• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günden güne artan pişmanlık...

Doğru olanı yazınca mı ağır geliyor
doğruyu yazanlardan bahsetmedim ben.
tamamen kötü kalpli olan ve insanların derdini fırsat bilip bir de ben geçireyim zihninde olanlardan bahsettim.
ve burda öyle tipler çok fazla. üstünüze neden alındınız ben de onu anlamadım.

doğruyu yazanlardan bahsetmedim ben.
tamamen kötü kalpli olan ve insanların derdini fırsat bilip bir de ben geçireyim zihninde olanlardan bahsettim.
ve burda öyle tipler çok fazla. üstünüze neden alındınız ben de onu anlamadım.
O bahsettiğiniz zihniyette olduğu için üstüne alınmış olabilir mi😆

Baştan biliyorsanız yapacak pek bir şey yok. Sonuçta eşinizi tanıyarak evlenmişsiniz.

Eşle ortak zevkler tabiiki olmalı ama bu konuda biraz kişilere bağlı. Mesela ben çok okumayı severim eşim sevmez. Ama ortak yapılacak bir sürü aktivite var. Sevdiğimiz film tarzları bile pek benzemez eşimle ama ortak izleyebileceğimiz film seçerim.Birlikte puzzle yapabilirsiniz,yürüyüşe çıkabilirsiniz. Yani insan istedikten sonra ortak yapılacak mutlaka bir şey bulunur.

İbadet konusu da kişiye özel bir durum. Bazıları eşinin de kendisi gibi olmasını ister. Evet haklılar kendilerince. Ancak bunu evlenmeden önce eşinizle konuşmanız lazımdı. Baştan namaz kılmayan yada oruç tutmayan bir adamın huyunu bilerek evlendikten sonra niye yapmıyorsun demek bence yanlış.

Hemen boşanın. Yada boşanma provası yapın. Eşinizin ne kadar kültürlü ve iyi olduğunu aslında ailesinin de katlanılabilir olduğunu hemen anlarsiniz.
Bu arada bence şeytan sizinle uğraşıyor. Gerçek dindar ben kimim ki olgusunda olur. Gelene hoş geldi der. Kötü gelene Allah'tan gelsi sınavım der. Biraz tasavvufa yönelin. Benim de içimdeki ego bazan canavarlardık çıkıyor ve kocamla kavga ediyoruz.. Kabul etsekte etmesekte dinen kocalarımız bizim önderlerimizdir koruyucularimizdir. Bunun karşılığında erkegin de bizlere karşı çok fazla sorumluluğu vardır . Sevgi şefkat hoşgörü sahiplenme anne babanın yokluğunu hissettirmeme gibi görevleri vardır. Dini anlamda kocanı yonlendirebilirsin. Bana imamlık yap diyebilirsin. Kitap okurken sirtini ona dayiyarak okuyabilirsin. Senin keyifle yaptığın herşeye bir şekild e onu dahil edebilirsin. Kadın ve erkek birbirinin örtüsüdür. Ailesinin ahlakını değiştiremezsin onu kafandan çıkar. Ama sen eşine saygı besleyip yuceltirsen oda seni yüceltir. Annene malzeme verme annen kotuledikce sende onunla birlik olma. Idare ediyirum anne de ne bilim koru esini. Bir sure sonra annen laf soylemeyi birakir. Inan ailesi de senin karşına bir sure sonra bu kadar saygısız olmaya çekinmeye başlar. Madem elit bir insansin. Bu elitlige adamıda dahil et ya. Kimse birbiriyle yüzde yüz uyumlu değil. Saygı sevgi sadakat varsa gerisi senin özerine kalmis.
Elitlik kaninda yoksa sonradan dahil edilebilecek bir sey degil. Kumas meselesi.. soyle yap boyle yap diye degistirmeye calissan da uzerine oturmayan bir sey.

erkekler dini konuda yonlendirilmekten hoslanmiyor. Namaz kilalim vs deyince ergenlik cagindaki bir oglan cocugu gibi triplere giriyorlar.
Hele kitap okumak o yasa kadar sevmeyen, okumayi ihtiyac olarak gormeyen bir adama sevdirilecek bir sey degil.
Konu sahibi butun yonlerini biliyordu evlenmeden. Pembesi gitmis tozu kalmis. Artik kaldiramiyor.

