günlerdir eşimle ayrı yataklarda uyuyoruz.

durum özeti..

• yatağa gelmesi için biseyler yaparım, cilveler yanaktan makas almalar ve bilimum hanım edaları..

OY: 23 23,7%
  • bırak ne hali varsa görsün.bi kaç gün yatsın koltukta beli kopunca aklı başına gelir

OY: 74 76,3%

• Ankete Katılan
    97

scrolllock

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
760
873
138
İstanbul
Henüz yaşına basmamış bi bebeğiniz var.
Geceleri ortalama 2 saatte bi yaygarayı basıp sizi yerinizden hoplatıyor.
Eşiniz bu durumdan pek tabi şikayetçi çünkü pembe ruyaları bölünüyor beyimizin.
Bi gece bebeğiniz çok ağlıyor ve eşiniz sizi öylece bırakıp salona uyumaya kaçıyor.
Bu adam ki evliliğiniz boyunca sizden ayrı yatmamak için ne yatılı bi yere gönderir ne gider, en ince noktalarından bitanesi.
Neyse sesinizi çıkarmıyosunuz işe gidecek neticede falan diye (bu arada erken falan degil 10da gidiyor işe).
Ertesi gece bebeğiniz yine yarım saatte bi çığlığı basıyor ve siz her kalkışınzıda eşiniz kolunu bacağını tarafınıza bırakıyor, sizde kibarca dokunup toparlanmasını sağlıyorsunuz.
Taa ki 4. Kalkışınıza kadar..
Tam koluna dokunduğunuz anda "yeter be bi uyutmadın adamı" deyip tellenip yine gidiyor salona.
Siz durur musunuz? Arkasından gidiyorsunuz tabi.
Aaa! Bi bakıyosunuz balkonda sigara içiyor.
"Sıgaran bitince gel yatağa deli etme adamı yemin ederim bi daha o yatağa giremezsin" diyorsunuz.
Hoca durur mu? Yapıştırıyor hemen cevabı "gelmiyorum".
Ve izleyen 4 gün boyunca salonda yatıyor eşiniz.
Siz yüz vermiyorsunuz, laubali olmuyorsunuz, hatta iyi geceler hayırlı işler gibi basit cümleleri bile sarfetmeye lüzum görmüyorsunuz.
Ama o arada durumu yumuşatmak için ortaya bişiler atıp çekiliyor.
Mesela siz gün içerisinde hić aramıyorsunuz ama o en az 3 kere arıyor.
Son olarak özellikle bu akşam sırf canınızı yakmak için "ohh be yalnız yatmak ne güzelmiş boru vaziyeti alıyorum sabaha kadar kesintisiz uyuyorum, bana resmen iyilik yaptın" diyor.
Evet, pişkin.

Tebrikler.. bir aile dramı için empati yaptınız.
şimdi aynı özveriyle cevaplarınızı bekliyorum; Siz olsanız bu durumda ne yapardınız?

O senden adim bekliyor. Ama bebegin aglamalari vs dolayisiyla uyku bolunmesinde de sana fazla tepki vermis. Zarf atmaya baslamis, tatli tatli konusuyor gibime geldi. Bence de fazla uzatma, ama o da hatasini anlasin. safkelebek'in dedigi gibi, sen buyuk konusulmus o yeminin icin ozur dile, yataga geri donmek istiyorsa eger kendisinin de hatasini telafi etmesi gerekecegini ekle. Ve bebege de tabii ki birlikte bakacaksiniz, oyle senin uzerine yikip gitmek yok

canım 2,5 yaşında kızım var 2,5 senedir evde uyumadığım yer kalmamıştır.. yatak olur yatak yanı halı üzeri olur eşim yanımda olur olmaz o beni toplar bi yerden ben onu.. ben kıza bakmaya giderim bi bakmışım o balkonda.. tuvalete uğrarım bi dönerim yatağa yatmış uyumuş bile.. :)
sen nasıl yoruluyorsan bu kalkmalardan o da sürekli uyanmaktan sinirli oluyordur.. herkesin uyku durumu gücü farklı.. sen yat kalk bebeğine bak uyu vs o ne yapıyor bırak.. bu bir süreç.. ilk aylarda kızım feryat figan ağlardı odamızda eşim uyanmazdı.. yüzüne yastıkla vurasım gelirdi:) şimdi eşimi uyandırmadan kızıma bakıp dönmeye çalışıyorum..
bana tepkiniz fazla geldi.. "gel şu yatağa" falan ne gerek var siz yatın uyuyun o da gelir.. "bi daha girmezsin o yatağa" dense bana da "gelmiyorum" der valla 1 ay da gelmem.. :) inatlaşmayın eşiniz de siz de bebekli bir evdesiniz herkes için çok güzel zor zamanlar..

