Günden güne bitişim

akasayalar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2018
4.288
10.895
208
Hepinize merhaba kizlar...
Bilenler biliyor taniyanlar taniyor uc ay once anne oldum. Senelerden beri gecirdigim kanser sebebiyle asla cocuk yapmam istemem bu bencillik olur dedikten sonra gelen surpriz mucize. Oyleki iki ay boyunca bilmeden ilaclarimi bile ictim ona ragmen saglikli dunyalar guzeli bebegim oldu. Simdi gelelim bugune. Uc ay gecti gaziydi sancisiydi cişiydi kusmuguydu hepsi suan yasadigim seyler. Kendi tedavim yarım kaldi yani kontrollerimi yaptiramiyorum bebegim emiyor. Mama reddi yapti. En azindan 6. Aya kadar devam edecegim ek gidaya gecsin en azindan. Kizlar gunden gune eriyorum.asiri zayifladim. Ne yesem bebegime gaz yapiyor yemesem ac kaliyorum tansiyonum yerlerde. Yesem ona sanci yapiyor. Yemek yapmaya ev toplamaya hatta bebegimi kucağımda tasimaya mecalim bile kalmiuor. Cok uzgunum. Az once oturdum agladim siparis ettigim yemegim iptal edilmis. Esimle ayriyiz zaten ben kendi evimdeyim. O bebegine duskun her daim ugruyor kal dememi bekliyo ilgileniyor ama zorda kalmadikca gel demem. Ailem basindan beri arkamda yanimda ama suan hastamiz var sehir disindalar. Doktorum bana ek gida yazmadi vermedi ne bulursan ye dedi gonderdi. Diyetisyene gitsem liste verecek yapmaya dahi halim yok. Ek vitamin aliyorum. Sanirim yetmiyor. Sutum var ama dedigim gibi ben eridim. Psikolojik olarak yerlerdeyim. Yasli bir kadin gibi oldum. Aynanin onunden gecsem bakasim gelmiyor. Gecermi bugunler. İsil isil dogum yapmis kadinlar var. Uc cocuga bakanlar var ben daha bir taneye bakamiyorum. Bebegimi o kadar cok seviyorum ki ama sagligimdan endiseliyim. Dunya kotu bebegim geldi ama benim aklima hep kotu dusunceler geliyor hemen buyusun diye dua ediyorum sonra vicdan yapiyorum.

Eğer yardımcı alacak durumda değilseniz eşiniz kötü biri değilse ve destek olacağına inanıyorsanız müsade edin bebegıyle ilgilensin size yardımcı olsun . Ayrılık süreci doğum lohusalık kendı tedaviniz süreç sizi çok yıpratmış olmalı .

Eşim dediğinize göre daha boşanmış değilsiniz , ayrılık süreci onuda biraz törpülemiştir oda bebegın babası tüm yükü tek başınıza üstlenmeyin sizi yıpratmayacaksa bebeğiyle ilgilensin

Kolaylıklar diliyorum.

Burdan bir arkadaşım bebeğinin süt alerjisinden dolayı bir şey yiyemiyordum. Doktoru kuzu eti ve pirinç pilavı yiyebileceğin söylemişti.

Mutlaka bakıyorsunuzdur yiyebileceğimiz size kuvvet verebilecek yiyecekler tüketmeye çalışın.

Müsade edin gelsin eşiniz size destek olsun en azından size bir şeyler pişirsin. Yapabilecek bir yapıdaysa tabi..

Cok gecmis olsun ama aklinizi mi yediniz? Cocugunuzun sutten once size ihtiyaci var. Kendinize bakmaniz gerekiyor kendiniz icin degil cocugunuz icin. Anne sutu alamayan bir suru cocuk var saglikla buyuyen. Emzirmeyi birkaip tedavinize donun bir an once. Vicdan da yapmayin.