Baştan biliyorsanız yapacak pek bir şey yok. Sonuçta eşinizi tanıyarak evlenmişsiniz.

Eşle ortak zevkler tabiiki olmalı ama bu konuda biraz kişilere bağlı. Mesela ben çok okumayı severim eşim sevmez. Ama ortak yapılacak bir sürü aktivite var. Sevdiğimiz film tarzları bile pek benzemez eşimle ama ortak izleyebileceğimiz film seçerim.Birlikte puzzle yapabilirsiniz,yürüyüşe çıkabilirsiniz. Yani insan istedikten sonra ortak yapılacak mutlaka bir şey bulunur.

İbadet konusu da kişiye özel bir durum. Bazıları eşinin de kendisi gibi olmasını ister. Evet haklılar kendilerince. Ancak bunu evlenmeden önce eşinizle konuşmanız lazımdı. Baştan namaz kılmayan yada oruç tutmayan bir adamın huyunu bilerek evlendikten sonra niye yapmıyorsun demek bence yanlış.
Eşim namaz kılıyor ama gün içinde geçirdikleri oluyor. Titiz değil bu konuda. Benimle görüşürkende kılıyordu. Neden yapmıyorsun demem ona kendi insiyatifi. Teşekkür ederim cevap için.

Kayınvalidem ve kayınpederim benden çok memnun olduklarını söylüyorlar. Akrabalarına beni anlattıklarını bile duydum.Ben hiç kırıcı olmadım onlara genelde sevecen yaklaşırım. Onlardan rahatsız olduğumu bile bilmiyorlar. Oyüzden söyledikleriniz benim için vuku bulmuyor.
size ne soylenirse soylenilsin siz kafanizda sabitlesmissiniz.gerek bile yokmus buradan fikir almaya.siz sabirli filan degilsiniz sadece olumlu olan yani "size gore"olumlu olan dusunceleri duyarak rahatlama yoluna gitmissiniz.bu sorununuzu cozmez cunku orta yolu bulmak istemiyorsinuz esinizi bi nebze ailesiyle baginizi dahi yok etmek istiyosunuz.o zaman size duymak istediginizi verelim esinizi alin coook uzaklara gidin hatta tel numaralarinida degistirin olsun bitsin yok bu beni kesmez diyorsaniz kulturu sizden asagida kalan esinizide birakin ailenizin size seviyelerine uygun gordugu bir kisiyle hayati yeni bastan kurun..ha bu arada ama sakin ibadetini kesinlikle yapsin yoksa size kendisini nasil begendirecek.cunku ibadet gosteris icindir anlarsinya 😉

Burdan önce eşi tarafından aldatılan 8 aylık hamile bi bayanın derdini dinleyince bilemedim ne denir eşinin yanlışı yoksa anlattığınıza göre siz karşı baya iyi şeytanın burdan yaklaşıp aranıza girmesine izin verme ibadetlerini de yapıyomuşsun dua et eşin yapmıyomuş o kendisiyle Allah arasında bana annenizden etkileniyomuşsunuz gibi geldi sanırım anneniz pek istememiş ama artık evlenmişsiniz aklınızdan olumsuz fikirleri atmaya çalışın size karşı yanlışı yoksa