bizde ayri yatiyoruz bebekten dolayi.ama ben istedigim icin boyle.esim kesinlikle istemiyo ama sabah 7 de kalktigi icib bebek gece hic uyunadigibicin durum boyle.ona kalsa izin vermiyo ama ben o cok calistigi icin kiyamiyorum.

o bebek yalnızca sizin bebeğiniz değil elbette . öncelikle bunu kavrammasını sağlamalısınız. çünkü ben şu an başka bir bakış açısıyla yaklaşacağım bu konuya. evli çiftlerin yaşamında elbete inişler çıkışlar her dönemde olur . bende 15 yıllık evli ve iki çouk sahibi biri olarak bundan çok daha beter sayılabilecek olaylar yaşadım .fakat erkekler kadınlar kadar olgun, sabırlı ve sevecen olamıyorlar tecrübelerime dayanarak bunu söyleyebilirim. size tavsiyem eşinize ,çocuğunu sevmeyi ve ona karşı sabırlı olmasını aşılayın. sizin yanında uyumasından çok daha önemli bir . şimdiden çocuğuna bukadar duyarsız kalan bir adam ilerde çok daha sevgisiz birine dönüşebilir. çünkü evlat sevgisi erkeklere biz kadınlar gibi doğuştan gelen bir şey değildir. umarım her şey yoluna girer

Çocuğu beraber yaptıgınıza göre sonuçlarınada beraber katlanacaksıniz. Ben olsam ikna falan etmem merak etmeyin kendisinin size isı düstügünde zaten tipıs tıpıs gelecek. Bebegim ilk dogdugu gunler kv oglum uyuyamiyorsun yazik ise gidiyorsun asagıda uyu demisti. O an dedim beraber yaptik beraber cekecegiz ben agac kavugundanmı ciktım ?

O rahat uyusun diye baska idada uyuyorum diyen bayanlara katilmiyorum...

Cocugu tek basina yapmiyoruz , tek basina bu kararida almadigimiza göre, her halinde bence Anne kadar Babada bebegin yaninda olmali...
Gerek uykusuz geceler olsun..
Gerek baska birsey , sorumlulugunu bilecek, calisiyor olabilir, peki hergun 7/24 anne bebekle ilgilenirken calismiyormu ?
Bebegi iyi olsun..
Esi memnun olsun.
Ev isleri.
Yemegi.
Camasiri.
Vs vs ...
Bunlar bir erkegin isinden daha agir ve uykusundan daha onemli..

Esine Öncelikle, bebegin sorumluluklarini ve seninde en az onun kadar calistigini yoruldugunu anlatmalisin...

Bebegim bizim odamızda yatıyor.simdiye kadar bir kere bile kalk bi kerede sen bak demedim keşke de diyeymişim ben alıştırdım onu tembelliğe.
o gece giderken yastığını ve battaniyesinide alıp gitti yani baya baya yatagı terketti.. hiçbisey yokmuş gibi susup yerime mi yatsaydım sizce? Bencillik değil mi bu eşimin yaptıgı?

yeminimi sinirle söylediğime dair özür dilerim *ciddi*, çocuğu da babamın evinden getirmediğimi *gülerek*, beraber ilgilenmek zorunda olduğumuzu *çok ciddi* eklerim.

Yemin konusuna takılmadıgını hatta duymadığını bile düşünüyorum.tamamen inadından yapıyor eminim.bencil hareketlerine dayanamadigimi bilir.

Zarf atıyor evet ama durumundan da hakkaten memnun.zaten onun uykusu bölünmesinde.. kime ne olursa olsun.

