• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günden güne artan pişmanlık...

Ailem öncedende aynı fikirdeydi gönüllü değillerdi evlenmeme, sen seviyorsan istiyorsan kararı sana bırakıyoruz dediler.

Eşimin birde erkek kardeşi var oda çok iyi. Düzgün, kibar, beyefendi bir insan benimle yaşıt. Çok iyi anlaşıyoruz, onu görmekten memnun oluyorum ama onu da bu aile yetiştirdi, şükür ki benzememişler, yanlış olduğunun farkına varmışlar.

bu küçümseme halinizin evliliğinizi de zora sokacağını düşünüyorum. burada bize anlattığınız şekilde eşinize de ağır cümleler kurmaya başlayacaksınız ve doğal olarak ailesine laf söyletmek istemeyecek. üzgünüm ama bundan kaçabileceğinizi sanmıyorum.

Uzaklara taşınmak istiyorum telefonu açmayınca kapıma gelemesinler istiyorum ama eşimi buna nasıl ikna ederim bir fikrim yok 🤷🏻‍♀️
evet var böyle bişey gerçekten.
bi de mutlaka her konuya yorum yapmasa ölecekler var ki, Allah onların şerrinden korusun.
biri bi konu açmaya görsün onun açtığı 3 yıl 5 yıl önceki konudaki tüm mesajları didiklenir sonra karşılaştırılır, sonra gelsin kremalı linçler.
hadi bazı konular basit dertler oluyor da.
çok ciddi konularda bile insanlar o kadar acımasız davranıyor ki. insan hayret ediyor.
Doğru olanı yazınca mı ağır geliyor

Annenizin size, damadının kızına ve kendilerine herhangi bir saygısızlık yapmadıği, elle tutulur bir yanlışı olmadığı halde yanlış evlilik yaptığınızı söylemesi hiç doğru gelmedi. Bazı şeyler içine sinmeye bilir ama benim bildiğim anneler yapıcı olur yıkıcı değil. Mümkün mertebe eşiniz ve ailesiyle ilgili annenizle konuşmayın, bu konuşmaların sizi rahatsız ettiğini söyleyebilirsiniz.

Eşinizin ailesiyle içli dışlı olmak zorunda değilsiniz, cat kapı ve sık sık gelmeleri başlı basina sorun üzerine küfürlü konuşmaları da oldukça itici. Bunun çözümü araya mesafe koymak. Kimse darilmasin diye içinize atmayın herşeyi, bu durum içten içe eşinizle aranıza soğukluk girmesine sebep olur.

Diğeri konularda ise olduğu gibi kabullenin ve eşinizin olumlu yönlerine odaklanmaya çalışın.

Ayrıca sizin kibirli olduğunuzu da düşünmüyorum. Burada, okuduğunuz kitapların türünü irdeleyen, kendisi okuduğu ufacık açıklamayı anlamamasina rağmen bunları mi okuyorsunuz diyen, ibadet ettiğiniz için zaten şöyle yapmazsınız diyip küçük görmeye çalışanlara gayet alçak gönüllü cevaplar vermissiniz.

Annenizin size, damadının kızına ve kendilerine herhangi bir saygısızlık yapmadıği, elle tutulur bir yanlışı olmadığı halde yanlış evlilik yaptığınızı söylemesi hiç doğru gelmedi. Bazı şeyler içine sinmeye bilir ama benim bildiğim anneler yapıcı olur yıkıcı değil. Mümkün mertebe eşiniz ve ailesiyle ilgili annenizle konuşmayın, bu konuşmaların sizi rahatsız ettiğini söyleyebilirsiniz.

Eşinizin ailesiyle içli dışlı olmak zorunda değilsiniz, cat kapı ve sık sık gelmeleri başlı basina sorun üzerine küfürlü konuşmaları da oldukça itici. Bunun çözümü araya mesafe koymak. Kimse darilmasin diye içinize atmayın herşeyi, bu durum içten içe eşinizle aranıza soğukluk girmesine sebep olur.

Diğeri konularda ise olduğu gibi kabullenin ve eşinizin olumlu yönlerine odaklanmaya çalışın.

