Günden güne tükendiğimi hissediyorum...

catsanddogs

Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2012
67
0
16
Ankara
Aslında hep mantıklı kararlar veren biriydim; ne oldu nasıl oldu bilmem. Birden kapıldım.Çok aşık oldum. Gözlerim öyle kördü ki görmem gereken hiç bir şeyi göremedim.Öyle seviyorduk ki birbirimizi her ayrılığımızda gözyaşlarına boğuluyorduk. Yanımdayken ağlardı senden ayrılacağım diye. Bana öyle bir içten sarılırdı ki dünya dururdu o an. Onu tanıyordum yavaş yavaş, ama umrumda değildi ki kötü huyları. Beni seviyordu ya delicesine ben de ona aşıktım ya yeterdi.

Evlenmeyi çok istedi hep kızlar ister ya ben takmıyordum nasılsa beraberdik ama o hep yanımda olmak istediğini, bensiz nefes alamadığını söyledi. Ailesni tanıdım bu arada. Berbatlardı.Abileri ayrı ablaları ayrı bir dertti.Görgüsüz, ahlaksız,saygısız insanlardı. Ama ben onlarla evlenmeyecektim ya! Olsun aşkım yanımdaydı. Onları boşver diyordu, ben seninle onlardan uzak mutlu bir hayat yaşayacağım. Bu arada herkese resti çektim , evleneceğim dedim yoksa kaçarım. Zavallılar birşey diyemediler.

4 senelik evliyim, düğünde, nişanda yaşamadığım kalmadı.Herşeyi burnumdan getirdiler.Altınlarımı aldılar, düğün borçlarını, eşyaları hepsini biz ödedik, eşim denen insan sesini çıkarmadı.Beni insan yerine koyup halimi hatrımı sormadılar, konuşmadılar yine sus dedi bana. Sen de hatalısın dedi. Hatan onlar sana bağırırken susacaktın susmadın dedi. Artık sadece ailesi yoktu karşımda, aşkım dediğm insan da karşımdaydı. Yaşadıklarımı yazsam hala neden evlisin dersiniz. Ben de bilmiyorum.O ailesine sarıldı, sinirlendim,kızdım ama saygı duydum ailesi dedim.Şimdi ailesinin yanındayız, uzakta yaşayacağız diyen insan evlendikten 2 ay sonra annesinin yanına tayin istedi.Neler yaşandı neler; hergün tartıştık, bağrışmalar,hakaretler,evi terketti, o sırada başka kadınlar oldu, bana vurdu,üzerimde bilmediğim bir baskı vardı, ayrılamıyordum. Ben de normal değildim artık; onun gibi olmuştum bahane buluyordum bana vurdu ama bu yüzden, başka kadına gitti ama ayrıydık vs vs

Onun yüzünden bir sürü rahatsızlık geçirdim,umrunda olmadı, hala da rahatsızım.Ama ona göre hep yalanmış dediklerim.Sürekli yalan söylediğimi düşünüyor.(inanın her defasında kafasında yazıp inandı , mesai arkadaşıma bir şey soracak olurum erkeklerle konuşamazsın ya da oo maşallah muhabbet iyi vs vs ) Kendim ettim kendim buldum diyorum.Şimdi bana tek dediği geçmişte yaptıklarını yine bir bahaneyle haklı çıkarması; " ama hatırlıyor musun duygu sen böyle yapmıştın da ben o yüzden böyle yaptım" gibi. Eğer ben ona iyi davranırsam, o da iyi olacakmış. Eğer ben susup oturursam herşey güzel olurmuş, beni korurmuş.Beni seviyormuş!!! Çok çabaladım, huzur kaçmasın diye kaç kere haksız yere ona yalvardığımı hatırlıyorum. Gururumu ben ezdim.

Kaldı mı o büyük aşk? Onda zaten yokmuş ama bendeki herşeyi bitirdi. Beni öldürdü. Ben çok mutluydum, sürekli gülerdim. Şimdi ağlamaktan mahvoldum. Ayrılamadım dedim ya normal değildim, normal düşünmüyordum, yok annemler üzülür , yok çevre ne der, yok arada da olsa mutlu günlerimiz olmuştu falan filan.En önemlisi de vicdan yaptım hep acaba benim yüzümden mi oldu bütün bunlar; sussaydım ,tartışmasaydım o da iyi bir insan olur muydu dedim hep. Yeni yeni geliyor aklım başıma ama giden 4 seneme yanıyorum. Elle tutulur tek bir yanı kalmamış bu evliliğin. Zor da olsa bir karar verdim artık. Bitti.