Başlığa okuyunca sandım ki "artik beni sevmiyor, bana küsmüş, ayri yataklarda yatiyoruz" diyeceksiniz.....Eşiniz sadece biraz daha rahat uyumak için başka bir yataga geçiyor...Sizinle ilgili bit problemden degil sadece uyku için......Ha bir de keske tehditvari bi şekilde "şimdi gelmezsen bir daha gelemezsin" tarzı soylemeseydiniz....Öyle tehdit eder gibi söyleyince , adamın da psikolojisi belki o an emir almaya tehdit almaya müsait degildi ve gelmiyorum o zaman dedi....Yani restinize rest çekti....
Bana iyilik yaptın demesi bile bence sizi cok sevdiğini gösteriyor, aklı sıra size takılmak istiyor....İnsan sevdiğine takilir....Size "gelmiyorum" diye rest çektikten sonra geri gelmeyi de erkekliğine yediremiyor....Onun için sizden adım bekliyor....Sizden adım beklediği de surdan belli " bana bi iyilik yaptın ".diyerek size takılıyor,sizi kızdırıyor ki ki siz de pes edip onu tekrardan cagirasiniz....

Yukarıdaki ankete bakınca arada yine bi sevgisizlik mi var diye cok korkmuştum..

Bence biraz daha uzatilabilir. Yani ilk adimi atmayin derim. Cunku esiniz dusuncesiz davranmis ve davranisinin farkina varsin. Ama ne zamn ilk ciddi adimi o atar o zaman sarin sarmalayin. Arkasindan da kendini ifade eden karsilikli bir konusma, tamamdir. Hersey tatliya baglanir insallah. Sancili bi donem malesef ama gecicek. Ah bu bebisler, benimki de yeni yeni duzeliyor.

Yemin konusuna takılmadıgını hatta duymadığını bile düşünüyorum.tamamen inadından yapıyor eminim.bencil hareketlerine dayanamadigimi bilir.

mesele orda sizin yemin ettiğiniz için pişman olmanız değil ki, özür dileyerek başlamanız.
o salonda yatarken siz yalnız başınıza bebekle ilgilenmeyi sürdürecekseniz ne anlamı var bu işin.
bencillik mi yaptığı evet, neden bunu doya doya yaşamasına izin veresiniz ki.

Herkesin uykusu kiymetli cok keyfine duskunse cocuk yapmasaydi beyefendi bu tutumuna devam edersen yakinda degil yataga eve bile giremezsin derdim ben olsam tabi simdiki aklimla zamaninda bende demedim o koca totisini yaydi yatti simdi adam baba oldu emeksiz dertsiz insanin sinirine dokunuyor geri adim atma ozur dilemeden

s
osoylediklerin de haklisin tabiki. ama benm esim zaten yardmci oldugu icin durumumuz boyle. aksam 5te isten geliyo grce yatana kadar bebekle o ilgileniyo.ben disarida cikiyorm evde uyuyorum da kuafore alisverise de gidiyorum. yani biz saat ayarlamasi yaptik herkesin gorev saati belli

seninki yine iyiymiş, bizim bebek başka bir odada, odasında da koltuk vardı. benimki bana sen koltukta yat diyecek kadar yüzsüzdü, neymiş koltukta sırtı ağrırmış. bu erkeklerin hepsi aynı model. seninki de normal yani. normal erkek davranışı. he şimdi sorsan 2., 3., 4. çocuğu da ister. ne de olsa kendi doğurmuyo, kendi uyutmuyor etmiyo. bedavadan çocuk işte.
(eşim bebek 1 yaşını bitirmeden yeniden bebek istemişti. şimdi oğlum 2 yaşını bitirdi. hala yapmadım direniyorum da sinirlendim gece gece.)

Uyku halindeyken sinirli davranmis olabilir onuda anlamak lazim senide tabi anlamak lazim sende uykusuz kaliosun ama bebeginiz uykunuzdan kiymetli birbirinizi alttan almaniz lazim karsilikli konusun bi sure ayri yatin en bastan gece kavgayla degil tabi :)

eşinizi tanımıyorum tabiki normalde de bencildir vs siz daha iyi bilirsiniz sebepleri..
bebeğe öyle ya da böyle bir kişi kalkacak, emiyorsa bu sizsiniz tabi..
sadece "ben çekiyorum sen de çek" yerine "birbirimizi idare edelim" daha iyi..
ben eşime "sen salonda yat" demişimdir neden uyansın madem ben kalkıyorum..
tabi eşinizi siz tanıyorsunuz belki tepkilerinizi hakeden biridir bilemem..
orta yol bulup bi süre sonra geçecek durumlar için yıpranmayın demek istedim..

O kadar gönlüm yok ki özür dilemeye anlamamakta direniyorum safkelebek :) çok haklisin böylede resmwn ekmegine yag suruyorum :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…