Ayrıca sizin kibirli olduğunuzu da düşünmüyorum. Burada, okuduğunuz kitapların türünü irdeleyen, kendisi okuduğu ufacık açıklamayı anlamamasina rağmen bunları mi okuyorsunuz diyen, ibadet ettiğiniz için zaten şöyle yapmazsınız diyip küçük görmeye çalışanlara gayet alçak gönüllü cevaplar vermissiniz.
Beni anladığınız için teşekkür ederim🙏🏻
Anneme eşimin ailesini anlattığımda üzülüyor pişmanlık duyuyor bana karşı çıkmadığı için. Anneme göre eşim kadar aileside çok önemli ben haklı olduğunu düşünüyorum.Bir keresinde evimde kayınvalidem ve kayınpederim kavga ettiler annemde buradaydı şahit oldu. Koca koca insanlar nasıl böyle seviyesiz sözler söyleyebiliyor demişti.

Haklısınız eşimin bir çok iyi yönü var. Bardağın dolu tarafından bakmak bana fayda getirir. Geri kalan detayları görmezden gelebilirim nişanlıyken yaptığım gibi.

Tekrar teşekkür ederim 🌸

bu küçümseme halinizin evliliğinizi de zora sokacağını düşünüyorum. burada bize anlattığınız şekilde eşinize de ağır cümleler kurmaya başlayacaksınız ve doğal olarak ailesine laf söyletmek istemeyecek. üzgünüm ama bundan kaçabileceğinizi sanmıyorum.
Eşimin ailesine bir saygısızlık yapamam ben. Bana hakaret dahi etseler. Bir şekilde görüşmelerimizi azaltmaya çalışacağım. Eşime biraz bahsettim normal bir şekilde tepki verdi. Oda bu durumdan rahatsız olduğunu söylüyor. Ben konuşarak, kavgasız şekilde her şeyin hallolacağına inanıyorum.

Beni anladığınız için teşekkür ederim🙏🏻
Anneme eşimin ailesini anlattığımda üzülüyor pişmanlık duyuyor bana karşı çıkmadığı için. Anneme göre eşim kadar aileside çok önemli ben haklı olduğunu düşünüyorum.Bir keresinde evimde kayınvalidem ve kayınpederim kavga ettiler annemde buradaydı şahit oldu. Koca koca insanlar nasıl böyle seviyesiz sözler söyleyebiliyor demişti.

Haklısınız eşimin bir çok iyi yönü var. Bardağın dolu tarafından bakmak bana fayda getirir. Geri kalan detayları görmezden gelebilirim nişanlıyken yaptığım gibi.

Tekrar teşekkür ederim 🌸
Rica ederim.

Annenize, eşiniz ve ailesiyle ilgili şikayetlerinizi anlatmamakla başlayın işe.

8 yıllık evliyim özellikle ilk 2 yıl ve yine dönem dönem sorun yaşadık ve yaşıyoruz eşimin ailesiyle. Kendi aileme göre faklı birçok şey var onlarda da ama anneme yaşadığım sorunların yüzde onunu bile yansıtmadim diyebilirim. Onlarda aşikar olan şeylerdi.
Yaşadığım sorunlar, annemin eşime tavırlarına yansıyabilirdi, esktra üzüldüğü için beni de daha çok assagiya çekerdi bu durum. Ve benim yaşadığım sorunların çözümüne hiçbir katkısı olmazdı annemin bilmesinin.

İlla biriyle paylaşmak istiyorsanız aile dışından bir arkadaşınız olsun bu kişi anneniz değil kesinlikle. Gördüğünüz üzere onunla paylaşmak ne size ne annenize fayda sağlamıyor 🤷

evlenmeden önce vakit geçirmediniz sanırım ne eşinizle ne de ailesi ile. sonradan düzelir ya da evlendikten sonra ben düzeltirim diye yola koyulduysanız geçmiş ola.

Rica ederim.

Annenize, eşiniz ve ailesiyle ilgili şikayetlerinizi anlatmamakla başlayın işe.

8 yıllık evliyim özellikle ilk 2 yıl ve yine dönem dönem sorun yaşadık ve yaşıyoruz eşimin ailesiyle. Kendi aileme göre faklı birçok şey var onlarda da ama anneme yaşadığım sorunların yüzde onunu bile yansıtmadim diyebilirim. Onlarda aşikar olan şeylerdi.
Yaşadığım sorunlar, annemin eşime tavırlarına yansıyabilirdi, esktra üzüldüğü beni de daha çok assagiya çekerdi bu durum. Ve benim yaşadığım sorunların çözümüne hiçbir katkısı olmazdı annemin bilmesinin.