Ayrica isil isil dogum yapan kimse yok. Instagramda gorduklerinize aldanmayin. Herkesin safti kayiyor.

güzel kardeşim hava 40 derece -benim bulunduğum yer öyle yani
klima açsam migren yapıyor bende açmasam gündüz asla oturup çalışamıyorum, sıcak tahammülüm çok az
ki bakın benimki çalışmak normal bilgisayar başı iş, ikindiden sonra çalışıyorum. gece serinken çalışıyorum gündüz uyuyorum genelde

siz
kanser geçirmişsiniz
bebek yapmışsınız
ayrılma sürecindesiniz

bunlardan sadece 1 tanesi bile insanların dağılmasına yetebiliyor
hepimiz biyonik kadın değiliz süper güçlerimiz yok öyle hepimizin

ışıl ışıl annelere de selam olsun varsa da öyle kadınlar Allah ışıltılarını çoğaltsın ne diyelim
ben yok asla yoktur olamaz yapamaz kimse demiyorum. vardır illa da ben yapamıyorum hepsini birden. çocuğum yok kronik hastalıklarım var, biraz titizlik isteyen bir işim var, enerjim bu kadarına yetiyor, tek yaşıyorum. evi toplasam (yaz günü ve klima açmayınca kapı pencere açıyorum bu sefer de toz oluyor) yemek yapsam, işe baksam spor yapamıyorum o gün. spor yaptığım gün kendime bakım yapamıyorum. böyle böyle gidiyor...

siz de eşinizden yardım alın bebeğe baksın siz dinlenin
ya da verin gezdirsin mesela dışarı çıkarsın artık 3 aylık akşam 4ten sonra arabasına koysun gezdirsin
hem bebek temiz hava alsın hem siz bi duş alın bi yemek yiyin

bir de bebekler 1 mamayı reddedince her mamayı mı reddediyor? emin miyiz?

ben bebekken annem 4. ayda tekrar gebe kalmış. memeyi erken kesmiş ben o malum cici bebe bisküvilerini filan yemişim. o zamanlar kavanoz mama filan yok. varsa da bizim köylerde yok yani
bi gün köyden şehre giden (artık amcam mı dayım mı birisi) ülkerin bisküvisini getirmiş
ve bendeniz yememişim efenim illa eti olcakmış...

benim etraımfa mamayla büyüyen çok fazla çocuk yok gündemdeki mamaları çok bilmem ama 40 senedir bu hikaye anlatıldığı için %100 biliyorum ki her çocuk her mamayı yemeyebilir, biraz deneseniz?

Kansersiniz, yeni doğum yapmışsınız, eşinizden ayrılmışsınız..Hepsi çok zor şeyler ve üst üste gelmiş. Sağlığınızı lütfen ihmal etmeyin. Bebeğinizin en çok size ihtiyacı var. Destek kimden gelirse gelsin kabul edin. Biberon, mama değiştirin. Yakın şehirlerde olsaydık bir çorba verseydim size, öyle üzüldüm akşam akşam..

Kocan gelsin kalsın gururu bırak. Baksın çocuğa eve. Kim hasta ayrıca, aileden bir kişi bile kalmadan seni nasıl bırakıp gidiyorlar?

Acil mamaya geç tedavine devam et illa ki bebeğin kabul edebileceği bir mama vardır. Her şeyi bu kadar zorlaştırmayin kendinize ya. Hayırlı olsun bebeğin, önce sen iyi olmalısın ki bebeğe iyi bakabil.

Bırakın meme vereceğim inadını, mamayla da büyür merak etmeyin,onun sağlıklı annesine ihtiyacı var.Hayat zor zayen siz kendinize daha zor hale getirmeyin .Önce mamaya geçin ,hemen tedavinize başlayın bu sırada eşinizden destek isteyin.Oturup ah vah edeceğinize harekete geçin ....

Disardan siparis de etkiler sizi, baharat yag ne kullaniyorlar bilinmiyor. Onun yerine bi bayan tutun temizlik vs o yapsin anneniz de size sizin yiyebileceginiz 4 5 günlük yemekler yapsin.

Ya da eline hijyenine güvendiginiz kim varsa ücreti mukabilinde yemek yaptirin.
Chatgptye yazin neler yiyebildiginizi cok güzel yemek tarifleri veriyor ,fikirler veriyor size.
Kolayliklar diliyorum, kendinize cok iyi bakin.

Oğluma herşey gaz yapıyordu, benimde çoklu gıda alerjilerim olunca birçok şeyi yiyemedim. 46ya düşmüştüm. Anneme ağladım bebeği tutup yemiştim. Eşim o konuda yetersiz kaldı…

Neyse, eşinle neden ayrısınız, dönülmez bi yol mu? Yine de bebeğe gelsin baksın. Ayrıca anne sütü de şart değil, kendinizi nasıl iyi hissedecekseniz onu yapın. Kız kardeşimin ikizleri doğmuştu, emiyorlardı, dayanamadı, biz de dedik mama diyorsan ver ,boşver, sen önemlisin dedik. Mamayla büyüdüler…

