonlarin etkisi ile sanirim gereksiz yere dert edinmissiniz kendinize.. Rahatlayin bu anlarin tadini cikartin sizin gibi anne olmak isteyen milyonlarca kadin var.. Siz son asamaya kadar gelmissiniz kucaginiza almak kalmiş :)
Normal, sezeryan bunlari dusunmeyin bebeginizin saglikli olmasi onceliginiz olsun. Allah verir bir sekilde kolayligini.. Etrafin ne dedigini kulak ardi edin.
10 aylik doguracak degilsiniz ya :) sizinkide dogar elbet. Dua edin cok cok huzur bir sekilde kalbinize ulasir..:KK54:

karnıyarık gıbı oyulmak :)
bence karnınız acıkmıs sızın :)

kendı kendınızı strese sokmussunuz

Neden kendine bu kadar eziyet ediyorsun. Benim kızım 41 haftalık doğdu. Sancim yoktu, suyum geldi öyle gittim doğuma. Arkadaşım da yine 41 haftalık doğum yaptı. İlk bebeklerde bu gayet normal. Zamanı gelince doğacaktır bebeğin. Şimdiden hayırlı olsun inşallah.

Devlet hastanesindeki doktorlar buna nasıl izin verirler bende bunu anlamıyorum...
Anneye ayrı zulüm, bebeğe ayrı...
ALLAH hayırlı insanlarla karsilastirsin...

aynen. gittiği hastane sırf doğum hastanesiydi bende bir defa oranın aciline gitme gafletinde bulunmuştum da gerçekten gariplerdi. kadın normal doğurcam diyince iyi diyip doğutturmuşlar

Benim ilk evladım da tam 9 ay 10 gün doldu va hale çocuk gelmemişti. Gelmeyi bırak aşağı bile inmemişti :( sancıda yoktu. En son sevgili doktorum sezaryen la almak zorunda kaldı. Sezaryen dada öyle abartılacak bir durumda olmadı . 1 hafta da toparlı yorsun . Normal doğum da yapanlar alttan kesiyorlar en az sezaryen kadar dikiş oluyor. İçini ferah tut , hayırlısı nasılsa öyle olması dileğiyle ....

Back
X