İlla biriyle paylaşmak istiyorsanız aile dışından bir arkadaşınız olsun bu kişi anneniz değil kesinlikle. Gördüğünüz üzere onunla paylaşmak ne size ne annenize fayda sağlamıyor 🤷
Evet haklısınız anneme anlatmaktan vazgeçmeliyim..Onun söyledikleri beni çok etkiliyor çünkü. Yansıtmamak en iyisi. Sağolun🙏🏻

evlenmeden önce vakit geçirmediniz sanırım ne eşinizle ne de ailesi ile. sonradan düzelir ya da evlendikten sonra ben düzeltirim diye yola koyulduysanız geçmiş ola.
Evlenmeden önce bu kadar büyük problemler olmuyordu. Aynı eve girdiğimizde eşimin ailesi çok daha haddi aştı. Evlenince düzelir kafasında hiç olmadım çünkü eşimde bir sorun görmüyordum ozamanlar. Hala da eşimle büyük bir problemim yok. Meselenin tamamı ailesi aslında.Teşekkür ederim

Merhabalar. Çözüm bulamadığım bir derdimi paylaşacağım. Öncelikle şunu söyleyeyim 8 aylık evliyim. Eşimi çok seviyorum ama onunla evlendiğime pişman olduğum bir sürü neden var..
Evliliğim saygı ve sevgi çerçevesinde devam ediyor kendi aramızda ciddi sıkıntılarımız yok ancak ailesi dolayısıyla çok mutsuz oluyorum. Kör cahil bir ailesi var. Görgü, saygı nedir bilmezler. Gecenin bir vakti görüntülü aramalar, çat kapı gelip gitmeler, beni onlara yemek yapmam için uyarmalar, eşimi onlara mecbur görmeler..vs..
Ailesiyle ortama bile çıkmaya utanıyorum. Ağızlarından çıkanı bilmezler, patavatsızlık hatsafhada. Eşim onlar gibi değil ancak bilgisini yeterli bulmuyorum. Çoğu zaman eksik kaldığını farkettim. Kendi ailem saygıya çok önem veriyor, görgü kurallarına çok dikkat ederler. Maalesef eşimin ailesiyle aynı ortamda bile bulunmak istemiyorlar, utanıyorlar. Bu durum beni çok üzüyor. Eşimi de zaman zaman yetersiz buluyorum bilgisiz olduğunu düşünüyorum. Beni çok seviyor hiç incitmez saygısızlık yapmaz, ailem tarafındanda seviliyor ama bunlar beni tatmin etmiyor açıkçası. Annem çok yanlış bir evlilik yaptığımı eşimle denk olmadığımı söylüyor.
Ben kitap okumayı ibadet etmeyi çok seven biriyim. Eşimse okumayı hiç sevmiyor. İlgi alanlarımızın ortak olmayışıda üzüyor beni. Namazlarını bile zor kılıyor, isteksiz. Pişman oluyorum böyle cahil bir aileye geldiğim için. Biliyorum aşırı büyük problemler değil. Halimize şükürler olsun. Ama modumu büyük oranda düşürüyor. Ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum. İyi taraflarına bakmak istesemde yenemiyorum kendimi. Ne gibi şeyler tavsiye edersiniz? Yerimde olsanız ne yapardınız?
Sanırım birbirini gerdek gecesi duvağı açınca gören çiftlerdensiniz
:işsiz:

Evlenmeden önce bu kadar büyük problemler olmuyordu. Aynı eve girdiğimizde eşimin ailesi çok daha haddi aştı. Evlenince düzelir kafasında hiç olmadım çünkü eşimde bir sorun görmüyordum ozamanlar. Hala da eşimle büyük bir problemim yok. Meselenin tamamı ailesi aslında.Teşekkür ederim
sorunun ana kaynağı ya da çözümü eşiniz ama siz ailesini suçlamayı daha kolay buluyorsunuz bence. ailesine çekidüzen vermesi gereken ya da aranızdaki mesafeyi koruması gereken tek kişi eşiniz.

sorunun ana kaynağı ya da çözümü eşiniz ama siz ailesini suçlamayı daha kolay buluyorsunuz bence. ailesine çekidüzen vermesi gereken ya da aranızdaki mesafeyi koruması gereken tek kişi eşiniz.
Oda farklı bir bakış açısı.. Eşimin aramızdaki mesafeyi koruyamadığı doğru. Ama ana kaynak olarak onu görmüyorum. Çözümü eşim olabilir. Teşekkür ederim

