Güneşte tavuk gibi olmaktan nasıl kurtulurum?

mmcgly

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2012
37
0
46
Ankara
Kızlar sorun başlıkta var zaten.ailemle 13 ağustosta tatile gitcem ama güneşte yanmaktan çok korkuyorum.bi de açık tenliyim nar gibi kızarırım mazallah güneş kremi alırım elbet ama bunun yanında başka bi çözüm öneriniz ya da güneş kremi öneriniz var mı?

Saat 4ten 5ten önce güneşe çıkmayacaksın ben gibi

Ben her sene paraya kıyıp binbirtürlü güneş kremı aldım we bitanesi yuzunden 3. Drece yanık oldum.izleri hala war.
İnanki ramazan gelmedn 2 gün yazlga kaçtk aldm hawuc yagnı,bide kakao yagı yattım gunesin bogrune :)) acıdımı acıdı ama ah wah ettirecek kadar we gecen seneki kadar bsey olmadı.bayramda gene gdicem saldm artk:)) öylede yanıyorum böylede

biz çok tatile giden bir aile değiliz babamın işleri dolayısıyla hatta bu ilk denebilir.o yüzden tecrübesizim ve adam gibi 5 günlük tatilimin de yanık yüzünden rezil olmasını istemiyorum

12-15 saatler arasi günese cikma ve 50 faktörlü günes kremi kullan

suda değilken hep şemsiyenin altında dur. 50 faktör kullan. dut gibi güneşe güneşlenmeye yatmazsan krem sürmesen bile hiçbişi olmaz. ama omuzlarına kesin birşey sür. suda bile yanar. günün en sıcak saatlerini yemeğe ayır.

teşekkür ederim peki bildiğiniz 50 faktörlü güneş kremi hangisi?

teşekkür ederim peki bildiğiniz 50 faktörlü güneş kremi hangisi?

önerebileceğim garnier transparan 50 spf güneş koruyucu. aslında 30 spf de yeter ama ilk tatilinizmiş doya doya güneşte kalmak için 50 alın. bronzlaştırıcı ürün alırsanız onların koruyucu değerleri düşük ve sizi daha çok yakar. garnier marketlerde ve eczanelerde var. transparan almanızı öneririm diğerleri beyaz beyaz kalıyor. transparan olanın şişesinin kenarı şeffaf yukarıdaki resimdeki transparan olan. aşağıya eklediğim beyaz olan. alırken dikkat edin ona. beyaz olanın kenarında şeffaflık yok dümdüz beyaz kutu.

50 faktör güneş kremi kullan hiç bişeycik olmaz..
Tavsiye edeceğim markalar Hamilton, Babe dir.
Alerjen riski az su bazlı ürünleri olan kaliteli ürünlerdir.
Alacaksanda eczanelerden almalısın bence..
Hamiltonun 125 ml mi 45-60 arasında bi fiyatla bulursun.
Babe daha pahalıdır. Bütçene ne uyar bilmem ama
Garnier, Arko, Sebamet gibi güneş kremlerinden sakınmanı tavsiye ederim.

12-15 arası güneşe çıkmamak,güneşe çıkmadan en az 15 dk. önce güneş kremi sürmek,2 saat gibi aralıklarla yeniden sürmek...

Hiç yanmak istemiyorsan 50 ama biraz rengim değişsin dersen 30 yeter.

Dediğim gibi,önceden sürmek çok önemli.Plaja gittikten sonra sürersen geçmiş olsun:) Krem etkisini gösterene kadar yanacağın kadar yanmış oluyorsun.

peki fiyatları ne kadar bunların?

başka bi arkadaş da garnier demiş bilemedim ki şimdi :44:

önceden sürmek gerektiğini bilmem iyi oldu çok teşekkürler

peki fiyatları ne kadar bunların?

20-25 liraya alabilirsin garnier 50 spf yi.

mesela garnier alma diyen arkadaşın önerdiği babe'yi ben yüz için olanını kullanıyorum. babe'nin vücut için alabileceğin spreyi 70-80 lira civarında. gücün yetiyorsa onu al tabi. yüz için iyi marka kullanılmalı ama vücut için pahalı ürün gerekli görmediğimden sana işini mutlaka görecek uygun fiyatlı bir ürün önerdim.

ama bütçen rahatsa 90-100 liraya da çok ürün var. ama alacağın garnier nivea gibi markaların 50 spf olanları senin ihtyacını zaten karşılar. dediğim gibi bütçe kısıtın yoksa alacağın şeyin de sınırı geniş. sonuç olarak 50 spf aldığında vücudunu koruyacaksın. :)

20-25 iyidir ya alınacak çok şey var bikini, havlu, terlik, şort, tişört...o yüzden şimdilik güneş kremine 90-100 verebileceğimi sanmıyorum :82:

20-25 iyidir ya alınacak çok şey var bikini, havlu, terlik, şort, tişört...o yüzden şimdilik güneş kremine 90-100 verebileceğimi sanmıyorum :82:

yani. gerek de yok zaten. :) sen 50 spf lik hangi markanınki uygun geliyorsa al, işini görür. arko, garnier, nivea 20-30 tl ye alınır. iyi tatiller şimdiden. :)

Bronzlaşmayı ben de sevmiyorum hiç en yüksek dereceli kremleri kullanıyorum ona rağmen bir balık gibi sudan çıkmadığım için güzelce nar gibi kızarmış tavuk oluyorum. Eşim dalga geçiyor sonra benle

Bu yazda acayip yüksek dereceli kremler alacağım yine... ama biliyorum mani olmayacak :)

Güneş olsa bi sıkıntıı olmasa bi sıkıntı zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…