Bunca zaman neden bekledin diyeceksiniz belki de hakettin; çünkü ilk hatada bırakılmalıydı herşey ama diyorum ya neden bilmiyorum yapamadım. Fikirlerinizi öğrenmek istiyorum yapabileceğim bir şey kalmış mı gerçekten?Son noktamdayım artık, tükendim, haketmedim.Ben bu mantıksız evliliği seviyorum diye yürütmek için herşeyi yaptım diye düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler...

başka kadınlar şiddet ailesine karşı seni savunmaması hep seni suçlaması yalancılıkla itham etmesi derken liste uzayıp gidiyor:26: sonuç mutlu değilsin bu boşanmak için yeterli bir sebep bence çocuğun inşallah yoktur çok bile sabretmişsin canım inşallah bundan sonra çok mutlu olursun

bu kadar mutsuzsan ayrıl elinde işine varmış neden çekiyorsun anlamadım .aşkımda tükendi diyorsun bence ayrıl .

Bence en mantıklı kararı en sonunda vermişsin.. Giden 4 senen içinde büyük pişmanlıklar yaşama.. Bir karar verdin evlendin.. Kararın yanlışta olsa sen güçlü bir kadın olarak kararınında evliliğininde kocanıında arkasında olmuşsun her zaman.. Neden daha önce bitirmedim deme.. Bunun ciddi manada bir kopuş noktası var ne bir gün eksik ne bir gün fazla.. Şimdi bitmesi gerekliymiş.. Umarım hayat bu evlilikte kaybettiğini düşündüğün herşeyi mükemmel bir insanla seni hakeden hakkettiğin değeri veren biriyle bir daha çıkarır karşına..

İnsan sevince hiç bir şeyi gözü görmez oluyor..

Hep acabalar içinde mücadele veriyor.Suçu kendisinde buluyor.

Ama bir bakmışsın ki inceldiği yerden kopmuş.

En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir arkadaşım.

Hakkında hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
Bir kadinin yasayabilecegi en agir seyleri yasamissiniz

gercekten cok uzuldum
aldatma siddet mutsuzluk her sey var hayatinizda

lutfen kendinize gelin ve ayrilin
en azindan sakin huzurlu bir hayatiniz olur

sizi hala tutan nedir? çocuğunuz mu var?
Eski eşinden olan çocuğu var ama çok seviyorum onu kendi çocuğum gibi, onunla ilgili tek bir sorun bile yaşamamışızdır. Çocuğum derim ona, çocuğum var derim kendimce. Ama ikimizin bir çocuğu yok evliliği oturtamadım ki düşüneyim bir evlat kim istemezdi ki...

Hepinize çok çok teşekkür ederim , inanın biraz da olsa kendime kızgınlığım geçti.Kendimi yiyip bitiriyorum çünkü çok geç kaldım , neden cesaretsizim diye.Çok teşekkür ederim desteğiniz için.

Canım karar senin ama en başta şiddet varsa çocuk yokken ayrıl derim ben.
Yıllarca üzülmektense bilmiyorum da şimdi üzülmek daha iyi gibi.

eşinizin çocuğu sizinle mi yaşıyor?

evet bizimle yaşıyor

buna rağmen bu adam sizi baştacı edeceği yerde daha da eziyor yıpratıyor incitiyor. başka kadınlar olmuş şiddet olmuş.üstelik siz onun çocuğuna annelik ediyorsunuz ve kendi çocuğum sayıyorum diyorsunuz, onun size verdiği değere bakın! daha elle tutulur yanı mı kalmış bu evliliğin

Elinden geleni yapmışsın vicdanın rahat olsun.

Bazen fedakarlık da sevgi de yetmiyor işte, yolun açık olsun bundan sonra

mantıken ortada devam et diyecek birşey yok da
duygusal olarak altından kalkabilecek misin?
önce bir uzmana git, anlat, onun desteği eşliğinde adımlarını at
yavaş hareket et
aceleye gerek yok

olmayınca olmuyor işte insan kendini kandırıyor çoğu kötü zamanda düzelmeyecek ne var ki diye ama olmuyor işte; yaptığın iyi şeylerin üstü örtülmüş oluyor.

mantıken ortada devam et diyecek birşey yok da
duygusal olarak altından kalkabilecek misin?
önce bir uzmana git, anlat, onun desteği eşliğinde adımlarını at
yavaş hareket et
aceleye gerek yok

Sanırım yıllarca içten içte buna hazırlamışım kendimi, harekete geçmemişim ama aklımın bir köşesinde hep varmış. Şimdi zor olacak hissediyorum ama yapabilirim artık.Kendime inanıyorum en azından.Umarım başaracağım.

Bazen bir şeye başlarken neyle karşı karşıya olduğumuzu biliriz ama umut ederiz ,
sıkı sıkı kapatırız gözümüzü gerçeklere.
Ailesinin nasıl olduğunu bildiğiniz halde, evlenmeniz gibi.
Sonra başka gerçeklerde vardır bilmek istemediğimiz, anlatılan hikayelere itibar ederiz.
Eski eşinden neden boşandığı gibi.
Çırpındıkça batarız ve sevgimizin son damlasına kadar savaşırız.
Tıpkı 4 sene bu rezilliği çekmeniz gibi.
Artık bitmiş arkadaşım
Dön arkanı git.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…