- Konu Sahibi mutlulukarayiciii
Ah.. çok iyi anlıyorum seni.. henuz 8 aylık evlisin, zaman ilerledikçe konuşmalarınız daha şeffaf olacak belki ve belki incitici de olacak. Ben seni çok çok iyi anlıyorum, sahiden. Hem kendi yasantimdan hem de buyuklerimde benzer durumda olan yakinlarimin hayatindan. Bu dusunce icinden gitmeyecek, zaman zaman seni tekrar tekrar etkisi altina alacak, bosa koyacaksin dolmayacak, doluya koyacaksin almayacak. Kendim icin de soyluyorum bunu ama disardan bir gozlem olarak, bahsettigim buyuklerim hakkinda daha net soyluyorum. "Evlenmeseydin" diyorum yani, icimden.. "arkasinda duramayacaktı isen, ailene karsi savunamayacaktı isen evlenmeseydin" .. karsi taraf saklamadi ki kendini, mesela benim kv beni istemeye geldikleri gun tuvalete gitmek uzere kalktiginda evin butuuun ic odalarini gezmisti. Belliydi aslinda yani, gizlemedi:) aslinda bu kotuluk de sayilmaz belki, sadece aliskanlik ve kultur farki. Kendi cevrelerinde tuhaf karsilanmayacak bir durum belki. Ama bir sekilde ben neyi tolere edip neyi edemeyecegimin farkinda olabilecek olgunlukta degilmisim ve burada cokca bahsedildigi sekilde kibir kumkumasi gibi hissetmemek(görünmemek değil hissetmemek, kendime karşı bile susturdugum duygulardi) adina gormezden geldim/gelmeye calistim. Normalde fedakar bir kadindir mesela. Ama evimize gelse mesela, bahceye inecek olsa filan asiri tedirgin oluyorum. Telefonla birilerini arayip nahos kelimeler kullanarak konusabiliyor yüksek sesle filan. Ama kendime diyorum ki "kapini asindirmadilar, evlenmeseydin.." sonucta ben de onlarin gelin kategorisini kendilerinin sececegi bir geline karsi isgal etmis durumdayim:) muhtemelen onlar da daha kendilerine göre biri olsun isterlerdi.. velhasıl, tam da bu düşünceler bastırmışken yine, kafamı dağıtmak için forumu açmışken bu basligi gördüm. Ilginç oldu. Seni anlıyorum demek için üye oldum. Tavsiyem ise şu, hissettiğin şeyler kibir değil, kendini suçlama. Islamda da kufuvvet bahsi vardır. Bu tarz konularda denk olmak aranır ki, sonrasında böyle sorunlar ortaya çıkmasın diye. Fakat kimse kusursuz değil, kendine eksiklerini hatırlat. Annene de etkilendiğini açıkça soyle ki sana bu tür ifadeler kullanmasın. Çünkü ailenin tutumu da ister istemez etkiliyor insani. Çocuğun olursa kendi hislerini ona aktarma. Sevdir ailesini ona. Böyle iste.. sevgiler..