Aynıııı durumdayız ama ibadetleri olsun saygısı olsun çok iyi eşim sanki onun ailesi onlar değil gibi düşünüyorum ama onların içine girince fikirleri sanki zekası geriliyor gerçekten o yüzden iyiki ayrı oturuyorum iyiki eşim ilk günden beri ailesinin ne olduğunu naısl olduğunu bana anlattı ve bana sözünü verdi. Bende 8 ay oldu evleneli bu kadar beklemiyordum ailesini düşüncesizler sevgi gram yok aralarında en sorunlusuda kaynanam, kayınpederimi benimle kıskanması felan o yüzden gerek duymadıkcs gitmiyorum gidersem eşimle oturup eşimle kalkıyoruz o gelirse o gün en berbat günüö oluyor gerçekten hep eşimle onlar yüzünden sorunumuz olursa oluyor. Ama onun beni sevmesi benimde onu sevmem bence herşeye değer ve bunada sevenin katlanması gerekir diye düşünüyorum. Eşinle konuşup mesafe koyman gerekiyor ailesiyle eşini kendi huyuna kendi aile yapına benzet yoksa gerçekten zor

Aileniz şu saatten sonra çok yanlış bir evlilik yaptın gibi cümleler kurarak neyi hedefliyor?
Boşanmanızı mı istiyorlar?
Hayır aksi halde insanlar evlatlarına sadece olumsuz etki edecek bu sözlere neden
ihtiyaç duyar hiç anlamam..

Bu kadar detay paylaşmayın madem ailenizle.
Bayramdan bayrama düğünden cenazeye gördükleri bir dünür ilişkisi yeter zaten.
Siz eşinizle iyi misiniz ona bakın.

Bence önceden batmayan meselelerin batma sebebi duyduklarınız..

Aynıııı durumdayız ama ibadetleri olsun saygısı olsun çok iyi eşim sanki onun ailesi onlar değil gibi düşünüyorum ama onların içine girince fikirleri sanki zekası geriliyor gerçekten o yüzden iyiki ayrı oturuyorum iyiki eşim ilk günden beri ailesinin ne olduğunu naısl olduğunu bana anlattı ve bana sözünü verdi. Bende 8 ay oldu evleneli bu kadar beklemiyordum ailesini düşüncesizler sevgi gram yok aralarında en sorunlusuda kaynanam, kayınpederimi benimle kıskanması felan o yüzden gerek duymadıkcs gitmiyorum gidersem eşimle oturup eşimle kalkıyoruz o gelirse o gün en berbat günüö oluyor gerçekten hep eşimle onlar yüzünden sorunumuz olursa oluyor. Ama onun beni sevmesi benimde onu sevmem bence herşeye değer ve bunada sevenin katlanması gerekir diye düşünüyorum. Eşinle konuşup mesafe koyman gerekiyor ailesiyle eşini kendi huyuna kendi aile yapına benzet yoksa gerçekten zor
Gerçekten baya benziyoruz aynı tarihlerde evlenmişiz bir de.
Zaten hep sevdiğimden sesimi çıkarmıyorum. Aman eşim kırılmasın, ailesini beğenmediğimi bilmesin diye çok sessiz kaldığım oldu. Bazen kelimelerimi seçerek kırıcı olmadan konuşmaya çalıştım. Eşim ailesinden hiç memnun değil. Hatta kaç kere 'ailemizi seçme şansımız olsaydı keşke' dediğini duydum. Böyle olması, aynı fikirde olmamızda benim için bir artı. Buradan taşınmaya ikna edeceğim eşimi. Gelip gitme konusunu ciddi şekilde konuşmayı planlıyorum. Çok teşekkürler yanıt için🙏🏻

Aileniz şu saatten sonra çok yanlış bir evlilik yaptın gibi cümleler kurarak neyi hedefliyor?
Boşanmanızı mı istiyorlar?
Hayır aksi halde insanlar evlatlarına sadece olumsuz etki edecek bu sözlere neden
ihtiyaç duyar hiç anlamam..

Bu kadar detay paylaşmayın madem ailenizle.
Bayramdan bayrama düğünden cenazeye gördükleri bir dünür ilişkisi yeter zaten.
Siz eşinizle iyi misiniz ona bakın.

Bence önceden batmayan meselelerin batma sebebi duyduklarınız..
Olabilir. Teşekkürler

Empati yaptım şuan eşim beni yetersiz, bilgisiz bulsaydı ve ailemle ailesini bir araya gelmesinden utanc duysaydı aşırı üzülürdüm.

Bence eşini yeterince sevmiyorsun ben lise mezunuyum eşim ilkokul mezunu whatsap bile kullanmayı yeni yeni ögrendi büyük oğlum yükledi asla kitap okumaz film izlemez iki ayrı dünya gibiyiz ama eşimi seviyorum

Back
X