size ne soylenirse soylenilsin siz kafanizda sabitlesmissiniz.gerek bile yokmus buradan fikir almaya.siz sabirli filan degilsiniz sadece olumlu olan yani "size gore"olumlu olan dusunceleri duyarak rahatlama yoluna gitmissiniz.bu sorununuzu cozmez cunku orta yolu bulmak istemiyorsinuz esinizi bi nebze ailesiyle baginizi dahi yok etmek istiyosunuz.o zaman size duymak istediginizi verelim esinizi alin coook uzaklara gidin hatta tel numaralarinida degistirin olsun bitsin yok bu beni kesmez diyorsaniz kulturu sizden asagida kalan esinizide birakin ailenizin size seviyelerine uygun gordugu bir kisiyle hayati yeni bastan kurun..ha bu arada ama sakin ibadetini kesinlikle yapsin yoksa size kendisini nasil begendirecek.cunku ibadet gosteris icindir anlarsinya 😉
👏👏👏👏 Tebrikler

Namaz kılmamakla cahilliğin bir alakası yok. Eşimin 'bazı' konularda yetersiz olduğunu söyledim. Ayrıca benim eş tercihimde dine bağlılık önemli. Sizin için önemli olmayabilir. Okuduğum kitaplara gelince. Bir çok sevdiğim tür var. Fantastik olanları daha çok seviyorum.

Canım namaz kılmaması senin kriterin olabilir elbette, ama içinden geldiği kadar o Allah ile arasında sen teşvik et kırmadan anlat küçümseme hevesini kırma. Birlikte araştırın birlikte öğrenin bunun içinde araştırma yapabilirsin. Eşini sen düzelt biraz da sorun etme ailesini görüşmezsiniz olur biter hastalık durumlarında bir araya gelirsiniz onda da görmezden gelin ailecek. Annenin söylemi haklı ama eşin nihayetinde kin besleme içinde gül söyle gülistan olsun kimsenin etkisinde kalma inan düzelir şeyler yılma

Burada çok güzel yönlendirmeler aldım ve uygulama kararındayım. Sabitleşecek kadar ciddi bir mevzu yok ortada.Sorunumu eşimle paylaştım ve çözüm üretmeye çalışıyoruz. Sizin gibi insanların problemlerini dalgaya almıyorum çok şükür. Eşim asla kültürsüz değil. İbadetime gelince, elbette ibadetime elimden geldiğince devam edeceğim. Kişi kendinden bilir işi. Siz gösteriş için ibadet etmeye devam edin. Allah kabul etsin 😂👌

Canım namaz kılmaması senin kriterin olabilir elbette, ama içinden geldiği kadar o Allah ile arasında sen teşvik et kırmadan anlat küçümseme hevesini kırma. Birlikte araştırın birlikte öğrenin bunun içinde araştırma yapabilirsin. Eşini sen düzelt biraz da sorun etme ailesini görüşmezsiniz olur biter hastalık durumlarında bir araya gelirsiniz onda da görmezden gelin ailecek. Annenin söylemi haklı ama eşin nihayetinde kin besleme içinde gül söyle gülistan olsun kimsenin etkisinde kalma inan düzelir şeyler yılma
Onun ibadetine bu zamana kadar müdahale etmedim, kendi insiyatifinde yapıp yapmamak.Teşekkür ederim güzel tavsiyeler için👌

Burdan önce eşi tarafından aldatılan 8 aylık hamile bi bayanın derdini dinleyince bilemedim ne denir eşinin yanlışı yoksa anlattığınıza göre siz karşı baya iyi şeytanın burdan yaklaşıp aranıza girmesine izin verme ibadetlerini de yapıyomuşsun dua et eşin yapmıyomuş o kendisiyle Allah arasında bana annenizden etkileniyomuşsunuz gibi geldi sanırım anneniz pek istememiş ama artık evlenmişsiniz aklınızdan olumsuz fikirleri atmaya çalışın size karşı yanlışı yoksa
Teşekkür ediyorum 🙏🏻

