Bebek Beslenmesi Günlük süt- yoğurt tarihi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Chek

Sebebi neydi ki?
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2012
5.702
12.333
498
Merhaba hanımlar
Kızım ek gıdaya başladı yoğurtla, evde kendim mayalıyorum.
Fakat aklıma takılan bir şey var şimdi örnek veriyorum günlük sütün son kullanma tarihi yarın ben bununla yoğurt yaptığımda yoğurdun son kullanma tarihi yarın mı oluyor?? Yoksa bir kaç gün ömrü uzuyor mu
Umarım anlatabilmişimdir:)
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Konumun yeri büyük ihtimal burası değil ama biraz durabilirse sevinirim çünkü tedirginim bu konudan

tabiki hayır:):) eğer bebeğinize veriyorsanız bence yine evde mayalanmış yogurtla mayalayın ama öyle bi imkanınız yoksada yine taze yogurt almaya özen gösterin .

bildiğim kadarıyla yoğurt olduktan sonra kullanabilirsiniz... ben bozulmuş sütlerden peynir yapıp tüketiyorum... ancak günlük sütlerden yapılan yoğurdun tadı çok kötü oluyor, ya da bana öyle geliyor. Kasaplar getiriyor genelde taze süt, çevrenizdeki kasaplara bi danışın.

Hayır :) yoğurt yapıp değiştiriyorsunuz sütü :)

Günlük sütten yapılan yoğurt pek güzel olmaz. Mahallenize sütçü vs gelmiyor mu ? Ya da şarküteri tarzı yerler getiriyor oralara danışsanız. Mis gibi yoğurt oluyor :)

Bilmiyorum. Ama bir hafta son tüketim tarihi olan günlük sütler oluyor. Olmazsa onları kullanın. Bakkalda cam şişede satılanlar çabuk bozuluyor.

hiç düşünmemiştim bunu ben sütü de açık süt alıyorum kutulu günlük sütlerden değil o yüzden bilemicem. ama sonuçta mayalanıyor kimyası değişiyor, yoğurttan bozuk tat gelene kadar son kullanma tarihi geçmemiş olması lazım gibi..

tabiki hayır:):) eğer bebeğinize veriyorsanız bence yine evde mayalanmış yogurtla mayalayın ama öyle bi imkanınız yoksada yine taze yogurt almaya özen gösterin .

Geçen süt bulamamıştım cam şişe keçi sütü kullanmamı istedi doktor.
O yüzden kendi yaptığım maya çok uzun süre durduğu için kullanmak istemedim.
Şimdi mecbur marketten aldığım keçi yoğurduyla mayalacağım.
Sonra kendi yoğurdumu maya yapacağım. Ama işte sütlerin ömrü kısa olunca yaptığım yoğurdun da mı ömrü kısa oluyor diye düşündüm

Güvenilir sütçü bulursam inek sütüde olabilirmiş.

Günlük sütten yapılan yoğurt pek güzel olmaz. Mahallenize sütçü vs gelmiyor mu ? Ya da şarküteri tarzı yerler getiriyor oralara danışsanız. Mis gibi yoğurt oluyor :)

Geçen elinde şişeli bir adam gördüm apartmanın önünde
Apartman görevlisine bir sorayım bakalım belki sütçüdür:)

tabikide hayır ... bende gunluk sutten yapıorum ama hepsi için iyidir diyemem benim aldığım guvenilir bir marka canım...

http://woto.com/yogurt-mayasi

canım şunu bir okumanı isterim. ben deneyeceğim en kısa sürede. nohuttan herşeye maya hazırlanıyor anladığım kadarıyla. ben evde sirke yaparken kattım kavanozun içine.. market yoğurdu kullanmana gerek kalmaz

Olmazmış. Şimdi imza için şirketteki gıda mühendisi yanımdaydı, ona sordum bunu (güzel soru bu arada, hiç düşünmemiştim bunu). Başka şeye dönüştüğü için problem olmaz dedi. İçin rahat etsin yani.

böyle ayrıntılara dikkat eden insanlara bayılıyorum ya.ben çok salağım hiç öyle şeylere dikkat etmem :)

öyle olmaz tabii yoğurt olunca ömrü değişir, biz onun formunu değiştiriyoruz zira artık başka bir şey

haddimi aşmazsam bence yine de yapmayın son günü gelen süt ile yoğurdu bebek için

zira besleyiciliği yitiyor bir de bize gelinceye kadar gerekli ortamda saklanıp saklanmadığını bilemiyoruz bu nedenle de ben son kullanma tarihini 1-2 gün önce farz ederim hep

bir de küçük anı paylaşayım, okuyanlar şenlensin

oğlum bebek günlük süt alıyoruz markete gittik yok, olanlar dünün sütü

bir kaç market gezdik hep dünün sütü

imalatçıya gittik adamlara dedim market market gezdim neden yok vs vs

neyse sütü verdiler aldım bindim arabaya eşime dedim ki yine bugünün sütü değil, neden aldın dedi çünkü "yarının sütüüü"

yani bugün öğlen saatlerinde yarının tarihi basılı süt paketlenmiş hazırdı, en iyimser ihtimal ile dün sağılan süttü

Ben nohuttan maya elde etmeyi denedim. Günlerce uğraştım.ama değdi... Değişik bir maya çıkıyor ortaya..süzünce.ilk birkaç yoğurtta sonuç iyi değil sulu ama 3-4 .cü mükemmel oldu %100 doğal oluyor denemenizi öneririm:)

Evde mayaladıgın yogurttan maya kullanmalısın cunku 20 kere mayaladıgından maya kullanırsan anca 21. yogurdun dogal oluyor
bu sekılde dogal bı yogurt elde etmıs olmuyorsun

Ay çok teşekkür ederim. Cidden içim rahatladı kaç gündür bunu düşünüyorum çünkü:)

böyle ayrıntılara dikkat eden insanlara bayılıyorum ya.ben çok salağım hiç öyle şeylere dikkat etmem :)

Bende kendi yediğime dikkat etmem de yiyecek olan bebek olunca insan ince eleyip sık dokuyor:)

Bende bir markette üretim tarihi bir sonraki gün olan yumurtaya denk gelip markete şikayet etmiştim:)

Evde mayaladıgın yogurttan maya kullanmalısın cunku 20 kere mayaladıgından maya kullanırsan anca 21. yogurdun dogal oluyor
bu sekılde dogal bı yogurt elde etmıs olmuyorsun

Bugünden itibaren başlıcam düzenli mayalamaya cam şişe keçi sütünü düzenli getiren bir yer anca bulabildim. Sonraki mayayı kendi yoğurdumdan yapıcam.
4. mayalamada maya saflaşıyormuş dedi herkes öyle dedi bana internette bulamadım doğru düzgün bir bilgi bununla ilgili

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…