Birkaç çeşit mama deneyin illa seveceğini bulursunuz

Anne iyi olacak ki bebek iyi olsun… Eşinizden yardım alın, aynı yatakta yatacak değilsiniz ya en azından yemeğe, bebek bakımına yardımcı olsun. Neden kabul etmiyorsunuz bunu sonuçta o da bebeğin babası. Sorumluluğunu da yerine getirmek istiyorsa bırakın getirsin. Emzirmeyi istemek en doğal hakkınız ama sağlığınız daha önemli. Doktorunuzla konuşup mamaya geçmek konusunda destek isteyebilirsiniz. Lütfen kendi sağlığınızı göz ardı etmeyin konu sahibi. Allah korusun size bir şey olursa ne olacak

Bebisin hemen mamaya, sizin de güzel/sağlıklı yiyeceklere ve bence eşinize ihtiyacınız var. Emziricem diye inat etmeyin. Inat, lehimize ise işe yarar. Eşiniz de bazen kalsın, bebisle ilgilensin, bu süreçte belki sorunlarınızı da halledersiniz, belli mi olur?

Son düzenleme:
Esimle ailesi yuzunden ayrilma karari aldim onlarin sozunden cikmadigi icin beni hamileyken bile ihmal etti kaldiramadim yani kabullenemedim agrima gitti. Ayrilma asamasindayiz evet. Bebegim cok kucuk ben birakin adliyeye markete bile gidemiuorum bana onkadar bagimli ki.ama babasi her saat her gun gelip ugrar eksiklerini alir arar sorar cok agladi sizladi ama bebek olmasaydi bana ihmalkar davranislarina devam edecekti.zaten onu sorun etmiyorum inanin onemli olan bebegim

Yok aslinda hic inat degil mamayi verdim alsin ki ben bir an once tedavilere basliayayim diye ama mamalari redetti. Doktoruda annesi biraz daha bekleyelim cok guzel bakmissin seni toparlariz dedi en azindan 6. Aya kadar sabret dedi bana vitamij yazdi ama yetersiz kaldi. Sorunlarimiz hallolurmu bilmiyroum zamaninda bana ailesi yuzunden yanlislar yapti kabullenemiyorum

46 ya dusecegim bende bu gidisle. Nasil geri toparladiniz peki. Yani ben 3 ay daha boyle olursam belki dahada duserim bunyem zayifligi kaldirmiyor yururken bile dusuyorum dengemi kaybedip. Yavruma uzuluyorum isterdim guclu saglikli bir annesi olsun. Bir kactane denedim aptalil sma ama sevmedi. Ne uapacagim bilmiyorum bir yandan emsin istiyorum saglikli olsun istyorum ama bir yandan annesine ihtiyaci var. allahim sen yardim et.

Zaten sizin için değil bebegınız için müsade edin belli mi olur belki yuvanızı da kurtarma şansınız olur . Bebegıyle bağını güçlendirirse belki de kendı çekirdek ailesinin kıymetini bilir

Anlıyorum ama bırakın bu zor zamanda daha cok yanınızda olsun, destek olsun, tek başınıza savaşmayın. Arkadaşların da dediği gibi farklı mamalar deneyin, elbet birini sevecektir. Şans sizinle olsun

Anneme ağlayınca uzun bir süre 48de kaldım. Baya öyle devam etti. Ben inat ettim 34 aya kadar emdi. Sağlık açısından çok da fark etmedi. Kardeşimin çocuklar hasta oldu mu aynı şekilde oğlum da hasta oluyor. Diş de aynı. Hep çürüdüler. Bebelac deneyin birde…

İnat etmeyin sağlığınıza bakın

Bebek doktoru öyle der de kendi doktorun ne diyor? Hipp denedin mi? Markette olmayan başka özel mamalar var. Bence o çocuk doktorunu değiştir sen yürüyemeyecek hale gelmişsin emzir diye diretmenin manası yok. Acil toparlanman lazım. Anan baban da dönsün geri eğer eşini eve almayacaksan. 3ay emmiş zaten az değil sağlıksız olmaz korkma. Çocukla düşsen ne olacak onları düşün biraz?

Doktorun size soyledigi cok sacma siz bu durumdayken biraz daha emsin annesi kadar salakca bir cumleyi nasil bir doktor kurabiliyor? Ugrasin Didininin her turlu mamayi demeyin esiniz gelsin gerekirse kalsin her turlu destegi alin sagliginiz giderse cocuga kim bakacak allah korusun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…