Merhabalar. Çözüm bulamadığım bir derdimi paylaşacağım. Öncelikle şunu söyleyeyim 8 aylık evliyim. Eşimi çok seviyorum ama onunla evlendiğime pişman olduğum bir sürü neden var..
Evliliğim saygı ve sevgi çerçevesinde devam ediyor kendi aramızda ciddi sıkıntılarımız yok ancak ailesi dolayısıyla çok mutsuz oluyorum. Kör cahil bir ailesi var. Görgü, saygı nedir bilmezler. Gecenin bir vakti görüntülü aramalar, çat kapı gelip gitmeler, beni onlara yemek yapmam için uyarmalar, eşimi onlara mecbur görmeler..vs..
Ailesiyle ortama bile çıkmaya utanıyorum. Ağızlarından çıkanı bilmezler, patavatsızlık hatsafhada. Eşim onlar gibi değil ancak bilgisini yeterli bulmuyorum. Çoğu zaman eksik kaldığını farkettim. Kendi ailem saygıya çok önem veriyor, görgü kurallarına çok dikkat ederler. Maalesef eşimin ailesiyle aynı ortamda bile bulunmak istemiyorlar, utanıyorlar. Bu durum beni çok üzüyor. Eşimi de zaman zaman yetersiz buluyorum bilgisiz olduğunu düşünüyorum. Beni çok seviyor hiç incitmez saygısızlık yapmaz, ailem tarafındanda seviliyor ama bunlar beni tatmin etmiyor açıkçası. Annem çok yanlış bir evlilik yaptığımı eşimle denk olmadığımı söylüyor.
Ben kitap okumayı ibadet etmeyi çok seven biriyim. Eşimse okumayı hiç sevmiyor. İlgi alanlarımızın ortak olmayışıda üzüyor beni. Namazlarını bile zor kılıyor, isteksiz. Pişman oluyorum böyle cahil bir aileye geldiğim için. Biliyorum aşırı büyük problemler değil. Halimize şükürler olsun. Ama modumu büyük oranda düşürüyor. Ne yapmam gerektiğini hiç bilmiyorum. İyi taraflarına bakmak istesemde yenemiyorum kendimi. Ne gibi şeyler tavsiye edersiniz? Yerimde olsanız ne yapardınız?

Yapmanız gereken kul olduğunuzu, sizinde eksikleriniz olduğunu anlamak her şeyden önce
Evlilik birbirini tamamlamaktır, diğerini eksiğiyle sevebilmektir. Onu eş olarak seçmişsiniz ama ben yazdıklarınızda gram sevgi görmedim. Bir de bu aile beğenmeme işini anlamıyorum; evliliğin tüm aşamalarında o aile ile muhatapsınız, o ailenin yetiştirdiği adamla evleniyorsunuz ama sonra ailesi kötü kendisi iyi öyle bir dünya yok
İbadete gelince Allah ile kul arasındadır, istek durumu, ibadetini nasıl yaptığı sizi asla ilgilendirmez, dinen onun ibadetinden mesul değilsiniz. Bunları bir düşünün, ben çok uzun soluklu bir evlilik olacağını düşünmüyorum ama tabi Allah bilir, hakkınızda hayırlısı olsun

Tüm yazılanları okumadım. Ancak belirtmek isterimki;

-Yada değil ya da,
-Ki eki bitişik yazılır,
-Tırnak içine belirtilmek istenen kelimeler alınır. "bazı" kelimesi tırnak içine alınmaz belirsizdir.

Bu kadar kültür beni bozuyor, cahilliğimle mutluyum.

Siz de elinizdekilerle yetinmeyi öğrenin bence.

Ayrıca "de, da" eki de ayrı yazılır.

Kıtap okumuyor dıye yetersızmı oluyor hanı kendıne uygun bırını ıstersın anlarım ama evlenene kadar ıllakı gormussundur ve gormemezlıkten gelmossındır o yuzden suan bunun ıcın pısman olmak fılan cok sacma. Saygı sevgı varsa huzur varsa daha ne olsun onun hobısı kıtap okumak degılse namaz kılmak ıstemıyorsa bu onun yetersızlıgı degıl hayat amacınız sevdıgınız seyler farklıdır. Resmen esınızı hıc yere burda ezmıssınız

Back
X