- 25 Aralık 2024
- 3.735
- En iyi cevaplar
- 1
- 6.632
- 73
- 28
- Konu Sahibi akasayalar
-
İstanbuldayimHangi sehirdesnz?
Esimin durumu iyi ama hamileyken ve oncesinde paradan kısmasi ustune dusen gorevleri yapmamasi sikintiydi zaten. Benim ve ailemin durumu iyi ama disardan yemek bakici vs onlari hic dusunmedim. Ailem hep yardimci oldugu icin. Benimle kaliyorlardi bebekten sonra. Ama cok yakin bir akrabamiz kaza uapti acilen sehir disina cikmak zorunda kaldilar belli de bir kac gun o yüzden çöktüm. Esimden yardim almak istemiyorum suan dunyalari verse yine gozume gelmiyor hamileyken yapilan hicbirsey unutulmuyor. Bebegimi dusunuyorum bir an once toparlanmaliyim bugun bir diyetisyenle gorusecegim umarim guzel seyler olur toparlarimÖncelikle çok geçmiş olsun.degisik mamalar biberonlar deneyin.tanidik eczanelere sorun yada hastanelere onların ellerinde tek kullanımlık mamalar oluyor.tanitim amacıyla böylelikle hepsini almak zorunda değilsiniz.Bebeginiz altı aylık bile olsa yine emzirmek zorunda olacaksınız çünkü ek gıdaya geçişte 6 7 ayı buluyor.Ek gıdaya gecsenizde anca tadımlık verebiliyorsunuz.Bu durumda öncelik sizsiniz siz iyi olacaksınız ki bebekte iyi olsun.Hatta esinizin durumu iyiyse size bir yardımcı tutabilir en azından yarı zamanlı.siz de biraz dinlenmiş olursunuz.Kendinizi hiç üzmeyin etrafınızdaki insanlardan da yardım istemekten çekinmeyin.
O kadar zormuski gaz Allahim. Dun aksam canim ekmek peynir istedi yedim gaz damlasini veririm nasilsa diye sabah kalktim cocuk sismis resmen o kadar uzuldumki. Yani ben yemek yiyemedigim icin gucum yok aslinda. Yemekleri yapan var. Annem var ablam var disardan da istesem aylarca yiyebilirim maddi durumum musait ama sorun hersey bebege dokunuyor bir ayda verdim zaten bu kilolariSevgili anne bebeğiniz 3 aylık olmuş, gaz sorunları azalmıştır artık, 4. ayda da biter. Siz her şeyi yemeye başlayın. Ben bebekte alerji şüphesiyle 1 ay diyet yapmıştım. Emzirirken ve kolik bebekle diyet çok zordu.
Ayrıca ben bebeğimde ek gıdaya 4 aylıkken geçtim. Zaruri durumlarda ek gıda 4. ayda başlıyor. Siz da başlayın doktorunuza danışıp.
Eşinizin mutlaka hataları olmuştur ama bu dönemde size yardımcı olmasına izin verin. Hayat tüm yükleri tek başına yüklenmek için çok kısa.
Ben de 1 ay boyunca sadece zeytin ve patates yemiştim, açlıktan ağlıyordum, psikolojim bozulmuştu, sütüm azalmıştı, bebeğim de kilo almadı o ay. Ben de lanet edip diyeti bıraktım. Benim bebiş her ihtimalde gazlıydı. 4. ay bitti, gaz da bıçak gibi kesildi.O kadar zormuski gaz Allahim. Dun aksam canim ekmek peynir istedi yedim gaz damlasini veririm nasilsa diye sabah kalktim cocuk sismis resmen o kadar uzuldumki. Yani ben yemek yiyemedigim icin gucum yok aslinda. Yemekleri yapan var. Annem var ablam var disardan da istesem aylarca yiyebilirim maddi durumum musait ama sorun hersey bebege dokunuyor bir ayda verdim zaten bu kilolari
Güzel yazmışsınız konu sahibine. Yok somon yemezse çocuk zekası az olurmuş yok hergün et yemeliymişgüzel kardeşim hava 40 derece -benim bulunduğum yer öyle yani
klima açsam migren yapıyor bende açmasam gündüz asla oturup çalışamıyorum, sıcak tahammülüm çok az
ki bakın benimki çalışmak normal bilgisayar başı iş, ikindiden sonra çalışıyorum. gece serinken çalışıyorum gündüz uyuyorum genelde
siz
kanser geçirmişsiniz
bebek yapmışsınız
ayrılma sürecindesiniz
bunlardan sadece 1 tanesi bile insanların dağılmasına yetebiliyor
hepimiz biyonik kadın değiliz süper güçlerimiz yok öyle hepimizin
ışıl ışıl annelere de selam olsun varsa da öyle kadınlar Allah ışıltılarını çoğaltsın ne diyelim
ben yok asla yoktur olamaz yapamaz kimse demiyorum. vardır illa da ben yapamıyorum hepsini birden. çocuğum yok kronik hastalıklarım var, biraz titizlik isteyen bir işim var, enerjim bu kadarına yetiyor, tek yaşıyorum. evi toplasam (yaz günü ve klima açmayınca kapı pencere açıyorum bu sefer de toz oluyor) yemek yapsam, işe baksam spor yapamıyorum o gün. spor yaptığım gün kendime bakım yapamıyorum. böyle böyle gidiyor...
