Bebek Beslenmesi Günlük süt- yoğurt tarihi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
deneyeceğim canım inşallah ama nohutum market nohutu bikaç yemeklik kaldı ondan. bitireyim de doğalından nohut alayım önce onu bekliyorum. attığım linkte de aynı senin dediğini diyor. ilk bikaç yoğurtta kıvamı falan farklı olmuş. güzel maya elde edene kadar küçük bir kavanoza mayalarım olmazsa, eski mayamla da ayrıca yapmaya devam ederim tüketmek için , ne zaman ki nohuttan elde ettiğim yoğurt tam kıvamını bulur o zaman temelli ona geçerim.
peki sen sarıp fırına mı koydun? boş fırının içine kapağı açık şekilde koyun diye biliyordum öncesinden bu link farklı anlatmış. sen hangisini yaptın?

Ben oğluma mamadan yoğurt yapiyordum
Çünkü benim oğlum inek sutunden yoğurt yemezdi. 4 yaşına girecek hala da yemez 1 kaşık anca zar zor

Ne güzel canım..
Ben atmadım ama yenmeyecek gibi değildi ayran falan yaptım. Tadında bir problem yoktu sadece suluydu.

Evet canım ağzı kapatılmıyor mayalanması için kavanoza koyar, kapağını kapatmadan kalınca sarardım. Fırının içine koydum ben hep daha iyi tutsun diye. Önceden 60 derece 10 dk ısıttım sonra koydum fırına sabaha kadar fırının içinde durdu...

Ama çocuk gibi sevinmiştim olduğunda herkese fotoğraf atmıştım

Kolaylıklar diliyorum:)

bu arada ben de açık süt alıyordum geçen yaza kadar, ancak yazın bir kaç kez kesildi süt.
ben de günlük süte başladım o dönem.
şu son bir iki aydır yoğurt yapmayı beceremiyorum, tutmuyor, fırına koyuyorum, petek üstüne koyuyorum yok.
beceremiyorum.
inanın hep yoğurt olurdu evde, şimdi marketten alıyoruz arada.
yazık oluyor aldığım süte diye vazgeçtim yapmıyorum artık, ara ara yine deniyorum ama.

bu arada sütaş ya da sek alıyorum marka olarak. yardımcı olabilecek var mı bana da...

Tutmamasının sebebi ne ile mayalıyorsunuz?

Birde acaba geç kalıp ılıkken ya da erken davranıp sıcakken mi mayalıyorsunuz acaba ?

Tutmamasının sebebi ne ile mayalıyorsunuz?

Birde acaba geç kalıp ılıkken ya da erken davranıp sıcakken mi mayalıyorsunuz acaba ?

ya hep eskiden yaptığım gibi yapıyorum.

gerçi şu ara evde yoğurt olmadığı için, marketten köy yoğurdu alıyorum, onunla mayalamaya çalışıyorum.

sıcaklık konusunda ise belki haklı olabilirsiniz. derecem yok, serçe parmağının dayanacağı sıcaklıkta diye anlatılır ya, onu tutturmaya çalışıyorum ama bilemeyeceğim.

Sütaş tutar aslında

acaba mayayı mı az koyuyorsun ekşi olmasın diye

hava soğuk ya o nedenle biraz daha ılık da yapabilirsin

aslında ben akşamdan uyutur sabah kalkınca da kaldırır dolaba koyarım akşam gelince de tamam olur

arada ağzını da açmam

Bende serçe parmakla bakarım.. O zaman yöntem doğruysa sütü yada yoğurdu değiştirin belki ondan tutmuyordur.. Günlük sütler oluyor mesela bim de olandan alıyorum ben :)) onla güzel tutuyor.

Bende serçe parmakla bakarım.. O zaman yöntem doğruysa sütü yada yoğurdu değiştirin belki ondan tutmuyordur.. Günlük sütler oluyor mesela bim de olandan alıyorum ben :)) onla güzel tutuyor.

teşekkürler, dediğim gibi eskiden yaptığım yöntemle yapıyorum.
evim biraz serin, sürekli fırında mı yapsam acaba.

bu arada damdan, son 1 aydır sütaşla ayrı sorun yaşıyorum, hep aynı marketten alıyorum, acaba markette mi sorun var, sütü normalde açtıktan sonra 3 gün tüketebiliyoruz ya (SKTdan önce); sütaşın açtığım gibi bozuk çıktığı veya ertesi gün bozulduğu oldu.

Serin ise birde şöyle deneyin; yaptıktan sonra iyice sarıp fırının içine koyun, 10-15 dk 60 derece de çalıştırın.. Geceden sabaha kendi ısısıyla fırının içinde dursun..

Sabah açıp fazla kımıldatmadan direk dolaba alın. Akşama kadar da orda dursun. Bence güzel tutmuş olur..

hımm, 50 derecede bir iki saat çalıştırdığım da oldu :) (o zaman bile zor tutmuştu sanki)

ama dolaba koyunca kapağını kapatıyorum, kapatmamalı mıyım?

bir de bilir misiniz şu kapları, oğlum için bu kaplara yapıyorum genelde, buna ne kadar maya koymalıyım sizce?
bir tanıdığım 2-3 lt lik tencereye bir çay kaşığı maya koyduğunu söylüyor da, ben bu kaplara o kadar koyuyorum :)

Kapağını kapatmayın kapağı açık kalsın. Kapatınca sulanır tutmaz bence..

Hadi ya
Ben böyle bir kaba mayalıcak olsam 1 tatlı kaşığına yakın koyarım. Zira 1 lt süte dolu dolu 1 yemek kaşığı koyuyorum. 2-3 litrelik tencereye bir çay kaşığı mı o bence sütü direk içsin yoğurt la uğraşmasın

Bu sıralar bozulabiliyor sanki

Eskiden dolapta son kullanma tarihi geçse de dibine çökmezdi kaynatırsan kesilirdi

Geçen hayvanlara vereyim diye baktım dibinde peynir olmuş ki bir gün geçmişti sadece

Yaz olsa anlayacağım da şimdi kış

Belki ısıl işlem derecesini düşürmüşlerse bunu da gıda mühendislerine sormak lazım galiba

Bende şu anda sirkelerimde aynı heyecanı yaşıyorum hele ilk günler çocuk gibi geçip kavanozları inceledim sevgimle mayalıyorum sirkelerimi ,inşallah tutar

Bende şu anda sirkelerimde aynı heyecanı yaşıyorum hele ilk günler çocuk gibi geçip kavanozları inceledim sevgimle mayalıyorum sirkelerimi ,inşallah tutar
Ne güzel aşama aşama olması heyecanlı kılıyor inşallah çok güzel olur

Ben geçen elde yapmayı denedim sardım 6 saat beklettim sonra buzdolabına kaldırdım sabah baktım hala süt gibi
Hemen fırına koyup 1 saat boyunca 50 derecede tuttum sonra fırının kapağını hafif araladım soğuyana kadar bekletip buzdolabına attım sonra taş gibi tutmuş
Ama tabi her gün bu tantanayı çekemem,her gün 1 saat fırın yakamam diye yoğurt makinası aldım dayanamadım.
Bende bu kaplara yapmıştım o zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…