tabiki hayır:):) eğer bebeğinize veriyorsanız bence yine evde mayalanmış yogurtla mayalayın ama öyle bi imkanınız yoksada yine taze yogurt almaya özen gösterin .
tabiki hayır:):) eğer bebeğinize veriyorsanız bence yine evde mayalanmış yogurtla mayalayın ama öyle bi imkanınız yoksada yine taze yogurt almaya özen gösterin .
Günlük sütten yapılan yoğurt pek güzel olmaz. Mahallenize sütçü vs gelmiyor mu ? Ya da şarküteri tarzı yerler getiriyor oralara danışsanız. Mis gibi yoğurt oluyor :)
http://woto.com/yogurt-mayasi
Geçen süt bulamamıştım cam şişe keçi sütü kullanmamı istedi doktor.
O yüzden kendi yaptığım maya çok uzun süre durduğu için kullanmak istemedim.
Şimdi mecbur marketten aldığım keçi yoğurduyla mayalacağım.
Sonra kendi yoğurdumu maya yapacağım. Ama işte sütlerin ömrü kısa olunca yaptığım yoğurdun da mı ömrü kısa oluyor diye düşündüm
Ben nohuttan maya elde etmeyi denedim. Günlerce uğraştım.ama değdi... Değişik bir maya çıkıyor ortaya..süzünce.ilk birkaç yoğurtta sonuç iyi değil sulu ama 3-4 .cü mükemmel olduhttp://woto.com/yogurt-mayasi
canım şunu bir okumanı isterim. ben deneyeceğim en kısa sürede. nohuttan herşeye maya hazırlanıyor anladığım kadarıyla. ben evde sirke yaparken kattım kavanozun içine.. market yoğurdu kullanmana gerek kalmaz
Olmazmış. Şimdi imza için şirketteki gıda mühendisi yanımdaydı, ona sordum bunu (güzel soru bu arada, hiç düşünmemiştim bunu). Başka şeye dönüştüğü için problem olmaz dedi. İçin rahat etsin yani.
böyle ayrıntılara dikkat eden insanlara bayılıyorum ya.ben çok salağım hiç öyle şeylere dikkat etmem :)
öyle olmaz tabii yoğurt olunca ömrü değişir, biz onun formunu değiştiriyoruz zira artık başka bir şey
haddimi aşmazsam bence yine de yapmayın son günü gelen süt ile yoğurdu bebek için
zira besleyiciliği yitiyor bir de bize gelinceye kadar gerekli ortamda saklanıp saklanmadığını bilemiyoruz bu nedenle de ben son kullanma tarihini 1-2 gün önce farz ederim hep
bir de küçük anı paylaşayım, okuyanlar şenlensin
oğlum bebek günlük süt alıyoruz markete gittik yok, olanlar dünün sütü
bir kaç market gezdik hep dünün sütü
imalatçıya gittik adamlara dedim market market gezdim neden yok vs vs
neyse sütü verdiler aldım bindim arabaya eşime dedim ki yine bugünün sütü değil, neden aldın dedi çünkü "yarının sütüüü"
yani bugün öğlen saatlerinde yarının tarihi basılı süt paketlenmiş hazırdı, en iyimser ihtimal ile dün sağılan süttü
Evde mayaladıgın yogurttan maya kullanmalısın cunku 20 kere mayaladıgından maya kullanırsan anca 21. yogurdun dogal oluyor
bu sekılde dogal bı yogurt elde etmıs olmuyorsun
http://woto.com/yogurt-mayasi
canım şunu bir okumanı isterim. ben deneyeceğim en kısa sürede. nohuttan herşeye maya hazırlanıyor anladığım kadarıyla. ben evde sirke yaparken kattım kavanozun içine.. market yoğurdu kullanmana gerek kalmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?