siz de eşinizden yardım alın bebeğe baksın siz dinlenin
ya da verin gezdirsin mesela dışarı çıkarsın artık 3 aylık akşam 4ten sonra arabasına koysun gezdirsin
hem bebek temiz hava alsın hem siz bi duş alın bi yemek yiyin
bir de bebekler 1 mamayı reddedince her mamayı mı reddediyor? emin miyiz?
ben bebekken annem 4. ayda tekrar gebe kalmış. memeyi erken kesmiş ben o malum cici bebe bisküvilerini filan yemişim. o zamanlar kavanoz mama filan yok. varsa da bizim köylerde yok yani
bi gün köyden şehre giden (artık amcam mı dayım mı birisi) ülkerin bisküvisini getirmiş
ve bendeniz yememişim efenimilla eti olcakmış...
benim etraımfa mamayla büyüyen çok fazla çocuk yok gündemdeki mamaları çok bilmem ama 40 senedir bu hikaye anlatıldığı için %100 biliyorum ki her çocuk her mamayı yemeyebilir, biraz deneseniz?
Tabi ben senelerdir süt icmiuorum disardan nadir bildigim yerlerden yerim. Sut urunleri bana kolon kanseri oldugum icin uasak zaten. Ama peynir filan tadimlik yiyordum bir dilim filan. Yogurt yerdim mesela ev yogurdu. Simdi bebege hersey dokunuyor anlamadim. İyi bir diyetisyene ihtiyacim var aslinda onkolojiyide bilen biriBebeğe geçişi bu kadar yüksekse Sizin inek menşağili süt ve et ürünü kullanmamanız gerekli...margarin,dışarda yapılmış simit poğaça ,inek eti bunlar olmuyor diyetinizde ..benim de bir aya kadar bu şekilde oldu ama ben et yiyebiliyordum...arkadaşım oğlak kestirip dolabına koydu .Dışarıdan beslenmeyi tamamen kesti .Bununla ilgili (gıda alerjileri ve beslenme) bir uzman doktor arayışınız olsun ..bizim çocuk doktorumuz alerji üzerine de uzmanlık yapmış bir kişiydi ama size çok uzak bir şehirde.Çünkü bebeğinizin ek gıdaya geçişini de planlamak gerekecek
İyi olacaksın birtanem sen hiç meraketme ..bebeğinin de harika bir annesi var .Bunları anı olarak anlatacaksın kuzuna.Yapabiliyorsan evine en azından haftada 3 gün yarım gün gelen bir kadın bul..senin evinin malzemeleri ile o sana yemek yapsın sen bebeğini sev.Bebeğinin babasına da liste gönder o da alışverişi yapsın.Eğer istersen bebeğin bakımı için de ondan destek al.Bak bu günler geçecek ve sen bir gün başkalarına buradan destek olacaksınTabi ben senelerdir süt icmiuorum disardan nadir bildigim yerlerden yerim. Sut urunleri bana kolon kanseri oldugum icin uasak zaten. Ama peynir filan tadimlik yiyordum bir dilim filan. Yogurt yerdim mesela ev yogurdu. Simdi bebege hersey dokunuyor anlamadim. İyi bir diyetisyene ihtiyacim var aslinda onkolojiyide bilen biri
Anamnez cok tesekkur ederim herbirinize ayri ayri gozlerim dolu dolu okudum diyorum ua sagligim yerinde olsun nuksetmesin Allahim kilo alimir heralade toparlanirim gaz olayi bitmis olsun hemen insallah. Uc aylik olduk daha hafifledi imsallah 4. Aya kalmazİyi olacaksın birtanem sen hiç meraketme ..bebeğinin de harika bir annesi var .Bunları anı olarak anlatacaksın kuzuna.Yapabiliyorsan evine en azından haftada 3 gün yarım gün gelen bir kadın bul..senin evinin malzemeleri ile o sana yemek yapsın sen bebeğini sev.Bebeğinin babasına da liste gönder o da alışverişi yapsın.Eğer istersen bebeğin bakımı için de ondan destek al.Bak bu günler geçecek ve sen bir gün başkalarına buradan destek olacaksın
Onkoloji ve ameliyat doktorum kendisi degistirme sansim uok.ama bebegimin doktorunu diyorsaniz olabilirDoktorun size söyledikleri bana hiç mantıklı gelmedi. Bence siz başka bir doktora gidin.
Onkoloji ve ameliyat doktorum kendisi degistirme sansim uok.ama bebegimin doktorunu diyorsaniz olabilir
Evet persembe gunune randevu aldim diyetisyene. Anlamadigim doktorlar kilo kaybini pek onemsemedi cok zayif duemuyorum diye sanieim ama gorduklerinde 53 civariydim daha topluydum bir haftada sanieim 50 filan olmusumdur. Yani benden gitmese sadece sutum yarasa zayiflamasam iki yasina kadar emsin bazen goruyorum var oyle yani anlamadim bende sorun var zatende bu kadar olmasa. Herseyde en ufak birseyde su gibi kilo veriyorumCiddi kilo kaybı bağışıklığınızı etkileyebilir. Bebeğin gelişimi iyiyse mamaya geçmeye çalışin. bebek başlarda mamayı reddedebilir sabırlı doğru hareket etmek gerekiyor. Ama önce başka bir doktora da gitmenizi tavsiye ediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?